br-uno 30.03.10, 13:00 Czy można zachorować na półpasiec nie przechodząc wcześniej ospy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.ania1 Re: półpasiec 31.03.10, 12:35 Dziwi mnie odpowiedź Pani Doktor. Ja akurat miałam półpasiec a ospy nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: półpasiec 31.03.10, 14:10 Musiałaś przechodzić w dzieciństwie- Ty tego nie pamiętasz, a Mama mogła przeoczyć, jeśli była to lekka postać. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.ania1 Re: półpasiec 31.03.10, 15:48 NA PEWNO nie miałam ospy. Wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka733 Re: półpasiec 01.04.10, 18:50 były już takie watki że dziecko mające kontakt z chorym na ospę po kilku tygodniach czuło sie gorzej czasami gorączkowało i miało na ciele 2-4 niewielkie krostki. Z tych informacji i matka i lekarz wnioskowali że dziecko jest chore na ospę. Jezeli dziecko miało kontakt z chorym na ospę a rodzic o tym nie wiedział a potem na jego ciele wystąpiło kilka niewielkich krostek można przeoczyć fakt że dziecko ospę miało. Odpowiedz Link Zgłoś