qwerty.tarnow 01.04.04, 22:36 Ruszyły na dobre. Dziś ul. Krakowska koło mostu na Białej. Ale i na trasie E- 4 też można co raz spotkać grupki pracowników naprawiających nawierzchnię po zimie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:38 Wreszcie! Ciekawe kiedy dojdą na Słoneczną i Jana Pawła! Oby jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:42 To niby druga strona miasta, więc ta ekipa nieprędko tam dojdzie. Ale może jakaś inna przyjedzie od drugiej strony? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:44 Chyba jak z Dębicy zabłądzą:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:51 Może wcześniej - Dębica to inne województwo, więc nasi tam już się nie plątają. Teraz od wschodniej granicy województwa nie jest tak daleko do Tarnowa. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:46 Tak, dobrze by było, żeby i na moim osiedlu zaczęli naprawiać. Chociaż te największe diury. Teraz trzeba uważać na jadące samochody, bo już kilka razy zostałam ochlapana od czubka głowy.Dobrze, że już te kałuże wysychają. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 22:53 Z ochlapywaniem to jest największy problem podczas roztopów. Te fale błota pośniegowego z wodą to jest koszmar. A jak jeszcze jakiś debil mknie taką błotnistą drogą 100 km/h, to już jest naprawdę tragedia. Tragedia oczywiście dla pieszych idących wzdłuż drogi. Bo że kierowca może trafić w przydrożne drzewo lub rów, to mnie akurat najmniej martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 23:10 Najgorzej jest w mieście, bo nie ma jak i gdzie uciec. Nawet nie musi tak szybko jechać, tylko jak wjedzie w taką dziurę, to po tobie. A można po prostu ją ominąć, tylko po co? Basza siedzi za kierownicą i jedzie.Nic to, wiosna i coraz mniej będzie tych kałuż. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 01.04.04, 23:14 Szczególnie kierowcy większych aut nie zważają na dziury w jezdni, bo ci z mniejszych pojazdów niestety muszą baaardzo uważać, by kół i zawieszenia nie pourywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Wiosenne remonty dróg 15.04.04, 22:25 No i doczekałam się. Od kilku dni ulicę osiedlową zaczęli łatać. Najpierw jedni powiększają dziury, potem inni je łatają. Nawet sprawnie im to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 15.04.04, 23:12 Dziś robili też face-lifting obwodnicy Bochni. Ciekawe kiedy te łaty znowu wylecą. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 12:42 Face-lifting robią też na Jana Pawła, na pasie od strony Billi. I dobrze, bo to był prawdziwy odcinek specjalny:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 14:11 Samochodowe rajdy to powinny odbywać się na drodze koło terenów Huty im. T. Sendzimira - kto w najkrótszym czasie, z jak największą prędkością przejedzie tą trasę nie wpadając przy tym w żadną dziurę. Jechałem tamtędy kiedyś: MASKARA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 17:43 Oj, takich oesów to by się więcej znalazło. Dzisiaj jechałem Mościckiego w kierunku sądu przy skrzyżowaniu z Szujskiego i dramat. Ulica zapomniana przez Boga i drogowców. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosenne remonty dróg 16.04.04, 18:03 Znam! W zeszłym roku wielokrotnie w po tamtym odcinku przejeżdżałem. Więc wyobrażam sobie co się tam po zimie mogło podziać. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś