Dodaj do ulubionych

Prosba do "Podworka"....

06.07.10, 23:53
jesli uwazacie, ze "rozrabiam" to wywalcie od razu. Zaosczedziecie mi czasu i
"nerw"...Dbig_grinbig_grin:
Obserwuj wątek
    • ulisses-achaj Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 00:18
      Zorro, chyba zauważyłeś już, że "wywalanie" raczej nie pasuje do
      "poetyki" tego miejsca.. smile
      • ulisses-achaj Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 00:24
        Dobranoc jeszcze nie śpiącym.. smile smile
      • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 06:14
        O.K! To juz jest cos BARDZO pozytywnego! Dzieki! Dbig_grinbig_grin:
    • al-szamanka Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 06:56
      Zorro, nie potrafię ocenić Twoich ostatnich wypowiedzi na Loży, ponieważ zostały wykreślone, lecz faktem jest, że nie wykreśla się wypowiedzi wartościowych. Jawiłeś mi się człowiekiem żywiołowym, czupurnym, lecz Twoja czupurność poszła nie w tę stronę, jak pokazuje Twoja wymiana zdań z Hardym i Jokkerem.
      Wywalanie nie pasuje do tego miejsca - powiedział Ulisses...to zdanie rozumiem jednak inaczej niż Ty.
      Mnie nie pasuje, że nieprzyjemnie obgadałeś ludzi, którzy byli Tobie przyjaźni, bardzo nie pasuje, bo jak znam życie, pewne zachowania lubią się powtarzać.
      To taka poranna pogadanka, mam nadzieję, że wyciągniesz z niej wnioski.

Dobrego dnia.
      • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 07:15
        no widzisz....Aby kogos oceniac trzeba poznac dwie strony medalu.Zostalem
        wywalony przez Jokkera, ktory w dodatku nie mial odwagi zrobic tego pod swoim
        "nickiem" tylko podszyl sie pod chwilowego administratora - "wichryiburze"... A
        to swiadczy o tchorzostwie i jest dla mnie obrzydliwe. stad moja tutaj taka
        reakcja. Wywalil mnie tak w sumie ze smiesznego powodu. Osmielilem sie uzyc na
        jego forum okreslenia "morda kacza" - co przyznaje jest okresleniem moze malo
        eleganckim - ale nikogo przez to okreslenie na Lozy nie obrazilem. Jednakze
        slowo "morda" jest slowem polskim i na pewno nie jest slowem az tak wulgarnym,
        ktorych inny zalew slyszy sie idac ulica w Polsce. No ale jesli ktos ma tak
        minimalne poczucie humoru i traktuje swoje forum jak "kazalnice proboszcza" to
        ja faktycznie nie mialem tam co szukkac....I jeszcze...a propos obgadywania. To
        slowo to ja tez rozumiem inaczej. Obgadywanie to jest cos co robi sie za czyimis
        plecami, tak aby "obgadywany" nie mial mozliwosci obrony i sprostowania.
        Poniewaz wiedzialem, ze Jokker tutaj codziennie zaglada zrobilem to wlasnie
        TUTAJ a nie gdzie indziej. Na JEGO forum nie mialem szans na polemike z nim bo
        mi "zatkal moj dziob"...Milego dnia!
        • hardy1 Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 09:51
          Zorro - mam to samo zdanie co AL.
          I widocznie nie znasz zasad organizacyjnych funkcjonowania forum -
          nie wypowiadaj fałszywego świadectwa o Jokkerze - o "chowaniu się za
          kimś".

Zdaje się że Uli jako założyciel P. prosił w nocy o zamknięcie tej
          sprawy na Podwórku i potwierdziłeś to. Więc skończmy ten temat bo
          dalsze ciągnięcie staje się niestrawne i nic nowego nie wniesie.
          Zwłaszcza że nie dotyczy to forum P. Każdy już pewnie wyrobił sobie
          zdanie.
          • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 10:31
            zgadzam sie z Toba. Ale...jesli "zamkniete" to dlaczego odpowiadasz, Hardy?
            • hardy1 Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 10:48
              Ponieważ zostało pociągnięte dalej.
              I przypomniałem o zamknięciu...smile
              • m.maska Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 11:12
                Hardy - tylko, ze to nie bardzo fair, wypowiedzial sie Ulisses,
                wypowiedziala sie AL i Ty - a pozostali? nie maja do tego prawa?

Ja, tak jak i AL nie znam tekstow Zorro, ktore zostaly wykreslone... ale
                niezaleznie od wszystkiego uwazam, ze "nieladne" wypowiedzi, swiadcza nie o tym
                do kogo sa kierowane a o tym kto je wypowiada...dlatego zawsze uwazalismy na
                tego rodzaju wypowiedzi..az za dobrze mamy w pamieci pewne forum zalozone tylko
                w takim wlasnie celu, zeby kazdego z nas osobiscie moc przeciagnac przez bloto...

Zorro
                - moja mama, bardzo przytomna osoba, jest goraca wyznawczynia RM,
                Rydzyka, i JK - czy mozesz
                mi poradzic, co bys zrobil gdybys byl w podobnej sytuacji?... bo wyznawcow tej
                opcji tez okreslales nieladnie i.... co nieslychanie wazne tutaj - o czym nikt z
                Was nie przypomnial a szkoda - wlasnie z takich powodow na Podworku temat
                polityka zostal wykreslony w dn. 8.11.2008 - byl to pierwszy dzien
                zaistnienia Podworka... smile
                • cieplanata Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 11:18
                  Przepraszam, ze się wtrącam, uważam, ze nie ma po co ciągnąc tego wątku. Ja też
                  w rodzinie mam kogoś kto uwielbia JK i tamta opcje polityczną, ale zabroniłam o
                  tym rozmawiać przy niedzielnych obiadach, bo wtedy akurat przychodzi brat męża i
                  przyszły zięć, którzy aż miodem smarują każde słowo gdy opowiadają o JK, my,
                  jesteśmy liberałami i może dlatego nie chcemy konfliktów. Tu na Podworku
                  piszę, bo nie ma konfliktów i niech tak zostanie
                • k.karen Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 11:29
                  Miałam nie wtrącać się do tej sprawy bo nie wiem o co chodzi.
                  Nie śledziłam tego ani na Loży ani na Podwórku.
                  O JotKa mam takie samo zdanie jak Ulisses i nikt i nic tego nie zmieni.
                  Jednak nigdy publicznie nie użyłam żadnych inwektyw w stosunku do żadnej z osób publicznych. Słowa "kacza morda" są poniżej mojego poziomu tak samo jak np. "komuchy" czy "lewaki"- a określające dzisiejszą lewicę czy jej sympatyków i rażą mnie w takim samym stopniu jak słowa pogardy określające księży - "czarnosukienkowi"- to obraża mój światopogląd i wyznawane przeze mnie wartości.
                  Nikt z nas nie jest święty i bez wad, wszyscy popełniamy błędy ale postarajmy się oceniać sprawiedliwie i obiektywnie, pamiętając, że i my nie jesteśmy alfami i omegami i nasze słowa - choć może wypowiadane nieświadomie i bez złych intencji mogą komuś sprawić przykrość.
                  To tyle, dla mnie ta dyskusja jest zakończona.
                  • k.karen Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 12:02
                    Ps do Zorro:

Bardzo Cię proszę, nie kopmy już leżącego ( JK) bo to jest nie fer. Wybory prezydenckie
                    wygrał Komorowski i uważam, że to zaszczytne stanowisko należy się Jemu jak mało komu. Ja pamiętam Solidarność i zasługi dla demokratycznej Polski wszystkich, którzy wtedy z narażeniem własnego życia i życia własnych rodzin nie zawahali się walczyć dla nas, dla naszej wolności, dla Polski i nigdy tego nie zapomnę.
                    • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 12:07
                      wiesz Karen, ja go juz nie bede "kopal2 bo jest on dla mnie zbyt zalosny w calym
                      swoim "jestestwie".Obawiam sie tylko, ze teraz on zacznie. Kopac...Dbig_grinbig_grin:
                • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 11:57
                  masz racje "Masko"...Polityka i religia to PRZEKLETE temmaty. Ale mnie akurat
                  ponioslo. Moze dlatego, ze mialem osobiste powody. Po pierwsze - mialem watpliwa
                  "przyjemnosc" poznac osobiscie obu blizniakow 30 lat temu, po drugie w samolocie
                  z Lechem, zginela bardzo dobra moja znajoma (w ktorej nota bene jeszcze w szkole
                  sie podkochiwalem i z ktora mialem caly czas kontakt. Nie trawila tego
                  "prezydenta" i tym bardziej nie zrozumiale bylo dla mnie skad ona w tym
                  samolocie. I stad moje - moze przerysowane - reakcje.
                • 1zorro-bis P.S...Masko 07.07.10, 12:40
                  wracajac do Twojego postu - najlepsze jest to, ze moja wypowidz nie byla
                  skierowana PERSONALNIE do nikogo z forum. No, chyba ze ktos sie personalnie
                  poczul "kacza morda"....(Bez tych polskich znakow to wszystko kretynsko
                  wyglada...) Dbig_grin:
                  • m.maska Re: P.S...Masko 07.07.10, 13:52
                    Zorro - to nie musi byc personalnie... niestety, mam az za dobrze w
                    pamieci, kiedy to zwolennicy jednej opcji okladali sie z tymi drugimi i czuli
                    sie atakowani personalnie - ale to fakt - zamknijmy temat....
                    Mozna wiele, nikogo nie obrazajac...wystarczy ze politycy wszystkich opcji nie
                    potrafia pokazac klasy, nie musimy znizac sie do ich poziomu - jest zbyt wielu
                    takich, ktorzy zmieniaja opcje tylko dlatego, zeby pozostac przy "korycie" a ich
                    poglady zmieniaja sie wraz z dietami...
                    Takze po tej stronie Odry...
                    • 1zorro-bis Re: P.S...Masko 07.07.10, 14:29
                      dokladnie tak jest! Masz racje...Ale, to w sumie przykre ze i na forum ludzie
                      tak reaguja. Dla mnie forum to pewna forma rozrywki traktowana z "przymrozeniem
                      oka"...Dbig_grinbig_grin:
                      • m.maska Re: P.S...Masko 07.07.10, 14:37
                        hahaha...wlasnie dlatego ze z "przymruzeniem oka" zostawmy to tym nierobom,
                        ktorym jest dobrze z naszej kieszeni - tak dobrze, ze nam sie przewraca -
                        pamietam przewaly w Niemczech, kiedy to jakis polityk, posel czy co innego,
                        pobyl sobie na stanowisku 6 miesiecy, wylecial za przewiny z wielkim hukiem i z
                        dozywotnia renta, a mial chyba ok. 40-ki i jeszcze dostal odszkodowanie, za
                        odstawienie od "koryta" - to nie na moje nerwy, kiedy swoje widze rozliczenie
                        podatkowe...smile szczerze mowiac wole nie wiedziec..."czego oczy nie widza tego
                        sercu nie zal"... smile
                        • 1zorro-bis Re: P.S...Masko 07.07.10, 15:59
                          przewaly sa wszedzie, to prawda. Jak popatrze co Berlusconi wyprawia to polski
                          JK jest swietym barankiem...Dbig_grinbig_grin:
                        • 1zorro-bis Re: P.S...Masko 07.07.10, 16:15
                          niektorzy to naprawde juz na forum zwariowali. Teraz na Lozy odbywa sie
                          "kapturowy Sad" na´de mna. Z Jokkerem w roli prokuratora a ja bez obroncy i bez
                          prawa glosu...Zalosne. Dbig_grinbig_grin:
                          • cieplanata Re: P.S...Masko 07.07.10, 16:29
                            idę zobaczyć, czy sie taka wielka krzywda Tobie Zorrku dzieje
                            • 1zorro-bis Re: P.S...Masko 07.07.10, 16:34
                              to nie jest tak krzywda. Jest to bowiem nieladne. Sady kapturowe bez mozliwosci
                              obrony dawno sie skonczyly ale widac niektorzy maja to we krwi....Dbig_grinbig_grin:
                              • k.karen Prośba do Wszystkich :))) 07.07.10, 17:37
                                Nie nie mam prawa wypowiadać się o tym co się dzieje na Loży, jestem tam tylko gościem ( nikt nie dał mi statusu uczestnika) więc zachowuję się jak gość szanując panujące tam zasady i nie mając prawa do komentowania tych zasad.

Natomiast na Podwórku mam status admina i w związku z tym pozwolę sobie właśnie dzisiaj zaproponować zawieszenie nad Podwórkiem mojego transparentu, na którym będzie widniał napis "Nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe". Myślę, że mój transparent będzie pięknym uzupełnieniem transparentu Hardego o dobrych intencjach piszących na forum.

Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję jeśli mój pomysł przyjmiecie przez aklamację. Jednocześnie proszę także o opinię i zdanie Literkę i Jokkera ponieważ są także uczestnikami Podwórka.
                                • 1zorro-bis Re: Prośba do Wszystkich :))) 07.07.10, 17:47
                                  a ja moge tez cos powiedziec?
                                • jokker39 Re: Prośba do Wszystkich :))) 07.07.10, 18:10
                                  Nie nie mam prawa wypowiadać się o tym co się dzieje na Loży, jestem tam
                                  tylko gościem ( nikt nie dał mi statusu uczestnika)

Powiedz mi Karen, jak się nadaje taki status, to Ci go chętnie przyznam smile
                                  • cieplanata Re: Prośba do Wszystkich :))) 07.07.10, 19:40
                                    a mnie nikt nic nie dał, zadnego statusu, ale sobie umieściłam Lożę w ulubionych
                                    i dlatego uważam, że jak ulubione Forum to mam prawo od czasu do czasu coś napisaćsmile
                                  • 1zorro-bis Re: Prośba do Wszystkich :))) 07.07.10, 21:36
                                    nie sadzisz Jokker, ze powinnismy ten bezsensowny "topor wojenny zakopac"?
                                • z_malej_litery Karen :) 07.07.10, 18:34

- ja już zapowiedziałam rano - skończyłam temat, bo nie jestem
                                  płaczliwą babą smile Zorro go ciągnie, bo widocznie lubi masochizm smile

Dalsze podbijanie problemu zaczyna mi przypominać proces "karmienia
                                  trolla" smile - co jest pisaniem nudnym i jałowym.

Jestem całkowicie za Twoim pomysłem smile))
                                  • z_malej_litery Re: Karen :) 07.07.10, 18:43
                                    sorry smile)))) - to było wczoraj! smile
                                  • 1zorro-bis Re: Karen :) 07.07.10, 21:39
                                    o dzisus...jakim jestem strasznym masochista! Lubie tak, powooooli nabijac
                                    krewetki na patyczek, potem (´gdy juz slinka cieknie) wbijac jeszcze wolniej
                                    kawalki czosnku a potem....(gdy juz powoli obledu dostaje)dodawac kawalki
                                    wedzonej sloninki aby ....wreszcie polozyc to na GRILLA!!! Dbig_grinbig_grin:
              • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 11:52
                O.K! To ZAMYKAMY!! Dbig_grinbig_grin:
    • 1agfa Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 18:38
      Witajcie. Właśnie wracam ze "starych smieci" (bo nieopatrznie,
      przyzwyczajeniem kierowany zajrzałem, zdarza mi się czasem). Takie
      steki bluzgów, wyrażansów, poniżania, jakie wylewaja sie na temat
      p.Anny - kobiety i matki - nie do ogarnięcia. Ta kobieta nawet nie
      zaistniała jeszcze jako pierwsza dama i juz jest obrzucana błotem,
      najniższego sortu ocenami. Pomimo mego bardzo negatywnego stosunku
      do prezydentury LK, nie przyszłoby mi na myśl tak pisać o Pierwszej
      Damie. Zwolennicy Pis przechodzą samych siebie. Nie wiedziałem,
      gdzie to napisać, ale tu chyba własnie powstało takie miejsce.
      Chyba nikogo nie uraziłem? Moją konstatację łatwo sprzawdzić "u
      żródła".
      A jeśli źle, że to napisałem - łatwo usunąć można.
      --
      agfa
      • z_malej_litery Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 18:46
        moi znajomi przyjaźnią się z Komorowskimi. O Pani Annie mówią w samych
        superlatywach. A to, ze grupa frustratów lży .... o cóż, nie każdy umie
        godzić się z przegraną.
        Urodzić 5 dzieci, wychować je, wspomagać męża nie w marszałkowaniu,
        lecz wtedy, kiedy za działalność groziło więzienie - to jest JAKIŚ
        wyczyn. Nie każdy przy tym zachowa sylwetkę modelki.
        • 1agfa Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 20:01
          Witaj, Literko. Mnie drażni, że to jest takie płytkie i
          powierzchowne osądzanie, dyktowane własnie frustracją, nienawiścią
          nawet, tak charakterystyczną dla - powiedzmy obyczajem pewnego pana -
          "pewnych kręgów". Drażni mnie również to, co i dawniej drażniło do
          żywego, że podobne wpisy są tam z a m i e s z c z a n e, ot co!
          Co innego jędrne słowo w gniewie, a co innego świadome, ordynarne
          dokładanie kobiecie, właśnie wielokrotnej matce.
          Podejrzewam, że to kobiety tak p.Annę obsmarowują, niestety,
          spotkałem znajomy nick sad.
          Zyczę p.Annie jak najlepiej, zimnej krwi i sprostania poważnym
          zadaniom, może będziemy jeszcze z Niej dumni smile
          --
          agfa
          • m.maska Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 20:21
            A ja jako zywo mam w pamieci, jak na poczatku prezydentury LK byla oceniana
            "Pani Maria"(uzyje podobnego zwrotu) - wtedy chodzilo tez o wyglad - ale to
            chyba inna opcja wtedy pisala... smile
            p.s. nie jestem ani za, nia przeciw - wygladu nikt sobie nie wybieral...ale
            wzrostu takze...a nawet nazwiska...mozna tak bez konca, bo w zaleznosci od tego
            z ktorej strony, kij sie zawsze znajdzie - byle nie na P.
            • 1agfa Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 20:38
              To nie ja, Masko - nie ja. O p.Marii - nie ja, nawet gdybym na
              początku z lekka krytycznie, to nie tak, nie takim językiem, jak
              to "tam" czynią teraz, nie takim językiem, a co jest tam wpuszczane,
              jak to wiesz doskonale.
              Trudno nie zahaczyc o politykę,chocby w takiej "okrojonej" formie.
              Opowiedziałem, co czytałem, na ten temat się wypowiedziałem. To
              wszystko.
              • m.maska Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 20:48
                Agfo, nawet gdybym bardzo chciala nie moglabym pomyslec, ze Ty i wiem ze nie Ty - ale zapewne sam pamietasz co sie dzialo, i to niekoniecznie na forum ale tez w realu, jakie niewybredne dowcipy krazyly... eeeh - no to jest wlasnie cena, za to "koryto"...

Niektorzy bardzo powazni ludzie wychodza na scene i robia z siebie durniow, bo publika tego chce, a oni chca zarobic. Przypominam sobie wypowiedz Tadeusza Drozdy, ze w zyciu prywatnym wcale nie jest zabawny i dowcipny... no to ja sie pytam, dlaczego na scenie jest? bo to scena, a polityka to scena - tyle ze aktor nie musi sie wstydzic, bo gra jakas role i placa mu ci tylko, ktorzy chca go ogladac, natomiast politycy, sa bezwstydni i to za nasze pieniadze. Odnosze to do wszystkich politykow, z lewa, z prawa, ze srodka, rodzimych i zagranicznych.... zyja za nasze i wcale im nie wstyd tego co wyprawiaja...vide...Rokita, Palikot, JK i cala rzesza pomniejszych, kiedys Lepper i jego banda, Giertych itd. itd... tutejszych wymieniac nie bede bo sa mniej znani czytelnikom...
                • maja-z-podworka Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 21:17
                  Witajcie smile
                  Zaglądam po paru dniach nieobecności i to jest pierwszy wątek,
                  który czytam. Chciałabym przypomnieć o trzech rzeczach.
                  1. Na Podwórku nie prowadzimy dyskusji politycznych.
                  2. Szanujemy poglady innych - to, że mają odmienną koncepcję
                  tego, co dla Polski jest dobre nie oznacza, że nie są patriotami.

3. Nawet jeśli nie zgadzamy się z czyimś zdaniem, nie oznacza to, że
                  możemy go obrażać. Jeśli ktoś poczuł się urażony jakimś niezbyt
                  uprzejmym sformułowaniem - naprawdę można przeprosić...Nikt nie
                  jest święty, a w kampanii wyborczej i bezpośrednio po jej
                  zakończeniu nerwy czasem puszczają-próbujmy widzieć własne błędy,
                  wtedy łatwiej wybaczyć cudze.
                  Te zasady pozwalały nam przetrwać różne złe czasy.
                  Proponuję zakończyć ten wątek.
                  • 1zorro-bis Re: Prosba do "Podworka".... 07.07.10, 21:42
                    jestem "ZA"! A nawet nie przeciw...Dbig_grinsmirkD:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka