Dodaj do ulubionych

22 listopada 2012, CWP

22.11.12, 08:48
Dzień dobry słonecznie na nowym Centralnym Wątku Podwórkowym smile (znaczy słonecznie ma być wewnątrz nas. Na zewnątrz jest różnie wink)
Czasem wystarczy minimum słów, aby przekazać maksimum treści. Właśnie to zrobiłem smile

Jasieńkiem czas dzień pracy zacząć smile :
-Kochane dzieci, dzisiaj porozmawiamy o skarżypyctwie... Chciałaś coś powiedzieć, Kasiu?
-Proszę pani, czy mogę pokazać palcem, kto u nas skarży?

wink
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 22.11.12, 09:15
      Radzę zaglądnąć na wątek Karen o nienawiści i kliknąć na link, który w nocy wkleił Agfa. Nie nadaje się na poranne czytanie, ale trzeba...

Mmo wszystko miłego dnia Wszystkim i do napisania. Rzeczywistość wzywa do obowiązków...smile
      • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 22.11.12, 22:07
        Cześć wieczornie. Stop. Wreszcie mam w kompie wymieniony zasilacz na nowy. Stop. Przestało brzęczeć. Stop. To dobra wiadomość. Stop. smile
        • k.karen Re: 22 listopada 2012, CWP 22.11.12, 22:41
          I tym sposobem mamy piękny wieczór, Hardy smile

To teraz Twój komp będzie chodził "na paluszkach" big_grin
          • k.karen Re: 22 listopada 2012, CWP 22.11.12, 22:46
            I przy okazji dwa wątki CWP ale dobrze, że Mirek napisał o W. Kuczyńskim smile
            • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 00:18
              Dwa wątki? Nie problem, zdarza się, Karen . Wątek Mirka jest o Waldemarze Kuczyńskim, ten jest "CeWuPe"...nie pogryzą się wink

Skończyłem wreszcie na dzisiaj pracę, czas się położyć, jako i Wy pewnie już zrobiliście (oczywiście oprócz "nocnych Marków"). Dobranoc Wszystkim smile
              • k.karen Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 00:40
                Jeszcze nie śpię ale najwyższy czas smile

Dobranoc Hardy, dobranoc Wszystkim. Spokojnej nocy i pięknych snów smile
    • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 07:40
      Dzień dobry WKN, pośpiesznie., Takie życie smile

"Jasieńka" na lekki poranny uśmiech? :
      -Kasiu, jak będzie brzmiało w stronie biernej takie zdanie: "Ojciec obdarował pięcioro dzieci".
      -Ojciec został obdarowany pięciorgiem dzieci".

wink
      • mirekms Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 09:36

piękny,jesienny dzień nam nastał

Koleżeństwu udanej końcówki tygodnia życzę
        po zagranicznemu tak to się zwie :weekend lub wochenende

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559053_444253978967841_1785756967_n.jpg
        • k.karen Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 11:07
          Dzień dobry wszystkim smile

Będzie, będzie udany ten weekend, właśnie udało mi się załatwić pewne trudne zlecenie
          i czekam na realizację, ha! smile
          Pogoda na razie nie jest wyjątkowa jak na tę porę roku, ale co tam..coraz bliżej do wiosny big_grin

Zagram Wam Sade, muzyka wiadomo - świetna, ale są w tym clipie piękne fotografie zwierząt Nick'a Brandt'a.

• 1agfa Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 22:06
            Coś pięknego, Karen - dobry wieczórsmile te zdjęcia w filmiku. Słonie w stadzie są majestatyczne, a małe słoniątka rozczulające. I żyrafy!!
            Zdjęcia znakomite. Zdjęcia fotografika, nie fotografa.
            (jak wiadomo, twierdzono jeszcze nie tak dawno, że takie zwierzęta jak zyrafy nie mogą istnieć big_grin)
            Pogłaskał mnie po sercu, zwierzęciarza, ten filmik, a także muzyka - o tej porze (popatrz, już wieczór) - w sam raz smile
            • k.karen Re: 22 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:56
              Agfo, dzień dobry smile Wczoraj już nie zdążyłam ale mam dla Ciebie link do strony z fotografiami Nicka' Brandt'a. Można obejrzeć w powiększeniu.
              Zdjęcia zrobił w Rezerwacie Narodowym Masai Mara, w części Parku Narodowego Serengeti na terenach Tanzanii i Kenii.
              Najbardziej podoba mi się "żyrafa z dzieckiem wśród drzew" ( ostatnia z serii).

www.nickbrandt.com/portfolio.cfm?nK=7617&nS=0&nL=1
        • illmatar Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 13:46
          Super!
          Znakomity dowcip rysunkowy: tylko obraz + słowa łącznie dają żart. Chociaż za szczyt mistrzostwa uważa się podobno żarty jednorodne, np. tylko rysunkowe. Bo ja wiem...
          • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 23.11.12, 14:23
            Taaa...scenka szkolna...big_grin

Karen, w pierwszej chwili przeczytałem - de Sade wink Muzyka piękna, tyle że bardziej na wieczorną porę, bo usypiająca smile Za to czarno-białe zdjęcia zwierząt mają swój urok...smile
      • hardy1 Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 16:00
        Czy taka powinna być kobieta?
        niewiarygodne.pl/kat,1031991,title,Oto-Renne-Toney-Najsilniejsza-kobieta-swiata,wid,15119394,wiadomosc.html?smgajticaid=6f940
        Uprzedzam, widoki nie dla wszystkich. Nie na rozpoczęty weekend. Zawarty tam filmik niech też nie wszyscy włączają...zwłaszcza wstydliwi. Ta Renne Toney występuje tam topless...
        • k.karen Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 20:33
          Nie Hardy, kobieta nie powinna być taka...brrr...zasupłana jak strucla...łeeee tongue_out

A u mnie taka mgła, że świata nie widać. Można się zgubić w tej śmietanie bo to już nawet
          nie jest mleko smile

Sade usypiająca? To zagram coś na przebudzenie bo taki mam właśnie humor big_grin

• hardy1 Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 20:47
            Jednak zaglądnęłaś, Karen. To właściwea ocena - łeeee. Nawet rzekłbym - brrr.

Rysunki do clipu przekomiczne big_grin
            Clip pobudził mnie, po dłuższej nasiadówce. Czas odpocząć, zaglądając tu i ówdzie smile
        • 1agfa Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 21:24
          hardy1 napisał:

> Czy taka powinna być kobieta?

Jako że wstydliwy nie jestem, włączyłem link (zwłaszcza dlatego, że tak napisałeś, Hardy suspicious)
          I zastanawiam sie, czy to jeszcze jest kobieta?!; na pewno "zawstydziła"samego Arnolda Schwarzeneggera.
          Strrraszznee! shock

Chociaż może i dobrze zobaczyć, bo jakże wspaniale, (nawet o wiele wspanialej niż zwykle wink) wygląda Osoba obok!
          Również, a nade wszystko, topless wink
          • 1agfa Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 21:34
            A tu dla porównania link z filmikiem o wspomnianym Arnoldzie S.
            Wydaje mi się być wątlejszy (istna mizerota) od tej Pani (?!) która go "zawstydziła" suspicious

(On mógł przynajmniej zagrać Conana Barbarzyńcę, a ona?!)
            Chyba nawet łowczynie mamutów tak nie wyglądały...!!

youtu.be/WDhAJS57yVk
            • hardy1 Re: Najsilniejsza kobieta świata 24.11.12, 09:55
              1agfa napisał:
              > A tu dla porównania link z filmikiem o wspomnianym Arnoldzie S.

Phi! Ten Arnoldzik jakiś taki wątłego ciała. Przy tej pani wygląda jak wymoczek wink
              PS.Mówimy oczywiście o Arnoldzie z "Seksmisji", prawda? suspicious
          • hardy1 Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 21:35
            Dobrze, na drugi raz będę pisał - kto jest bezwstydny, niech zaglądnie big_grin
            Myślę, że Szwarzenegger też by ją omijał z daleka wink

Kiknąłem w bok - masz rację, Agfo suspicious
            • mirekms 23 listopada 23.11.12, 22:00

nie chcę na Podwórku siać paniki

ale kol.Kosmity nie widać
              anarchistę przymknęli,czy co?

albo
              siedzi,i stara się przy pomocy syna rozszyfrować Facebook
              i wtedy kol.Kosmita będzie z pokolenia FB,znaczy się młody

https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/522763_498653720152295_118669331_n.jpg

• 1agfa Re: 23 listopada 23.11.12, 22:18
                Ja mawiam/ mawiałem, Mirku (dobry wieczór), że jeśli człowiek nie zajmie się polityką, to polityka i tak zajmie się nim. Nie wiem, czy to moje przeświadczenie, czy od kogoś (nieświadomie) zaczerpnięte.
                Była kiedyś taka pora...
                ...nie pokolenie FB big_grin

Kosmita najpewniej "zatyrany" po same zielone ucha, nie nowina to.
                • mirekms Re: 23 listopada 23.11.12, 22:38
                  kol.Agfo

z tym pokoleniem FB jest problem
                  pewnego czasu zadano mi pytanie,Mirosław,ile ty masz lat?

ja oczywiście skłamałem,i podałem, że coś koło trzydziestki
                  i napisałem to z dużym wdziękiem

i wiesz co się stało?

chamstwo,mówię Tobie

Matka Założycielka forum Net bez chamstwa
                  ma rację,i słusznie walczy o sprawę

napisali mi,że jestem stary,ja stary? to ile mam podać następnym razem

ile tego chamstwa w sieci,szkoda gadać

za PiS było inaczej
                  • 1agfa Re: 23 listopada 24.11.12, 00:31

Mirekms napisał:
                    (....)

> ja oczywiście skłamałem,i podałem, że coś koło trzydziestki
                    > i napisałem to z dużym wdziękiem
                    >
                    > i wiesz co się stało?
                    .......
                    ...............
                    ...............

Popatrz, jakie to względne jest pojęcie "chamstwo..." , jakie względne suspicious
                    Językiem proletariackim mówić trzeba, a nie z wdziękiem! suspicious

> chamstwo,mówię Tobie
                    > napisali mi,że jestem stary,ja stary? to ile mam podać następnym razem

> ile tego chamstwa w sieci,szkoda gadać

big_grin big_grin
                    • hardy1 Re: 23 listopada 24.11.12, 10:09
                      Mirku, to naprawdę jest chamstwo - napisać na FB, że jesteś stary. Ty przecież nie jesteś stary, tylko wcześniej urodzony...wink
        • illmatar Re: Najsilniejsza kobieta świata 23.11.12, 23:05
          Ale skąd wiadomo, że to kobieta?
          • 1agfa Re: Najsilniejsza kobieta świata 24.11.12, 00:42
            Dobry wieczór, Illmatar
            Na pierwszy rzut oka (i drugi, trzeci etc) nie wiadomo.
            Z tekstu artykułu wynika, że to Miss.
            W konkursie na Miss (który ta kobieta wygrała) Jury musiało się orientować.
            Koleżanki i koledzy by sypnęli, jakby co.

Zdanie mam o dziennikarzach od jakiegoś czasu nie najlepsze (patrz neologizmy: gmyzić, hofmamić, etc.), ale w kwestii spostrzegawczości u konkurencji w wyborach Miss! ...
            Niestety, kobieta...wink

llmatar napisała:

> Ale skąd wiadomo, że to kobieta?
            -
            https://i43.tinypic.com/2ahbjuw.jpg
            • 1agfa Re: Najsilniejsza kobieta świata 24.11.12, 00:52
              Późno już, noc rośnie... Dobrych snów. Dobrej i spokojnej nocy Wszystkim smile
              Podwórko.
            • hardy1 Re: Najsilniejsza kobieta świata 24.11.12, 10:13
              Illmatar, nie potrafisz ocenić - kobieta li to, czy mężczyzna?
              Spójrz między nogi i czy na czymś materiał slipek się opina..."po wypukłościach lub ich braku poznacie"...wink
    • hardy1 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 09:41
      Dzień dobry sobotnie smile Tylko ten cholerny deszczyk...mówię o deszczyku, nie mówię o pogodzie! (aby ktoś mi nie zarzucał, że marudzę wink)

Z wiadomości - na co wydać nadmiar pieniędzy i jak je utopić? - w grudniu 1985 (o! Wtedy już żyłem) na aukcji w domu aukcyjnym "Christie" w Londynie za butelkę wina "Chateau Lafite", rocznik 1787 (o! To rok konstytucji USA, pierwszej na świecie. Co najlepsze, do dzisiaj jest obowiązująca, z poprawkami), zapłacono 157 000 dolarów. Była to najcenniejsza butelka wina. W następnym roku korek wpadł do środka butelki i wino się zepsuło.
      • sza.aliczek Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:14
        Dzień dobry : )

Nieważne jaka pogoda, ważne że dzień troszeńkę wolniejszy i odrobinę dla mnie : ))))
        • hardy1 Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:21
          Dzień dobry Szaliczko smile
          Ważne, jaka pogoda uncertain Ciągle kropi deszczyk. Musieliśmy odwołać fajną wycieczkę rowerową, połączoną z ogniskiem. Może jutro się uda...

Butelka jest jednak w połowie pełna
          - przynajmniej co innego na spokojnie porobię smile
        • mirekms Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:32

o,i jest kol.Szaliczkowa

co słychać? bardzo dobrze,a to się cieszę

a kiedy mamy się pokłócić? trzeba ustalić wykaz rozbieżności
          temat nie jest specjalnie ważny,reszta jest ważna

przy dużej różnicy zdań proponuję na rozjemcę (jaki rodzaj żeński?)
          kol.Sorellinę

jest sprawiedliwa,dobra i za męża ma kol.WU
          przyzna mi rację,i już dalej kłótni nie będzie

dobrze wymyśliłem?

Szaliczku,pozdrawiam serdecznie,i tyle nie sieć po nocach
          co masz zaliczyć,zaliczysz,powodzenia

Mirosław
          • sza.aliczek Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 11:27
            Mirku, sam powiedz - to kiedy siedzieć, jak nie nocami? Doba robi się przyciasna na ogarnięcie wszystkiego : )
            Ale serdeczne dzięki za dobre słowo : ))))

ps oj, no pokłócimy się, pokłócimy : D
        • k.karen Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 11:01
          Szaliczku smile To chyba cud, że masz w końcu wolniejszy dzień?
          • sza.aliczek Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 11:28
            Karen. Sama powiedz - czy świat nie wariuje?
            Kiedyś ludzie żyli spokojnie, powoli. Mieli czas na pracę, na świętowanie, na odpoczynek.
            Czym różni się nasza niedziela od np. wtorku?
            • k.karen Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 12:06
              Szaliczku, nie bardzo czuję się uprawniona do odpowiedzi bo od 11 lat
              nie daję sobą wariować. Ale mając tyle lat co Ty teraz, też żyłam w takim kieracie
              i wiem co znaczy nie odróżniać niedzieli od wtorku. Wszystko ma swój czas smile
              • sza.aliczek Re: 24 listopada 2012, CWP 25.11.12, 11:42
                Ech.... dobrze masz : )
                Chociaż ja też mam w sumie dobrze : )
                O! i to jest pocieszające: obu nam jest dobrze! - choć każdej z innego powodu : )))))
                • hardy1 Re: 24 listopada 2012, CWP 25.11.12, 12:01
                  Szaliczko...że się tak odważę i włączę w rozmowę dwóch pań...taki brak czasu i nadmiar pracy odczuwałem przez wiele lat. I (butelka jest w połowie pełna suspicious) dalej żyję. Już nie na takich obrotach. Nie żałuję, nie miałem czasu na nudy wink
                  To jest moje dla Ciebie "światełko w tunelu" smile
                  • sza.aliczek Re: 24 listopada 2012, CWP 25.11.12, 15:57
                    U mnie skończy się ten natłok za rok. : )
                    • hardy1 Re: 24 listopada 2012, CWP 25.11.12, 18:51
                      O, to w try miga ") Nawet nie zauważysz, kiedy minie smile
                    • k.karen Re: 24 listopada 2012, CWP 25.11.12, 19:44
                      Jak Cię znam Szaliczku, to za rok wymyślisz coś nowego wink
      • mirekms Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:17

Hardy,nie narzekaj,do pierwszego tylko kilka dni,dociągniesz

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.304.304/p403x403/534634_378826532198546_1717743979_n.jpg
        rysunek- Tomasz Wiater
        • hardy1 Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 10:29
          Nie interesuje mnie "dociągnięcie do pierwszego". Dociągnę, bez obawy.
          Pogoda zepsuła nam dzisiejszy planowany wyjazd rowerowy z ogniskiem połączony. No to i jak się nie wkurzać?!
          Co do "duchowych myśli w trakcie..." - lepiej aby tak myślała, niż, patrząc w sufit, powiedziała - mógłbyś już sufit wymalować wink
      • k.karen Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 11:00
        Dzień dobry Szaliczku, Hardy, Mirku i WKN smile

O, szkoda Hardy że pogoda popsuła Twoje rowerowo-wycieczkowe plany sad
        • hardy1 Re: 24 listopada 2012, CWP 24.11.12, 12:19
          Dzień dobry., Karen smile
          Tak, pogoda listopadowa jest nieprzewidywalna...może jutro się uda rowerowanie ogniskowe smile
          Nic to! Jeden dzień w domu nie jest też zły. I tak wyskoczę gdzieś na chwilę, byle przestało siąpić smile
    • hardy1 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 11:29
      Dzień dobry Wszystkim smile
      Co tu tak cicho w niedzielę? Już prawie południe...czyżby listopad melancholię nasilał? wink

Niestety, dalej u mnie mżawka...nici z rowerowania uncertain Ale powinno się jeszcze przejaśnić smile)) (tylko kiedy?)

Nie ma kogoś, kto by wrzucił jakąś muzyczkę na rozweselenie? wink
        • hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 13:06
          Świat postępu objął nie tylko Ziemię, ale i Piekło...
          A co z Niebem? Całkowita wegetacja, bezruch?

Nie ma to jak diabelska (do tego bardzo dobra) muzyka w południe. Pobudziła smile
      • cieplanata Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 13:58
        Dzień dobry, ja byłam na wycieczce, zrobiłam fotki we mgle, wzruszyłam się łabądkiem tak bardzo, ze sie o mały włos nie posiusiałam smile ale jakoś wytrzymałam smile
        Pozdrawiam Was serdeczniesmile
        • hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 18:53
          ...a gdzie te fotki łabądków?
          Jak to dobrze, że ten mały włos uratował wink
        • k.karen Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 19:43
          Cześć Natko, widziałam Twojego łabądka, wzruszający smile

Pozdrawiam kiss
      • hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 19:13
        Mirku, czy "Die Welt" jest poważną gazetą?
        ...bo jak czytam "takie cuś", to się zastanawiam, kto ma lepszą obserwację - czy my w kraju mamy za zbyt krótkoterminową perspektywę widzenia, czy niektórzy domorośli obserwatorzy z zagranicy mają rację, oceniając Polskę jak najgorzej, czy też dziennikarz z tej gazety:
        wyborcza.pl/1,75478,12922916,_Die_Welt__o_sasiadach__Silna_Polska__slaba_Francja.html
        Pewnie prawda leży pośrodku. Mamy jeszcze wielkie problemy, jest kryzys, politycy w kraju obrzucają się błotem, patrzymy tylko "do pierwszego". "Domorośli" mają swoje osobiste powody. Dziennikarz z Die Welt ...jakie ma powody tak nas opisać, patrząc z dłuższej perspektywy?
        • mirekms Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 19:31
          https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQAR7_zJXb0sXS6g&w=100&h=100&url=http%3A%2F%2Fwww.welt.de%2Fimg%2Fausland%2Fcrop111471698%2F6082092056-ci3x2s-w260%2FFussball-International-Europameisterschaft-2012-Tschechien-Polen.jpg&crop

Die Welt (link)

i dla ułatwienia (link)

w Niemczech mało lub bardzo mało pisze i mówi się o Polsce

Die Welt jest czytany,ale to nie moja ulubiona gazeta
          ale dość dobrze pisze
          • k.karen Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 19:49
            Niech będzie...dobry wieczór smile
            Cicho tu i spokojnie, wszyscy biesiadują czy odpoczywają po balach? smile

Porcja humoru nie zaszkodzi smile

• hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 20:08
              Dobry wieczór, Karen smile
              Gdzież tam. Po południu sprawdzałem na rowerze, czy jeszcze istnieje przyroda w zielonolistnej postaci i w skaczących jelonkach...aby móc dalej dyskutować na Loży o "Końcu świata" smileTo się i nadyskutowałem smile)) Cięęężko było! Ja jeden, a przeciwko mnie Panie w co najmniej trójnasób wink
          • hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 20:04
            Wpierw przeczytałem link "Die Welt". Włączyłem tłumaczenie automatyczne wujka Gugla.

Świetna zabawa big_grin - domyślić się tekstu, domyśliłem. Ale niektóre tłumaczenia...trzeba trochę się orientować, aby zrozumieć. Ot, takie:
            -"Tak nowoczesne urządzenie zostało zakupione: zużytych zbiorników z Niemiec" (chodziło o używane czołgi "Leopard" big_grin
            -"Po dwóch wiekach, w których była polityka kraju drogiego sąsiadów wyrzucane" (znaczy...hmmm... przez dwa wieki Polacy mieli nieprzyjaznych sąsiadów? wink)

Dobra zabawa na niedzielny wieczór smile
            • mirekms Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 20:23
              Hardy

teksty prasy i polityków niemieckich na temat Polski są więcej niż politycznie poprawne

moje oceny sceny politycznej Polski są bardziej krytyczne
              ale to innym razem

i jeszcze jedno
              my jesteśmy z pokolenia porucznika Klossa i Szarika

młodych Polaków i Niemców więcej łączy niż dzieli
              i jeszcze do tego mają wspólne polsko-niemieckie dzieci,i to jest przyszłość

obok niemieckiego i tureckiego język polski jest obecny wszędzie

a wiesz jak koledzy Niemcy zamawiają https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTX75L5sunpnLHocRzR8JsARXvZUi5JUlIac4g9YOmTVhXY3VTv Bier

Piwo,bitte

• hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 20:33
                ...i ta końcówka Twego wpisu nastraja mnie optymistycznie, Mirku.

Ten "czołg" przetłumaczony automatycznie jako "zbiornik" zrozumie ten, kto wie, że w innych krajach nazwa czołgu to "tank". Znaczy "zbiornik" po angielsku.
                • mirekms 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 23:16

"Kino świat",listopad 1929 rok

a u nas jest cisza (link)
                  • hardy1 Re: 25 listopada 2012, CWP 25.11.12, 23:22
                    Autor artykułu przewidywał, że film dźwiękowy nie przyjmie się. Zakładał, że NAWET może kiedyś do kina zawita barwa. Wnioskował jednak, że nigdy te wynalazki się nie przyjmą, jako całkowicie obce kinu.

Jak to lepiej nie wnioskować, tylko przewidywać...i na tym etapie pozostać wink
    • hardy1 Re: 22 listopada 2012, CWP 26.11.12, 08:53
      Dzień dobry Wszystkim smile
      Dlaczego takiej słonecznej pogody, jak dzisiaj, nie było przez dwa dni weekendu? Czy mam nieożywioną przyrodę podejrzewać o czystą, irracjonalną złośliwość?

Lepiej rozpocznę jasieńkiem, jak to na dzień pracy przystało:
      -No Jasiu, terasz już wiesz, dlaczego wczoraj nazwałem ciebie tępą, baranią głową.
      -Wiem. Dlatego, że nie jestem jeszcze taki wielki i taki silny jak pan profesor.
      • mirekms Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 10:21

red.Ewa Wanat(była naczelna TOK FM) i Andrzej Depko

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c100.0.403.403/p403x403/262201_323919334371834_1841808545_n.jpg

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQBD-OaMiADNyXlN&w=155&h=114&url=http%3A%2F%2Fxiegarnia.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F11%2FDepko_Wanat_Chuc1.jpg.....Pięćdziesiąt twarzy perwersji (link)
        • hardy1 Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 10:41
          Widać na fotce, że Ewa Wanat jest uduchowiona wink

„Najbardziej dziwacznym ze wszystkich zboczeń seksualnych jest zachowanie wstrzemięźliwości” – stwierdził niegdyś Remy de Gourmont.
          - z tym się zgadzam.
          Chociaż "seks" z płytą chodnikową, latarnią uliczną czy odkurzaczem...nawet o tym nie słyszałem. Fakt, że słyszałem o "możliwościach" carycy Katarzyny. Ale o zwolenniczce koni też nie słyszałem (może kucyków?)

Parafilista jako człowiek, mające inne formy zaspokajania potrzeb seksualnych niż większość? Nie przeszkadza mi słowo. Ważniejsze to co napisano na końcu artykułu: "dopuszczalne są właściwie wszystkie te zachowania seksualne, które nie wyrządzają komuś krzywdy", oraz: "aby dwoje chciało naraz".
          • mirekms Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 11:19
            Hardy

jak wiesz
            jestem człowiekiem skromnym i nad wyraz wstydliwym

nawet nie wspomnę co teraz młodzi robią

i ja to jeszcze muszę oglądać na Facebook (też strony zamknięte na FB)
            wstydu nie mają,ale pomysły jak najbardziej

czego ja doczekałem,na nadciśnienie trzeba uważać,i do kontroli chodzić

ładna pogoda, na majowe do kościoła się krokiem statecznym się przejdę

urokliwego dnia życzę

Mirosław
            • mirekms Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 11:22
              https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/c71.0.403.403/p403x403/423167_10151167648873722_772643969_n.jpg

Andrzej Mleczko
            • hardy1 Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 12:00
              Mirku, masz wolną wolę. Nie musisz więc oglądać wszystkich stron na fejsbuku. Sam wybierasz. Nie korzystam z fejsbuka i dobrze żyję (przestałem ich lubić, kiedy chcieli wszystko wiedzieć o mnie). Są inne portale, z których korzystam.

Dla rozluźnienia i zastanowienia się "jak to jest z autorytarnymi rządami w Chinach w porównaniu z Europą":
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114881,12906375,Dom_pozostal_na_srodku_drogi__Chinczyk_powiedzial.html
              PS. Droga szerokości autostrady, jeżeli nie pasa startowego lotniska... W ciągu kilku lat Chińczycy wybudują (i już większość wybudowali) tyle kilometrów autostrad, że będzie to POŁOWA WSZYSTKICH autostrad na świecie. O bardzo szybkim tempie budów nawet nie wspomnę.
              Może czas na naukę języka chińskiego?
              • mirekms Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 13:01

Hardy

my o Chinach nie wiemy nic,lub prawie nic
                z uwagą śledziłem obrady XVIII Zjazdu KPCh

w prasie polskiej głupoty,oprócz tekstów Piotra Gadzinowskiego w TOK FM i blog,dobry jest
                Niemcy mieli bardzo dobry serwis informacyjny

Zjazd był równoważnym lub nawet większym wydarzeniem niż wybory prezydenckie w USA

PS:

o FB tradycyjnie już nie będę się odnosił
                • hardy1 Re: 26 listopada 2012, CWP 26.11.12, 17:11
                  W sprawie ważności zjazdu w Chinach mam to samo zdanie. Niestety, w gazetach czytałem same banialuki i stronnicze oceny polskich dziennikarzy, bez podania tego, czego oczekiwałem - informacji. Takie bla bla bla dla maluczkich, których trzeba przekonać i umocnić w wierze, że tam jest samo dno, dyktatura, która musi upaść gdyż w kraju autorytarnym musi upaść gospodarka...i tak dalej. A oni, jakby czytali Wyspiańskiego - co tam panie w polityce? -Chińczyki trzymają się mocno.

Tyle że nasi dziennikarze to "opiniotwórcy" a nie przekazujący rzetelne dane. Natomiast mnie interesowały właśnie te informacje, a nie dziennikarskie opinie. Sam potrafię myśleć i wyciągać wnioski.

One same się narzucają - osiem lat temu Chiny były szóstą potęgą gospodarczą świata. Po sześciu latach , w roku 2010, stały się już drugą. Są już największym inwestorem i dostawcą towarów dla państw Afryki, jednocześnie podpisując z tymi krajami wieloletnie kontrakty na zakup od nich surowców strategicznych. Budują tam kopalnie, drogi, fabryki. Chiny zawsze myślały perspektywicznie. Dla nich 10 lat planowania nic nie znaczy. Planują w dłuższych okresach.

Natomiast Europa zajmuje się wyłącznie swoimi wewnętrznymi, doraźnymi problemami. Obyśmy nie obudzili się za 10 lat z ręką w nocniku.
    • hardy1 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 08:04
      Dzień dobry wtorkowo smile...znaczy wczoraj był słoneczny, więc był wyjątkowo dobry. Przynajmniej nie zapomnę, jak wygląda słońce...

W każdym razie nowy dzień nam nastał powszedni smile
      Jasieńkiem rozpocząć? :
      -Dzieci, jakie macie zwierzątka w domu?
      Ja mam kotka - mówi Kasia.
      -Ja żółwia, a ja jamnika - przekrzykują się dzieci.
      -A ty Jasiu? -ośmiela go nauczycielka.
      -Ja mam indyka.
      -Ooo...i sam go karmisz?
      -Nie. Mama trzyma go w zamrażarce.

wink
      • mirekms Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 10:04

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.399.399/p403x403/542709_10151247498811897_711141825_n.png

wczoraj wieczorem słyszałem,że w Polsce jest mowa o następnym końcu świata
        jedna z ciotek mówiła,że maż zabił żonę,dzieci, a na sam koniec samego siebie
        niby taki humanitarny,nie chciał widzieć cierpienia rodziny w ten piękny dzień

w sieci jeszcze nie spotkałem tego tematu,a może nie wchodzę na strony co trzeba?

Ciotka (z Polski) jest bardzo przejęta,ale chyba już jej przeszło
        w imieniu Mamy zaprosiłem ją 2 lub 3 tygodniowy pobyt nad Renem

czy Koleżeństwo już wcześniej słyszało o następnym końcu światy,czy raczej ciotka bujała?

i czy przypadkiem nie podali tego w dzienniku Fakt gdzie pisze red.Warzecha?

Ciotka zna się też na innych ważnych sprawach,jak:

katastrofy lotnicze,Windows 8, Facebook,i na innych takich

samolotem jeszcze nie leciała,a jej córka ma Windows XP,i kont na FB też nie ma
        a na każdy temat mają zdanie,i wygłaszają to podniosłym głosem

dobrze w rodzinie i wśród znajomych mieć ludzi co na wszystkim się znają
        można się dużo dowiedzieć.Bardo dużo,a najwięcej o samym sobie.

a teraz idę sobie kupić winogrona bez pestek

radosnego dnia

Mirosław
        • illmatar Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 12:14
          To po cą ją zapraszałeś?
          • mirekms Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 18:53
            illmatar napisała:

To po cą ją zapraszałeś?

-------------------------

Pani Ciotka,siostra Mamy,przyjedzie

a ja tego samego dnia udam się na urlop
            pomiędzy Kątami Rybacki,a Krynicą Morską

• mirekms Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 19:05
              lub Sobieszewo
        • illmatar Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 12:15
          Miało być "Po co ją zapraszałeś?".
          • k.karen Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 12:31
            Dzień dobry, Illmatar smile

Kiedy pisałam poprzedni post to jeszcze Ciebie nie widziałam smile
            • illmatar Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 15:44
              Aj, ja w ogóle jestem nieprzytomna. Witam Cię Karen i Wszystkich Was smile
              • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:39
                Jak to? Nie wiesz, Illmatar, po co Mirek zapraszał ciotkę?
                Przecież to proste jak drut - po to, abyś mogła się o to spytać big_grin
              • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:43
                Koniec świata, Mirku! Koniec świata z tymi końcami świata! Ileż ja już ich przeżyłem, o ilu już w historii się naczytałem...
                Ileż można przeżywać końców świata? Oto jest pytanie...aż głowa boli....ileż to za każdym razem stresu...
                Najgorsze, że kiedy przyjdzie koniec świata, to mogę przez to wszystko go nie zauważyć...
        • k.karen Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 12:30
          Dzień dobry Hardy, Mirku i WKN smile

O tak! Dzień to będzie radosny, zwłaszcza po usłyszeniu jaki to genialny ( następny) pomysł
          ma Ministerstwo Edukacji Narodowej. Ktoś bardzo mądry wymyślił, że uczniowie którzy
          ukończyli 18 lat będą mogli utajnić swoje oceny. Koniec wścibstwa rodziców! Genialne!
          Brawo MEN! Ale może niech MEN pójdzie dalej, a ograniczyć władzę rodzicielską już na początku edukacyjnej drogi latorośli, a może jeszcze lepiej od przedszkola?!

Drodzy Nauczyciele, serdeczne gratulacje za pomysły "szefostwa", które z pewnością ułatwią Wam pracę.

I co, nie jest radośnie?
          • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 15:19
            Dzień dobry, Karen smile
            Trochę "poza" (w tych dniach) bieżącymi sprawami będac, od Ciebie się dowiaduję o wiekopomnym pomyśle MEN!! Uważam ten pomysł za kuriozalny. Kiedy dzieciak (osiemnastolatek to przecież dzieciak pod wzlędem rozwoju społecznego i psychicznego; fizycznośc to całkiem inna sprawa!) mieszka z rodzicami, w sprawach bytowych i wszelkich innych pozostając w zależności od rodziców, to MEN pomaga mu podobnym zarządzeniem "wyindywidualizować" się jeszcze bardziej, niz to już teraz bywa?!
            Bo wpływ rodziców (wg. mnie) juz teraz jest niezmiernie słaby - przynajmniej w wiekszości przypadków; młodzi ludzie funkcjonują w grupach rówieśniczych, które dla nich stały się alfą i omegą, wyrocznią. Przeciez to widac na ulicach!
            I MEN ostatecznie podcina więzi rodzicielskie, rodziców wpływ i kontrolę nad smarkaczami?!
            Porażka, kolejna porazka MEN!! devil
            Nie masz jakiegos linka do artykułu, informacji "w tym temacie?", droga Karen?
            uncertain
            • k.karen Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 15:33
              Dzień dobry Agfo smile
              Tę informację o radosnym pomyśle MEN usłyszałam dzisiaj rano w radiu ale możliwe, że można to odszukać w necie. Jak znajdę to wkleję smile

Tylko czekam jak rodzice serdecznie podziękują Ministerstwu za ten pomysł bo oczywistą oczywistością będzie, że MEN weźmie na siebie także obowiązek zapewnienia wiktu, opierunku i zakwaterowania takiemu dorosłemu uczniowi, który utajni swoje wyniki w nauce.
              A kto wie, może także przejmie obowiązki alimentacyjne? shock

Hura! Brawo! Wreszcie umęczeni rodzice będą mogli wyjechać na zasłużony wypoczynek tongue_out
              • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 15:52
                Dziekuję, Karen smile nieco później postaram sie zajrzeć.
                A na razie Wszystkich-Wszystkich serdecznie pozdrawiam, dobrego i udanego popołudnia życząc.
                Własnie u mnie zaczęło padać, padać, dzwoni cichym dzwonieniem deszcz o parapety, szumi deszcz...
                Może odświeży powietrze? smile
                • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:24
                  Niestety, potwierdzam ten genialny pomysł minister od MEN, Szumilas.
                  Od wielu lat oświata ma "przyjemność' mieć najgorszych ministrów. Poprzednia Hall wymyśliła, że nie może wychowawca klasy zapisywać nr telefonów do rodziców , przekazanych przez uczniów. Musi czekać aż rodzic podpisze stosowną zgodę...a jeżeli większości rodziców nie można (jak w moim przypadku) za żadne skarby ściągnąć do szkoły, chociaż raz na trzy lata? No właśnie.
                  Innym genialnym pomysłem jest, że "formalnie dorosły" uczeń (a utrzymuje się sam?) może sobie wystawiać zwolnienia "na główkę i bolący paluszek". Potrafi też napisać "z powodów osobistych" i...muszę je honorować. Na pytanie - a co to za osobisty powód - odzywa się - nie muszę odpowiadać. I śmieje się w nos. Akurat miał zapowiedzianą klasówkę lub po prostu robi sobie "usprawiedliwione" wagary...
                  Potrafią wykorzystywać "formalną dorosłość" do maksimum, o odpowiedzialności nie myślą. Jakoś to będzie...a urzędnicy w ministerstwie ciągle coś nowego wymyślają. Przecież uczniowie mają tak ciężkie życie, ci nauczyciele są tak nieodpowiedzialni, tylko by chcieli krzywdy i męczyli biednych uczniów...
                  • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:29
                    PS. Dzisiaj dostałem na lekcji trzy takie zwolnienia, napisane "od ręki" przez formalnie dorosłych uczniów. Nie z całego dnia, tylko z ostatnich dwóch lub trzech lekcji. "...idę do lekarza", "...mam sprawę osobistą", "...usprawiedliwiam siebie z nieobecności na lekcjach...".
                    Na przedostatniej lekcji mieli zapowiedziany sprawdzian.
        • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 15:40
          Mirek napisał:

> dobrze w rodzinie i wśród znajomych mieć ludzi co na wszystkim się znają
          > można się dużo dowiedzieć.Bardo dużo,a najwięcej o samym sobie.

To bardzo cenne, tyle wiadomości otrzymasz o wszystkim, Mirku (cześć)
          Szczególnie wartościowa jest wiedza o samym sobie; przeciez ciotki spojrzenie to spojrzenie z zewnątrz, czyli wzbogacające taką wiedzę suspicious
          Trudno jest samemu się okreslić: zwykliśmy siebie i swoje uczynki oceniać zawsze ponad miarę świetnie big_grin big_grin, a taka ciotka sprowadzi na ziemię suspicious
          Czasem to wychodzi na zdrowie wink (jak u mnie z ciotkami do współczesności niedostosowanymi bywało, złotymi kobietami zresztą smile)

> a na każdy temat mają zdanie,i wygłaszają to podniosłym głosem

Jeden taki pan, imieniem Jarosław nazywany, żywcem przypomina mi pewną ciotką, mówiącą zwykle obrażonym tonem i przez nos. Kiedy słucham (z przykrością) pana Jarosława, zawsze mi ją przypomina.
          Choć jest różnica: ciotka była wspaniałą Damą.

Również: miłego dnia smile
          • mirekms Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 19:15
            Agfo

ale ja już więcej nie chcę wiedzieć o sobie,wystarczy!

drugie danie spożywam przy pomocy widelca i noża,taki jestem

o śniadaniu i kolacji,nic nie powiem,nic

no może to,że w trakcie jedzenia czytam
            ten grzech niebiosa puszczą mi w niepamięć

podobno w niebiosach też mają głód czytania
            i wybaczą grzesznemu Mirkowi

• 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 22:44
              Czytanie w czasie jedzenia, w samotności Mirku, a już szczególnie w czasie śniadania (jak to w dawnym obyczaju było) - gazety, całkowicie słuszne i popieram, mając podobną jak Ty nadzieję na wybaczenie "tam w górze" (gdziekolwiek to jest)
              Tośmy wspólnicy w czytelnictwie jedzeniowym. Tylko książek - jednak - nie czytam przy talerzu suspicious
              Pozdrawiam smile
        • blondynka.2801 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 16:30

O, to, to!
          Zawsze najciekawszych rzeczy o sobie można się dowiedzieć od innych. Tych, którzy na nasz temat mają wiedzę wszechstronną i wyczerpującą. Kiedyś to była sąsiadka z okiem przy wizjerze, sąsiad z lornetką lub wścibska ciotka. I nic się nie zmieniło, poza jednym - dziś sposoby pozyskiwania wiedzy o bliźnim swym są nieporównywalnie doskonalsze.

Lubię Agnieszkę O.
          • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:49
            ...i naprawdę interesuje Ciebie, Blondynko, co mówią o Tobie wścibscy sąsiedzi czy niechętni ludzie?
            Kiedy (bardzo rzadko) ktoś próbuje o mnie lub znajomych coś "dopowiedzieć", odpowiadam krótko - ma pan/i własne życie? To proszę nim się zająć. Wsio.
            • blondynka.2801 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 22:07
              i naprawdę interesuje Ciebie, Blondynko, co mówią o Tobie wścibscy sąsiedzi czy niechętni ludzie?

Hardy, jeśli pytasz o moje podejście do plotek o mnie, to interesują mnie rzadko.
              Może dlatego, że zdążyłam się do nich w swoim życiu przyzwyczaić. smile
              Choć zdarza się, oczywiście, że te wyjątkowo wredne i uporczywe czasem mnie ranią.
              Interesuje mnie natomiast psychologiczno-socjologiczny schemat takich zachowań, które aż tak bardzo nęcą poważnych zdawałoby się ludzi. I nie mam tu na myśli sąsiadki przy wizjerze.
              Twoja metoda jest jedynie słuszna i jest też moją metodą, niestety - przyznaj sam - nie na wszystkich działa. sad
              • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 22:27
                W internecie nęci niby-anonimowość. Wychodzi wtedy na jaw prawdziwa natura, spada fałszywa powłoka, nakładana w życiu realnym. Są jednak sposoby, aby ich zneutralizować. Przynajmniej tutaj.
                Jestem uodporniony. Cieszę się, że i Ty Blondynko przynajmniej "przyzwyczaiłaś się". Radzę się uodparniać. Wiem, że kobiecie przychodzi to czasem trudniej...ale jednak radzę smile
                • blondynka.2801 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:06
                  Cieszę się, że i Ty Blondynko przynajmniej "przyzwyczaiłaś się". Radzę się uodparniać

Hardy, pozostanę jednak tylko przy zbawiennym i wypracowanym (czy też wymuszonym na mnie przez niezwykle zainteresowanych mną plotkarzy) przyzwyczajeniu.
                  I nie sądzę, abym się kiedykolwiek uodporniła, bo to oznaczałoby uodpornienie na chamstwo.
                  Tym wszak w istocie jest plotka - skrajnym chamstwem.
                  A na to nie wyrażam zgody - ani w realu, ani w necie.
                  Dodam jeszcze, że wśród moich licznych wad smile smile nie ma plotkarstwa.
                  Dobranoc.
                  • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:33
                    Był raz aptekarz
                    i był raz pies,
                    mówią że pies - ten
                    zwał sie Nord - West,
                    - Francesko - mówią -
                    nazywał się pan
                    i sprzedawali w aptece swej tran.
                    żyli tak sobie
                    w zgodzie, miłosci,
                    bo obaj mieli,
                    bo obaj mieli ząb mądrości!...
                    - Ani kobieta, ni pieniądz zły,
                    ani cisnienia zmiany, ni pchły,
                    ni politycznych kryzysów sto,
                    ani czar walca
                    za podmiejska mgłą,
                    nie wniosły w dom ten niezgody kości -
                    bo obaj mieli, bo obaj mieli, bo obaj mieli ząb madrości.
                    Jeszcze niejeden zarobisz cios
                    zycie ci nieraz da prztyka w nos,
                    jeszcze sie głupio naczekasz u drzwi,
                    jeszcze cie nieraz pogryzą złe psy,
                    ludzie zas rzucą fałszywe kości -
                    nim ci wyrośnie ząb mądrości!

Tak mówił Franciszek do psa, w "Listach śpiewających" Agnieszki Osieckiej smile

(Nawiasem: czy taki ząb tzw.mądrości pomaga? Nie...)
                    Dobranoc.
                    • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:50
                      Blondynko, "uodpornienie" w sensie nieprzyjmowania tego. Znaczy - aby człeka nie denerwowało nadmiernie. Jeżeli nie można zwalczyć, można, za przeproszeniem, "olać".
                      Nie w sensie nieprzejmowania się chamstwem.
                      Dobranoc Blondynko, Agfo (dzień dobry i dobranoc smile) i Wszystkim, którzy jeszcze zaglądną smile
                    • blondynka.2801 Re: 27 listopada 2012, CWP 28.11.12, 23:23
                      Nawiasem: czy taki ząb tzw.mądrości pomaga? Nie...

Bo najszczytniejsza teoria, w którą się tak mozolnie zbroimy, często kruszy się jak glina w starciu z praktyką. Szczególnie, gdy się jest niepokornym, innym, niestadnym, osobnym, nieprzystającym.

Czyli takim, jak Agnieszka O.
              • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:06
                Blondynka napisała:
                (...)
                > Choć zdarza się, oczywiście, że te wyjątkowo wredne i uporczywe czasem mnie ran
                > ią.
                > Interesuje mnie natomiast psychologiczno-socjologiczny schemat takich zachowań,
                > które aż tak bardzo nęcą poważnych zdawałoby się ludzi. I nie mam tu na myśli
                > sąsiadki przy wizjerze.

Dobry wieczór, Blondynko smile
                Nie daj sie ranić, ani - jesli taka sprawa ma miejsce - nie daj do poznania że tak to odbierasz. Zrozumiałbym jedynie, gdybyś do pracy naukowej potrzebowała takiego schematu-rozbioru (psychologiczno-socjologicznego). Ci, którzy innych świadomie wścibstwem ranią i obrażają, nie są warci uwagi, zupełnie.
                Tak w internecie, jak w zyciu. Bo w życiu...w życiu po co? Trzeba się obrócić do osobnika/osobniczki na pięcie (na obcasie to pewnie trudniejsze) i zlekceważyć, całkowicie zlekceważyć.
                Odejść, zapomnieć i nie zwracać uwagi.
                Życie jest krótkie, jest cenne, jedyne, nie dajmy sie zwariować! smile
                Blondynko, Hardego metoda na prawdę jest dobra.
                Nawet ja sprawdziłem, Ty sprawdź i zastosuj również.
                Serdeczne dla Ciebie pozdrowienia, z dodaniem otuchy kwiat smile
          • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:13
            I kolejna Agnieszka Osiecka, dziekuję Blondynko smile
            Miała dobre dni, miała złe dni, a wszystko, swe życie, w piosenkach, w wierszach zapisała...
            • blondynka.2801 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 23:26
              Miała dobre dni, miała złe dni, a wszystko, swe życie, w piosenkach, w wierszach zapisała...

Pięknie zapisała,Agfo

Dobranoc

• hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:01
          mirekms napisał:
          > dobrze w rodzinie i wśród znajomych mieć ludzi co na wszystkim się znają

Pilnuj ciotki jak oka. Lepsza niż wujek Gugiel. Spytaj się ciotki, co wie o "życiu seksualnym dzikich" na wyspach Mikronezji i Polinezji. Z chęcią posłucham smile
          --
          hardy.bloog.pl/
          Hardy
          • mirekms Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 18:50
            Hardy

co do państwa dzikich,i do B.Malinowskiego

mam wspomnienia,momenty były
            ale nic nie powiem,moraliści czuwają

i włosy pomiędzy palcami po latach
            mogą wyrosnąć.Trzeba uważać
            • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 19:21
              Nie pytam się Ciebie, Mirku. Spytaj się ciotki smile Zwłaszcza co "dzicy" myślą o poczęciu i kto jest ojcem dziecka wink
      • 1agfa Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 14:57
        Cześć, Hardy smile U mnie szaro-buro i ponuro; mglisto a niebo ołowiane wisi tuż nad głową, przyduszając zadymionym ciężarem. Choć to podobno ostatnie jako-takie dni : mrozik się zbliża!
        Dzień taaaki krótki, że ...ledwie się zauważa big_grin
        Szczęśliwyś, żeś chociaż kawałek słońca dojrzał (ku przypomnieniu wink)

Aby do wiosny!!

--
        https://i43.tinypic.com/2ahbjuw.jpg
        • hardy1 Re: 27 listopada 2012, CWP 27.11.12, 17:34
          Słońce to było wczoraj, Agfo. Niestety. Ale (pamiętam o butelce do połowy pełnej wink) jeszcze zaświeci słońce na naszej ulicy smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka