Dodaj do ulubionych

Wiosenne remonty dróg

01.04.04, 22:36
Ruszyły na dobre. Dziś ul. Krakowska koło mostu na Białej. Ale i na trasie E-
4 też można co raz spotkać grupki pracowników naprawiających nawierzchnię po
zimie.
Obserwuj wątek
    • lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:38
      Wreszcie! Ciekawe kiedy dojdą na Słoneczną i Jana Pawła! Oby jak najszybciej!
      • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:42
        To niby druga strona miasta, więc ta ekipa nieprędko tam dojdzie. Ale może
        jakaś inna przyjedzie od drugiej strony? ;-)
        • lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:44
          Chyba jak z Dębicy zabłądzą:-)))
          • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:51
            Może wcześniej - Dębica to inne województwo, więc nasi tam już się nie plątają.
            Teraz od wschodniej granicy województwa nie jest tak daleko do Tarnowa. :-D
      • lubona Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:46
        Tak, dobrze by było, żeby i na moim osiedlu zaczęli naprawiać. Chociaż te
        największe diury. Teraz trzeba uważać na jadące samochody, bo już kilka razy
        zostałam ochlapana od czubka głowy.Dobrze, że już te kałuże wysychają.
        • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:53
          Z ochlapywaniem to jest największy problem podczas roztopów. Te fale błota
          pośniegowego z wodą to jest koszmar. A jak jeszcze jakiś debil mknie taką
          błotnistą drogą 100 km/h, to już jest naprawdę tragedia. Tragedia oczywiście
          dla pieszych idących wzdłuż drogi. Bo że kierowca może trafić w przydrożne
          drzewo lub rów, to mnie akurat najmniej martwi.
          • lubona Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 23:10
            Najgorzej jest w mieście, bo nie ma jak i gdzie uciec. Nawet nie musi tak
            szybko jechać, tylko jak wjedzie w taką dziurę, to po tobie. A można po prostu
            ją ominąć, tylko po co? Basza siedzi za kierownicą i jedzie.Nic to, wiosna i
            coraz mniej będzie tych kałuż.
            • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 23:14
              Szczególnie kierowcy większych aut nie zważają na dziury w jezdni, bo ci z
              mniejszych pojazdów niestety muszą baaardzo uważać, by kół i zawieszenia nie
              pourywać.
              • lubona Re: Wiosenne remonty dróg 15.04.04, 22:25
                No i doczekałam się. Od kilku dni ulicę osiedlową zaczęli łatać. Najpierw jedni
                powiększają dziury, potem inni je łatają. Nawet sprawnie im to idzie.
                • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 15.04.04, 23:12
                  Dziś robili też face-lifting obwodnicy Bochni. Ciekawe kiedy te łaty znowu
                  wylecą. ;-D
                  • lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 12:42
                    Face-lifting robią też na Jana Pawła, na pasie od strony Billi. I dobrze, bo to
                    był prawdziwy odcinek specjalny:-))
                    • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 14:11
                      Samochodowe rajdy to powinny odbywać się na drodze koło terenów Huty im. T.
                      Sendzimira - kto w najkrótszym czasie, z jak największą prędkością przejedzie
                      tą trasę nie wpadając przy tym w żadną dziurę. Jechałem tamtędy kiedyś:
                      MASKARA!!!
                      • lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 17:43
                        Oj, takich oesów to by się więcej znalazło. Dzisiaj jechałem Mościckiego w
                        kierunku sądu przy skrzyżowaniu z Szujskiego i dramat. Ulica zapomniana przez
                        Boga i drogowców.
                        • qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 18:03
                          Znam! W zeszłym roku wielokrotnie w po tamtym odcinku przejeżdżałem. Więc
                          wyobrażam sobie co się tam po zimie mogło podziać. :-(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka