pamejudd Resich-Modlinska? To "cos" jeszcze zyje?!? 07.09.09, 10:09 Bylem przekonany, ze po skandalu ze swoim pustoglowym komentarzem o "lysych" dawno juz ja sumienie zagryzlo. Odpowiedz Link Zgłoś
piokuk Re: Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów 07.09.09, 10:13 Widzę, że ci zboczoną strunę Cejrowski drażni... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond kuriozalne 07.09.09, 10:21 z jednej strony czuję w środku rechot a z drugiej- zażenowanie. bo z jednej strony widzę Hugo Chaveza jak wypina dumną pierś a z drugiej,sołtysa na DOŻYNKACH, który zaprosił prasę, by pokazać swojego największego ziemniaka. a prasa zamiast mówić- ooo , jaka piękna pyra! - po kryjomu siusia w dożynkowy torcik. ............. mnie by się nie chciało wstawać rano, by przyjść do pana telewizora by przez minutę pokazać się w okienku. A może ma to jakis GŁĘBSZY SENS? Odpowiedz Link Zgłoś
cspostrzegawczy Farfał dzięki PO jest prezesam TVP 07.09.09, 17:11 To nie PIS go wybrał na prezesa, za PISu on był vice, a to wynikało z układu koalicyjnego z LPRem. Prezesem został wybrany za PO. Teraz Giertych skumał się z PO i Grad broni Farfała przed odwołaniem Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Farfał został prezesem za sprawą PO a nie PiS 07.09.09, 10:14 To taka mała korekta. PO dogadało się (sic!) z Samoobroną i LPRem, i zrobiło Farfała prezesem TVP na złość PiSowi. Taki przynajmniej mieli zamiar. To tak dla przypomnienia faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 07.09.09, 10:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 langston bo właścicielem GW jest podmiot prywatny 07.09.09, 11:01 a nie publiczny. jesli nie podoba mi sie GW to jej nie kupuję, a jesli nie podoba mi się nazistowska tivi to i tak jestem skazany na jej oplacanie, mimo iż "gadzinówki" o 19.30 nie oglądałem od kilku lat. O tt taka drobna róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
langston GW zostala skradziona tak jak teraz probuje sie 07.09.09, 12:29 GW zostala skradziona tak jak teraz probuje sie ukrasc TVP. Nie zapominaj ze GW zostala uzgodniona przy Okraglym Stole jako gazeta opozycji i dostala NASZA PANSTWOWA KASE I KREYDTY. To ze potem Michnik&Co uwlaszyczyli sie na niej biorac za to grube miliony bez placenia od nich podatku (prawda Michnik nie wzial) jest inna kwestia. Nie zapominaj tez czego dotyczyla Afera Michnik-Rywin:)) Odpowiedz Link Zgłoś
beor Autocenzura generatorów skandali 07.09.09, 10:24 GW pisze: "Po skandalu z Chlastą..." Czy nie należałoby się zastanowić co jest przyczyną tego "skandalu"? Mi się wydaje, że autorem skandalu jest p.Chlasta właśnie, któremu bardzo przeszkadza p.Frafał (bardziej niż Markowi Edelmanowi, którym sobie Chlasta wyciera twarz). Ciekawe czy p.Chalsta zadawał pełne współczucia pytanie jak się czują bojownicy ruchu antykomunistycznego, gdy w rządzie Mazowieckiego zasiadał Jacek Kuroń - były komunista i były czerwony harcerz? Czy p.Chlasta pyta jak czuje się Marek Edelman i jak czują się represjonowani przez komunistów, gdy ustawę medialną pisze była antysyjonistka i była komunistka p.Katarasińska? Czyżby p. Chlasta posiadał jakiś osobisty model autocenzury, spis pytań, których nie może stawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Chlasta powiedział tylko to, co wszyscy wiedzą 07.09.09, 10:25 A konformiści z TVP, z panem Szaranowiczem i panią Modlińską kompromitują się swoim postępowaniem. Dla nich ważniejsze koryto niż godność. Właśnie tacy ludzie, gdyby Hitler był przy władzy, byliby jego cichymi klakierami. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Kamunizm wprowadzac jest OK prawda? 07.09.09, 10:48 to ci co wprowadzaja w zycie idealy Stalina sa ok tak jak chocby redaktorzy GWna a ci twoi "wszyscy" to pewnie dawna Unia Demokratyczna tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 podaj przykład wprowadzania ideałów stalinizmu 07.09.09, 11:04 w Polsce przez GW? Proszę o konkretne przykłady Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Zostaw, to zwykły troll. :) 07.09.09, 12:13 Kiedyś możemy zrobić spis nicków i wybierać np. jełopa tygodnia, ale generalnie czasu szkoda. :) Aczkolwiek czasami mam marzenie - wszystkich zwykłych kłamców i łajdaków w Internecie łapać i piętnować. Może to by nauczyło odpowiedzialności za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Herbert tez byl jelopem klamca i lajdakiem?:) 07.09.09, 12:26 "...Michnik jest manipulatorem.To klamca i czlowiek zlej woli.Oszust intelektualny..." https://www.youtube.com/watch?v=7zNEbvYKSxI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
langston bardzo prosze 07.09.09, 12:23 -opluwanie polskiej tradycji -opluwanie polskiej histori pod haslami "mierzenia sie z historia" -propagowanie stalinowskich poetow i "autorytetow" ktorych charekterystyczna cecha jest to ze ZAWSZE rozpoczynali kariere jako aparadczykowie PZPR lub nawet wczesniej KPP. -propagowanie jezyka nienawisci w stosunku do osob pragnacych rozliczyc zbrodniestalinowski i komunistyczne et.etc Odpowiedz Link Zgłoś
drmw ,Tak.-To już początek konca TOKfm 07.09.09, 15:02 ,,,a co tam robi pani Modlińska??,którą swego czasu wyproszono z telewizji publicznej przed laty,myślałem,że radio TOKfm jest prywatną stacją.Już dawno zauważyłem,że to radio powoli schodzi "na psy"-To jest początek końca pewnej "niezależności" tego radia. Szkoda mi tylko Panią Red.Annę Laszuk,i Ewę Podolską,bo od dzisiaj przestaję słuchać tego radia-.Zawsze wierzyłem w mądrość i odwagę prof.Jacka Żakowskiego,-myślę,że stanie w obronie Pana Grzegorza Chlastę i jego audycji.,,przytoczę Pana o nicku"czaromir" cytuję; ,,,, konformiści z TVP, z panem Szaranowiczem i panią Modlińską > kompromitują się swoim postępowaniem. Dla nich ważniejsze koryto niż > godność. Właśnie tacy ludzie, gdyby Hitler był przy władzy, byliby > jego cichymi klakierami koniec cytatu.. Smutna postawa. Panie Grzegorzu Chlasta,głowa do gory,myślę,że Pana akcje w swoim czasie będą stosownie ocenione. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów 07.09.09, 10:27 Czy Alicja popiera faszyzm? Już kiedyś nie podobał jej się chory na raka Durczok w Wiadomościach, bo wyglądał mało estetycznie. Nasz faszyzm powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
siudek-live Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 10:28 GRZESIEK,JESTEM Z TOBA,TAK TRZYMAJ,CIEMNOGROD TRZEBA TEPIC,HAHA Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 10:32 Każdy system, to tylko walka o koryto i nic więcej, a taka wypowiedź, to właśnie element tej walki. Demokracja to chytry pozór, ale tylko okręgi jednomandatowe w wyborach do sejmu, senatu i samorządów, ukróciłyby partyjne pieniactwo. Mafijność i kumoterstwo zawsze jednak będą istnieć. IPN, urząd prezydenta, wszystkie zbędne urzędy, instytucje oraz rady nadzorcze do likwidacji, a liczebność sejmu i senatu zredukować czterokrotnie. Dla przykładu podam, że USA, państwo o powierzchni ponad 9mln km2 i ludności ponad 300mln, ma niby demokratyczne instytucje: 1) Izba Reprezentantów - 435 osób, 2) Senat - 100 osób. Stara prawda, że polityka to ku..., zło... i ban... jest zawsze aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 10:33 tzn. że Michnika można nazywać byłym komunistą? Odpowiedz Link Zgłoś
anna52.2 Re: Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów 07.09.09, 16:44 Można by nazywać, gdyby kiedykolwiek był komunistą Odpowiedz Link Zgłoś
anna52.2 Re: Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów 07.09.09, 17:07 Można by nazywać, gdyby kiedykolwiek był komunistą. A nie był, więc nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 10:34 "Zły to ptak co własne gniazdo kala"... :) A na serio to powiedział prawdę i za to go wywalili. JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM. Zapomnieli, ze to nie prezesek daje kase na program pani modlinskiej a my, OBYWATELE. Jeśli tak to ma wyglądać to proszę ZLIKWIDOWAĆ PAŃSTWOWĄ TELEWIZJE. Ja nie mam problemu z przyjęciem krytyki. Dla mnie ten prezesik moze nie istnieć w TV, a nawet powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
davee Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 10:38 i bardzo dobrze powiedział!!a pani Alicja Resich-Modlińska niech nie będzie takim przydu....pana prezesa TVP!! Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Brawo Chlasta ! 07.09.09, 10:53 Powiedzial, bo mogl to powiedziec. Reszta milczy, przyklejona do swojego koryta w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 jeżeli media publiczne mają być poprawne 07.09.09, 10:56 to niech będą tylko narodowe, polskie a gejami, komuchami, żydami, antysemitami, ekoterorystami, pigułkami, autanazjami i czym tam jeszcse niech się zajmują media prywatne. Jeżeli płacą wszyscy abonament RTV to to ma być polskie i w d.... inne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
yamat TOK FM... 07.09.09, 10:56 ...czyli spadkobiercy Radiokomitetu pod przykrywką "niezależnej i prywatnej" rozgłośni. "Pierwsze radio informacyjne"? Niekoniecznie, wzorce czerpią pełnymi garściami. Antyklerykalizm i jedyna słuszna linia partii.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: TOK FM... 07.09.09, 10:59 > Antyklerykalizm i jedyna słuszna linia partii.... to pierwsze cholernie popieram (Antyklerykalizm), a drugie.... jakoś nie mogę się jej dopatrzeć, tej jedynie słusznej partii. Zresztą z def. to publiczne media mają popierać jedynie słuszną partię, bo są na rządowym garnuszku! Więc o co cię się biega? Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 takie myslenie powoduje polską "bylejakość" 07.09.09, 11:07 > to pierwsze cholernie popieram (Antyklerykalizm), byc anty to znaczy brak zrozumienia dla innego > a drugie.... jakoś nie mogę > się jej dopatrzeć, tej jedynie słusznej partii. Zresztą z def. to > publiczne media mają popierać jedynie słuszną partię, bo są na > rządowym garnuszku! Więc o co cię się biega? Media są na publicznym garnuszku i są czwartą władzą, nad którą społeczeństwo nie absolutnie żadnej kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: takie myslenie powoduje polską "bylejakość" 07.09.09, 13:41 > byc anty to znaczy brak zrozumienia dla innego być anty, to w tym przypadku nie pozwalać na to co wyprawia Kk. jego miejsce jest w kościele, a nie w polityce. A miejsce boga jest w sercu i w domu wierzącego, a nie w polityce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_defekator TOK FM to pedalskie radio 07.09.09, 11:40 ... Janiszewski, Legierski, Kurkiewicz, Laszuk - połowa załogi przy mikrofonie. A Chlasta słusznie wywalony z TVP. Ze swoją fizjonomią ruskiego chłopa pańszczyznianego nie spełnia kryteriów estetycznych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: TOK FM to pedalskie radio 07.09.09, 12:14 wielki_defekator napisał: > ... Janiszewski, Legierski, Kurkiewicz, Laszuk - połowa załogi przy mikrofonie. > A Chlasta słusznie wywalony z TVP. Ze swoją fizjonomią ruskiego chłopa pańszcz > yznianego nie spełnia kryteriów estetycznych:-) 88888888888888888888888888888888888888888888888888888888 i ten komputer przy ktorem przesiadujesz tez pedalskim jest (a turing) i wygrana wojna tez pedalskimi lapamy, (a turing) potem go wyleczyli z tego jego pedalowania... popelnil samoboja w reakcji na leczenie.... ps vivat chlasta, vivat Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: TOK FM... 07.09.09, 12:08 Tok FM ma lepsze audycje religijne niż Radio Maryja. Tyle, że oni nigdy nie zaproszą wiejskich głupków w rodzaju Piotra Jaroszyńskiego albo Nowaka i to was moherów i polonusów boli. Chwała im za to, chociaż na pewno byłoby zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 11:00 Drobna poprawka: Farfał nie jest neofaszystą. To ścierwo jest hitlerowcem, bo tylko hitlerowcy pozdrawiali się "Heil Hitler". Nie robili tego żadni faszyści, nawet we Włoszech za czasów Mussoliniego czy Hiszpanii za generała Franco. Odpowiedz Link Zgłoś
ggpost Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 11:12 Grzegorz Chlasta z radia TOK FM ??? to nie możliwe. Tak na poważnie to słucham go w radiu gdzie w stonowany sposób zadaje pytania, nie wyskakuje z jakimiś radykalnymi tematami. A tutaj... Ma u mnie dużego plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrzydowski "Gdy ma się tak poważne zamiary"... 07.09.09, 11:27 Od kiedy to mówienie prawdy w TVP oznacza "poważne zamiary"? A może to w tym gmachu coś tak niesłychanego, że za każdym razem trzeba poprosić Prezesa o zgodę? Wraz z kontrasygnatą partyjnych mentorów... Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 neofaszytsa manipuluje a nam sie wmawia pierdoly o 07.09.09, 11:35 faszyzmie, holokauscie, rasizmie???chore panstweko bananowe nad wisla... Odpowiedz Link Zgłoś
coment2 To kolejny przykład przeciwko abonamentowi 07.09.09, 12:18 Z jednej strony zmusza się prawnie wszystkich Polaków do płacenia abonamentu na media publiczne bo one promują programy misyjne. W praktyce jednak "promują" tylko wybrane gazety prywatne ratując je przed zapomnieniem bo już prawie nikt mądry ich nie czyta. Dlaczego przeciętny Polak (lub nawet widz w moherze) który został zmuszony siłą do zapłaty abonamentu ma wysłuchiwać promujących się poprzez skandal dziennikarzy z upadających prywatnych mediów? Pomyślcie obiektywnie. Gdyby ktoś chciał tego słuchać to kupił by GW lub włączył daną stację, a ponieważ coraz mniej ludzi to robi to widocznie zanudzania o okropnych ruskich żołnierzach którzy "na złość" wyzwolili Polskę i o Polakach zagorzałych faszystach i antysemitach mają małe wzięcie bo nikt już tego nie chce słuchać. Zaś zapewne bardzo zacny Marek E. jest dzisiaj bardziej gloryfikowany przez niektórych dziennikarzy niż wszyscy bohaterowie kampanii wrześniowej i powstania warszawskiego razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Z TOK FM i wszystko jasne... 07.09.09, 12:09 Radio w którym brylują komuniści, lewaki, pedzie i reszta tego typu ludzi, a jedynymi normalnymi ludźmi są osoby występujące tam gościnnie np. Tadeusz Mosz czy Igor Janke. Niech Chlasta zajmie się lepiej genezą powstania Agory i tam szuka skandali a nie tropi neofaszystów. Debilne zachowania Farfała to głupstwo z tym jak potrafił zachować się wielokrotnie Adaś Szechter vel Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Może lewaki i pedzie, ale inteligentni 07.09.09, 21:36 w przeciwieństwie do ciebie, prawaczku i prawiczku. PS. Większość mężczyzn ma w swoim życiu homoseksualną przygodę, więc pewnie i tobie się zdarzy. Życzę dużej przyjemności i zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head A gdyby powiedział: "Geremek, były stalinowiec" ? 07.09.09, 12:13 Chlasta to typowy spec od "mokrej roboty" w TOK FM, w swoich programach wykazuje skrajną tendencyjność, manipuluje faktami, taki typowy "oficer od propagandy" w michnikowym imperium. Ciekawe czy z równa swobodą przeszło by mu przez usta stwierdzenie o Kuroniu czy Geremku jako byłych stalinowcach i czy reakcja na to GWno Prawdy byłaby taka sama ? Przyczym warto pamietać, że pan Farfał w przeciwieństwie do panów Geremka i Kuronia, nie był nigdy "faszystą", a jedynie, jako 18- letni chłopak, pisał artykuły do pisma uznawanego przez "GWno Prawdę" za "faszystowskie". Natomiast panowie Geremke i Kuroń juz jako dojrzali mężczyźni wysługiwali się w latach stalinowskich sowieckiej agenturze w Polsce, czyli PPR a później PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
cromio W sojuszu z faszystą niezłe nazwiska: Resich- 07.09.09, 12:17 -Modlińska, Szaranowicz, ... Gratulujemy naszym pupilkom wyborów moralnych ! Odpowiedz Link Zgłoś
langston A Geremek, Michnik, Kuron to komunisci i nie "neo" 07.09.09, 12:31 A Geremek, Michnik, Kuron to komunisci i wcale nie "neo". Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Autocenzura TVP: koniec autorskich przeglądów p... 07.09.09, 12:40 Jest to nadal telewizja niepubliczna.Dziennikarze są najemnikami.którzy w zależności od władz politycznych trzęsą portkami ze strachu przed szeroką dyskusją.Tak zwana "poprawność polityczna" jest jedynie odzwiercielniem duszy niewolniczej. W niezależnej telewizji publicznej,prowadzący dziennikarz,zareplikowałby pytaniem:Przecież pana pryncypał,Adam Michnik,kiedyś też podnosił rękę w pozdrowieniu-co prawda pionierkim (ręka wyciągnieta i zbliżona do czoła,zgięta w łokciu).Przecież było to też pozdrowienie faszystowskie,ale w koloru czerwonego.Michnik,Kuroń-działacze Organizacji Harcerskiej(nie mylić z ZHP),czyli pionierów w Polsce.Nie ma co się dziwić wypowiedziom Grzegorza Chłasta.Przecież TOK Fm to własność Agory.Agora to Adam Michnik,a Adam Michnik to resentementalista bolszewizmu w Polsce.Do dzisiaj,gdy wypowiada się o swoich kolegach z Rosji,akcentuje jak to oni mają rację w widzeniu historii.Wiadomo,wilka ciągnie do lasu. Gdyby dziennikarze TVP byli niezależni,poprosiliby do takiego przeglądu prasy kogoś o przeciwnych przekonaniach do poglądów Grzegorza Chłasta. Odpowiedz Link Zgłoś