w_miare_normalna 23.12.08, 13:05 Od kiedy można podać niemowlakowi chrupkę kukurydzianą i biszkopty?Córcia ma skazę białkową.Nie wiem czy to ma związek.Wyczytałam dzisiaj na edziecko,że od 6 miesiąca można dać,a córcia ma 6 miesięcy i tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.ostopinka Re: Witam. 23.12.08, 14:32 mysle ze mozesz spróbowac z chrupkami, zobaczysz czy jej posmakują, ale z biszkoptami uważaj bo wiele ma mleczne składniki, zawsze sprawdzaj na opakowaniu skład. Moja córcia też ma skazę białkową, a chrupki i biszpoty bardzo jej posmakowały. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mama28-1 Re: Witam. 23.12.08, 14:36 biszkopt po skończeniu 8 miesięcy, natomiast chrupki na edziecko w kalendarzu pierwszego roku jest napisane że po skończonym 7 miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Witam. 23.12.08, 14:50 "Twoje dziecko skończyło 6 miesięcy 1 tydzień.Maluch zapewne będzie mocno zdziwiony, gdy pierwszy raz dasz mu do rączki i pozwolisz pogryźć kukurydziany chrupek. Chrupki nie mają wielkiej wartości odżywczej, ale uczą dziecko samodzielnego gryzienia i tak przyjemnie masują obolałe dziąsła!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama28-1 Re: Witam. 23.12.08, 15:21 chrupki-faktycznie jest napisane tak w 28 tygodniu ale "w mamo to ja" mówili coś o 8 miesiącu mój skończył 7 i dam mu chrupki jakoś w tym miesiącu. biszkopt tak jak pisałam- zgodnie z aktualnym schematem żywienia niemowląt. Wszystko oczywiście zależy od ciebie jak dasz tydzień wcześniej czy później to też będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś