lubona 13.04.04, 22:14 Znalazłam ciekawy adres. Jeżeli chcecie się dowiedzieć ile osób chodzi po Polsce z Waszym nazwiskiem, to zobaczycie tu: www.herby.com.pl/herby/indexslo.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Moje nazwisko... 13.04.04, 22:26 Gdzieś to już było - nie wiem czy nawet nie tym forum. Ale zawsze warto przypomnieć. Bo rzeczywiście pozyteczne informacje (szkoda tylko, że nie uaktualniane) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Moje nazwisko... 13.04.04, 22:40 Niestety nie wiedziałam, że powtarzam wątki. Nie widziałam tego tutaj i dlatego napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Moje nazwisko... 13.04.04, 22:47 Ależ naprawdę nic nie szkodzi. Tamten wątek już i tak gdzieś zaginął w niepamięci dziejów... Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Moje nazwisko... 13.04.04, 23:00 Tak się zastanawiam, kiedy wezmą się za nasze nicki? Tylko czasem i my sami nie pamiętamy skąd się wzięły. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Moje nazwisko... 13.04.04, 23:06 Chodzi o jakieś statystyki podobne do tej listy nazwisk? Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Moje nazwisko... 14.04.04, 18:40 Chyba nie, bo o ile się znam, to tu nie mogą sie nicki powtarzać.Ja miałam na myśli raczej etymologię tych naszych "nazw". To jednak tez jest raczej niemożliwe, bo etymologię znamy tylko my. Tak mi sie tylko skojarzyło - luźno, bardzo luźno.Hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Moje nazwisko... 14.04.04, 18:50 No, mój nick powstał z lenistwa: najprostszy z możliwych do wymyślenia. Z dołączoną lokalizacją użytkownika. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: Moje nazwisko... 14.04.04, 21:52 Moje to też chyba powszechnie stosowane. Połączenie nazwiska z imieniem, lekko przekształcone z konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś