11.06.10, 10:38
no, niezle to Wasze PODWORKO! Mozna tutaj zagoscic?
Obserwuj wątek
    • cieplanata Re: Witam.... 11.06.10, 10:46
      Cześć Zorro fajnie, ze do nas przygalopowałeś, ja Cię witam, choć jestem
      tylko szarym podwórkowiczem, bo nie wiem czy ktoś Cie zauważy wink Na Podwórku
      piszą w jednym wątku na górze. Pozdrawiam ciepło
      • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 11:29
        Natko smile na gorze to my sobie prowadzimy codzienne pogawedki o pogodzie
        i takie tam smile a ja powiem tak: wlasnie otworzylam okno - i juz ide by je
        zamknac... sie nie da.... smile
    • k.karen Re: Witam.... 11.06.10, 11:16
      Cześć, Zorrku smile)))))

Miło Cię widzieć na Podwórku, serdecznie witam smile))))
    • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 11:20
      Witaj Zorro - i jest NAS juz dwoje w maskach... hihi mam kogos do pary smile

Zorro
      - na Podworku mozna wiele...lacznie z tym, ze Nasi Panowie,
      wybudowali ziemianke i tam skrywaja blizej nieznane nam "męskie tajemnice" smile

Ja w tej chwili pozdrawiam wyjazdowo - urlopowo, ale z wlasnego laptopa smile z
      jakims smiesznym modemem, zakupionym za Odra, bez sim-locka...ake dziala.. big_grin
      • cieplanata Re: Witam.... 11.06.10, 11:50
        ale działo Maseczkobig_grin ale działa i fajnie
        • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 11:56
          a co to z tym "pisaniem na gorze"?
          • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 12:19
            a to nasze codzienne pogawedki...
            • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 13:34
              a kto jest autorem tego obrazka? SUPER...D:
              • hardy1 Re: Witam.... 11.06.10, 13:57
                Cześć wszystkim, widzę Zorro smile U góry "pod szpilką" - wątek z datą
                to właśnie takie codzienne pogawędki, jak napisała Maska.
                Tutaj gdzie założyłeś wątek (bez szpilki) to piszemy wątki
                tematyczne smile
                Śpieszę się, będę wieczorem w niedzielę wieczorem. Weekend i woda
                wzywa big_grin
                • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 15:14
                  "szpilka" i "bez szpilki"...no, jeszcze tego nie rozgryzlem.
                  • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 15:20
                    Pod szpilka, watek z aktualna data - to takie gadki o tym co Nas bawi, smuci,
                    gryzie na codzien... wieksze tematy...taki stale, tez pod szpilka smile ja
                    zapraszam, ostatnio objechales co nieco - ile to bylo km? 4000? to napisz cos,
                    co widziales, co przezyles - zimno bylo - to wiem...dojechales na Mont St. Michel?

Szata graficzna... hmm...nieskromnie sie pochwale, ze to moja domena wink
                    • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 17:37
                      oj najezdzilem sie, najezdzilem. Ale warto bylo. Do Mont. St. Michel mialem
                      "dwa" podejscia.(takie tlumy) Za drugim razem sie udalo bo odbywal sie tam bieg
                      maratonski z meta pod Mont i wtedy bylo mniej chetnych do lazenia po bbudynkach
                      klasztornych a raczej po miasteczku klasztornym. Troche jest to
                      "przeturystowane", troche jak Disneyland.
                      Ale warto pojechac i zobaczyc. Ale tylko raz! To nie jest miejsce gdzie
                      chcialbym wracaac...
                      • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 17:46
                        Zorro smile, ja sie tak nieustannie przymierzam do Neuschwanstein, jakos
                        blizej mi tam gdzie dalej, a tam dobic nie moge juz tyle lat - moze tego lata
                        sie uda, a moze jesienia - jest bardziej barwna w tamtej okolicy smile Aaaaa...
                        jesli NRW to na pewno obejrzales juz Brühl, doradzam tez Schwetzingen w poblizu
                        Mannheim... no jest tego troche na trasie smile
                        • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 18:17
                          no...ja to mam blizej do Amsterdamu. Ale glupio sie przyznac ...nie bylem!
                          Ale w sierpniu bede w Bayern wiec moze sie tam "gdzies" wybiore...
                          Teraz lece jeszcze na tydzien na Cypr.
                          • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 18:25
                            Brühl - odwiedzilam przy okazji wyborow w 2007 roku - chcialo mi sie jechac do
                            Kolonii, ale wlasnie glownie krajoznawczo.. smile
                            W tym roku Bayern mam ustalone na bank, od wspolpodrozujacych bedzie tylko
                            zalezalo, czy bedzie to lato czy jesien...
                            Cypr - tyz mi sie tam chce wink ale bardziej ciagnie mnie powrot do Andaluzji,
                            ale i Bali rajcuje - taki wielki swiat i chcialoby sie byc wszedzie...
                            teleportacja, to byloby rozwiazanie smile
                            • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 18:29
                              nie, nie...Wielki Swiat to mnie juz w ogole nie ciagnie. W Europie jest tyle
                              super miejsc, ze zycia nie staczy. A to podworko na zdjeciu to moze Würzburg?
                              • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 19:09
                                nie nie Zorro - to nasze rodzime Podworko - Krakow smile
                                • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 07:11
                                  Krakow? Takie samo/podobne w Würzburgu!
                          • maja-z-podworka Re: Witam.... 11.06.10, 18:26
                            Witajcie Wszyscy smile

Witaj Zorro - miło Cię widzieć smile
                            Ogólna koncepcja wystroju wejścia na Podwórko należy do Maseczki,
                            natomiast może zwróciłeś uwagę szczególnie na Tryptyk smile? To dzieło
                            Ptaka Benu....mamy prawdziwe własne, Podwórkowe dzielo sztuki -
                            stworzone specjalnie dla nas, dla uczczenia Drugiej Rocznicy
                            istnienia Podwórka, zawiera wiele malarskich wspomnień z historii
                            Podwórka - dla nas jest to obrazek bezcenny.
                            Benu jest bardzo zapracowana i bywa rzadko... ale bardzo owocnie -
                            jak widać smile

Maseczka dba, aby wejście na Podworko było piękne, żebyśmy
                            byli poukładani i pełni funkcję Kronikarza - w swojej Klasyce
                            zatrzymała najciekawsze wydazenia z Historii Podwórka. Niestety -
                            jest ich (tych wydarzeń) duzo, i Maseczka nie nadąża.... Tworzy też
                            dla nas piękne wideoclipy smile. Jeśli nie widziałeś - obejrzyj - są
                            naprawdę piękne - wszystkie linki są są przy wejściu smile

NATKO! Kto to jest "szary Podwórkowicz"? Bo nie
                            zrozumiałam...Podwórkowiczem albo się jest, albo nie... ale jak się
                            jest, to bez stopni. No...z wyjakiem Ulissesa smile - On oczywiście
                            jest Szefem smile
                            • 1zorro-bis Re: Witam.... 11.06.10, 18:31
                              no wiec na ten "obrazek" sie zlapalem!To dzielo Benu? Malowane czy wycinanka?
                              • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 19:17
                                Benu jest artystka i to juz calkowicie jej domena - kiedy sie pojawi, poprosimy o wyjasnienia jak to bylo - obserwowalismy kolejne etapy powstawania tego tryptyku - mozesz go obejrzec w klasyce na powiekszeniu. Wiec jest tam i oslawiona laweczka, wierzba w ktorej rezyduje ptak Benu, jest utrwalona ziemianka w ktorej Panowie schowali chyba(?) caly ladunek tira z piwem, ktory w jakis tajemniczy sposob kiedys zniknal, jest tez i bibliotkea -ja juz nawet nie pamietam czego tam nie ma...no i oczywiscie jest drewutnia, w ktorej Panowie z niektorymi Paniami grzesznie pala papierosy, ukrywajac sie przed Maja - ktora to palace towarzystwo goni smilesmilesmile

Maju - Hardy juz nie pali...tyle ze ja sobie tak troche podpalam wink rownowaga musi przeciez byc zachowana big_grin
                                • maja-z-podworka Re: Witam.... 11.06.10, 19:54
                                  Widziałam Cię, ale myślałam, że mam omamy!!!! To jest jak epidemia!
                                  W dodatku wykorzystujesz czas, kiedy mam kłopoty z siecią! Ale ja Ci
                                  się jeszcze dobiorę do skóry - zaglądam na chwilkę i co zobaczyłam?!
                                  W trawie pełno petów, wierzba zagrożona pożarem, drewutnia takoż, z
                                  ziemanki płynie dym, biblioteka do ewakuacji w trybie pilnym!
                                  Ulisses udaje że nie widzi zagrożeń i daje zły przykład!

Stanowczo trzeba jakiś porządek wprowadzić - w rejonie wierzby i
                                  drewutni jest bezwzgledny zakaz palenia z powodu zagrożenia
                                  ogniem...na trawie palić - zabronione jest, bo ściólka sucha!
                                  Ławki...też suche i siadać na nich z otwartym ogniem nie można.
                                  Ostatecznie....mogę się poświęcić i ziemiankę pod katem warunków
                                  bezpieczeństwa zlustrować - może tam by można było palarnię
                                  urządzić, tylko dobrze otwory pozamykać, żeby dym na Podwórko nie
                                  leciał i powietrza nie zatruwał...ale musiałabym tam zajrzeć, czy
                                  jakich łatwopalnych materiałów tam nie przechowujecie!
                                  To już na Hardy'ego poczekać trzeba. A na razie - zakaz!!!!
                                  całkowity!!! Też coś!!!!
                                  • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 20:04
                                    Majeczko big_grinbig_grinbig_grin buziaki....kisskisskiss
                                    • maja-z-podworka Re: Witam.... 11.06.10, 20:44
                                      smile.
                                      Naprawdę do zgubnego nałogu wróciłaś? AL na Ciebie napuszczę! Musi
                                      mnie poprzeć, choćby nie chciała - nie wypada Jej inaczej. Jak się
                                      we dwie za Ciebie weźmiemy, to przyjdzie Ci jak kiedyś Krzysiowi ex
                                      fabula - na drzewo skakać a potem walecznie na nim siedzieć.
                                      • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 20:56
                                        eeetam wrocilam, w towarzystwie czasami, jak mi sie zachce wink
                                        • maja-z-podworka Re: Witam.... 11.06.10, 21:13
                                          No dobrze, Maseczko - widzę, że nikogo w pobliżu nie ma...możemy
                                          pogadać szczerze.
                                          Ja Cię rozumiem - to nie jest zły pomysł, żeby tam zajrzeć...Albo
                                          wpuszczą mnie, celem lustracji, albo Ciebie - jako wspólniczkę.
                                          Powiem Ci, że bardzo się niepokoję - ostatnio tu się pojawił taki
                                          Jokker - On wyraźnie mówi, że w ziemiance coś się kryje...że niby
                                          pusta, a tu masz - coś z niej wychodzi...nie wiem tylko, co pod
                                          ksywką "Leśmian " się kryje, ale tego się dowiemy. Pewne podejrzenia
                                          mam - coś z lasem musi się to łączyć - to ja na piffko "Żubr"
                                          stawiam. I nawet Ci powiem, że mi pasuje, że to teraz się wszyscy
                                          ożywili - Mistrzostwa się zaczęły to i zapotrzebowanie na zawartośc
                                          tira większe.
                                          Ciekawe też, że Jokker mówi o "zajechaniu" ziemianki (niby o
                                          dorożce, ale wiemy, co myśleć - niby jak taka dorożka na podwórko by
                                          miała zajechać? On nas normalnie za głupie uważa)...Co tam się
                                          dzieje? ...Oni ją na wóz Drzymały przerobili? Nie rozumiem tego i
                                          masz rację - trzeba się temu przyjrzeć. Ostatecznie nawet te
                                          papierosy Ci odpuszczę, bo to w stanie wyższej konieczności robisz.
                                          • m.maska Re: Witam.... 11.06.10, 23:35
                                            Maju, tylko spokojnie...czy Ty myslisz, ze co ja Mata Hari jestem? nie, nie bede
                                            wynosic zadnych informacji podsluchanych miedzy jednym papierosem a drugim, na
                                            mnie nie licz - przerwy mam zbyt dlugie, czasami nawet kilkudniowe - ja sie do
                                            tego zwyczajnie nie nadaje.. sad
                                          • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 07:16
                                            do dorozki zostaly pewnie inne konie podlaczone. Mechaniczne.....Dbig_grinbig_grin:
                                            • maja-z-podworka Re: Witam.... 12.06.10, 15:37
                                              Witajcie smile

Maseczko. Ty to sama siebie nie doceniasz - masz jakieś
                                              komleksy? Mówię Ci - Mata Hari, to będzie przy Tobie pikuś (broń
                                              Boże nie "Pan Pikuś"!). Ptrzy mnie się wyrobisz...co ja mówię! Ty po
                                              prostu odkryjesz swoje naturalne uzdolnienia. Porozmawiamy poza
                                              sceną, przy najbliższej okazji smile

Zorro smile
                                              Mechaniczne? Zastanawiam się....Może masz rację - dziwne stworzenia
                                              na Podwórku widujemy...mogą się też mechaniczne konie z malinowego
                                              chruśniaka wyłonić smile
                                              Tu już różności były ...Karen na dromaderze latała...Nawet nie wiem
                                              jak takie coś określić, bo skoro koń ze skrzydłami ma własą nazwę to
                                              i latający dromader musi mieć.
                                              Hardy kiedyś zabrał się za uczenie nas jazdy konnej - nie bardzo u
                                              to szło, a w końcu okazało się, że na dinozaury usilował nas
                                              wsadzić - dobrze, że się zorientowałam! Tak więc mechaniczne
                                              konie...Hmmm...trzeba będzie im się przyjrzeć. smile
                                              • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 16:00
                                                mechaniczne maja to do siebie, ze owsa nie potrzebuja....
                                        • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 07:14
                                          to musisz towarzystwo zmienic. Dbig_grinbig_grin: Dla zdrowia....
                                          • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 11:23
                                            hihi...wiem... big_grin
                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 07:13
                                    ja nie pale. Wiec ze mna problemu nie bedzie....
                                    • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 11:31
                                      Zorro- ja nie pale juz od lat...czekaj musze policzyc na paluszkach...mam ich tyle wink a teraz tak sobie czasami, ale przerobilam rzucanie palenia i...wiem na czym to polega i powiem tak: pewnej pieknej letniej niedzieli, lat temu chyba 6 a moze 7, bo tego juz nie liczylam - ale jesli ostatnie mistrzostwa swiata w kopaniu pilki do bramki odbyly sie lat temu 4 - to conajmniej 6 - wypalilam grzecznie po obiedzie papierosa i...kiedy dopalalam stwierdzilam ze to bedzie ostatni i byl ostatni, na wiele wiele lat. Potem podpalalam towarzysko, teraz nieco wiecej, ale... nie przeraza mnie zupelnie fakt, ze wieczorem np. nie mam papierosow pod reka, albo ze mam w perspektywie lot samolotem - pale, kiedy mam na to ochote...kaprys? moze - tyle, ze zanim podjelam tamta decyzje, wydawalo mi sie to nie do zrealizowania a tym czasem poszlo jak po masle...do kazdej decyzji trzeba dojrzec smilesmilesmile
                                      • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 12:59
                                        ja ostatnia paczke wypalilem 28 lat temu. I NIE ZALUJE!!! Papierosy to HORROR.
                                        • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 13:10
                                          wiesz, wlasciwie to motorem, ktory mnie wtedy zmobilizowal byla cena -
                                          podniesiono cene na 4€ za paczke i to mnie wkurzylo - a skapa nie jestem, ale
                                          kiedy policzylam, ze rocznie przepalam cene trzytygodniowego urlopu tego mi bylo
                                          za wiele. Oczywiscie, ze nie zalowalam, a teraz swobodnie i na luzie, moge,
                                          jesli mam taki kaprys i zadne nerwowe sytuacje nie doprowadza mnie do tego zeby
                                          sie nagle rzucac na papierosa.. smile jedynie, kiedy jestem w pomieszczeniu
                                          zamknietym i sama nie pale, a pala inni - dopada mnie kaszel..
                                          hihi...niekontrolowany, no wiec wole zapalic z nimi zamiast ma mna szarpac.. smile
                                          • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 13:58
                                            unikam palaczy i pomieszczen gdzie pala. Smierdzi to potwornie. A palacz w to
                                            nie chce uwiezyc...Zona moze tylko palic w ogrodzie a i tak "capi" potem jeszcze
                                            jakis czas zanim sie nie przewietrzy...HORROR!
                                            • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 14:08
                                              to prawda...pamietam czasy kiedy palilo sie u mnie w domu - kiedy po dluzszej
                                              nieobecnosci wracalam z jakiegos urlopu, wchodzilam i mi najnormalniej
                                              smierdzialo, tapety, dywany, ubrania w garderobie - wszystko wchlanialo ten
                                              smrod zastalej popielniczki. U mnie w domu, istnieje zakaz palenia dla
                                              wszystkich i przewazajaca wiekszosc moich znajomych jest takze niepalaca. To
                                              prawda, ze palacz nie zdaje sobie sprawy... natomiast ja reaguje jak pies
                                              gonczy..czuje w powietrzu kiedy wejdzie ktos kto wlasnie palil. Moj maz nadal
                                              pali, chociaz juz dawno temu obiecywal, ze kiedy ja rzuce, on tez rzuci - potem
                                              jakos o tym zapomnial smile takie to sa obietnice smile liczyl na to, ze nigdy do
                                              tego nie dojdzie smile ale nie pali w domu to juz tez osiagniecie - jak wiele
                                              innych regul do ktorych musial sie dostosowac...hihi...nie wymienie, chociaz w
                                              Niemczech to dosyc normalne - jednak w Polsce to juz atak na mezczyzn...wiesz o
                                              czym pisze?... big_grin
                                              • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 14:15
                                                do jakich, do jakich? To mnie teraz zaciekawiolo?
                                                A z papierochami, jak wyladuje w szpitalu po pierwszym zawale to zaraz rzuci.
                                                Tylko wtedy przewaznie jest juz za pozno.
                                                • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 18:33
                                                  Zorro- czy Ty myslisz, ze ja chce byc oskarzona o zamach na meska czesc
                                                  Podworka?...mowy nie ma...ale KM(Kochajacy Maz) podporzadkowal sie bez
                                                  specjalnych protestow a syna uczylam od dziecka...hihi...teraz kiedy ma wlasne
                                                  mieszkanie jest z tego zadowolony...łeeeeee...w Niemczech w pewnym czasie byly
                                                  nawet glosne dyskusje na ten temat... big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 12.06.10, 20:03
                                                    na temat?
                                                  • m.maska Re: Witam.... 12.06.10, 20:08
                                                    hihi...przypominasz mi kogos, kto w podobny do Ciebie sposob wyciagal ode mnie
                                                    info... nie ma goooopich...sie nie dam... smile
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 13.06.10, 07:15
                                                    no, najgorsze sa pytania, ktore bez odpowiedzi zostaja....
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 11:20
                                                    wiesz Zorro - poniewaz nie ma w tej chwili naszych Panow, to ja Ci szepne
                                                    na ucho - moze nie zauwaza...
                                                    pisze specjalnie malymi literami, zeby bylo wiadomo, ze to tylko do ucha -
                                                    hihi...chodzi o korzystanie z toalety....a nie powinnam tego pisac...hihi...
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 13.06.10, 14:38
                                                    o korzystanie z toalety??! A coz tam robia?! Do tego chyba nie potrzebujesz
                                                    tabliczki "Ordnung muß sein"....
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 12:19
                                                    i sie dalam... sad
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 13.06.10, 14:39
                                                    ???Dbig_grin:
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 16:03
                                                    w dalsze objasnienia mnie nie wciagniesz.... big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 13.06.10, 17:26
                                                    hmmm....Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 13.06.10, 19:17
                                                    Maju - "twierdzą nam będzie nasza ziemianka"! Damska
                                                    noga tam nie postanie! Obojętne, paląca czy niepaląca! O! big_grin

Masko - takie porządki to możesz w innostrannym kraju czynić!
                                                    Gdzie "cela nie mają i do celu nie trafiają"! My Polacy mamy swoje
                                                    prawa i odebrać ich sobie nie damy. ! O! smile

Zorro - uważaj na Panie nasze...wink
                                                    --
                                                    Idę na swoje blogi.
                                                    Tam mam spokój błogi
                                                    ...
                                                    Hardy
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 19:26
                                                    Widzisz Zorro - jak ja to przewidzialam? zamach na meskosc....hihihi....

Hardy - Ty ze mna nie zadzieraj, ja bym Ci mogla tu cos napisac, ale nie
                                                    bede - poznales mnie juz chyba przez tych lat kilka smile wiec wiesz, ze jestem
                                                    spokojna, lagodna i mam anielska cierpliwosc i potrafie tez z cierpliwoscia
                                                    wytlumaczyc - co i jak.... a jesli sie nie podoba, to w czym problem? ma element
                                                    meski dwie zdrowe rece? no to niech sprzata... pod tym wzgledem nigdy sie nie
                                                    sprzeciwialam... lubi? - ma, jestem bardzo ugodowa smilesmilesmile
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 13.06.10, 19:30
                                                    No i się dogadaliśmy, Masko smile - mam jako element męski dwie
                                                    zdrowe ręce które po sobie sprzątają big_grin Nie wyobrażam sobie
                                                    inaczej...smile
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 19:49
                                                    KM - ma tez dwie zdrowe rece, ale by sobie wlasnie oszczedzic nadmiaru pracy,
                                                    unika - hihi....tak sie poskladalo...chyba zle trafil w wyborze polskiej zony,
                                                    widac czyms innym chyba sie kierowal...bo ani ja sie nadaje do sprzatania, ani
                                                    do gotowania - ja po prostu jestem i to juz mu wystarcza.. smile

A tak a propos...wczoraj zostalam powiadomiona, ze nad moim miasteczkiem w nocy
                                                    chyba na sobote, przeszlo tornado...hihi...w kilku oknach powyrywalo rolety -
                                                    cuuuuuuuud - znowu sie cos dzialo,. kiedy mnie nie bylo.
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 13.06.10, 20:44
                                                    ...widocznie jak jesteś to masz inne walory które KM wystarczają wink

PS.Niemcy prowadzą z Australią 1:0. Podolski...smile
                                                  • m.maska Re: Witam.... 13.06.10, 20:56
                                                    wiesz Hardy - nigdy nie zastanawialam sie nad tym, ale widac cos w tym
                                                    jest...hihi...pewnie mam... big_grin
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 13.06.10, 20:58
                                                    Dobra dobra...nie musisz ujawniac tych walorów big_grin

PS.Niemcy-Australia 2:0. Tym razem Klose. Też urodzony w Polsce wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 06:36
                                                    zamach? A czym ? A w jaki spsob? Dbig_grinbig_grin:
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 06:36
                                                    eeee...Z kobietami to mam doswiadczenie!
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 07:31
                                                    Na pewno masz doświadczenie, Zorro? A nie widzisz jaki zamach
                                                    Maska szykuje na naszą dumę męską? wink
                                                  • m.maska Re: Witam.... 14.06.10, 11:35
                                                    jakie szykuje Hardy, jakie szykuje? ja juz mam to od bardzo dawna
                                                    poukladane... bardzo czysciutko big_grin
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 12:52
                                                    Ja nteż mam czyściutko, Masko - bo jak trzeba to po sobie
                                                    sprzątam - to nic nie ujmuje mojej godności.
                                                    Natomiast gdyby mi kazano i przymuszano po innopełciowemu to
                                                    czynić...oooo! Co to to nie! To byłoby dla mnie ujmą na honorze!
                                                    "Nabrudziłeś? Posprzątaj po sobie"- to jest zrozumiałe...ale
                                                    w żadnym wypadku przymuszanie. Szlus! Nie ma dyskusji big_grin

Zorro - hmmm...każdy sam sobie układa życie wink
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 12:53
                                                    PS.To powyższe do Ciebie Zorro odnosi się do Twego poniższego
                                                    wpisu z g.11:42 smile
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 15:19
                                                    domyslam sie...Dbig_grin:
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 15:19
                                                    albo MU ukladaja...Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 16:22
                                                    To trzeba się zaprzeć...oczywiście w miarę...wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 11:42
                                                    dume meska? To mi dawno zona z glowy wybila....Dbig_grinbig_grin:
                                                  • m.maska Re: Witam.... 14.06.10, 13:11
                                                    Zorro masz madra i praktyczna zone big_grin...tyle, ze moj syn, kiedy
                                                    przeszedl na swoje, docenil, ze tak zostal nauczony...sam mieszka, odpada mu to
                                                    "sprzatanie"...hihi

Hardy - skoro wolisz sprzatac - wolna wola...

W niemieckiej tv kiedys byl caly program na ten temat, okazalo sie, ze wiekszosc
                                                    facetow uznaje w tym przypadku rozsądnie....

"celnie" pisales? hihihi.....
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 13:45
                                                    Celnie, Masko, celnie...latami ćwiczyłem big_grin Nie interesują
                                                    mnie inni faceci - ja mam swoje zdanie smile
                                                    PS.No i trzeba oczywiście pamiętać o "podniesieniach i
                                                    opuszczeniach" wink
                                                  • m.maska Re: Witam.... 14.06.10, 14:00
                                                    Haaaardy - nie bede Ci jednak tego tlumaczyc....bo zabrniemy za
                                                    daleko...hihihi...

A jednak proponuje doswiadczenie - wez butelke, napelnij ciemnym plynem... i
                                                    sprobuj wylac go z wysokosci 1m do zlewozmywaka... jesli jest bialy, to
                                                    zobaczysz jaki ma "rozrzut".... hihihi....wow...ale temat big_grin
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 15:17
                                                    Faktycznie...ale temat big_grin Ale to też życie, Masko, nie
                                                    uciekniemy od tego wink Doświadczeń zaś nowych nie potrzebuję...mówię
                                                    przecież że "latami..." big_grin

Trzeba tylko dokonać w myśli szybkich matematycznych
                                                    obliczeń "artyleryjskich" - odległość od celu, kąt podniesienia,
                                                    hiperbola "lotu" zależna od precyzyjnej znajomości miejscowego
                                                    przyciągania Matki Ziemi, rozrzut wywołany zdestabilizowaniem
                                                    postawy i wahnięciami spowodowanymi narastaniem ulgi co powoduje
                                                    tylne odgięcie od pionu...i oczywiście nastawienie celownika na cel
                                                    znajdujący się pod jak najmniejszym kątem...znaczy się jak
                                                    najbardziej pochyły cel...
                                                    Problemy mają w tych sprawach ćwiczeni na przeciwpancerniaków bo oni
                                                    przyzwyczajeni są szukać jak najbardziej prostopadłych ścian
                                                    pancerza czołgu...ja nie byłem przeciwpancerniakiem więc łatwo
                                                    znajduję właściwe płaszczyzny...zwłaszcza że są białe więc
                                                    kontrastowe big_grin

Jak się znajdzie właściwy cel, obliczy wszystko powyższe to...nie ma
                                                    rozprysków, nie ma problemu...wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 15:23
                                                    Dzisus...ale temat...Dbig_grin:
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 16:13
                                                    a co to ma wspolnego z moim "witam"...? Dbig_grinbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 16:26
                                                    Jak to "co ma wspólnego"? To odwieczna tajemnica PODWÓRKA -
                                                    nigdy nie wiadomo co z kolejnego wątku wyniknie i w którą stronę
                                                    razhawory się potoczą...big_grin big_grin big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 15.06.10, 06:32
                                                    acha...To znaczy jak zaloze o "krzywych karabinach " to skonczymy na "rozowych
                                                    kalafiorach" ? Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 08:19
                                                    1zorro-bis napisał:
                                                    > acha...To znaczy jak zaloze o "krzywych karabinach " to skonczymy
                                                    na "rozowych
                                                    > kalafiorach" ? Dbig_grinbig_grin:

Gorzej...możemy kończyć na metodologii pomiaru kąta i
                                                    powierzchni...albo prawdopodobieństwa życia w oceanie pod lodową
                                                    skorupą galileuszowej Europy...lub mniemanologii stosowanej
                                                    profesora Jana Stanisławskiego...w grę też wchodzi "niebo
                                                    gwiaździste nade mną" Kanta alibo przygody Ijona Tichego...nie licz
                                                    że przewidzisz big_grin
                                                    PS.Chyba że "czystość tematyczna wątku" zachowa się sama. Kilka
                                                    takich czystych masz poniżej. Przykładowo ten o Całunie turyńskim
                                                    jest czyściutki... wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 15.06.10, 10:05
                                                    o Jezu....
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 10:20
                                                    zorro-bis napisał:
                                                    > o Jezu....

Pomyłka, Zorro.To nie słowa Mesjasza, tylko moje. To życie
                                                    podwórkowe...big_grin

PS.Chociaż kiedyś zdarzyło się w realu że wzięto mnie za Jezusa -
                                                    padli na kolana i zaczęli się modlić. Fakt że grupka była trochę
                                                    podchmielona. Ale o tym w swoim czasie na Przyzbie (moim blogu)
                                                    opiszę smile Przyjdzie luźniejszy politycznie czas, zacznę znów
                                                    wspominać...wink
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 07:41
                                                    Allach, Allach...! Tak lepiej? Dbig_grinbig_grin:
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 15:22
                                                    taaa...Po tych "podniesieniach " i "opuszczeniach2 wiadomo kto w domu byl....Byl
                                                    kiedys taki film. Dbig_grinbig_grin::
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 16:29
                                                    ...dlatego lepiej nauczyć się odruchu warunkowego - po podniesieniu
                                                    pamiętać o późniejszym opuszczeniu...bezpieczniej... suspicious
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 14.06.10, 15:21
                                                    ale nie mozna z "natura" walczyc. Facet to jest facet. I basta. Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 14.06.10, 16:27
                                                    No! Wreszcie, Zorro. Toś chłop! big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 15.06.10, 06:33
                                                    z dzikim kuniem w dodatku....Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 08:21
                                                    ...trzeba umieć go kiełznać...i wiedzieć kiedy zdjąć można
                                                    wędzidło...suspicious
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 15.06.10, 10:06
                                                    czasem galopuje sam. Beze mnie....Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 10:21
                                                    Każdy to przeżywa. Ale trzeba wiedzieć kiedy zdjąć to wędzidło aby
                                                    swobodnie pogalopował big_grin

Zaraz zaraz...jak to "beze mnie"?! shock
                                                  • m.maska Re: Witam.... 15.06.10, 10:24
                                                    O Booooooooze......https://1.1.1.1/bmi/www.emoticons.gr/albums/uploads/Gadu/Scared.gif
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 10:31
                                                    Cześć Masko smile A Ty co? Przeszłaś do ikonoklastów? A może
                                                    nawet nawróciłaś się na islam? Niby chcesz obrazek pokazać a jednak
                                                    go ukrywasz? Stare z nowym w Tobie walczy? big_grin "I chciałabm i boję
                                                    się"?
                                                    big_grin
                                                  • m.maska Re: Witam.... 15.06.10, 10:54
                                                    witam, witam - no i nie wiem co sie dzieje - bo na podgladzie jest, a tutaj nie widze....https://1.1.1.1/bmi/www.emoticons.gr/albums/uploads/Gadu/Sad.gif
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 15.06.10, 14:16
                                                    No dobra, Masko - to opisz ten ukryty obrazek...ja też chcę
                                                    sobie po obejrzeniu krzyknąć: o Booooożeeee...smile
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 07:44
                                                    ale ten obrazek "o Booooooze" nie dziala.
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 07:42
                                                    bo jak jestem "nie wstanie" to beze mnie...Dbig_grinbig_grin:
                                                  • m.maska Re: Witam.... 16.06.10, 09:01
                                                    Wiecie co? Hardy i Zorro - Wy to jestescie zupelnie...no... reszty nie
                                                    dopisze.....
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 12:44
                                                    co jestesmy? Co?
                                                  • m.maska Re: Witam.... 17.06.10, 23:30
                                                    1zorro-bis napisał:

> co jestesmy? Co?

no po prostu, brak mi slow... albo nie wypada mi pisac tego - a zreszta, niech
                                                    bedzie: jak Wam nie wstyd?
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 18.06.10, 06:28
                                                    wstyd? A z jakiegoz to powodu?
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 16.06.10, 09:10
                                                    Obejrzałem siebie, Masko. Co do mnie - masz rację. Jestem
                                                    cały, zupełnie smile Na 100 procent smile
                                                    Nie wiem jak Zorro...bo on twierdzi że czasem jest "bez
                                                    siebie"...chyba że chodzi mu o to że wtedy ucieka w podrygach...jak
                                                    nie widzi big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 16.06.10, 09:11
                                                    PS.A właściwie to o czym piszesz, Masko? Bo my o
                                                    podrygach...a Ty? suspicious
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 12:46
                                                    no wlasnie. O czym pisze??
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 16.06.10, 12:45
                                                    ja ? Ja jestem calutki! Nawet wlosy mam....
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 16.06.10, 17:59
                                                    ...czyje masz, Zorro? Kogo obciąłeś do "golutkiej"? big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 17.06.10, 09:06
                                                    calutki jestem a nie golutki. Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 17.06.10, 10:27
                                                    ...aha boso ale w ostrogach...to fakt, nie jesteś wtedy
                                                    golutki...pięty nie tylko "obute" ale i uzbrojone..kogo tak
                                                    bodziesz? I...ważniejsze...po co?big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: Witam.... 18.06.10, 06:29
                                                    do "bodzenia" zawsze sie "cos" albo "ktos" znajdzie...Dbig_grinbig_grin:
                                                  • hardy1 Re: Witam.... 18.06.10, 08:19
                                                    to trzymaj mocno cugle aby wtedy nie wierzgało...big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka