Dodaj do ulubionych

masa syropów!!

31.01.13, 16:41
Dzień dobry,jestem mamą 2,5 letniej dziewczynki ostatnio byliśmy u pediatry i ona stwierdziła chore ucho i chore gardło, lekki katar igorączkę,przepisała leki i po tygodniu na kontroli stwierdziła że dziecko jeszcze nie jest zdrowe i dopisała jeszcze kilka syropów ogólnie mamy duracet lakcit dicortinef do uszu clemastinum salbutanol pectodril akti trin Mam pytanie czy tyle syropów jest potrzebnych po obliczeniu ok 12 dawek w ciągu dnia.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: masa syropów!! 31.01.13, 22:51
      To lekarz widział w jakim stanie jest twoje dziecko, zaglądał pewnie do uszu, słuchał, co się dzieje w oskrzelach...
      Każde z tych lekarstw, ma spełniać określoną funkcję, ale jeśli nie masz zaufania do tego lekarza, to możesz pójść jeszcze do innego.
    • adiel Re: masa syropów!! 01.02.13, 10:07
      Dokładnie, jak masz wątpliwości zawsze możesz to skonsultować z innym lekarzem, by niepotrzebnie dziecka nie faszerować lekami.
    • czarna_12 Re: masa syropów!! 04.02.13, 00:45
      Z tych syrpów wynika że młoda oprócz gardła to ma jeszce kaszel suchy lub świszcze bo leki dane na rozkurcz oskrzeli i pomoc w odksztuszeniu wydzieliny +antybiotyk duracef i dicortineff i jeszce przeciwzapalny akti trin.Może źle ją zrozumiałaś ?i tych wcześniejszych nie powinnaś kontynować tylko te z drugiej wizyty?Bo dużo tego jakby dziecko było bardzo mocno chore...
      • wiki11110 Re: masa syropów!! 07.02.13, 22:55
        Tak jak poprzedniczka wydaje mi sie, że te wczesniejsze do śmieci(apteki) a teraz nowe. Aczkolwiek nie piszesz co wcześniej przyjmowała i jak długo.
    • ewa.misko-wasowska Re: masa syropów!! 09.02.13, 17:44
      Witam,
      faktycznie trudno wypowiedzieć się co do wszystkich syropów nie widząc dziecka, moge tylko napisać, że salbutamolu w syropie od lat nie zaleca się.
      Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka