won-ia
05.07.13, 09:10
Witam.
Mój synek prawie 15m jest na Neocate Advance do roku karminy piersią. Je kasze jaglaną,gryczaną białą,qiuno,amarantus,kasze kukurydzianą,żółtko,sinlac,królika,brokuły,brukselke,fasolke szparagową,ziemniaki, buraczki,kalafior,groszek zielony czasem marchewke. Do tego dostaje wode do picia i wit.D w kapsułkach. Od przejścia na Neocte śluzu i krwi praktycznie nie ma w kupce, od lutego czyli od tego momentu co jest na tej mieszance pojawił się tylko 2 razy ale to winna owoców które próbowałam włączyć. Otóż moje pytanie synek od skończonego 2 miesiąca życia pije niechętnie mleko,teraz tylko w nocy pije ok 1-2 razy zależności od samopoczucia...wypije max 120 do 40-50ml widzę,że zamiast spokojnie wypić do końca butelkę odrywa się i nie chce dalej pić. Na piersi było podobnie pił do pewnego momentu i się odrywał nie było to spokojne ssanie. I tak sobie myśle,że może Necoate mu szkodzi skoro nie wypija do końca butelki tylko przerywa po 40ml,podczas picia mleka zauważyłam ,że często się zakrztusi lub w trakcie zakaszle i da dodalej nie chce pić...efekcie idzie spać głodny:(dodam,że chętnie pije wode.U niego alergia objawia się luźnymi kupkami,bólem brzucha,wymiotami, a najsłabszym objawem jest wysypka.Wymiotuje najczęściej podczas karmienia(wymioty zdarzają się od stycznie wymiotuje jak się zakrztusi lub zaczyna kaszleć i wtedy wszystko ląduje w misce:(mam miske koło krzesełka do karmienia od stycznia) więc niewiem na ile to winna alergii czy refluksu.Jest od 2 miesięcy troche lepiej po odstawieniu od piersi ale i tak nie jest tak jak powinno być. Potrafi zwymiotować nawet jak się zdenerwuje czy uderzy:( Wczoraj byłam u pediatry i ta się zlitowała nademną bo do 3t.ż jest niedobrze i przepisałam nam debridat,i helicid +probiotyk. Ja jestem daleko od podawania dziecku leków ale jak ma mu pomóc to podam. Twierdzi,że ma stan zapalny przełyku stąd ta skłonność do wymiotów i po tych lekach powinno być lepiej. Wymioty maja ustąpić i kupki mają się poprawić. Może sie ktoś odnieść do mojego przypadku ?Zasadne jest podawane tych leków i czy rzeczywiście dzieci na Helicidzie częściej chorują bo zaburza flore jelitową? ylko,że synek i tak pewnie ma zaburzoną bo nie ma ładnych stolców. Częściej ma luźniejsze kupki niż uformowane ładne.