illmatar 12.06.12, 23:58 Za dwie minuty środa! Nie śpijcie jak naród się cieszy! Przepraszam, Naród. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 00:23 Jaaa śpięęę??? Nie śpię! Też się cieszę! I oglądam program w tv I też bardzo się czuję narodowo! A kolory czerwony i biały to piękne i eleganckie kolory i super się komponują! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 00:28 A oprócz tego usiłuję doczytać jak to Hardy na Syberii się upił... I cały czas nie doczytałem do tego momentu. Inna sprawa, że fajnie Hardy o tej Syberii pisze, ale... co z wódką? Znany sposób na uzyskiwanie dobrej wódki na Syberii... to zamrozić! Woda zamarznie szybko... a temperatura zamarzania alkoholu jest jeszcze niższa niż wody... i ma się dobry spiryt! A tu jak się okazuje... latem Hardy Syberię nawiedzał! O! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 00:40 O kurczę! Jeszcze nigdy nie rozpoczynałem wpisów na nowym wątku od powiedzenia - dobranoc Illmatar, mogłaś poczekać te trzy minuty, aby nowy wątek w nowy dzień założyć Kosmito, cierpliwości, zaraz o "wypiciu" (nie upiciu!) na Przyzbie doczytasz Musiałem kilka odcinków wcześniej podać, bo byś inaczej nie wiedział, dlaczego MUSIAŁEM wypić To wszystko z odpowiedzilaności za powierzonych mi ludzi, o! Jestem bardzo odpowiedzialny Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 11:31 dlaczego MUSIAŁEM wypić Haardyy... do dobrej wypitki... to każdy powód dobry! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 17:09 Tu się z Tobą nie zgodzę, Kosmito - do "takiego czegoś" nie każdy powód jest dobry. Musi być bardzo ważny powód! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:05 Musi być bardzo ważny powód! no dooobraaa Haardyyy... Już nie będę taaki drobiazgowyy i wyyliczoonyy! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 10:35 Dzień dobry, moi Drodzy Illmatar, ukłon za nowy wątek CWP To ja jeszcze o piłce. Dwa mecze i dwa razy cieszyliśmy się, że nie przegraliśmy to teraz czas na radość z wygranej. Do przodu Polsko! Miłego dnia... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 11:48 Czy nie macie wrażenia, że dziennikarze polscy... jakoś...kiepscy przy tej wspaniałej okazji? Wczoraj spodobał mi się Smuda. Taki wspaniały mecz! Taka piękna walka! Tak pięknie nasza drużyna dała sobie radę z Ruskimi..., których NAPRAWDĘ nie należało lekcewazyć! A tu zaraz po meczu... jakiś dziennikarzyna bez kropli sportu we krwi... taaki... który zemdlałby z przepracowania, gdyby choć raz stadion w dobrym tempie przeleciał... zaczyyynaaa... krytykę... że leeewaa stronaaaa... Przecież widać, że ten dziennikarz to sport na ekranie telewizora uprawia! W ogole nie rozumie co się stało!!!!! W ogóle nic nie rozumie! I takie badziewie... wywiad ze Smudą przeprowadza... POZWALA SOBIE NA WYSOKIE PROTEKCJONALNE TONY!!! NA KRYTYKĘ!!!! W ogole nie rozumie o czym gada? i kiedy to robi...???? no niby w imię .....łolaboogaaa reetyyy... WSPÓLNEGO(!!???!!!) dobra! Dobrze go Smuda zamknął! Tak jak należało to zrobić! Czy nie było lepszego dziennikarza, który potrafiłby porozmawiać z trenerem po ciężkim wspaniałym meczu???? I w ogóle... według mnie... kiepsko jest zorganizowana sprawa komentarzy dziennikarskich. Z początku myślałem, że się rozkręcą... teraz... myślę, że to miernoty w temacie sportowym, bez większego wyczucia... Często... zwyczajnie ...tylko mnie denerwują! Naprawdę... Oczywiście przyuważyłem kilku dziennikarzy...którzy jeszcze się jakoś kwalifikują... ale bardzo niewielu. Kurcze.... same miernoty w tych wszystkich mediach się utrzymały? W tematach politycznych... no to wiadomo... ale... TUTAJ!???? A popatrzcie na jakość relacji na żywo!? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 11:51 Głupi dziennikarz... zamiast pytać się... wygłaszał własne lewe oświadczenia... nie na temat! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 11:52 Wcale mnie nie interesowało "widzimisię" dziennikarzyny. Interesowały mnie wrażenia, spostrzeżenia, przemyślenia Smudy! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 12:29 Kosmito, nie dziwię się, że pojawiły się krytyczne uwagi. Patrząc obiektywnie na wczorajszy mecz to rzeczywiście nie był to futbol na miarę Ligi Mistrzów, różnicę widzą nawet ci, którzy nie są zagorzałymi fanami piłki. Musimy pamiętać, że nasza drużyna w rankingach jest na sześćdziesiątym którymś tam miejscu. Ale co tam, to był mecz, który przejdzie do historii bo dostarczył nam tyle pozytywnych emocji, że wystarczyłoby na finał Mistrzostw Świata a nie tylko ME A krytycy niczego nam nie zepsują. Nasi Chłopcy a także kibice na stadionie spisali się na medal i to jest najważniejsze Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 12:58 Musimy pamiętać, że nasza drużyna w rankingach jest na sześćdziesiątym którymś tam miejscu. I właśnie dlatego ja się dziwię. Każdy kto podchodzi z komentarzem do tematu meczów naszej reprezentacji... powinien posiadać minimalną wiedzę i powinien wiedzieć o tym..., że nasza drużyna nie należy do czołówki światowej i że w tych okolicznościach spisała się wspaniale! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 13:07 Tak jest! I z tym pozytywnym nastawieniem idę się opalać Na razie, do napisania. )))))))---- Odpowiedz Link
kicho_nor Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 13:20 O opalaniu Sąsiadka będąc młoda opalała się na skąpo w bloku na przeciwko. Teraz już jej nie widać bo pewnie dlatego że drzewa zarosły Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 13:52 Moją sąsiadkę jeszcze trochę widać Ciekawe czy nasza Karen tez tak właśnie się opala? Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 15:12 mają niektóre kobitki fantazję! Nieee...ja tak się nie opalam, mam lęk wysokości Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 17:08 Krzyś, czy przed papaparazi już nigdzie nie mogłem się chować? Nawet na Syberii mnie dopadli i sfilmowali...o czym teraz, po tylu latach się dowiedziałem... Karen zaś...pewnie opala się przeciwpołożnie do Twojej sąsiadki Krzyś, czy to ta gorsza sąsiadka zza płota, "od chaszczy w ogródku", czy ta lepsza? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 17:15 PS. Przy okazji posłuchałem pieśni rosyjskich, słowiańsko melodyjnych, szerokich jak stepy nad Wołgą...odpocząłem z lekka. Potrzebowałem po dzisiejszym dniu... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 17:21 Kosmito, wielu z dziennikarzy nie zasługuje na tę nazwę. Wielu z nich to po prostu "żurnaliści" blisko paparazzich - byle prowokacyjnie, byle szybko, byle ostro, byle skandalik. Do ctego nie potrzeba znajomości tematu. Może nawet nie znac się kompletnie. Ważne że napisze "ostry" artykuł na pierwszą stronę szmatławego tabloidu. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 17:53 Do tego nie potrzeba znajomości tematu Ale mi żal naszych piłkarzy. Poobijali się też niezgorzej... Dali z siebie wiele... A są oceniani... jak jakieś maszyny do kopania piłki... Tylko roszczenia są do nich kierowane! (noo... dooobrzeee... nie tyylkooo... ale piszę o większości dziennikarzy) I to przez takich różnych sportowców kanapowych...do których pogotowie trzeba wzywać jak przebiegną 200m. a w dodatku jak grają dobrze to są ..... MY Jeśli im nie wychodzi... (piszę o porzadnych meczach, nie ustawionych) to są ...wtedy takie słabiutkie my z podtekstem ONI... No kurcze....w tv.... powinny być komentarze lepszej jakości! A zwłaszcza zaraz po meczu... czy naprawdę w tych wszystkich mediach nie ma dziennikarza, który wiedziałby co interesuje widzów... i jak się zachować i znaleźć? I cokolwiek wiedział o drużynie...? To już nawet widzę jako sprawę kultury osobistej i kinersztuby. Wrrrrrrrr! Ja tam byłem z nich dumny. Potrafią grać! A że nie są Brazylią... ano nie są....to chyba każdy zainteresowany o tym wie! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:12 Ważne że napisze "ostry" artykuł na pierwszą stronę szmatławego tabloidu. Wiesz Hardy... nie tak dawno temu miałem spotkanie z ludźmi wśród których znalazła się osoba działająca w sposób....j.w. wkleiłem.... To jest okropne kiedy w grupie znajdzie się taki palant! Pewny siebie, wygadany... za wodza i ważną osobę... chcący robić... a głuuupiii.... tak bardzo, że nawet nie rozumie co się do niego mówi! Całe spotkanie mi rozwalił! A cooo... tam... prawdę mówiąc to więcej stracą Ci, którzy wolą słuchać chwytliwych idiotyzmów, zamiast... zwyczajnej prawdy.... A w dodatku... ja zrobiłem co mogłem..., a teraz mogę spokojnie powiedzieć: Za głupotę się płaci! Czasem płaci się całkiem dużo. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:53 Palantów nie sieją. Są cholernie opryskliwi i "ważni", zwłaszcza jeżeli są na jakimś stołku. Żaden problem, jeżeli sami za swoją głupotę płacą. Gorzej, jeżeli inni... Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 19:04 Kosmito, to taka żartobliwa piosnka była. Tematycznie, to kapitalne jest to ( Akwarium ) : www.youtube.com/watch?v=3rm2hjcSRAc Bo tam też zbójeckie teksty, nie myślcie sobie, wyśpiewują. Ot, chociażby - www.youtube.com/watch?v=p7NMsywVQhY Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 19:29 Uuuchuuuhaaahaaahaaaaauuuuuu! Krzyyysiuuuuu Słuchajcie chłopy ! no chodźmy nawiedzić na Melynę... każdy piosenkę pod pachę... i w charakterze Armii Zbawienia... szagom w pieriod marsz!! Zatka ich! a Lezio sam się prosił... i absyntem się delektował! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 19:42 Śmiechu nie ma. Może kiedyś przemycę tutaj piosenki z pliku " Kaczmarski bez cenzury ", które to niejednego pewnie by zdziwiły... Kiedyś Kukiz nagrał piosenkę utworzoną ze słów, które usłyszał paląc papierosa na balkonie. Wulgarna? Nie sądzę... www.youtube.com/watch?v=yDIcmNZOlk0 Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 19:56 Nie śpiewali tego po zwykłym absyncie Russkaja wodka ma kriepkost` Wiem co mówię Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 19:57 Ups... Kukiz... protest song... super realizm marginesowy i tylko wielkość marginesu słychać przez okno.... i śpiew już gotowy i coraz większe jego zrozumienie i coraz większa prawda, którą głosi już słowa nie dziwią, bo są codziennością i tak to się roznosi. Często przechodzę obok tzw. bloków rotacynych. Ciekawy zakątek... jakiś nóż wsadzony nie tam gdzie powinien się znajdować... tak co pół roku Straż pożarna do podpaleń... ano tak średnio... raz na dwa tygodnie(teraz trochę rzadziej do tej pory było raz na tydzień) a przez okna szeroko otwarte słyszę... Tyyy...k...o... jeśli nie pójdziesz na k...a mać... to nie będziesz miała co dać jeść dzieciom... Dzieci... ano sporo... w lokalu ok 15m2 tak z szóstka maluchów potrafi już urzędować.... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 20:05 A to jest chyba piosenka o śmierci... choc tematów jest tu sporo... bo jest to intelektualna piosenka... Trochę na temat... i trochę nie na temat... skojarzyła się... Kataryniarz - Przemysław Gintrowski Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 20:10 www.youtube.com/watch?v=g-lI4B-dbpI&feature=related Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 20:16 Okrutne i .......nie powstało bez powodu. Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 20:47 Troszkę Kazik wyprzedził epokę. Choć - u nas zwłaszcza - wcale to nie takie trudne, jak się okazuje Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 21:16 A może to epoka się cofnęła a Kazik został tam gdzie stał? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 21:43 Zdecydujcie się wreszcie - to Kazik czy epoka się cofnęła...bo zaczynam się gubić Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 22:01 Lepiej powiedz gdzie jest Illmatar. Pięknie wątek założyła... i zwiała! Kurcze... może ją wystraszyłem...... i teraz woli być ostrożna...???? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 23:10 Mnie się pytasz?! Kosmity by się Illmatar wystraszyła? Takiego pięknego, milutkiego, wielomackowego Kosmity? Ależ w życiu! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 00:05 Przegrali Holendrzy, szkoda Illmatar na pewno nikogo się nie wystraszyła bo na P. nie ma straszydeł Dobranoc, spokojnej nocy Wszystkim Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 09:43 No cóż, deszcz pada od nocy i z ogrodu sznurek, tj. nici. Zatem posiedzę sobie dziś w domu, ku Waszej nieustającej radości. I roślinek moich ( względem deszczu ) radości nie mniejszej. Kiedyś nazwałbym deszcz zbiorowym samobójstwem tysięcy kropel, ale pewna mądra osoba wytłumaczyła mi, że to proces reinkarnacji jest... Od mądrych to się człowiek całe życie uczyć może. Teraz będę mógł pouczyć się też od własnej córeczki, która przebojem na stadia się była dostała ( to po Mamie chyba rozumek odziedziczony... pomyślałem z nutką goryczki ). Prócz tego forum, pisaniny staranniejszej też nieco i zleconej gdzie indziej, rozrabiam też na pewnym portalu żużlowym ( co raczej nie dziwne jest, " sąsiad " też tam zresztą dokazuje, a jego wywody w tematach powodują, że kibice, jak Polska długa i szeroka, ze śmiechu się pokładają i topory wojenne, względem " sprawiedliwości czynienia " wyostrzone, prędko zakopują ). Symptomatyczne jest to, że tam - na tym i ogólnie na tego typu portalach - choć emocje bywają większe ( w pewnej mierze też usprawiedliwione często, lub po prostu zrozumiałe chociażby ) za kolejny nieuzasadniony atak, za kolejne rzucone oszczerstwo... wylatuje się z portalu. W sobotę np. wyleciało znowu dwóch za drwiny i rżenie radosne po kontuzji Jarka. Za obrażanie innych miast, klubów, kibiców, za nic nie wnoszące " zaczepki " dla " samych zaczepek " konstruowane, też admini banują systematycznie. I jakąkolwiek rozprawkę o " Wolności Słowa " nie napisałbym ( i nie przeczytałbym ) tutaj, ja akurat cenię sobie takie zachowanie adminów tamże. Przywoływana Wolność, podobnie jak inne obracane we wszystkie strony słowo - Demokracja, nie może być swoistym parawanem dla zgorzknialców życiowych, dozwoleniem dawanym ( i chętniej jeszcze branym ) na zwykłe chamstwo lub realizację swoich miałkich interesów. Tak, najgorsi są zgorzknialcy życiowi, bez dwóch zdań... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:45 Illmatar na pewno nikogo się nie wystraszyła bo na P. nie ma straszydeł hmmm.... Karen... czy ja wiem... Wczoraj wypłoszyłem kominiarzy... wiali... aż się kurzyło! A trzech ich było! Dzisiaj.... już też mam kogoś na liczniku... I właśnie znowu wybiegam straszyć!!!!!!! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 14:10 Ja oglądałem Holendrów. Do tego lukałem na zaległy mecz Falubaz - Rzeszów w Zielonej Górze, pisałem na stronie klubowej i chyba jeszcze czegoś słuchałem! Bo mam kondycję! Jak Lenin co najmniej! ( Hardy potwierdzi, że tak było - gdy Lenin przez Fanny Jefimowną Kapłan był został postrzelon / choć czy przez nią tak naprawdę to... temat na oddzielne rozważania / to, niewiele sobie z tego robiąc, szedł dalej dziarskim krokiem, a po schodach do domu wszedł samodzielnie, by przypadkiem Krupskiej nie zmartwić. Wszystko dlatego, iż w młodości uprawiał gimnastykę! ) Zresztą ja też systematycznie gimnastykę uprawiam. Każdego ranka : raz - dwa, raz - dwa, góra - dół, góra - dół, i po chwili to samo drugą powieką! Wracając jeszcze na chwilę do Coja, dwie refleksje: Pierwsza - usłyszałem go pierwszy raz dawno temu, na płycie ( komplikacja największych przebojów ) zespołu Kino wydanej w Polsce w latach późnych osiemdziesiątych ( gdy już nie siedziałem, jak wiecie zapewne ). Piszę o tym dlatego, iż recenzując tę płytę fachowiec z pisma " Non Stop " użył wyrażeń typu : " w Polsce lepiej w garażach grają ", " Zero kompletne ", " Beznadzieja ". Jednocześnie podniecał się produkcjami o których nie dość, że nikt już dziś nie pamięta, nikogo one nie interesują, to jeszcze były zwyczajnie słabe. Druga refleksja : istnieje wiele przeróbek i coverów nagrań Kino, w różnym stylu i formie, lepszych ( Anastazja, Zamfira z Kukułką, którą kiedyś tu pokazałem, i gorszych - o zgrozo! - pomiksowanych, dyskotekowych, jak chociażby ta, w stylu Roberta Milles'a www.youtube.com/watch?v=HJFmOW3cTRo O ile te pierwsze, utrzymane w stylu, nie wkurzają uszu moich, to drugie - niechby i zgrabne nawet - już tak. To troszkę gwałt, lub profanacja, tak jakby Kaczmarskiego lub Gintrowskiego jakiś - bez urazy osobistej - marny w głosie i obejściu Stachursky wyśpiewywać począł. Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 22:04 Koniec świata! Wy tu sobie gracie a w Charkowie piękne mecze Oglądałam drugą połowę meczu Portugalii z Danią a teraz kibicuję Holendrom w meczu z Niemcami, nie chcę żeby odpadli bo szkoda takiej dobrej drużyny. Piękny futbol, widać różnicę. Zauważyłam, że piłkarze wszystkich tych czterech drużyn grają piłką a nie "sobą". Tylko się nie śmiejcie, no tak mi się skojarzyło. Czy nie mam racji, że nasi za dużo biegają, grają "sobą" a nie piłką? Mają dużo niecelnych podań, tracą siły i pod koniec meczu popełniają wiele błędów. Ale w sobotę wygrają z Czechami i już! Dobra, słyszę że znowu była jakaś akcja, lecę oglądać Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 23:04 Nie jesteś osamotniona w oglądaniu, Karen Dobre mecze...ale Holendrzy stoją już po dzisiejszej przegranej nad przepaścią. Jeszcze teoretycznie mają szansę... W naszej grupie i tej "grupie śmierci" nikt jeszcze nie jest pewien awansu. Trzecia runda będzie więc walką do upadłego. Zapowiadają się kolejne atrakcyjne mecze...a dla nas jeden szczególnie nerwowy Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 09:54 Już śpieszę objaśniać : na razie mam zgrzyt względem rzeczonej sąsiadki. Rozważam podstęp, albo czary. Sąsiad - jako osoba życiowo doświadczono - cytuje zdania z Biblii, przysłów i z pism kobiecych, chcąc naukowo problem odmiany zdefiniować. Otóż, sąsiadka ręcami swema ( i tygodniem mozolnej pracy ) wyczyściła cały swój ogród! Ba, zza płota krzyczy " dzień dobry " i macha rozłożyście kończynami! Nawet łypać lewym okiem na nią przestałem i zagadujemy sobie przyjaźnie. Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 11:18 Byłbym zapomniał - wątek muzyczny! Fajne nagranie poświęcone pamięci Wiktora i Jurija, dwóch niezwykłych muzykantów z Leningradu ( Petersburga? Piotrogrodu? ). www.youtube.com/watch?v=ad6BIAQGjmc&feature=related Zwłaszcza Wiktor ( Coj ) to taki, przy odpowiednich proporcjach oczywiście, rosyjski Jim Morrison. Fajnie też rysował, choć - jako, że fachowcem w dziedzinie nie jestem - trudno mi wartość tych rysunków ocenić. Mnie się podobają : www.tsoy.sitecity.ru/album_1307175836.phtml Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 11:21 Edyta: www.tsoy.sitecity.ru/album_1307175836.phtml Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 11:49 I jeszcze trochu offtopu Wiktor i Kino, jeśli kogoś zainteresowało : www.youtube.com/watch?v=FNcuZya819g www.youtube.com/watch?v=yNp9SBW4xTA www.youtube.com/watch?v=oED4gk-LUyM&feature=related I ciekawostki małe - Jedna z piosenek Coja... po koreańsku : www.youtube.com/watch?v=9taKETR5o74 oraz fantastyczne nagranie Pelagii : www.youtube.com/watch?v=B0pUfTX9AZU Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:01 A co przeżył i co widział film ten wszystko wam opowie. Krzysiu... i znów mam następny filmik, który wsadzam sobie w zakładki... wiesz... ja zupełnie zapomniałem o ruskich, ukraińskich...itd... piosenkach Właśnie mi od pewnego czasu o nich przypominasz... i jestem z tego ogromnie zadowolony... Kurcze... Ruscy potrafią śpiewać... taka prawda! Iiii... tak się zastanawiam, czy nie warto by tego filmiku zanieść Lezioxowi do jego Melyny. W charakterze daru! Ha ha ha! Pasowałaby i tam! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:55 ...zamiast jakiegoś trującego absyntu Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 13:48 Hi hi hi... Przeróbka piosenki ...o słońcu na ogonie! Idą sobie ulicą smętni ludzie z nerwicą, obrażeni, skrzywieni i źli! Nagle patrzą, naprzeciw idzie Karen i świeci.... To słońce na ogonie, jej lśni Ma ona słońce na ogonie słońce na ogonie, słońce na ogonie dziś ma, przyzwyczaiła się i musii trochę słońca nosić tam, a jeśli słońce na ogonie słońce na ogonie, słońce na ogonie się ma, to ma się tyle animuszu, tyle animuszu, co La la la la la....! Hmm... nie mogłem się powstrzymać Karen... Ale już wychodzę... w siiinąąą daaal... w sinąąą daaal... i deszcz właśnie zaczął lać... Cześć Kichonorze... skąpo się opalałaaa... no to wiele nie traci, jeśli słonie jej słońce zadrzewiają...... ...chiiibaaa... że słoni też nie lubi... Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 15:15 Bardzo ładna przeróbka, Kosmito ....ale już po moim opalaniu, chmurzyska zakryły słońce Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 13.06.12, 18:57 Karen, trzeba było poprosić Rosjan. Wiedzą jak rozgonić deszczowe chmury. Na Dzień Pabiedy i defiladę zawsze w Moskwie świeci słońce... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 00:02 Czas na mnie... Dobranoc Wszystkim Odpowiedz Link
leziox Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:22 Kosmito,dziekuje za piosenke a nawet dwie,przytargane na melyne. Nie ma radosci bez wódki,kobiet i muzyki-to juz zawsze wiedzieli starozytni Rosjanie. Jako ze zwiazki ze wschodem mam dosc rozlegle,wiec chetnie slucham sobie roznych rosyjskich kawalkow,z wieszczem Wysockim na czele oraz innymi,czesto malo znanymi wykonawcami. Klimaty niepowtarzalne. Jasne,wszystko brzmi zupelnie inaczej,gdy sie nad brzegiem Bajkalu siedzi,ale i w kraju naszym wpada to wszystko w ucho.Czy tego chcemy czy nie,Rosja jest naszym sasiadem,nie Hameryka, wiec od wzajemnych wplywow nie uwolnimy sie nigdy. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:33 Cześć wszyscy. Cześć Leziu. to Krzyś szukał i znajdywał... bo jest dobry w te klocki... Kurcze.... ma piękny wybór piosenek ze wschodu! Ja...hmm... jak zwykle za siłę roboczą robiłem,.... no bo jestem doobry w te klocki! A Hardy... nadzorował! Bo robotników trzeba pilnoować! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:38 HA! A Karen nas krytykowaała, że nie oglądamy z całkowitym poświęceniem meczu w Charkowie! I jak tu teraz się wytłumaczyć... Ano... jedno oko i dwie macki były na kompie! Drugie oko... ale bez macek... oglądało mecz! Trzecie oko... i jakaś macka... zakradała się do kuchni w której akurat coś ciekawego na ogniu się pichciło! no to chiiba już się wytłumaczyłem? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:41 Szkoda, że tej pierwszej piosenki nie możesz obejrzeć... ossstrro! niezła... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:48 Cześć Wszystkim U Was też leje jak z cebra Uwagi Krzysia na temat forum zużlowego - pomarzyć o tym na GW Zgorzknialcy? A pewnie ! A jeśli na dodatek z jakiegoś tajemniczego powodu wejdą w fazę, robi się żałośnie ... Rosyjska muzyka rosyjska poezja, czy jak kto woli "dusza" oddaje chyba często to w nas, czego nasza rodzima kultura dotyka rzadko i najczęściej niezgrabnie.. A ludzie z Zachodu w ogóle tego nie łapią.. Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 13:56 Cześć Ulissesie! Te stosunki polsko-ruskie... to trudny temat... i gubi się po drodze ważne sprawy. A przecież szybciej my zrozumiemy tzw. "zwykłego szarego" Rosjanina... Niż np. Francuz zrozumie "zwykłego szarego" Polaka Autentycznie wybiegam strraszyć! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 14:07 Tak myślę, że to żużlowe forum jest prowadzone przez konkretnych ludzi, którzy widzą jego tematykę...również w konkretny sposób, a w dodatku mają prawo decyzji... Może wykupili sobie miejsce na serwerze? Albo...no... założyli to forum dla określonych potrzeb i nie mają zamiaru się rozdrabniać, a zwłaszcza na chamstwo pozwalać.... Tu w gazecie..., obowiązuję regulaminy i przepisy... itd... Odpowiedz Link
leziox Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 14:15 Ale i w Gazecie czasem trzeba trzepnac,jesli ktos rozrabia i nie reaguje na grzecznie zwrocone uwagi. Nie mowie tu o notorycznym czepianiu sie i banowaniu za rozmowy ktore milosciwie na danym forum panujacy adminowi,nie pasuja z powodow dowolnych. Sa jednak ludzie niereformowalni i to nie jest wcale tak,ze trzeba sie nauczyc z tym zyc.Tak juz z ta chemia bywa,ze czasami nie pasuje i cos z tym trzeba zrobic. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 14:55 Sorry teraz nie pogadam na polowie ulicy nie ma pradu pisze z komorki ... Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 15:26 Uli, na Boga, to Ty nie wiesz co zrobić?! Julian wyraźnie pisał o co w tym wszystkim, tj. przy tej ulicy, chodzi! Sterczy w ścianie taki pstryczek, Mały pstryczek-elektryczek, Jak tym pstryczkiem zrobić pstryk, To się widno robi w mig. Bardzo łatwo: Pstryk - i światło! Pstryknąć potem jeszcze raz - Zaraz mrok otoczy nas. A jak pstryknąć trzeci raz - Znowu dawny świeci blask. Taką siłę ma tajemną Ten ukryty w ścianie smyk! Ciemno - widno, widno - ciemno. Któż to jest ten mały pstryk? Może świetlik? Może ognik? Jak tam dostał się i skąd? To nie ognik. To przewodnik. Taki drut, a w drucie PRĄD, Robisz pstryk i włączasz PRĄD! Elektryczny, bystry PRRRĄD! I stąd światło? Właśnie stąd! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 15:27 Ps. Coś musiałeś w liczeniu pstryczków pomylić! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 14:56 Leziox, jeszcze lepszym w tematach był Jurij ( wyśmiewacz urodzony ), o którym przy okazji porannej prezentacji wspomniałem. Chyba wszystkie jego piosenki nadają się www.youtube.com/watch?v=n3cCopXDNs4 www.youtube.com/watch?v=CFi7yXJ6s0o www.youtube.com/watch?v=cxoGcNYMI-Y Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 17:44 Cześć popołudniowo Wszystkim ...u mnie zaś leje i leje od rana, bez chwili przerwy Ale przynajmniej mogę spokojnie pracować, bez tęsknego spoglądania przez okno na słoneczne popołudnie Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 18:51 Hej! Też już jestem... ale... trochę się tak czuję jakby mnie nie było... tiiii Aaaale myy nie martwmy się! Hej! nie martwmy się! Rum jeszcze jeeeest... rum jak rum.... na Umrzyka Skrzyni... ....ale może jakiś koniak... to by nawet się przydał... Jakiś taki dziwny był dzisiejszy dzień... a co gorsze, jeszcze się nie skończył.... Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 14.06.12, 22:48 Dobry wieczór I jak tam kibice, oglądacie mecze czy tylko ja? Wiecie co zauważyłam? Po czternastu ( chyba dobrze policzyłam ) meczach, był tylko jeden karny poza tym nie ma 100% pewności, które drużyny awansują dalej. Nawet w przypadku Hiszpanii nie wiadomo czy wejdą z pierwszego, czy drugiego miejsca Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 czerwca na 13 - z wtorku na środę, CWP 15.06.12, 00:00 Dobry wieczór nocnie jeszcze dzisiejszego dnia Na dzisiaj szlus. Zrobione papiery w sztos i do teczki Dużo żeście się nagadali? Troszkę poczytam, a potem lulu, wyspać się trzeba Echhh...trochę żal, że nie mogłem spokojnie meczów oglądać, tylko z doskoku...ale nic to. W piątek i sobotę oglądnę Odpowiedz Link
hardy1 15 czerwca, CWP 15.06.12, 07:36 Wstawać! Chcę Wam powiedzieć - dzień dobry - w piątek przedweekendowy Mam dobre wiadomości - nadchodzi lato, z upałami Wczoraj wieczorem nie mogłem odtwarzać większości filmów na You Tube, u nas na Podwórku też. Jedyny plus to ten, że nawet poznikały mi ruchome reklamy, zamiast tego miałem ikonkę kółka z wykrzyknikiem Okazało się, że muszę zainstalować nową wersją Media Flash Player. Możecie wybierać - brak ruchomych reklam czy odtwarzanie filmików z YT Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 09:19 dzień dobry : ) Hardy, już nie wiem, bo coraz mniej oglądam YT. Od tych slodko-kiczowatych klipów nie odrzuca, a filmy są gdzie indziej : ) Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 09:28 tfu! mnie odrzuca : ))))) - a nie "nie odrzuca", no bo własnie odwrotnie, odrzuca. Oj, no.... : ))))) Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 09:40 Dziędoberek. Filmy są wszędzie. Ja dzisiaj, poświtnie, Raduzy sobie słucham, którą Ilimar, przynajmniej dla mnie, ujawniła. Świetna nutka! www.youtube.com/watch?v=BEHfv7L2WDk&feature=related www.youtube.com/watch?v=7YnGBLs9-C4&feature=related Przy okazji znalazłem też inną fajną wokalistkę made in Bohemian : www.youtube.com/watch?v=BYbI-I3U2nk&feature=related www.youtube.com/watch?v=MFNf6bMNXQU Na szczęście nie jestem umysł ścisły i podoba mnie się także to, czego nigdy wcześniej nie słyszałem Po deszczach, czas - również ku Waszej nieustannej radości - w ogród iść i troszkę popracować na niwie. Odpowiedz Link
k.karen Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 10:48 Dzień dobry Słońce dzisiaj łaskawe, promieniami i ciepłem otula. Miłego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 12:59 Cześć Wszyscy. Kosmitaaa zieloony przebiega galoopem... i podskakuuje dziwacznym hiip-hopem! Bo jest dylemat.... , i jego rozwiązanie.... czy coś popisaaać czy szybko zjeść śniadanieee (drugie, zresztą) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 14:35 Cześć popołudniowo chwilowo Szaliczka - przecież MUSISZ mieć literaki Inaczej byś nie była sobą Karen - opalać się! Słońce wróciło Krzyś - mówisz że somsiadka zaczęła pielić u siebie? No popatrz, popatrz...wpłynąłeś na nią? Kosmita, kiedy na Podwórko zawita, wierszykiem nas zawsze przywita. Wierszykiem dla wszystkich, nie bacząc czy chłop czy kobita Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 16:57 O, widzisz Karen jak wywróżyłem Do wieczora, czas mnie na pewną imprezkę To też jest potrzebne, aby odpocząć po trudach pracy Odpowiedz Link
k.karen Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 17:10 Miłej zabawy, paaa I ja też wybywam, do wieczora Odpowiedz Link
1agfa Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 17:31 Dzień dobry, hej przelatuję galopem, ciężkim, (słyszycie, jak ziemia drży? To ja! wzrokiem tylko zahaczam, bo nad pojęcie wszelkie jestem zajęty. Ale...! Widzę, że Krzysiowi podziękować muszę juz teraz, bo szykuje mi sie, za Jego przyczyną, wielkie słuchanie piosenek. Kiedyś wspomniałem, że mi brak takich właśnie...a tu są. Dzięki. Kiedy tylko zdołam drapnąć chwil trochę, będzie wielkie koncertowanie w słuchawkach Pozdrowienia duże i szczególne dla Czaro, Illmatar, Karen, Szaliczka...dla Wszystkich Pań i Panom dłoni uścisk. (Mecze staram sie oglądać, a jak!! i nawet na bieżąco jestem ) Polska! Biało czerwoni !! Pomysleć, że tak własciwie to ja lekkoatletykę...ale to przecież taaaka impreza! Pierwszy raz taka wielka i nie wiedzieć kiedy podobna będzie. Z zagranicy wielkie pochwały (z pierwszej ręki wiadomości). Do napisania, moi drodzy, już z górki... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 20:53 Hi hi! Agfo... Faktem jest, że galopujemy... jak jakieś łamagi! ale za to z jakim zapałem! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 22:38 Hej Zmęczonym wielce...ale widzę że udało się nawet Agfie zaglądnąc na Podwórko Ale mecz Na razie Anglia -Szwecja 3:2, jeden gol piękniejszy od drugiego Jeszcze 10 minut... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 22:59 Piękny mecz Anglicy grają dalej, Szwedzi jadą do domu...ktoś musiał odpaść Muszę szczerze rzec, że Euro jest ponad moje oczekiwania. Piękny turniej )) Odpowiedz Link
k.karen Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 23:50 Już po imprezie Hardy? Nie oglądałam dzisiaj meczy, musiałam przygotować na jutro jedzonko bo będę miała gości i robimy "strefę kibica" Postaram się jeszcze jutro zajrzeć przed meczem. Dzisiaj już - dobranoc, spokojnej nocy i niech nam się śni wygrana w jutrzejszym meczu Polska! Biało-Czerwoni!!! )))))))))----- Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 23:55 Już jestem po dobrej imprezie, Karen Zdążyłem wrócić na drugi mecz, oglądnąłem...ale teraz już też czas odpocząć, nabrać sił przed jutrzejszym meczem Chyba wybiorę się do strefy kibica, którą jutro u nas organizują, poczuję atmosferę grupowego kibicowania Dobranoc Wszystkim Odpowiedz Link
k.karen Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 23:36 Hej Agfo, dobrze że już z górki Tylko nie galopuj, proszę. Spiesz się powoli i do miłego Odpowiedz Link
hardy1 Re: 15 czerwca, CWP 15.06.12, 23:39 Karen, doradziłaś Agfie jak matka pilota myśliwskiego - tylko lataj synku nisko i powoli Odpowiedz Link
illmatar Re: 15 czerwca, CWP 16.06.12, 00:25 To ja też podziękuję Krzysiowi za Zuzankę. I dorzucę coś specjalnego: zespół, który zaczyna dopiero, ale fajnie zaczyna. 92. Zespół "Chłopcy Kontra Basia" - "Oj tak" - 47 SFP w Krakowie (2011r.) Odpowiedz Link
illmatar Re: 15 czerwca, CWP 16.06.12, 00:28 hardy1 napisał: > Okazało się, że muszę zain > stalować nową wersją Media Flash Player. > Możecie wybierać - brak ruchomych reklam czy odtwarzanie filmików z YT Też tak miałam. Ale u mnie chodziło o Myspace, żądali nowej wersji itd. Ichnie kawałki słucham na Firefoksie, te z YT na Chromie, bo ich nie bierze Firefox. Mam jeszcze ze dwie inne przeglądarki, nikt mnie nie przestraszy Odpowiedz Link
sza.aliczek 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 09:09 I znowu podejmę się zadania otwarcia nowego dnia: ))) Na dobry początek trochę muzyki --> kliknięcie w obrazek, choć żabska przygłuszają zbytnio : ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 09:47 Dzień dobry Kto miał wolne dzisiaj rano to mógł otworzyć Podwórko, Szaliczko Ja zaś wziąłem się za oczyszczanie odpływu wody z brodzika prysznica i umywalki. Przytkały się wczoraj, więc musiałem wyciągać "to wszystko". Potem czyszczenie moim wynalazkiem, papierem ściernym wodnym (przypominam gramaturę dla zainteresowanych: 120 do 150)...i szlus! Wszystko spływa, wszystko lśni Mam pytanie do wszystkich - czym wyciągacie farfocle z syfonów odpływowych (chodzi o czyszczenie bez rozkręcania armatury)? Ja używam szprychy rowerowej i dłuższej pęsety. Może ktoś zna lepsze sposoby? Illmatar...Media Flash Player przestało działać na wszystkich przeglądarkach. Musiałem więc zainstalować nową wersję. Teraz za to działa...niestety znów zbyt dobrze, bo wszystkie skaczące reklamy wróciły...coś za coś Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:20 Piłka jest transcendentna. Jest piłką i czymś więcej. Przekracza własną formę, wymiar i zakres. Piłka jest spoiwem, pociskiem, sztandarem, bóstwem w świątyni stadionu. Najwyższą ofiarą w ołtarzu bramki! O piłko, wytarzana w błocie boisk naszych! Za tobą toczymy rozmiłowanym wzrokiem. A nasze Piekło to gol, którego wbić nie możemy nieprzyjaciołom swoim. Ale się wczoraj darłem! Tak naprawdę to jestem kibicem Anglii ( i Argentyny ) od lat wielu. Zagorzałym! W pierwszym przypadku o tyle to zrozumiałe, że fanatycznie utożsamiałem się zawsze z Manchesterem United i siłą rzeczy śledziłem na bieżąco i angielską piłkę ligową i dopingowałem też chłopaków z tego klubu grających w reprezentacji. Oczywiście innym też kibicuję ( Rosja, Urugwaj ) ale na punkcie Lwów zwariowanie zawsze. Dziś gram po angielsku! Muse! Jeden z nielicznych współczesnych zespołów, który istnieje w popularnych mediach a jednocześnie... jest świetny! Wbrew pozorom to żadna dziś prawidłowość bowiem. Niestety. www.youtube.com/watch?v=TPE9uSFFxrI www.youtube.com/watch?v=RC5PjWQt6QE www.youtube.com/watch?v=lq_W19qo-X8&feature=fvwrel www.youtube.com/watch?v2IuJPh6h_A Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:32 Znalazłem na poczcie... i zadumałem się nad komplikacjami życia... A potem stwierdziłem..., że ja tylko niepotrzebnie się nad sobą użalam... i wcale nie muszę pić! Niech mi pan powie dlaczego pije pan tak dużo ? -dopytuje się psychiatra. - Zaraz spróbuje wyjaśnić panu przyczynę. Odpowiada roztrzęsiony pacjent. -Zakochałem się w pewnej wdowie, która miała dorosłą córkę. Ożeniłem się z tą wdową i niedługo potem mój ojciec ożenił się z moją pasierbicą. W ten sposób moja żona i ja staliśmy się teściami dla mojego ojca. Za jakiś czas moja teściowa, to znaczy córka mojej żony, urodziła syna. Ten chłopiec stał się automatycznie moim bratem, ponieważ był synem mojego ojca. Ale ponieważ jest równocześnie synem córki mojej żony, więc moja żona stała się jego babcią, a ja stałem się dziadkiem dla mojego brata. Niedługo potem moja żona urodziła syna, który stał się szwagrem dla mojego ojca. Starsza siostra mojego syna jest równocześnie jego babcią, ponieważ mój ojciec jest jego dziadkiem. Mój ojciec jest więc szwagrem mojego dziecka, ponieważ jego siostra jest żoną mojego ojca. Ja jestem wobec tego bratem dla mojego własnego syna. Mój syn jest mojej babci bratankiem, a ja jestem dziadkiem dla samego siebie. Stałem się więc bratem dla mojego ojca, ale jednocześnie jestem synem i ojcem dla niego. Moja żona jest moją macochą, matką,szwagierką i przybraną siostrą. A ja jestem ojcem i synem dla samego siebie. -Rozumiem, odpowiada psychiatra, niech pan pije dalej. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:46 ...nie ma to jak być wszystkim w jednym, Kosmito Uniwersum i Wszechżywotność I jak tu nie pić? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:13 Ale pięknie śpiewają te żaby! Cześć! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:47 .a w Ukajali to kumkały ryby czy żaby? Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 10:53 Ryby: ) - i twierdzi tak Dobry człowiek z Syczuanu Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 12:47 ...aaaa...jeżeli tak twierdzi...ale (z tego co wyczytałem) - przesłaniem jest, że czynienie dobra jest nieopłacalne. Czyżby ryby śpiewały prostest-song, że dobro jest nieopłacalne? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 12:50 Wracam na sportową ziemię, jednocześnie unosząc się wyżej Polacy już wygrali! Wczoraj w Lidze Światowej siatkarze rozbili gospodarzy 3:0 i znów prowadzą w grupie )) Dzisiaj grają z Kanadą (urwali wczoraj punkt Brazylii...ha! ) , a jutro z Brazylijczykami. Są coraz bliżej finału Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 13:20 O właśnie ryby! Dobrze, że wspomnieliście bo byłbym zapomniał! To, że karasie się rozmnożyły w oczku to jeszcze nic. Już od zeszłej jesieni widziałem jak rosły, od rozmiaru przecinka ( ta banda maluchów jest tak pocieszna, że od ich harcowania oka oderwać nie można ) Ale dziś dojrzałem malucha orfę! Wcześniej myślałem, a i w źródłach o tym mowa, że bardzo trudno rozmnażają się w oczkach. A tu taka niespodzianka! Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 14:24 Na rozbawienie troszkę. Hasło dnia: Poza tym, w każdych okolicznościach trzeba umieć wykorzystać sytuację : www.dailymotion.com/video/xl5o4d_funny-sex_fun Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 14:26 Edit: www.dailymotion.com/video/xl5o4d_funny-sex_fun Odpowiedz Link
k.karen Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 18:07 Dzień dobry, moi Drodzy Przepraszam ale nie mam czasu przeczytać o czym rozmawialiście, nadrobię to jutro. A dzisiaj tylko się melduję, że wszystko w domowej "strefie kibica przygotowane" i czekamy na mecz Nie wiem tylko czy pogoda się nie zmieni bo u mnie na niebie wiszą już ciemne "kowadła" z cumulonimbusów a to znaczy, że za chwilę mogą być burze. U mnie może być burza ale ma omijać Wrocław! Znikam i tradycyjnie naszej drużynie powodzenia, muszą wygrać!!!!!!!! Polska! Biało-Czerwoni! Polska gola, Polska gola taka jest Podwórka wola! Do boju Polsko! Akt strzelisty: Dziś Ciebie Szefie najpiękniej błagamy tak jak błagamy niech też wygramy! ))))))))))))))))------ Do napisania i trzymam kciuki ))) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 18:22 Cześć Karen )) Ja zaś już przygotowuję się do wyjścia. Oglądnę mecz na świeżym powietrzu, w "strefie kibica", nad królową polskich rzek rozstawioną Wystawiłem przed chwilą palec przez okno...parówka! Parno i wilgotno. Przed godziną lunęło, teraz nie pada. Ale może jeszcze lunąć...chyba wezmę parasol Polska!!! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 18:41 Ja obejrzę sobie w domu. Dostałem dwa świerki.... nie wiem co z nimi zrobić... Ktoś chciał dobrze... może nad jeziorem posadzę... ale nad jeziorem to olchy rosną... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 19:03 Na Wrocław idzie silna burza POGODYNKA LINK Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 19:06 SAT24.COM czyli satelita. LINK Nawiasem ... jaskółki podobno nisko latają przed deszczem. Dodam, że koty bardzo wrzeszczą na balkonie przed deszczem! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 23:46 Jaki był koń... każdy widział... Życie zaskrzeczało... nie ma o czym gadać. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 00:00 Koń był na dwóch nogach przednich. Pobiegały w pierwszej połowie.Tylne nie chciały zbytnio biegać w drugiej... No nic Mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Zła - Polacy przegrali mecz w piłce nożnej i odpadli z mistrzostw Europy. Dobra - Polacy wygrali mecz z Kanadą w piłce siatkowej i są blisko finału Ligi Mistrzów Jutro grają ostatni mecz z Brazylią Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 00:27 Hardy... to nie był ładny mecz. Nawet po przegranej można ...być dumnym, jeśli walka była ładna... Jakoś .... spiskowa teoria dziejów mi się włączyła, tj... dyskoteka z czerwonych świateł.... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 00:29 Siatkówka... to szlachetna gra! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 00:48 ...i z pierwszym,, i z drugim się zgodzę. Piłkarze w drugiej połowie zagrali źle, tak jak w drugiej połowie meczu z Grecją. Siatkarze grają coraz bardziej dojrzałą piłkę. Jutro mecz z Brazylią. Niedługo Olimpiada z ich udziałem Dobranoc. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 08:09 Jest też kolejna dobra wiadomość Kosmito ! Otóż Tomasz A. obił nad rańcem buzię "Jamistemu" ! Wprawdzie obijanie nie było spektakularne ( bez zbędnych otarć i rozcięć naskórka ze stron obu ), ale to i tak wielki sukces. Natomiast w trakcie wczorajszego meczu Brazylii z Finami, komentatorzy telewizyjnej stacji polskojęzycznej podniecali się nieudolną grą "staruszka" Giby. Wprawdzie gra w siatkówkę to nie to samo co pisanie na forach ( tu z wiekiem niektóych piszących faktycznie widać wyraźny spadek sprawności ), ale obawiam się, ze wieczorem znów napiszemy : a miało być tak pięknie. Bowiem obijanie "bloku" jest zupełnie inną umiejętnością sportową, niż takież buzi. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 09:48 Nie jest tak źle z siatkarzami, Wściekły. Jest nawet więcej niż dobrze. Grają na wysokim poziomie z najlepszymi, bo są sami jednymi z najlepszych drużyn na świecie Widzę też zmianę mentalności na plus -widzę rozwagę w grze, powtarzalność wyuczonych akcji i...nie pękają do końca. Po drugie , nawet przegrana w meczu z Brazylią (w LŚ mamy z nimi na razie 2:1 w meczach) nie pozbawia ichz góry finału. Mogą wejść z drugiego miejsca jako najlepsza z podobnych im drużyn. Mamy bardzo dużo punktów, może to starczyć w przypadku porażki. Mecz siatkarzy na Polsat Sport od godz. 14:30 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 10:14 W żadnym miejscu nie stwierdziłem, iż z siatkarzami jest źle. Nawet wczorajsze - trochę mimo wszystko wymęczone (mimo 3:0) zwycięstwo nad Kanadą - nie obniża wartości graczy - jest nawet przykładem odporności nerwowej i umiejętności koncentracji. "Złość sporową" Bartmana, czy Kubiaka kupuję w ciemno ! W takim zachowaniu widać faktycznie wolę walki i determinację. Mam na myśli natomiast zbędna huśtawkę nastrojów związaną z wydarzeniami sportowymi. Niedawni bohaterowie (mecz z Rosją ) dziś są bandą niudaczników i patałachów. Niektórzy nawet ślinią się uśmiechniętymi buziaczkami w triumfie (???) nad doznaną porażką. Mnożą się więc pseudopsychologiczne rozbiory wydarzeń - kto jest zarozumiały a kto znerwicowany, kto jest dobrym a kto złym w serii wydarzeń. Porażka zbyt łatwo prowadzi do pogardy kibica. Gdyby uznać zasadność takiej mentalnej postawy, to tak naprawdę zadowoleni winni być jedynie kibice drużyny wygranej w finale. Wszyscy pozostali winni wylewać kubły popłuczyn, by należycie ukarać tych, którzy zawiedli. Piłkarze pokazali tyle, ile potrafią. A, ze daleko im do poziomu mistrzowskiego ? Czy to wystarczający przyczynek do przygan ? Czy wystarczające uzasadnienie triumfalizmu idiotów, którzy biją brawo bo "dostaliśmy baty, więc jesteśmy kupą nieudaczników"? Jajkkolwiek mecz Irlandii przegrany wysoko oglądałęm nieco z doskoku ( ach te fora ), to zachowanie kibiców tej drużyny winno być pokazywane przy każdej okazji. Oto jak można docenić wysiłek ludzi przegranych ! Oto piosenki i brawa, oto wiwaty dla pokonanych. Dla nas porażka jest tożsama z klęską narodową. Dla nas "nie wyjście z grupy" jest dramatem XXI wieku (nie licząc "mordu smolenskiego") !My nie wybaczamy słabości. Nam obce jest poczucie słabości. Każdy Polak jest super, hiper extra, de lux ! Kazdy wiedział, że nic z tego nie będzie. Każdy - juz po szkodzie = porażce = na miejscu Smudy podjąłby jedynie właściwą decyzję taktyczną. Każdy jest niezaprzeczalnym ekspertem w temacie. Prawdopodobnie dzisiaj przegramy z Brazylią. Być może wygramy z nią za kolejne 10 lat. Być może nawet nie wejdziemy z grupy Ligi Światowej do rozgrywki finałowej. Ale kiedy patrzę na takich, jak Bartman czy Kubiak, cieszę się, że mogę być kibicem. Kibicem potencjalnego sukcesu, nie przewidywanej klęski. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 12:32 Zgadzam się, że wnioski z porażek trzeba wyciągać po ochłonięciu. Na spokojnie bez emocji. Tyle że mamy swoją mentalność, odmienną od irlandzkiej. Wielu musi z siebie "wyrzucić" złe emocje. Fakt, że pierwsi robią to dziennikarze, mniej zwykli ludzie. Wynika ona też z małej ilości "powodów do radości". W miarę rozwoju, tak gospodarczego jak i sportowego, będziemy traktować porażki sportowe mniej emocjonalnie. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 16.06.12, 15:20 Chole..., nie założyłem (bo jeszcze nie kupiłem). Najwyższy czas Doradźcie Panie, jaki kupić? Mam 123/117... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 16 czerwca roku pańskiego 2012. 17.06.12, 09:57 ...i co z tym rozmiarem stanika? Żadna Pani mnie nie pomoże ... w wyborze? Odpowiedz Link