Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Tarnowie

21.10.05, 09:58
Dlaczego w Tarnowie kierowcy w 80% jeżdżą lewym pasem ruchu i w ten sposób
blokując go. Tylko nie tłumaczcie mi ze za 200 metrów będzie skrę cal w lewo
bo to jeszcze rozumiem. Mam na myśli inne przykłady .....o to jeden z
nich .....
jade ulicą Słoneczną ( tą przy której stoi ZENIT ) a przedemna od
skrzyżowania z ulica Jana Pawła II jedzie sobie sammochodzik i tak sobie
jedzie lewym pasem az do swiateł koło parku Strzeleckiego i tam
skręcił........W PRAWO!!!
Obserwuj wątek
    • madai Re: Dlaczego w Tarnowie 21.10.05, 10:24
      bezmyslnosc?a moze wygoda? skoro lewy jest wolny, to czemu ma jechac prawym :)
      • teresa50 Re: Dlaczego w Tarnowie 21.10.05, 11:58
        Powiem ci dlaczego ja jeżdżę lewym. Bo jeżdżę :-) Najczęściej z powodu stanu
        nawierzchni na pasie prawym :-) Na lewym jest troszkę lepiej.Niewiele, ale
        zawsze :-))
        • qwerty.tarnow Re: Dlaczego w Tarnowie 21.10.05, 12:16
          Z tym lewym pasem to jest wszędzie tak - zawsze jest on lepszy, bo prawy
          wytłuczony przez TIR-y. Oczywiście, że nie jest to poprawne zachowanie, to
          osobna sprawa...
        • grzes90 Polecam.... 21.10.05, 12:17
          prawko.gery.pl/kodeks.php?f=4
          i naprawdę jeździjcie zgodnie z tym co pisze. Bo tłumaczenie że prawy jest zły,
          dziurawy itd, jest banalne. Skoro dziurawy to polecam złożenie interpelacji do
          Miasta i nech naprawiają drogi.
          • teresa50 Re: Polecam.... 21.10.05, 12:31
            Banalne, ale prawdziwe. :-)
          • teklat Re: Polecam.... 21.10.05, 12:31
            hmmm... zanim drogi zostaną naprawione, to namiętni użytkownicy prawego pasa
            przestaną być posiadaczami sprawnych pojazdów....
            Ale - niech naprawiają.... :)
            • teresa50 Re: Polecam.... 21.10.05, 12:32
              Najlepiej niech naprawią oba. Bo ja namiętnie używam lewego pasa i już też nie
              jestem posiadaczem sprawnego pojazdu :-)
              • grzes90 Re: Polecam.... 21.10.05, 13:26
                Obserwuje ostanio na Tarnowskich drogach jakieś roboty. I mam pytanie nie można
                robić tego poza godzinami szczytu? Przykład? Proszę bardzo. Środa lub wtorek
                godzina 15.20 skrzyżowanie koło ALMY robotnicy coś wycinakją w nawierzchni. Nie
                można robić tego wcześniej lub później? Oczywiści sygnalizacja jest wyłączona.
                • madai Re: Polecam.... 21.10.05, 13:49
                  hehehe... jakby robotnicy przerywali prace na godziny szczytu, to nigdy by ich
                  nie skonczyli. Pomysl, co sie dzieje w Krakowie. Tam pol miasta rozkopane.
                  Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc, i chyba przyzwyczaic, bo z tego co wiem,
                  troche to potrwa :)
                  • grzes90 Re: Polecam.... 21.10.05, 13:59
                    Można pracować od 7 rano do np 13 i potem od np 17 do 20....... no tak ale komu
                    by się chciało tak pracować najlepiej robić to od 12 do 16 a przed 12 i po 16
                    przerwa
                  • qwerty.tarnow Re: Polecam.... 21.10.05, 16:05
                    W nocy nie robią, bo nie widać nic ;-) A na poważnie: kiedyś tłumaczono, że nie
                    kładzie się asfaltu w nocy z przyczyn technologicznych.
              • grzes90 Re: Polecam.... 21.10.05, 13:28
                teresa50 napisała:

> Najlepiej niech naprawią oba. Bo ja namiętnie używam lewego pasa i już też
                nie
                > jestem posiadaczem sprawnego pojazdu :-)

to jużchyba wiem kto tak " namiętnie" używa tego lewego pasa:)
                Choć mnie namiętność inaczej się kojarzy:)))
                • caro333 Re: Polecam.... 21.10.05, 15:36
                  Na usprawiedliwienie Teresy mogę tylko wtrącić,że z reguły,na obszarze
                  zabudowanym jeździ Ona ok.90 km/h, więc mało kto odważa się Ją wyprzedzić.Sam
                  należę do tych bojących!:))
                  • caro333 Re: Polecam.... 21.10.05, 15:44
                    PS.Jeszcze trzy grosze do Grzesia.Otóż tacy pełni pytań,które zadałeś i wiary w
                    poprawę sytuacji na polskich drogach są młodzi kierowcy.Mają jeszcze nadzieję
                    na dożycie chwili,kiedy polskie drogi będą przypominać słowackie.Ja nadzieję tę
                    dawno staciłem,więc ze stoickim spokojem stoję w korkach,uczestniczę w ruchu
                    wahadłowym,nie wyprzedzam Teresy,omijam
                    dziury,rowerzystów,traktory,kombajny,pijanych pieszych,psy,koty i cholera wie,
                    co jeszcze!Wiesz,co trzeba najpierw zrobić,żeby polskie drogi były dobre?
                    Nauczyć wszystkie dzieci pacierza i wychować w szacunku do rodziców i
                    nauczycieli...Jeśli wszystko dobrze pójdzie,oceniam czas trwania tego procesu
                    od grzecznego dziecka do dobrych dróg na jakieś pięć pokoleń...Życzę sukcesów!
                    Serio!
                    • malkontent_jeden Re: Polecam.... 21.10.05, 16:01
                      No ale popatrz, na Slowacji przez 50 lat raczej nie uczono i nie odmawiano
                      pacierza tak powszechnie jak u nas. Szkola wychowywala podobnie, wiec w czym
                      problem? Moze w tym ze tam nie przyszedl nigdy zaden oszolom ktory oznajmil: od
                      dzis zdechl komunizm, mamy demokracje, wiec robta co chceta...

P.S: Wiem, ze skompilowalem wypowiedzi dwoch osob.
                      P.S 2: NIE jestem apologeta komunizmu
                      P.S 3: wiem wiem, mialo nie byc o polityce, ale ja raczej o glupocie chcialem,
                      niz polityce
                      • caro333 Re: Polecam.... 21.10.05, 16:05
                        A może w Polsce to synonimy?..
                        • malkontent_jeden Re: Polecam.... 21.10.05, 16:07
                          Wysoce prawdopodobne:)
                          • caro333 Re: Polecam.... 21.10.05, 16:21
                            No właśnie!:) To może lepiej z daleka,bo to zaraźliwe może być!:)
                          • teresa50 Re: Polecam.... 22.10.05, 00:14
                            Dopiero teraz przeczytałam... jakie 90km/h ? Na terenie zabudowanym ? No coś
                            Ty... Tylko czasami, jak mi się Schumacher włączy. Ale to coraz rzadziej ze
                            względu na wiek :-))
                            • atrac Re: Polecam.... 23.10.05, 00:59
                              Niezwykle interesujące stwierdzenie: "Jak mi sie Schumacher włączy"...
                              Zastanawiam się teraz nad kilkoma rzeczami... Po 1- Jak, droga Tereso, jeździsz
                              gdy Schumacher Ci sie nie wlancza? Po 2- Czy temu zjawisku towarzysza jakies
                              efekty wizualne jak na przyklad zauwazalny blysk w oku lub zapalenie sie
                              czerwonej diody w okolicach potylicy? No i po 3- Czy Schumacherowi podczas
                              wyścigu wlancza sie czasem Teresa??? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka