Dodaj do ulubionych

wizerunek tarnowa z zewnątz

IP: 213.76.135.* 10.06.01, 14:32
obecnie jeśli chodzi o tarnów to najbardziej podoba mi
się salon vw od strony krakowa i salon renault w ładnej
dzięki wspaniałej obwodnicy nie zachaczam o to miasto
co również zasługuje na pochwałę/obwodnica/. aha:
jeszcze samolocik roleskiego z magnumką/szkoda że
makieta/ też jest ok! pozdrawiam wszystkich tarnowian
/ tarnowiaków! pa
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 14:04
      wcale Ci się nie dziwię, w tym mieście jak w serialu brazylijskim nic się nie
      dzieje - wizyta raz na dziesięć lat wystarcza
      • Gość: Wawa Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 14:50
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> wcale Ci się nie dziwię, w tym mieście jak w serialu brazylijskim nic się nie
        > dzieje - wizyta raz na dziesięć lat wystarcza

Tomeczku, Hanysie!
        Nie masz chyba wyroku na wizyty w Tarnowie. Siedź sobie zatem na swoim Śląsku i
        nie zmuszaj do przyjazdów do Tarnowa. Moja babcia mawiała: "Tyle żalu co po
        nieboszczyku Sralu".
        Bądź zdrów, Wawa.
        • Gość: tomek Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 17:02
          A może opiszesz co się u Was dzieje ?
          jedno kino
          jeden duży sklep
          żadnej porządnej restauracji w 100.000 mieście - po zakupy i na lunch wozicie
          gości do Krakowa którym się chwalicie
          • Gość: sunnypol Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: 192.168.0.* / 212.160.156.* 13.06.01, 13:07
            Chwalimy sie wspaniałym rynkiem,Górą Marcina,wspanialymi dworkami rozsianymi po
            całym byłym województwie gdzie zjeźdzają najwieksze sławy muzyki klasycznej ,i
            nie tylko ,niezłymi pubami, wspaniałymi ludźmi,wokalami które chwaliła ostatnio
            nawet Ewa Bem i tak można by wymieniać i wymieniać.Poza tym kina mamy dwa :)co
            do dużych sklepów to ja moge wymienić dużo wiecej :)ale to chyba nie
            najważniejsze :) Jesteśmy spokojnym miastem ale właśnie z tego jestem dumna bo
            wiem że idąc wieczorem nic mi sie nie stanie.Miasto juz teraz wielkością nie
            dorówna do Krakowa i Rzeszowa a to z tej prostej przyczyny że jesteśmy miastem
            który znajduje sie po środku.I przestaliśmy być miastem wojewódzkim.Nasze
            miasto ma dusze, przeszłość którą czujesz na każdym kroku.To jest naszą zaletą
            a nie wadą :)Poza tym miasto jest pieknie odrestaurowane,czyste,zielone.Sama
            przyjemność być osobą z Tarnowa :)))
            • Gość: tomek Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 10:25
              Zgadzam się że architektura i wygląd miasta są bardzo ładne lecz ja narzekam
              nie na to, lecz na styl życia mieszkańców ich małą zaradność i
              przedsiębiorczość zobacz ile jest firm prywatnych w Tarnowie ze znaną marką
              ogólnopolską lub europejską ile jest inwestycji zagranicznych na terenie miasta
              ilu ludzi sprowadza się co roku z zewnątrz mając na uwadze atmosferę o której
              piszesz, w tym mieście ubywa a nie przybywa mieszkańców ( zwłaszcza
              wykształconych ) i to jest STAN DZISIEJSZY ! Nie można się chwalić przodkami
              sprzed stu czy dwustu lat, bo napisz mi kto stanowi dzisiejszą elitę tego
              miasta ( np. polityczną czy kultularną ).
              Z poważaniem Tomek .
              • Gość: sunnypol Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: 192.168.0.* / 212.160.156.* 15.06.01, 16:55
                Z tym musze sie zgodzić.Troszke inaczej odebrałam Twój list.Tak masz racje że
                nikt tu nie inwestuje.Cała młodzież po przekroczeniu 18 lat albo wyjeżdza w
                poszukiwaniu pracy i doświadczenia albo zakłada rodzine.Tarnów znika z map jako
                miasto które sie rozwinie.Ale co można zrobić gdy miasto znajduje sie miedzy
                tak wielkimi ośrodkami jak Kraków a niebawem Rzeszów?
                • Gość: Difen Tu jednak trzeba coś dodać..... IP: *.ae.krakow.pl 03.05.02, 02:20
                  ...nie można wymawiać się tym, że Tarnów leże pomiędzy Krakowem i Rzeszowem. Po
                  pierwsze - Rzeszow nie równa się Kraków, konkurować z nim jest łatwiej, ma
                  więcej mieszkańców i jest największy na wschodzie ktoś musiał być stolicą
                  podkarpackiego, ale to tyle. To, że ludzie wypływają, to zjawisko masowe, z
                  Polski też jest odpływ, nie zgadzam się, że ludzie nie są przedsiębiorczy - są!
                  Powinno się to wzmacniać i uczyć tej przedsiębiorczości od podstaw - oni są
                  jeszcze zbyt mało przedsiębiorczy, ale nie wszyscy. Nigdy by się nic nie
                  zmieniało, gdyby istniała tylko krytyka. Ktoś musi działać. Wiem, że łatwo
                  narzekać, ale oprócz narzekania przydałyby się tez pomysły, nawet od Was,
                  największych przeciwników Tarnowa - malutkie wyzwanie , chlange, chcecie
                  popisać się wyobraźnią i pomysłowością - dajcie jakąś propozycję na zmianę
                  pozytywną - chyba, że nie potraficie - ale nie wszyscy potrafią. Są gorsze
                  miejsca w Polsce w których nic się ne dzieje - Polska B - ściana wschodnia -
                  północ -tereny po PGR-owskie - mam wymieniać dalej? Obserwujcie - jak
                  poćwiczycie może nauczycie się dostrzegać zmiany. Tarnów rulez! Pozdrawiam
            • Gość: Difen Nic dodać, nic ująć... IP: *.ae.krakow.pl 03.05.02, 02:09
              Tarnów rulez! Pozdrawiam
              PS. Tak, to sama przyjemnośc być osoba z Tarnowa. Wy z zewnątrz nigdy tego nie
              zrozumiecie - i dlatego - moje kondolencje...
          • Gość: infonet® Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.solutions.net.pl / 192.168.17.* 14.05.02, 14:01
            Masz świętą rację. Wyniko to z tego że Tarnowianie sami się zaszufladkowali.
            90% ubiera się na Kapłanówce (o zgrozo), większość nie czyta gazet (oprócz
            tragicznej merytorycznie Temi i Krakowskiej). Kto w Tarnowie czyta Wyborczą?
            Rzeczpospolitą? Kto czyta książki? Tarnowianie sami są sobie winni. Miasto nie
            rozwija się. Na pewno jednym z powodów jest powstanie kilka lat temu szkół
            wyższych (beka śmiechu). Porównując te szkoły z krakowskimi UJ czy AGH,
            tarnowscy absolwenci nie mają szans na jakąkolwiek przyszłość. Sprawa druga:
            gdy w Tarnowie nie było tychże szkół, absolwenci tarnowskich szkół średnich
            wyjeżdżali studiować do Krakowa. I tu zaczynali swój rozwój. Wielu z nich
            pozostało w Krakowie, prowadzą własne firmy i wiedzie im się bardzo dobrze. A
            co można powiedzieć o tegorocznych i przyszłych absolwentach? 99,99% młodych
            ludzi będą specjalistami od marketingu i ekonomii a ja się pytam: po jaką
            cholerę mi oni w Tarnowie??? Jaki marketing? Jaka ekonomia? Przecież to jedno
            wielkie nieporozumienie.
            Z wyjazdami do Krakowa też masz rację. Jestem w Krakowie 2x w tygodniu i znam
            różnice. W Tarnowie są sklepy z towarami, których krakowski kupiec wstydziłby
            się sprzedawać w swoim! A to Wy, Tarnowianie tworzycie ten mikro-klimat, to Wy
            decydujecie co ma się sprzedawać.
    • Gość: toto Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.01, 00:56
      Nie ma co sie obawiac. Tarnow ma swoj urok. Moze nie bedzie nigdy taka
      metropolia jak Krakow, ale za to bedzie sie spokojniej i wygodniej mieszkac.
      Im mniejsze miasto, ty wiekszy komfort zycia. Z Warszawy ludzie uciekaja na
      wies, bo nie moga juz wytrzymac tego piekla w miescie. Wszystko ma swoje
      korzystne i negatywne strony. Jesli chodzi o inwestycje zagraniczne w Tarnowie
      to w przyszlosci bedzie ich o wiele wiecej. Inwestorzy zagraniczni inwestyuja
      najpierw w duzych osrodkach miejskich doputy dopuki te nie sa zbytnio nasycone.
      W pozniejszym czasie beda sie koncentrowac na mniejszych miastach takich jak
      Tarnow, czy Nowy Sacz. Przykladem moze byc np: Hipermarket "Hypernova"
      Piec lat temu nikt sobie nie mogl wyobrazic takiego wielkiego sklepu w tym
      miescie. Za kilka lat bedzie tez Multiplex i inne tego rodzaju rzeczy. Moze
      rowniez powstana nowe fabryki i zaklady pracy.
      • Gość: ryszard2 Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: 212.160.238.* 18.08.01, 13:01
        do Sunnypol :
        Nie we wszystkim masz rację. Tarnów odzyskał swoją "drugą młodość" po 1974
        roku, kiedy obłąkańcze plany tandemu Gierek-Jaroszewicz zrobiły z tego miasta
        stolicę województwa. Ale jeśli kiedykolwiek jeszcze pragniesz chwalić swoje
        miasto, nie zapomnij dodać, że to wszystko kosztem Bochni, Brzeska, Dąbrowy
        Tarnowskiej czy Debicy. Przez ponad 20 lat prawie wszystkie inwestycje "waliło"
        sie do Tarnowa KOSZTEM WSPOMNIANYCH MIAST !!!! Taka jest prawda. I dlatego ja,
        jako mieszkaniec Brzeska mam większy udział w rozkwicie Tarnowa aniżeli np. Ty.
        • Gość: wasek Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.jasna.tarnow.pl 20.08.01, 18:06
          Jeżeli chodzi o Brzesko to jest to najbrzydsze miasto w promieniu 200 km
          • Gość: borgia1 Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.solutions.net.pl / *.solutions.net.pl 23.07.02, 11:35
            Ja jako mieszkaniec Tarnowa... o! W każdym bądź razie ani Brzesko, ani Rzeszów
            nie są miastami moich marzeń. Czy tu się nic nie dzieje? Dla kogoś z zewnątrz
            może i nic. W końcu bywa raz na jakiś czas i to przejazdem najczęściej. Czy się
            chwalimy Krakowem - taaaaaaak. Ja się chwalę wszystkim obcym. Krakowem,
            Wrocławiem, Gdańskiem, Toruniem (tu nigdy nie byłam). Jeszcze parę miast by się
            znalazło. Ale Tarnów jest coraz ładniejszy, nie śmierdzi, i człowiek, który wie
            co chce robić nie tylko wieczorami, znajdzie odpowiednie miejsce. Widać jest co
            zobaczyć skoro wycieczki zagraniczne dalej przyjeżdżają. Nie zapominajmy, że
            mamy przepiękny, największy zbiór sztuki gotyckiej w Polsce, o który biła się i
            Warszawa, bił się i Kraków... Ale całe nasze szczęście, że dalej go mamy. Jest
            tu co oglądać. Niestety rzeczywiście straciliśmy dużo na tym, że nie jesteśmy
            województwem, ale mamy na pociechę najlepsze pieczywo w Polsce. Nigdzie mi tak
            nie smakuje. Pozdrawiam wszystkich zza, i wszystkich z.
            • faciu Re: wizerunek tarnowa z zewnątz 23.07.02, 11:55
              Tarnów mijam gdy jadę do Lublina...to znak że zacznie się już płaściutko..
              :))
    • Gość: Greg1291 Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.acn.pl / 10.133.128.* 26.07.02, 20:02
      Bywam w Tarnowie od roku i dostrzegam wiele pozytywnych jak i negatywnych stron
      tego miasta.Jesli chodzi o temat sklepów to Tarnów nie rózni sie niczym od
      innych miast pod tym względem.Jest pełno sklepów również duzych,ktore sa rownie
      dobrze zaopatrzone jak te w Warszawie i nie dostrzegam
      sugerowanych "mikroklimatów ubraniowych".Jest tak jak w całym kraju.Podkreslaja
      tu wszyscy wyjatkowość rynku i zgadzam sie z tym,ale niestety jest to jedyne
      miejsce gdzie koncentruje sie zycie wieczorne mieszkanców,ale ile mozna pic
      piwo w jednym miejscu.Wieczorami tłok nie ma gdzie usiasc,ale nic sie nie
      dzieje.Wszyscy pija ,gadaja i nic wiecej.Szkoda ,ze nie ma cykliczych imprez
      muzycznych tak jak w innych miastach.NIe musza to byc jakies gwiazdy,a miescowi
      artysci,albo zwykła muzyka puszczana z głosników.TEgo nie ma.:-((NUda bije
      niestety,ale i tak tłok.Bardzo za to podobaja mi sie baseny w miare tanio w
      porownaniu do innych miast i mozliwosci komunikacyjne duzo wieksze niz w innych
      miejscach kraju i wiele ciekawych miejsc do zwiedzania w bliskich
      odległosciach.Niestety wszystko zaniedbane i sypiace sie.Widziałem pałac
      Sanguszkow(chyba) bardzo ładnie polozony,ale strasznie zaniedbany.Ogrody ktore
      przy odrobinie checi miasta mozna swietnie zagospodarować i stworzyć piekne
      miesce.Młode pary w innych miastach potafia dobrze zapłacić by zrobić mała
      sesje zdjeciowa w takich ogrodach tu chyba brak funduszy moze i zaiteresowania
      odpowiedzialnych osob,by to miesc stało sie wizytówka miasta.Wybrałem sie do
      tego pałacu niedawno na reklamowany na plakatach koncert muzyki klasycznej,ale
      okazało sie,ze nie było zadnego nałosnienia i nic nie mozna było usłyszeć i
      choć publicznosc dopisała,a ludzie tłoczyli sie nawet pod oknami nikt sie nie
      wysilił by takie podstawowe sprawy techniczne zorganizować.Na plakacie z 10
      sponsorów imprezy,ale nawet to nie pomogło.Wiec ludzie wchodzili postali chwile
      i odchodzili rozczarowani.
      • Gość: darcio Re: wizerunek tarnowa z zewnątz IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 18:35
        Mieszkam w Dębicy,a wiec jescze mniejsze miasto,ale się nie nudzę.Znacie takie
        powiedzenie inteligentny człowiek sie nie nudzi.Tak na marginesie to chyba bym
        chciał mieskać w Tarnowie to całkiem sympatyczne miasto,ale zgadzam sie z kims
        kto pisał o "mikroklimacie'Tanowa ,Dębica ma chyba ten sam problem.
        Pozdrawiam .

Wszystkie zwiazki na Powiazki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka