Dodaj do ulubionych

zapalenie ucha

07.02.11, 20:49
moja córka 4 lata ma zapalenie ucha od tygodnia,jutro kończy jej się antybiotyk.
Wszystko było już dobrze,mała nie skarżyła się na ból już od kilku dni ale wczoraj gdy kichnęła sparaliżował ją niesamowicie mocny ból ucha,mała długo nie mogła się uspokoić i płakała.
Dzisiaj poszliśmy do lekarza sprawdzić czy może nie trzeba przedłużyć leczenia antybiotykiem,lekarz zbadał małą, dokładnie ją też osłuchał i stwierdził że uszy są już w porządku że nie trzeba kolejnego antybiotyku i że może wrócić do przedszkola no i nie wie dlaczego mała tak zareagowała jak kichnęła.
Wróciliśmy do domu i po samym przekroczeniu progu to samo mała kichnęła i znów mocny ból ucha,płacz przenikliwy ale tylko na 2-3 min. potem wróciło wszystko do normy.
Czy faktycznie ucho w szczególności to lewe jest już wygojone czy może jest jeszcze wrażliwe np. na kichnięcie czy może jednak jest jeszcze jakaś infekcja w środku,lekarz ją zbadał i wykluczył infekcję ale ja już sama nie wiem.
Dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: zapalenie ucha 07.02.11, 23:10
      Tak może być. Mój młody po wielu już zapaleniach uszu, w tym sezonie tez już dwa przerobił. Obecnie zdrów. bez kataru. Normalnie uszy nie bolą ale jak ma dmuchnąć mocniej nos (płuczemy tak dla higieny) to tez wspomina że czasami kluje.
      • bebe52 Re: zapalenie ucha 08.02.11, 15:55
        aha ale z czasem to przechodzi tak?
        To było nasze pierwsze zapalenie ucha więc nie doświadczona jestem w tym temacie w ogóle :)
    • kasiaalbrecht Re: zapalenie ucha 08.02.11, 23:06
      może wynikać to z nerwobólu i podrażnienia nerwu unerwiajacego ucho przy kichaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka