teklat 19.10.05, 12:10 fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=677589 wszyscy dążymy do tego, by zbliżyć się do ideału... a jak się nie udaje, to popadamy we frustrację... Ku pokrzepieniu.... frustratów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caro333 Re: ciekawy artykuł 19.10.05, 13:37 Hmmmm...Ziemkiewicz to niech już lepiej pisze o polityce...Z tym dążeniem do ideału też mam kłopot.Czy aby dążę? Ej,kozetka by się jakaś przydała...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: ciekawy artykuł 19.10.05, 14:09 jeli tyle z tym kloptow i tyle grozi strasznych konsekwencji czy nie lepiej rzeczona babe ubrac w cos obszernego i nie rzucajacego sie w oczy.mam na mysli np.kozuch w jakim furmani rozwozili wegiel (Mis) i po wszystkim zalaczam przysiady Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: ciekawy artykuł 19.10.05, 18:27 Ale "twarz jak wyjedzony słonecznik" mi się podoba :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: ciekawy artykuł 20.10.05, 10:49 A "nos jak hamulec u karuzeli"?...Kto to wymyślił? Kto z Was widział hamulec u karuzeli? Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: ciekawy artykuł 20.10.05, 15:21 a pamietaz moze u J,LONDONA pysk jak ser? Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: ciekawy artykuł 20.10.05, 17:02 a mój mąż mawia ... nos jak klamka od zachrystii.. ( o nosi Kayah np.) Odpowiedz Link Zgłoś
caro333 Re: ciekawy artykuł 21.10.05, 16:27 Przepraszam,będzie brzydko - nos jak diabeł zaganiacza...(nie wiem co to jest zaganiacz! Słowo!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ciekawy artykuł 21.10.05, 16:29 To poszukaj odpowiedzi w zasobach Internetu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
atrac Re: ciekawy artykuł 23.10.05, 00:52 Jeśli chodzi o dążenie do ideału itd. to polecam wiersz Leśmiana: "Dziewczyna". To tłumaczy wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: ciekawy artykuł 24.10.05, 04:54 Tez sie na podobny temat niedawno wypowiadalem. Po prostu skopiuje, chociaz linki pewnie nie beda tu dzialaly. One i tak angielsko jezyczne... To odnosnie implantow siliconowych w piersiach. "Statystyka z kliniki Mayo pokazuje 70% kobiet ma zrosty tkanki wokol implantow w dwa do czterech lat po ich zalozeniu. Procent komplikacji takich jak bol piersi, pekniecia, przesuniecia, zakazenia dochodzi do 50% po dziesieciu latach od zabiegu. 30% implantow nawalilo po niespelna 8 latach. Reumatolodzy stwierdzaja szeroki zestaw problemow ktorych objawy to: arthralgia (przejmujacy, ostry bol w jednym lub wiecej stawie) myalgia (ogolny, tepy bol miesnia) paresthesia ( uczucie bolu, swedzenia, pieczenia bez zadnych fizycznych bodzcow czy kondycji) zaburzenia rownowagi nocne poty uczulenia zmeczenie klopoty z pamiecia Wskazuje to na zaburzenia systemu immunologicznego i choroby reumatyczne, choc jest to trudne do udowodnienia. U ponad 80% z 1000 kobiet skierowanych do neurologow w Baylor College of Medicine odkryto lekka do powaznej utrate pamieci. Wielu pacjentow uzyskalo 70% poprawe po usunieciu implantow i jakiegokolwiek luznego silikonu wokol implantu. 15 kobiet badanych metoda SPECT mialo ograniczony doplyw krwi do przednich platow mozgu. Testy powtorzone po wyjeciu implantow wskazaly wzmozony doplyw krwi do tych regionow mozgu. Z tego tysiaca kobiet 70% mialo objawy syndromu Sjogrensa (system immunologiczny atakuje gruczoly produkujace wilgoc dla oczu i ust, ale pozniej moze rowniez zaburzyc prace nerek, pluc, skory, tarczycy- nawet suchosc pochwy), 58% mialo syndrom Raynauda (zaburzenia krazenia krwi w konczynach- bielejace palce, pozniej piekace jakby poparzone) a 60% dermatologiczne klopoty z uczuleniami skory. Owszem, to tylko tysiac kobiet z miliona ktore maja implanty w USA. Sami wyciagnijcie wlasne wnioski. www.diagnose-me.com/cond/C400828.html Ze nie wspomne o zwapnieniach ktore moga byc pomylone ze zmianami nowotworowymi i wymagac chirurgicznego pobierania probek aby wykluczyc nowotwory. Ze nie wspomne o sflaczeniu, guzowatosci czy pomarszczeniu piersi po usunieciu implantow w razie komplikacji. Kurde...lista sie nie konczy... Juz wiecej nie pisze- nie ma sensu bo ja na wielkie cyce nie lece i mojej ukochanej napewno nie pozwolil bym ryzykowac zdrowiem az w takim stopniu dla wygladu." Odpowiedz Link Zgłoś