qwerty.tarnow 01.02.04, 11:06 Znani kiedyś. Pojawiali się w mediach: aktorzy, prezenterzy, i inni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Sławomir Siejka 01.02.04, 11:08 Prezenter TVP2 i TVPolonia. Miał taki chłopięcy wygląd i delikatny głos. Zmarł nagle gdzieś w roku 1996 czy 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Hubert Antoszewski 01.02.04, 11:10 Animował postacie Psa Pankracego i Smoka Telesfora oraz użyczał im głosu. Też już niestety nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Michał Sumiński 01.02.04, 11:18 Prowadził słynny poniedziałkowy "Zwierzyniec". Te jego opowieści o spotkaniach ze zwierzętami to był majstersztyk! Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Michał Sumiński 01.02.04, 14:19 qwerty.tarnow napisał: > Prowadził słynny poniedziałkowy "Zwierzyniec". Te jego opowieści o spotkaniach > ze zwierzętami to był majstersztyk! Jezeli to ten sam gosc o ktorym mysle to 3\4 dzieci by ryczalo przez 24h jakby sie dowiedzialo ze ten mily pan opowiadajacy o podgladaniu sarenki na polanie ,"w cywilu" poluje na nie bynajmniej nie aparatem fotograficznym a sztucerem . Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Tadeusz Broś 01.02.04, 11:21 Prowadził program "Teleranek" przez długi czas. Zniknął z anteny z czasem kiedy "Teleranek" uległ skróceniu do pół godziny i przesunięciu czasu nadawania przed godzinę 9. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Andrzej Kurek, Zdzisław Kamiński 01.02.04, 11:30 Twórcy programu popularnonaukowego "Sonda". Zginęli w wypadku 29 września 1989r. Ich dyskusje to perełki same w sobie. Materiały jakie publikowali w swoim programie były pionierskie jak na tamte czasy. Tu jest strona o "Sondzie" i jej twórcach: www.tk.pl/sonda/ Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Jerzy Kukuczka 01.02.04, 11:37 Polski himalaista. Zdobywca wszystkich 14 ośmiotysięczników. Jego rywalizacja o pierwszeństwo w tej mierze z Włochem Reinhaldem Messnerem elektryzowała w latach 80-tych całą Polskę. Zginął w Himalajach 26 października 1989 r. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Czy pamiętacie takie osoby? 01.02.04, 15:25 Adam Słodowy - z dzieciństwa to właśnie jego postać z telewizji utkwiła mi w pamięci. Robił cuda z tektury, gumek recepturek i Bóg wie czego jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Czy pamiętacie takie osoby? 01.02.04, 15:47 Ale smutno sie zrobilo, jak przed Wszystkimi Swietymi. Slucham wlasnie plyty Anny Jantar...jej tez juz nie ma, ae muzyka wiecznie zywa. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Czy pamiętacie takie osoby? 01.02.04, 21:13 tradycja1 napisała: > Ale smutno sie zrobilo, jak przed Wszystkimi Swietymi. Taki nastrój... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Czy pamiętacie takie osoby? 02.02.04, 15:17 najpierw chciałam zrugać qwertego za taki wątek bardzo smutny, ale dziś w Radiu Kraków powiedzieli że zmarł Maciej Szumowski, krakowski dziennikarz. Nie kojarzę go, ale co innego zelektryzowało mnie w tej wiadomości. – on był mężem Doroty Terakowskiej, a ona odeszła zaledwie 3 tygodnie temu, zmarła po długiej chorobie. Czyżby to była tęsknota ? Tak wielka, że żyć już nie sposób było... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Czy pamiętacie takie osoby? 04.02.04, 14:20 Smutny wątek? Przecież np. Michał Sumiński żyje. Chciałem tylko przypomnieć znane postacie, które niegdyś były często na ekranach telewizorów, a teraz - z różnych powodów - o nich cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Małgorzata Szelewicka 04.02.04, 14:23 Niegdyś prezeterka "Wiadomości", potem zniknęła z ekranu. Od jakiegoś czasu pojawia się jako rzecznik prasowy Ministerstwa Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Jacek Balcer 04.02.04, 14:28 Ze dwa lata temu miał jeszcze niezłe reportaże w "Wiadomościach" TVP1. Potem nagle zaczął się pojawiać jako rzecznik prasowy Towarzystwa Ubezpieczeń "Warta". Od niedawna ma jakąś nową funkcję - bodajże w Zarządzie "Polkomtela". Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Czy pamiętacie takie osoby? 06.02.04, 04:21 Wczoraj dowiedzialam sie o smierci znajomego. Choc nie bylismy blisko wiadomosc mna wstrzasnela. Utopnal w Samoa :( bezsensowna nikomu nie potrzeba smierc mlodego chlopaka, osierocil 10 miesieczne dziecko,zostawil zone, rodzine, przyjaciol, wielki apetyt na zycie, prace, kredyty... Wieczne odpoczywanie racz mu dac Panie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Czy pamiętacie takie osoby? 07.02.04, 13:01 Tak najgorsze jest jak umieraja mlodzi. Kazde zycie jest wazne, ale jesli juz ktoś przezył wiele lat, to jakos inaczej, a jak odchodzi ktos kto jest na poczatku swojej drogi to... cieżko sie z tym pogodzić. Pamietam taki moment swojego zycia, ktory wstrząsnał mną bardzo , do tego stopnia, że zaczęlam zadawać sobie glupie pytania typu "czy warto sie starać, do czegoś dążyć, jeśli to wszytsko takie kruche". Mój 17 letni kolega ( rownieśnik) popelnił samobójstwo. To było takie nierealne, niewyobrażalne, tym bardziej, że to był bardzo wesoły chłopak... no ale teraz wiem, że ta wesołość to była zasłona dymna chyba... Wróciłam z pogrzebu, na drugi dzień przyszła koleżanka z klasy i powiedziała mi, ze nasza koleżanka z klasy nie żyje. To było za dużo jak na jeden tydzień. Chodziłam wtedy po świecie, a jakby mnie nie było, bo nie mogłam zrozumieć "Dlaczego?". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Antoni Mielniczuk 24.02.04, 21:54 Prezenter Programu 1 Polskiego Radia (prowadził m.in. chyba "Sygnały dnia"), w TVP2 razem z Jerzym Iwaszkiewiczem współprowadził (z krótką przerwą) Magazyn Motoryzacyjny "Auto" (w programie tym oglądałem w latach szkolnych auta moich marzeń - pokazy, testy, nowości, porady). Obecnie Dyrektor d/s komunikacji społecznej sieci komórkowej "Era". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Edward Piszek 29.03.04, 21:11 A właściwie Piszczek. Amerykański biznesmen i milioner wywodzący się z podtarnowskiego Lichwina. W czasach kiedy w Polsce nie wiodło się zbyt dobrze, wiele tarnowskich karetek było ufundowanych właśnie przez niego. Swego czasu kilkadziesiąt lat temu wzbudził popłoch w swojej rodzinnej miejscowości. Przyjechał bowiem do Polski w odwiedziny i postanowił zobaczyć swoje ojczyste strony. No i przyleciał do Lichwina ... helikopterem! Wylądował w polu koniczyny któregoś gospodarza. No a było to w czasach, kiedy normalnie nie widywało się latających (ani lądujących tym bardziej, a spadających to już zupełnie ;-) śmigłowców). W dzisiejszej gazecie jest jego nekrolog. Zmarł 27.03.2004 w wieku 87 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Jerzy Cnota 02.10.04, 12:29 Jeden ze zbójników Janosika. Mało teraz gra. Kiedyś w gazecie jakąś krótką notkę o nim czytałem, że lata kręcenia owego filmu to były najlepsze w jego karierze, teraz posucha... Odpowiedz Link Zgłoś