Dodaj do ulubionych

Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy!

11.08.12, 10:49
Noooooowy wąąąąatek codziennyyyyyyyyyy !!!!!
Proszę Szanownego Państwa : ))))))

Trudno. Padło na mnie : D
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 11:38
      Proszę szanownej Pani Szaliczki , formalności nie zostały dopełnione. Brak wpisanej daty...to po pierwsze. Po wtóre - niewłaściwa nazwa. Powinna brzmieć - CWP. Codzienny Wątek Podwórkowy. Wzorce dostępne poniżej smile

No. W dzisiejszym świecie drobne zmiany mogą prowadzić do poważnych skutków. No. Proszę na drugi raz pamiętać. Tradycja jest tradycją. Tylko "ze względu na wzgląd" nie będziemy poprawiać. Ale żeby mi to było ostatni raz! wink

PS. Aha, sam z tego wszystkiego zapomniałbym - "dzień dobry" mówię smile
      • sza.aliczek Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 11:41
        eee tam, Hardy! : ))))))))))
        ... trzeba z żywymi naprzód iść!
        po życie sięgać nowe!

: D

ps Data jest zawsze przy wpisie : )))
        • sza.aliczek Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 11:42
          oj....

Dzień dobry : )))))
          • kkkkosmita Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 12:33
            Tak czy siak...
            Ja kupuję jedną sztukę!
            Ile płacę?
            (kupiłbym więcej, ale z kasą problem... więc proszę mnie krótkim ołówkiem tu liczyć!big_grin)
            Ogłoszenia są w tym wydaniu?big_grin
            A znaczki wydane z błędem osiągają wielką cenę na rynku filatelistycznym...
            więc ...Hardy....
            Lepiej kasę licz i dobrze zabezpiecz wątek...tongue_out

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
            • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 13:16
              Szaliczko, ależ my nie ubieramy na Podwórku " w uwiędłych laurów liść..." smile Ono żyje i ma się dobrze.
              Tyle że jestem zwolennikiem zostawiania z tradycji tego co się sprawdziło i jest dobre, z tym co jest zmienne i nowe smile))

Kosmito, masz rację! Przy "masowości" najwyższą cenę osiąga "sztuka z błędem" big_grin
              Ogłaszam wtedy "Netowi et orbi" iż tytuł dzisiejszego wątku codziennego, założonego przez Szaliczkę, podlega kopyrajt big_grin
              • mirekms Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 13:36

Panie Hardy,............. (link)

słonecznego lub deszczowego dnia życzy

Mirosław
                • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 14:29
                  ...a już myślałem, że życzysz mi senatorstwa wink
                  Ufff...na szczęście nie mam zamiaru kandydować. Dlatego nie będzie mi pomocna "szara eminencja", ani suflerka wink ("suflerka", to w ramach poprawności politycznej. Próbują wprowadzić "ministerka" to może być i normalnie brzmiąca "suflerka". Tylko co będzie jak wprowadzą np.: szoferka, ślusarka, tokarka, marynarka /to dwuznaczne/. Niedługo dojdzie do tego, że i mężczyźni będą musieli walczyć o męskie nazewnictwo "kobiecych" nazewnictw wink)
                • kkkkosmita Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 14:33
                  hi hi... Mirku...big_grin
                  skojarzyła mi się taka piosenka z staryych dobrych czasów..

Żyli raz pan i pani zbyt dobrze wychowani
                  Kultura ich niezwykła służyła za przykład
                  Wytworny mieli
                  pałac, w garażu lancia stała
                  A po posadzkach lśniących snuł się rój służących
                  Ponadto przez dzień cały w pałacach królowały

High life, Bon ton,
                  Savoir vivre, Pardon .......tongue_out

• kkkkosmita Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 15:13
                    A tę piosenkę z dawnych czasów ... bardzo dobrze pamiętam! big_grin

• mirekms Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 15:16
                      co to ?

zwis męski
                      • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 15:40
                        Krawat.

A co to był "zwis górny"?
                        • sza.aliczek Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 23:46
                          hardy1 napisał:

Krawat.

A co to był "zwis górny"?

język! ;p
                      • kkkkosmita Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 15:50
                        Dla każdego co innego
                        szanowny kolego
                        subiektywny ogląd
                        też na tym polega
                        że
                        jeden coś zobaczy
                        a drugi wyczuje
                        w dodatku...tongue_out
                        ....każdy to widzi
                        co komu pasuje

tak jednemu ....
                        zwisa
                        drugiemu....
                        powiewa
                        dzięki tym różnicom
                        człowiek zeszedł...
                        z drzewa...
                        no a teraz myśli
                        (kiedy jest wesoły)
                        co to był zwis męski
                        kiedy chodził gołybig_grin

• hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 20:26
                          Gdy orli nos chłop mężny miał,
                          to - mam zwis męski - mawiał.
                          Wtedy nawet człek goły,
                          Kosmito wesoły,
                          na zwis samiczkę przygruchał
                          suspicious
    • k.karen Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 19:46
      Dobry wieczór Wszystkim smile

Czy u Was też tak chłodno?
      • mirekms Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 19:53
        Karen

ależ nie
        i zaraz chłodno,tak nie można

skutki rozmowy nad zwisem górnym i zwisem męskim (link)
        • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 20:29
          Cześć wieczornie, Karen i Mirku smile
          Co to jest "zwis męski, gdy człek jest goły", właśnie wyżej odpowiedziałem Kosmicie suspicious
          Natomiast dalej nikt nie przypomniał - co to był zwis górny wink
        • k.karen Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 22:18
          Tak Mirku, chłodno ale mam na myśli pogodę smile
      • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 21:34
        Hmmm...dziwne info dzisiaj usłyszałem w wiadomościach w tivi. Niejaka Kristiane Zahn, reporterka telewizyjna z Niemiec, przebywała w związku z Euro`2012 przez dwa miesiące w Poznaniu. Jechała z duszą na ramieniu, nasłuchawszy się u siebie, jaki to jeszcze dziki i złodziejski kraj ta Polska. Wolała pojechać pociągiem. Zostawiła samochód w domu, aby nie został u nas od razu ukradziony...

Teraz przyjechała po raz drugi, ale już własnym samochodem. Do tego jeszcze z radosnym uśmiechem mówiła do kamery tivi, że bardzo jej się w Polsce podobało, dlatego przyjechała ponownie. Coś tu nie gra...hmmm...czy ona tak z własnej woli? Czy ona wie co mówi?!

Pewnie są tylko dwa racjonalne wytłumaczenia - albo jej z polskiej stacji tivi słono zapłacili za taką reklamę Polski, albo...albo nie słyszała opinii innych. "Mądrzejszych".

Przecież nikt "rozsądny" nie uwierzy, że ona tak sama z siebie...prawda?
        • k.karen Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 22:24
          Nie wiem Hardy co to jest "zwis górny" smile Ale mam właśnie coś takiego jak zwis na takie opinie. Gdybym uwierzyła, że ci "mądrzejsi" naprawdę tak myślą, to może przejęłabym się tym co nieco, a tak z góry wiadomo, że mówią byle mówić ale przekonania w tym żadnego. Najpierw mnie to denerwowało, później śmieszyło a teraz mnie już tylko nudzi smile
          • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 22:41
            Podpowiem, Karen - jesteś w pokoju? Spójrz nad siebie...zobaczysz "zwis górny" wink

PS. Co do znudzenia - masz rację. To już ten etap smile
            • k.karen Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 22:44
              Żyrandol? big_grin
              • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 23:10
                big_grin
                Tylko uważaj, aby ze zbytniej radości z odgadnięcia, nie spadł Ci on na głowę...więc nie wprowadzaj domu w drgania harmoniczne od zbyt długotrwałych podskoków wink
                • k.karen Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 11.08.12, 23:28
                  Ty myślisz, że moje 50 kg mogłoby wprawić w drgania harmoniczne dom? big_grin
                  • hardy1 Re: Nowy wąąąąteeeek codziennyyyyyyy! 12.08.12, 01:02
                    Hmmm...zapomniałaś, że każdy kolejny rytmiczny wstrząs w odpowiednich warunkach wzmacnia poprzednie drganie? Narastająco, aż...bum! wink
                    W latach 60-tych ub. wieku krążył dowcip:
                    Jak Chińczycy mogą wygrać wojnę z USA? Wystarczy że cały miliard stanie na stołkach metr nad ziemią. Następnie zaczną zeskakiwać w odpowiednim czasie i rytmie. Narastające, wzmacniane wstrząsy obiegną Ziemię i spowodują katastrofalne trzęsienie w USA... wink
    • hardy1 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 09:34
      Dzień dobry codziennie...a więc i dzisiaj smile
      Czym się niedziela różni od innych dni? Dzisiaj niczym...taka sama pogoda, a więc do luftu. Gdybym mógł otworzyć jakiś lufcik, aby znów lata nawiało...echhhuncertain wink

Jeszcze jednak trwa lato i urlopowe oddychanie...a więc kolejna zagadka z "żartobliwych" - koszmarny dźwięk to...?
      Podpowiem, że w jakiś sposób łączy się z tym, co dzisiaj się odbędzie wink
      • mirekms Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 10:26
        i już tradycyjnie dzień dobry

Hardy

a ja po urlopie nad wodą ? (link)
        • hardy1 Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 10:47
          Cześć Mirku.
          Czy to ważne "w czym szumi"? Ważne że szumi. Odbiór jest najważniejszy. A czym?...to tylko narzędzie. Byle działało.
          Wolałbym zaśpiewać "szumi dokoła lato...a ono niestety na to - a wała ci na to!" uncertain
          • hardy1 Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 10:56
            Czy dobrze zrozumiałem? Szumi Tobie do tej pory szum morza"? Tegoroczne morze to nie wypoczynek. Jak nie sinice, to zimno. Jak nie zimno to bakterie coli. Jak nie bakterie coli, to śnięte rybki smażone na zjełczałym oleju, sprzedawane jako "prosto z patelni (to się zgadza), świeżo złowione" (też prawda, o ile termin - świeżość - oznacza miesięczne lub dwumiesięczne składowanie rybki w zepsutej zamrażarce)..
            • sza.aliczek Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 11:42
              Dzień dobry : )

Jaki dziś miły, chłodny a słoneczny dzień: )
              Taki akurat dla mnie : )

Wisła się skurczyła! - moooocno obniżył się stan wody.
              • hardy1 Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 13:03
                Cześć Szaliczko smile Oj, mocno się skurczyła Wisła, mocno! U mnie pojawiły się takie łachy piasku, że niektóre sięgają prawie od brzegu do brzegu...a przecież u mnie Wisła jest szersza wink

Tą razą zgodzę się - dzisiejsza pogoda do pływania się nadaje smile Wichru nie ma, trochę słońca, woda ciepła...idealne warunki do uprawiania mej przyjemności. Więc skorzystam smile
                • k.karen Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 13:35
                  Dzień dobry Wszystkim smile
                  Oj tak Szaliczku, jest przyjemnie chłodno ale słonecznie, można wreszcie swobodnie oddychać.

Zajrzałam na chwilę i znikam do wieczora. Miłego dnia smile
                  • sza.aliczek Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 17:27
                    Hm... miałam zupełnie inne plany. Które ktoś mi pokiereszował! : D - znacie takie słówko? : ))

No i niedziela niemal minęła. I znowu nie leniwa, powolna i stateczna.
                    Na odwrót.
                    • hardy1 Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 20:01
                      Ha! Ja zaś zaryzykowałem i nad jezioro pojechałem. Przedwczoraj nie udało się. Chwyciła mnie ulewa. Ale dzisiaj - trafione smile Pochmurno było i chłodno, ale woda dość ciepła...więc prawie dwie godziny popływałem big_grin Kiedy wracałem, zaczęło się przejaśniać, a potem prawie całkowicie wypogodziło. Skorzystałem więc jeszcze przez godzinę ze słońca smile

Kto ryzykuje, ten czasem wygrywa. Ja wygrałem dzisiejszą niedzielę big_grin
                      • kkkkosmita Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 20:27
                        Niektórym to dobrze.
                        Ja za to ...
                        wcale nie jestem dzisiaj szczególnie wesoły...
                        Tiii....
                        Dobrze, że jutro będzie nowy tydzień...
                        • k.karen Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 21:52
                          To ja już już nic nie mówię jak mi jest smile
                          Idę oglądać zakończenie IO.

Dobranoc, do jutra smile
                          • hardy1 Re: 1 2sierpnia 2012, niedzielnie 12.08.12, 23:45
                            Echhh...ej Wy, z nosami na kwintę! Chcecie aby Kwinto potarł swe ucho? smile
                            Nie zapominajcie, że jeżeli szklanka jest w połowie pusta, to oznacza że jest AŻ w połowie pełna wink
                            • sza.aliczek Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 09:53
                              : )))

Skąd wzięło się przekonanie, że 13 jest pechowa?

dzień dobry - pomimo daty, dzień piękny: )
                              lato zaczyna mnie satysfakcjonować : )
                              • sza.aliczek Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 11:02
                                Sobie doczytałam, że wszystko zaczęło się w czasach Babilończyków - przecież to wspaniałe! - tyle tysięcy lat tradycji : )
                                • k.karen Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 11:16
                                  Tak, tak, tak Szaliczku, teraz wreszcie jest lato jakie powinno być, o! smile

Unikać czarnego kota? U mnie się nie da bo sporo ich tu biega, jeden nawet
                                  wyleguje się teraz leniwie na murku ogrodzenia mojego ogrodu smile

Piękny dzień i taki sam humor to jadę na zakupy smile

Wszystkim miłego dnia, a jak spotkacie czarnego kota to możecie go pogłaskać smile
                                  • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 12:57
                                    Cześć Karen smile Szaliczka tradycję "13" aż w Babilonie znalazła wink
                                    A przejście pod drabiną? A splunięcie przez lewe ramię? A wstawanie lewą nogą? To też od Babilończyków czy młodsza tradycja? wink
                                    • k.karen Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 14:59
                                      Hardy, kot jak leżał tak dalej leży i tylko czasem leniwie i z wyższością spogląda na mojego psa.
                                      Nie było drabin, nikt nie pluł bo to nieładnie, codziennie wstaję lewą nogą big_grin

Załatwiłam wszystko i teraz idę na godzinkę utrwalić opaleniznę smile

Ps. Ciekawa jestem co też Poe obiera? shock, może zajrzy do tego wątku? smile
                                      • sza.aliczek Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 15:43
                                        Lubię kociska, czarne, białe, ciapkowane, rude, pstrokate, trikolor, siwe: )
                                        Ale najbardziej to szare w pręgi i z białymi plamkami: )

Oooo, takie cósik: )

https://2.bp.blogspot.com/_CUT1cSauxrg/SmrxQBcJI_I/AAAAAAAABEw/R5Z3QeI4HaA/s400/_MG_1282.JPG

Choć pies zawsze górą!
                                        • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 16:26
                                          ...i dlatego pies nie jest łączony z zabobonami smile

Poe coś obiera? Muszę poszukać...może ziemniaki? wink
                                          • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego kota! 13.08.12, 16:30
                                            Hmmm...nie jestem pewien...
                                            Możliwe że Poe nie chce zgłębiać skomplikowanych teorii matematycznych...znaczy obierać stosując "brzytwę Ockhama" wink Ale to tylko mój domysł.
                                            • mirekms Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego ? 13.08.12, 18:59
                                              https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/302229_197903946957473_380203708_n.jpg
                                              • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012. Unikać czarnego ? 13.08.12, 21:51
                                                Domyślam się, dlaczego lubi niedziele...
    • hardy1 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 10:33
      Dzień dobry Szaliczko, witam WKN smile
      "Trzynastka" jest fajna smile Tak samo fajna jak wszyskie inne liczby big_grin
      Tyle że z Twoim wyobrażeniem lata nie zgadzam się, Szaliczko. Sierpień to LATO a nie jesień! Pogoda powinna się do tego dostosować. Nie wolno ot tak sobie zmieniać pór roku! uncertain

Zagadki moje nie są rozwiązywane...echh...duch w narodzie ginie? Wiem! Wszyscy są wkurzeni na złą pogodę...o! To wina pogody! big_grin

To w takim razie kolejna anegdota o Picassie:
      W jego obecności rozmawiano o współczesnej złej młodzieży. Picasso na to - to prawda, że współczesna młodzież jest okropna. Najgorsze w tym jednak jest to, że my już do niej nie należymy.
      wink
      • sza.aliczek Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 11:00
        Upał już miałeś. Teraz czas dla mnie. ma być sprawiedliwie.
        • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 12:54
          Sprawiedliwie! To ma być "sprawiedliwie"?! 3/4 zimnego lata i 1/4 ciepłego?! shock
          • wscieklyuklad Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 19:55
            Kraków zdobyty. Nieco pada ale to nic dla zapada! W sobotę powrót Winicjusza
            :
            • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 21:52
              ...a więc żyjesz. Do tego zdobyłeś wink
              • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 21:55
                PS. Mam nadzieję, że to nie Ty, Wściekły, strzelałeś w kierunku hejnalisty. Ktoś uszkodził trąbkę, rajcowie królewskiego miasta Krakowa musieli nową kupić. W tivi pokazywali wink
                • k.karen Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:20
                  Hardy, Ty żartujesz z tym strzelaniem? smile
                  • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:34
                    Nie wiem, Karen. Natomiast zakup nowej trąbki jest prawdą. Tłumaczyli, że w poprzedniej po 13 latach dmuchania "tłoki się wyrobiły".
                    Ale czy można massmediom wierzyć? Pewnie chcieli ukryć prawdziwą przyczynę uszkodzenia starej trąbki...suspicious
                    • k.karen Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:37
                      Nie, nie można wierzyć massmediom, na pewno chcieli
                      ukryć prawdziwą przyczynę! Oj tak, tak... wink
                      • k.karen Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 23:06
                        Idę już spać, paaa dobranoc Wszystkim i śnijcie piękne sny smile

Do jutra smile
                        • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 23:24
                          Dobranoc Karen smile Śnij o nowej trąbce wink
                          • sza.aliczek Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 15.08.12, 23:14
                            Donoszę Wam, że trąbki na wieżę mariacką, kupione i dostarczone : D
                            dźwigiem specjalnym dostarczone!
                            Tak z honorem dostarczone!
                            No!
                            • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 16.08.12, 00:54
                              Oooo...no popatrz, nie zauważyłem tej wiadomości smile
                              Dźwigiem?! Może źle usłyszałaś? Może to wieżę mariacką dostarczono do trąbki? big_grin
                • mirekms Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:23
                  https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.403.403/p403x403/406280_10151026384898722_277181151_n.jpg
                  • hardy1 Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:36
                    ...a gdzie pozostałe pary "z kompleksami"? Toruń i Bydgoszcz, Gorzów Wlkp. i Zielona Góra? Radom i Kielce? Nie wspomnę o miastach na Górnym Śląsku...
            • k.karen Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:19
              Hej, hej WU, dzięki za info i ucałuj Sorellinę a Winicjuszowi uściśnij dłoń big_grin

Ps. Jakby co, to Sorellina zna numer wink
              • mirekms Re: 13 sierpnia 2012, zimne lato 13.08.12, 22:25
                WU

pozdrowienia dla

Szanownej kol.Małżonki
    • hardy1 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 09:04
      Dzień dobry smile O pogodzie w połowie sieprnia ani słowa nie wspomnę (oprócz tego zdania).

Wolę już na rozruszanie mięśni twarzy z rańca, kolejną anegdotę "zapodać" o malarzach:
      Wysiadając z taksówki, Wojciech Kossak dał szoferowi dziesięć złotych napiwku.
      -Córka pana profesora dała mi wczoraj dwadzieścia - mruknął szofer.
      -Ona może, ma bogatego ojca. A ja jestem sierota...

wink
      • trebuniatutka Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 09:12
        Dzień dobry...

Powiedz Hardy: i jaka to sprawiedliwość dla nas nieboraków...? Raptem tego lata mamy w roku ze trzy miesiące z okładem i co...? No i o...tak się nas ciepłolubów szanuje...ech.. Ja żądam powrotu ciepła.
        • mirekms Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 09:44
          dzień dobry

ja sobie życzę deszczowego dnia,wtedy mam ochotę mieszkanie z grubsza posprzątać
          --------------------------

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c0.0.403.403/p403x403/268323_10151006874978722_264015782_n.jpg

PS.
          rysunek na stronie Mleczki z 4 sierpnia
          • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 10:51
            Mirku, możesz cały deszcz i zimno do siebie wziąć. Oddam Ci cały przyszłotygodniowy...za darmo wink
            Co do rysunku Mleczki - potwierdza, że wszystko musi być robione we właściwym czasie i miejscu. Albo...się zabezpieczyć przed niespodziewanym.
        • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 10:43
          Trebunio! Z nieba mi spadłaś! (znaczy z wichrem przygnana wink) Sam jeden, jak ten ostaniec, miesiącami walczyłem "o słoneczną pogodę dla Podwórkowiczów". A tu...ciągle kłody (znaczy chmury i deszcze) rzucano mi pod nogi uncertain Nie miałem wsparcia. Dlatego te lato jest jak jesień...

To tylko trzy miesiące w roku dla nas, "ciepłolubnych". Pozostałe 9 miesięcy niech sobie wezmą "zimnolubni"...wink

Teraz jednak jest nas już dwóch big_grin Razem raźniej i silniej. Przebijemy się z naszymi żądaniami - 3 miesiące w roku dla nas! Żądamy lata! smile))
          • sza.aliczek Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 10:52
            smile

Ja jednak nadal jestem zadowolona, bo jest jak lubię: nie zimno i nie ciepło : )
            Tylko ten wicher męczy.
            I w ogóle, jakaś taka obolała dziś jestem...
            • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 11:50
              Widzisz Szaliczko - to efekt braku ciepła. Reumatyzm wychodzi...a to wszystko z chłodu i wilgoci.
              • k.karen Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 14:42
                Jeeeeeestem! Wreszcie w domu. Od rana za kierownicą
                a korki w mieście okropne.

Trebuniu i Hardy, mieliście już swoje gorące lato to teraz dajcie nacieszyć
                się Szaliczce i mnie bo humor mam doskonały! smile
                A pogoda wymarzona, nawet zdjęcie zrobiłam niebu i chmurkom przerysowanym
                przez strugi samolotów. Ładnie to wygląda smile

https://img51.imageshack.us/img51/2763/chmury005.jpg
                • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 23:11
                  Hmmm...Karen, czy to na pewno były smugi po przelocie samolotów?
                  Pojechałem na wycieczkę rowerową (ehhh...jak wracałem to panę /kto pamięta to słowo?/ chwyciłem i 4 kilometry drałowałem prowadząc rower). Pstryknąłem fotkę - Wisła mocno opadła, łachy prawie przedzielają nurt rzeki. I...nagle ukazała mi się na błękitnym niebie jasność! Widoczna na fotce.
                  Karen, u Ciebie na pewno to były smugi kondensacyjne? wink
                  http://img215.imageshack.us/img215/8375/zdjcie0229g.jpg
                  • k.karen Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 23:38
                    Na pewno smugi kondensacyjne, Hardy smile Mam jeszcze inne fotki z tak "porysowanym" niebem
                    ale wkleję je jak będzie dużo.
                    Poza tym na naszych fotkach widać Cumulusy humilisy a to są chmury dobrej pogody smile
                    Mam nadzieję, że nic jej nie zepsuje i jutrzejszy wolny dzień będzie można spędzić
                    w plenerze.

A teraz lecę już spać, dobrej nocy Wszystkim i wspaniałego jutrzejszego dnia smile
                    • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 14.08.12, 23:50
                      Jeżeli mówisz, że "na pewno", to przyjmuję to...na wiarę suspicious
                      Dobranoc Karen smile
                      • sza.aliczek Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 15.08.12, 23:20
                        https://img256.imageshack.us/img256/3331/wislai.jpg

• sza.aliczek Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 15.08.12, 23:21
                          https://img696.imageshack.us/img696/7791/wisla1.jpg

• sza.aliczek Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 15.08.12, 23:23
                            Karen, powiedz, jaką dajesz wielkość zdjęcia? - ja zmniejszam do 490 chyba, a przeogromne wychodzi na forumuncertain
                            • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 16.08.12, 00:01
                              Karen, przez ImageShack nasze dwa zdjęcia są zmniejszone do 640x480. Ustaw na 320x240 (dla stron internetowych) to będziesz miała mniejsze zdjęcie.
                        • hardy1 Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 15.08.12, 23:22
                          Czy to jedna z odnóg Amazonki, meandrująca do Atlantyku? wink
          • trebuniatutka Re: 14 sierpnia 2012, wtorek 15.08.12, 09:18
            Hardy, w kwestii "ciepłolubstwa" zawsze stoję za Tobą murem ! big_grin Lato to taka pora roku, kiedy w człowieku życie krąży jak szalone! Tymczasem...wstaję sobie rano, wczorajsze plany wprowadzać w życie (rowery, polne drogi, leniwe postoje byle gdzie ) i... pada! Leje! Wrrrrrrrrr !
            • hardy1 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 09:34
              Dzień dobry, Trebuniu i WKN smile
              O! Stój za mną murem.
              Twierdzą mi będziesz.
              Lato zdobędziesz.
              Ja zaś zaatakuję,
              deszcze przegnam
              a słońce wegnam smile

Pogoda od dzisiaj ma się poprawiać. Na weekend już ma być "superowo" big_grin
              • mirekms Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 10:04
                radosnego dnia

a dzisiaj w kiosku nie ma tygodnika "Polityka" ?

nowy rysunek Andrzeja Mleczki (link)
                (21 godzin)
                • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 10:29
                  Cześć Mirku.
                  ...dzień będzie radosny, kiedy będzie ciepły i słoneczny. Może jeszcze będzie.

Co do Mleczki...czyżbyśmy byli jak ten pies? Może i w tym coś jest wink

Na poranne rozluźnienie, jeszcze jedna anegdotka o artystach:
                  Aleksandra Rodina zapytano, jak powstaje rzeźba która staje się dziełem sztuki.
                  -Bardzo prosto. - odpowiedział słynny rzeźbiarz - Trzeba wziąć kawał marmuru i odrąbać wszystko, co w nim niepotrzebne.

wink
                  • sza.aliczek Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 11:06
                    Dzień dobry : )))

Jaki miły dzień! Jaka miła pogoda! : ))) - to tak, żeby podirytować Tutkę i Hardego.
                    Ale ... naprawdę jest dobrze: w miarę ciepło, jeszcze nie pada, miły dla oczu półmrok : )
                    • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 12:58
                      Nie zirytujesz mnie, Szaliczko smile
                      Z jednym zastrzeżeniem - wkurzam się, kiedy latem nie ma lata. Przecież ono tak krótko trwa...i jeszcze go nie ma! devil
                      • sza.aliczek Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 13:10
                        Ja Was rozumiem, no lubicie gorąco, upał... Zdarza się i w najlepszej rodzinie! ; ))))
                        Ale chłodne lato sprzyja pracowitości!
                        Ha!
                        : D
                        • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 14:04
                          Pracowitość zastrzegam sobie na inną porę roku wink
                          A teraz, kiedy już już...muszę wziąć się za pracowitość...właśnie zapowiadają upały. To niesprawiedliwe! Zasłużyłem na prawdziwe lato w czasie wolnym! tongue_out
                          • mirekms Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 19:55
                            dzisiaj na portalu tygodnika polityka.pl
                            dano tekst

prof.Jana Hartmana
                            https://static.polityka.pl/_resource/res/path/d5/1d/d51d4e6c-42b4-4cfa-9a4e-90f54db28f35_260x

temat
                            art.196 Kodeksu karnego
                            (link)

w wydaniu papierowym Polityki artykuł z 31 lipca

PS.

link podaję bo temat ciekawy
                            i nadal aktualny
                            • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 20:55
                              Przeczytałem. Zgadzam się z profesorem Hartmanem - art.196 z Kodeksu Karnego jest reliktem, który nie może być we współczesnym państwie neutralnym światopoglądowo. Chyba że w rzeczywistości jest to państwo parawyznaniowe.

Wzajemną ochronę wszystkich obywateli, na zasadzie równości wobec prawa, zapewniają przytoczone przez autora artykułu - artykuły 256 i 257.
                              • mirekms Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 21:10
                                przykładowo
                                Bracia Czesi nie mają zapisu w Kodeksie karnym o uczuciach religijnych

"uczucia religijne"

lub

zapis w ustawie radio - telewizyjnej
                                o przestrzeganiu i propagowaniu "wartości chrześcijańskich"

co to jest ?
                                zapis prawny musi być konkretny
                                • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 21:31
                                  Dokładnie. Paragraf kodeksu karnego nie może obejmować "uczuć". Musi być konkret. "Uczucie" jest tak pojemne, że można pod nie podciągnąć wszystko.

PS. Od "obrażenia uczuć", zniesławienia itp. jest Kodekś Cywilny.
              • k.karen Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 20:15
                Ach jak ten czas leci, już połowa sierpnia.

Dobry wieczór Wszystkim smile
                • hardy1 Re: 15 sierpnia 2012, CWP 15.08.12, 20:57
                  Dobry wieczór Karen smile
                  Już połowa sierpnia?! Nie wiesz może, kiedy będzie lato?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka