Gość: gomez IP: *.solutions.net.pl 08.10.03, 16:04 dzis nas z psem z dunajca wygnalo.ci w gorze nie maja litosci.albo sa poprostu zlosliwi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 16:11 Witaj w Ojczyźnie, Gomez! Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 16:15 qwerty.tarnow napisał: > Witaj w Ojczyźnie, Gomez! Witaj, Gomez... najlepszy czas jesienny przesiedziałeś z dala od Dunajca. W Krakowie też ponuro... uciekło mi światło do malowania, pies zeżarł kawałek martwej natury... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 16:20 Ciężkie jest życie artysty... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 16:20 qwerty.tarnow napisał: > Ciężkie jest życie artysty... hobbysty Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 16:24 W każdym razie ciężkie - niezależnie od profesji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.is.net.pl 08.10.03, 17:30 teklat napisała: > qwerty.tarnow napisał: > > > Witaj w Ojczyźnie, Gomez! > > Witaj, Gomez... najlepszy czas jesienny przesiedziałeś z dala od Dunajca. > W Krakowie też ponuro... uciekło mi światło do malowania, pies zeżarł kawałek > martwej natury... > Malujesz Teklo? a to pieknie.Zazdroszcze. Ja nie umiem, brak talentu. Co malujesz? > > Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 18:59 Lemuriza napisała: > Malujesz Teklo? a to pieknie. Ja nie umiem, brak talentu. Ja też. W szkole niezbyt lubiłem plastykę. Pół biedy jak jeszcze można było rysować temat dowolny, ale jak było coś narzucone i to jeszcze określoną techniką... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 19:03 > Co malujesz? Przez ubiegłe dwa lata rysowałam - głównie było to studium aktu.... kobiecego - ale czasem i męskiego. Teraz próbuję malować. Martwe natury - bo żaden model nie zniósłby tak długiego pozowania, jakiego wymaga namalowanie aktu. Zabawa z farbami, mieszaniem ich, a wcześniej ustawianie martwej natury, szukanie odpowiedniego światła, kontrastów albo półcieni - to wszystko jest fascynujące dla takiego amatora jak ja. Ja po prostu wracam do tego, z czego zrezygnowałam 25 lat temu - wybierając zupełnie inne studia. I tymczasem strasznie mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 19:11 Ja znowuż bawiłem się dawniej w fotografowanie - łącznie z wywoływaniem klisz i robieniem odbitek. Ale była to tylko fotografia czarno-biała. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 19:30 Teraz chyba byłoby Ci łatwiej - aparat cyfrowy, komputer, skaner, photoshop - i do dzieła! Tylko te inwestycje sprzętowe dosyć drogie... Ale widziałam co można robić z tymi zdjęciami cyfrowymi w komputerze. Nie nęci Cię powrót do dawnego hobby z nowymi technicznymi udogodnieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 21:00 No, ja fotografowanie zarzuciłem od czasu jak zacząłem nosić okulary. Bo przy moim Zenicie trzeba było ręcznie ustawiać ostrość, a z okularami niezbyt się to udawało i poza tym ciężko było patrzeć przez to okienko mając jednocześnie okulary na nosie; a bez okularów to nie mogłem w ogóle ustawić ostrości. Co innego aparaty-kompakty ("idiotenkamera") - tu śmiało można było robić zdjęcia. Tylko że takiego apartu nie miałem. A teraz? Komputer jest. Reszty nie ma - za drogie, i jak na moje potrzeby zupełnie zbyteczne. Na zautomatyzowaną lustrzankę też na razie nie chcę się wydatkować. A zresztą - zdjęcie ma być naturalne, a nie obrabiane komputerowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.is.net.pl 08.10.03, 19:21 teklat napisała: > > Co malujesz? > > Przez ubiegłe dwa lata rysowałam - głównie było to studium aktu.... > kobiecego - ale czasem i męskiego. Teraz próbuję malować. Martwe natury - bo > żaden model nie zniósłby tak długiego pozowania, jakiego wymaga namalowanie > aktu. Zabawa z farbami, mieszaniem ich, a wcześniej ustawianie martwej natury, > szukanie odpowiedniego światła, kontrastów albo półcieni - to wszystko jest > fascynujące dla takiego amatora jak ja. > Ja po prostu wracam do tego, z czego zrezygnowałam 25 lat temu - wybierając > zupełnie inne studia. I tymczasem strasznie mnie to cieszy. No to pieknie. Rob to co lubisz. Moja mama pieknie rysowala, malowala, chciala isc do Liceum Plastycznego - dziadek nie pozwolil. Na mnie skapnela minimalna, znikoma wrecz ilosc tego talentu ( na tyle zeby nie miec klopotów na plastyce w szkole). Chodzilam na jakies kolko plastyczne , lubilam rysowac, malowac, ale potem sie gdzies to rozmylo.Zajelam sie siatkowka. Troche szkoda, no ale przeciez nie mozna robic wszystkiego. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 08.10.03, 21:08 Rysowanie to dla mnie czysta abstrakcja, nawet pożądne kółko potrafię spieprzyć. Żona się ze mnie śmieje, że nasze dzieci przestraszą się moich rysunków. Wolę koszykówkę, rower i muzykę, rysowanie zostawiam innym. Ale za to moja żona ładnie rysuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 21:13 > Ale za to moja żona ładnie rysuje. Jakaś równowaga w przyrodzie musi być, nie? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 08.10.03, 21:21 Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 08.10.03, 21:28 Gość portalu: lobuzek napisał: > Hej! To tak z góralska. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 09.10.03, 09:56 Przecież my w Tarnowie to górale depresyjni, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 09.10.03, 10:07 Gość portalu: lobuzek napisał: > Przecież my w Tarnowie to górale depresyjni, hej! Górale depresyjni, ale bez skłonności do depresji. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 09.10.03, 09:50 Dziś pogoda znowu marna. Aż się nie chce wychodzić na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: ale sie ponuro zrobilo IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 09.10.03, 09:57 Mój kumpel mawiał "ta pogoda jest przecmentarna!" Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale sie ponuro zrobilo 09.10.03, 10:06 Ja miałem wcześniej napisać "pogoda pod psem", ale nie będę trzymał się tej formy wobec tak licznej grupy posiadaczy czworonogów na tym forum. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: ale sie ponuro zrobilo 09.10.03, 10:29 qwerty.tarnow napisał: > Ja miałem wcześniej napisać "pogoda pod psem", ale nie będę trzymał się tej > formy wobec tak licznej grupy posiadaczy czworonogów na tym forum. ;-) Pod psem - dla mojego psa oznacza - pod stołem... Tam bywa, jak tylko smycz w ruchu. Zwłaszcza w taki dzień.... Odpowiedz Link Zgłoś