Dodaj do ulubionych

2 listopada 2013,CWP

02.11.13, 08:40
https://www.ruhrbuehne-witten.de/fotos/loriot-nudel.jpg

rysunek - Loriot
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 08:45

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtMoYV7X9__oi6mpEiqFNq4-ZdPZSYKZ-Ae9Alzd5WsuLxxauq pogoda (link) sobota
      • mirekms 8 listopada 2013,CWP 08.11.13, 18:00

często u części Koleżeństwa jest problem z komputerem
        kol.Karen załatwiała sprawę jednym cięciem i jest cała
        cała szczęśliwa z nowym laptopem,tzn.sprzęt i Karen

o ile można,warto w pierwszych tygodniach 2014 r. (ceny zdecydowanie niższe)
        pomyśleć o nowym sprzęcie

PS.
        i jeszcze dla przypomnienia,pod koniec kwietnia przyszłego roku będą kłopoty z Windows XP
        • hardy1 Re: 8 listopada 2013,CWP 08.11.13, 21:10
          Wreszcie moje kłopoty z komputerem poza mną. Czyszczenie i naprawa oraz wymiana jakiejś części w kompie, doszedł jednak zakup nowego monitora. Stary nie nadawał się już do naprawy. Trochę kosztowało, ale chyba będę miał spokój na dłuższy czas. Oby...
    • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 10:56
      Dzień dobry, Mirku. Pogoda , jak to w listopadzie.
      Załatwisz dla mnie brak deszczu w moim rejonie, na jutro?
      --
      hardy.bloog.pl/
      Hardy
      • k.karen Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 19:26
        Dobry wieczór Wszystkim smile

Nie mam dobrych wiadomości odnośnie jutrzejszej pogody. Wszystko na to wskazuje, że w całej Polsce będzie padał deszcz.
        Hardy, też jestem za tym, żeby Mirek załatwił również w moim rejonie bezdeszczową pogodę na jutro smile
        • mirekms Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 19:44

O!!!,nie,nie,nie,i jeszcze raz nie
          nic nie będzie załatwione,punkt
          ciągle pada(link)
          • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 19:47
            Załatw brak deszczu! Dla mnie i dla Karen. Starczy tego, że dzisiaj od rana pada i pada.
            Wstępnie umówiliśmy się w kilku na jutrzejsze 100 kilometrów przejazdówki rowerowej. Jeżeli dalej będzie padało, to nici z tego uncertain
            • mirekms Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 19:59

Karen,Hardy

postawiliście mnie w bardzo trudnej sytuacji
              kiedyś,to może tak,za czasów Sakrala
              bez miejsca i czasu,krótko,nie z tego świata

teraz to ja mam imię,jak się patrzy,Mirek
              nie mogę sakralowo,jak kiedyś,znaczy się

chociaż,czemu nie? a może powrócić do
              dawnych czasów,słusznie,lub nie słusznie
              minionych,i będzie jak znalazł,nowy Sakral

kol.prezes Mirosław
              • k.karen Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 21:04
                Przyzwyczaiłam się do Mirka. Nic już nie zmieniaj, tylko spróbuj po starej znajomości z Szefem Najwyższym coś załatwić smile
                Hardemu bardzo jest potrzebna ładna pogoda, ale i ja się ucieszę smile
                • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 21:13
                  O, to to! Nie uznaję ciągłych, niepotrzebnych zmian, zwłaszcza imion!
                  Ale ta pogoda przydałaby mi się na jutro. Wystarczy ,aby nie padało...smile
                  • mirekms Re: 2 listopada 2013,CWP 02.11.13, 21:19

Hardy
                    Mirka to już za maleńkości mi dali,to i zmian nie będzie
                    a co do pogody,Hardy,trochę wyobraźni,i będzie dobrze
              • 1agfa Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 00:26
                Mirku, zostań proszę Mirkiem - nick-imię. Ja także nieraz myślalem nad zmianą nicka, i z czystej przekory i na złość wink (a miałem po temu powody) zostałem przy starym, choć dawno przestał mi się podobać; w dodatku mam tylko jeden, żadnego na zmiane wink
                Chyba żebym się jeszcze rozmyslił...tongue_out

Twój fajny jest i przyzwyczałem się - nie tylko ja, jak czytam smile
                Pozdrawiam smile
                (...)
                > chociaż,czemu nie? a może powrócić do
                > dawnych czasów,słusznie,lub nie słusznie
                > minionych,i będzie jak znalazł,nowy Sakral
                >
                > kol.prezes Mirosław
                • mirekms Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 07:48

Agfo

Twoja prośba,sugestia jest dla manie rozkazem
                  sakralowy duch krąży,ponad czasem i miejscem
                  do klopsików smażonych i abp Michalika wrócę
                  nie jeden raz,a nawet więcej
                  niechaj zostanie tak jak jest,tak jak radzisz

z podwórkowym pozdrowieniem
                  kol.prezes Mirosław
                  • k.karen Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 09:25
                    Dzień dobry Wszystkim smile

Agfa napisał:

Kiedy na koniec prezydent dziękował za udział, poszliśmy Bagatelą do tramwaju (rezygnując z żołnierskiej grochówki), jeszcze nie wiedząc jaka burza przed nami, na naszej drodze rośnie, burza czarnej tępoty i niszczycieli mojego miasta.
                    Tramwaje stanęły zaraz za Placem Unii Lubelskiej...Dalej pieszo.

Agfo, dopiero przeczytałam. Współczuję Normalnym mieszkańcom Warszawy, że musicie być świadkami tę czarnej tępoty! Jak długo jeszcze ta hołota będzie niszczyć Stolicę?

Mam nadzieję, że niedługo będziesz już mógł pisać ze swojego kompa.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę dobrej pogody. U mnie pada deszcz od rana.
                    • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 14:10
                      Dzień dobry Karen i Wszystkim.

Na szczęście większość w Polsce wie, co oznacza faszyzm. Są to popłuczyny po I połowie XX wieku w Europie. Jesteśmy kilkadziesiąt lat później, z tragiczną II wojną światową po drodze. Ci bandyci i chuligani, tak szermujący faszyzmem i skrajnym nacjonalizmem, nawet są "tolerancyjni" - ich tolerancja ogranicza się do: "Kto nie z nami, ten wróg".
                      I jeszcze jedno - oni nawet nie wiedzą, że ich metody to również czystej wody bolszewizm. Faszyzm i bolszewizm to dwie odsłony tej samej strony - totalitaryzmu. Tyle że są w czarnym kolorze.
                      Nie wierzę też, aby coś do nich dotarło. Fanatyzm nie pozwala na myślenie. Wiem na szczęście jedno - są zdecydowaną mniejszością, po prostu naroślą na polskim społeczeństwie. I taką zostaną, bez szans na większe zaistnienie, oprócz obrazu rozrób.
                      • tan.nawe Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 14:27
                        Podpisuję się pod ty, Hardy!
                        Faszyzm, nacjonalizm = bolszewizm.
                        • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 15:01
                          Tan.nawe, aby uściślić - to nie są przeciwne sobie ideologie, opierają się na innej podstawie, wskazują innego wroga. Tyle że mają wspólne cechy i totalitarne metody działania - musi być wróg, demokracja to zło, pochwała przemocy, żadnej tolerancji dla innych, jest wódz który za nich myśli, podział ludzi na lepszych (oni) i gorszych (wszyscy inni).
                          • tan.nawe Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 15:39
                            hardy1 napisał:

> Tan.nawe, aby uściślić - to nie są przeciwne sobie ideologie, opierają s
                            > ię na innej podstawie, wskazują innego wroga. Tyle że mają wspólne cechy i tota
                            > litarne metody działania - musi być wróg, demokracja to zło, pochwała przemocy
                            ,
                            > żadnej tolerancji dla innych, jest wódz który za nich myśli, podział ludzi na
                            > lepszych (oni) i gorszych (wszyscy inni).

I w tym rzecz, Hardy!
                            • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 15:44
                              Kurde, mimowolna pomyłka. Napisałem: " (-)to nie są przeciwne sobie ideologie, opierają się na innej podstawie, wskazują innego wroga". Powinno oczywiście być: "to są przeciwne sobie ideologie (-)".
                      • k.karen Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 14:33
                        Cześć, Hardy.

Nie wierzę też, aby coś do nich dotarło. Fanatyzm nie pozwala na myślenie. Wiem na szczęście jedno - są zdecydowaną mniejszością, po prostu naroślą na polskim społeczeństwie. I taką zostaną, bez szans na większe zaistnienie, oprócz obrazu rozrób.

Też nie wierzę, żeby to dotarło, zwłaszcza łagodna perswazja. Tu trzeba "kija" i jak nie przez głowę, to przez tyłek trzeba wytłumaczyć. A zagonić tę hołotę do własnoręcznego naprawiania szkód, wyciągnąć konsekwencje finansowe, zmusić do sprzątania ulic, szorowania chodników, pracy w ośrodkach pomocy społecznej itp.
                        • hardy1 Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 15:08
                          Tak, Karen. Demokracja nie oznacza anarchii. Demokratyczne państwo nie może ustępować przed bandytyzmem, obojętnie jak "ideologizowanym". Od tego państwo ma siły strzegące porządku i sądy. Kiedy usłyszałem, że za burdy w czasie podobnych marszów sprzed roku i dwóch, na postawionych przed sądami kilkuset bandytów, skazano (do tego symbolicznie) kilkunastu, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Zwłaszcza, że pamiętam, jak wtedy ogłaszano oficjalnie, że będą oni surowo ukarani. To gładzenie po główce właśnie rozzuchwala bandyterkę.
                          • k.karen Re: 2 listopada 2013,CWP 13.11.13, 19:17
                            Hardy, pamiętam też jaki podniósł się krzyk kiedy padła propozycja zakazu masek na takich zgromadzeniach. Tu musi być działanie radykalne i póki czas należy się rozprawić z tą hołotą.

Nie dość, że chuligani psują człowiekowi humor, to jeszcze pogoda jest przygnębiająca. Najgorszy czas jesieni. Może choć jutro będzie słonecznie, jadę do Wrocławia i przydałoby się jechać po suchych drogach.

Na razie, do napisania...
    • hardy1 03 listopada 2013,CWP 03.11.13, 16:49
      Dzień dobry popołudniowo i niedzielnie smile
      A co tu?" Wszyscy jeszcze śpią, wyjechali, czy też zamoczyło im kompy? smile

Ja od samiuśkiego rańca na nogach, znaczy pedałach i siodełku roweru smile Niedawno wróciłem. Udało nam się, deszczyk prawie nie padał,. Jednak zaciągnięte chmury i prognoza zdecydowały, że skróciliśmy trasę. I dobrze, po powrocie rozpadało się smile
      • mirekms Re: 03 listopada 2013,CWP 03.11.13, 23:56
        Hardy
        z przyjemnością patrzę na zdjęcia z Twoich wypraw rowerowych
        nawet z dużą nutą zazdrości,wspomnień,ale to może innym razem

za kilka minut nowy tydzień,żeby nam się
        Mirosław
        • kicho_nor Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 07:33
          Hardy
          W tym Twoim towarzystwie rowerowym nie zauważyłem kobiet.
          Być może przeoczyłem

A jeśli ich nie ma to dlaczego?

-nie nadążają
          - rozwalają męską grupę
          - mają tylko rowery damki
          - nie nadają się na dystanse
          - robią długie postoje
          -inne

-
            • mirekms Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 18:06

o godzinie 19 (link)
              transmisja w RDC (link)
            • hardy1 Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 18:38
              Dobry wieczór smile
              Wczoraj wieczorem komp mi zastrajkował. Dzisiaj musałem zawieźć do naprawy. Piszę teraz z innego. Ciężko, gdyż jestem przyzwyczajony do swojego.
              • hardy1 Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 18:45
                Karen, nie wpadaj w jesienną nostalgię, za pół roku będzie już w pełni wiosna smile
                • k.karen Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 22:16
                  Dobry wieczór smile

Hardy, czasem lubię się tak na chwilę jesiennie zamyślić, ale to tyko chwila smile

Dobrze, że dzielisz się z nami swoimi wrażeniami z wycieczek smile
                  • hardy1 Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 23:20
                    Karen, dobrze, że tylko czasem smile Tyle jest zrozumiałe smile
                    Dobranoc, Karen i Wszystkim.

PS. Wolę pisać na swoim kompie. Niestety, muszę poczekać na naprawę.
                    • k.karen 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 08:50
                      Dzień dobry smile

I już wtorek, coraz bliżej wiosny. I ta myśl niech nam towarzyszy przez cały dzień smile
                      • hardy1 Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 09:46
                        Na pewno bliżej wiosny, Karen. U mnie już świeci słońce, prawie wiosenne wink
                        • k.karen Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 15:53
                          U mnie też zaświeciło z samego rana, Hardy, a później się zachmurzyło uncertain

Ale znalazłam wesołą piosenkę i teraz zagram dla Ciebie i Wszystkich smile

• ulisses-achaj Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 16:47
                            Cześć Wszystkim smile

Nareszcie skończyłem kolejną robótkę. Koszmarek. Następna już czeka smile

Jak to mówią, nie wiem, w co ręce włożyć !

smile

Co mnie ominęło, kiedy mnie nie było??? wink
                            • hardy1 Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 18:58
                              Cześć, Uli smile
                              Znaczy żyjesz. To dobra wiadomość smile
                              Co Cię ominęło, to musisz sam rozebrać. Katastrofy nie było, szóstki w Lotto również nie. Znaczy, wsio normalno. Powolutku życie się toczy.
                              Proponuję włożyć, na jeden przynajmniej dzień, ręce w kieszenie. Przyda się odpoczynek palcom wink Co do koszmarków, nie będę się wypowiadał, z braku bliższych danych smile
                              • k.karen Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 23:07
                                O to, to, Hardy! Dobrze mówisz smile
                            • k.karen Re: 05 listopada 2013,CWP 05.11.13, 23:03
                              Cześć Ulissesie smile

Dobrze, że skończyłeś jedną "robótkę", ale może odpocznij choć chwilę zanim zaczniesz następną?

Ominęły Cię rozmowy z nami smile
          • hardy1 Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 18:41
            kicho_nor napisał:
            > Hardy
            > W tym Twoim towarzystwie rowerowym nie zauważyłem kobiet.
            > Być może przeoczyłem

Są kobiety i często z nami jeżdżą. Nawet na dalekie trasy. Tyle, że częściej w cieplejszych porach roku. Akurat w tych ostatnich wyprawach, z których zrobiłem wątki na Podwórku, nie były.
        • hardy1 Re: 03 listopada 2013,CWP 04.11.13, 18:44
          Mirku, jeżdżę w grupie od półtora roku. Dopiero niedawno przyszło mi na myśl, że niektóre fotki z opisem, z wycieczek, mogą i Was zainteresować.
    • hardy1 5 listopada 2013, CWP 05.11.13, 09:45
      Dzień dobry smile Widzę, że Karen już zaglądnęła. Teraz i ja. Ważne, że jest ładna pogoda smile
      • mirekms 5 listopada 2013, CWP 05.11.13, 17:08

jesienne wieczory,kolega od wczoraj uczy jedną nową znajomą

jak działa wyszukiwarka google,w południe dostarczyłem trunki
        i jedzenie,położyłem na wycieraczce,i zadzwoniłem trzy razy,to
        taki nasz tajemniczy sygnał,tylko dla wtajemniczonych,dwa krótkie
        jeden dłuższy

ale nauka chyba trochę potrawa,dziewczyna jest naprawdę śliczna

muzyczna interluda (link)
        • hardy1 Re: 5 listopada 2013, CWP 05.11.13, 18:53
          Przypuszczam, że nauka będzie połączona z korepetycjami. Oraz dodatkowymi lekcjami, poświęconymi utrwaleniu materiału tongue_out
        • k.karen Re: 5 listopada 2013, CWP 05.11.13, 23:06
          Dziękuję Mirku za interludę, Anoushka jest naprawdę śliczna smile
      • mirekms 5 listopada 2013,jutro w kiosku 05.11.13, 17:54

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-frc1/c0.0.514.514/s320x320/600869_10151744674088946_690426139_n.jpg 6.11 - 12.11.2013 (link)
        • mirekms Re: 5 listopada 2013,jutro w kiosku 05.11.13, 17:55

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/d1/a3/d1a39287-9b77-401f-a890-3b7f6425d170_150x w najnowszym numerze (link)
          • mirekms Re: 5 listopada 2013,jutro w kiosku 05.11.13, 17:58

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/c1/99/c1999782-42ec-4685-b064-16a2aa3741cc_f92x92Stanisław Tym (link)
    • hardy1 6 listopada 2013,CWP 06.11.13, 07:38
      Dzień dobry, chociaż listopadowy smile

Ku przestrodze:
      Do rodziny przyjechał dziadek ze wsi. Kupiono mu bilet do teatru, aby liznął trochę miejskiej kultury. Po powrocie rodzina pyta się o wrażenia.
      - Bardzo mi się podobało, a najbardziej na końcu, jak dawano płaszcze. Wziąłem trzy...

wink
      • mirekms Re: 6 listopada 2013,CWP 06.11.13, 08:23

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIAVgr4ToEYFILjdYVpt0Lnsm2NVsIrJ_XxF4Zs2wy5Jo2ddd4BP5hqA
        z Internetu przestało korzystać w ostatnim czasie 4% użytkowników.

36% - brak dostępu do komputera
        22% - Internet jest za drogi
        17% - jest on nieprzydatny
        40% - bez sieci jest im lepiej (link)

PS.
        wychodzi 100% ?,nie liczyłem
        • k.karen Re: 6 listopada 2013,CWP 06.11.13, 11:24
          Dzień dobry deszczowo smile

Dopadło mnie przeziębienie, ale walczę z nim na razie domowymi sposobami smile

Miłego dnia Wszystkim smile
          • hardy1 Re: 6 listopada 2013,CWP 06.11.13, 21:50
            Dobry wieczór smile Lecz się, Karen, szkoda czasu na chorowanie.
            PS. Piszę dalej z innego kompa, mój jest w naprawie.
            • k.karen Re: 6 listopada 2013,CWP 06.11.13, 22:11
              Robię co mogę, Hardy smile
              Już trochę lepiej, a przed spaniem wypiję jeszcze Twoją mlekową miksturę, to jutro rano będę jak nowo narodzona smile
            • 1agfa Re: 6 listopada 2013,CWP 13.11.13, 00:10
              Oo!! Dopiero doczytałem, Hardy, że Twój komputer także nawalił, ale widze również, że już go odzyskałeś, a ja ciagle jeszcze nie!! sad
              Z tego mi się pisze...hadko mówic jak (ale pożyczonemu nie zaglada się w..klawisze! big_grin)
              Nic to, doczekam.
    • hardy1 7 listopada 2013,CWP 07.11.13, 07:17
      Krótko się wpiszę - dzień dobry Wszystkim, w tym szczególnym dniu smile
      Rzeczywistość zabiera mi dzisiaj prawie cały czas, od rana do wieczora. Ale pojedyncze minutki na zaglądanie chyba się znajdą smile
      • mirekms Re: 7 listopada 2013,CWP 07.11.13, 08:15

mamy mało czasu,ale warto odsłuchać rozmowy
        red.Cezarego Łasiczki z bp. Grzegorzem Rysiem (link)

czy sprawiedliwość i miłosierdzie się wykluczają?
        o skandalu miłosierdzia (link)

Bp mówi o odpowiedzialności finansowej diecezji
        jest na nie (pedofilia)
        i o rozbitej szklance przez papieża Jana XXIII
        • mirekms 7 listopada 2013,CWP 07.11.13, 09:11

na mnie już czas
          książka,tablet już w torbie,w metrze sobie spokojnie to i owo poczytam (link)
          • hardy1 Re: 7 listopada 2013,CWP 07.11.13, 13:28
            Poczytasz, Mirku, jeżeli nie będziesz jechał tą wenezuelską kolejką. Chyba, że masz swoje sposoby nawet w takim tłoku wink
      • mirekms 8 listopada 2013,CWP 08.11.13, 18:05
        przepraszam za usterki(link)
        • mirekms 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 08:54

sobota
          jeszcze niezaplanowana,trzeba popatrzeć co dalej (link)

10 wykonana,Hardy o Świadku już nie piszę
          coś by się działo,a tak,nic,brak tematu do
          maluteńkiego skandaliku towarzyskiego.

Szkoda,dobrze planowałem.Innym razem.
          A może gospodarka rynkowa? też nie? ok.
          • kicho_nor Re: 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 09:12
            Mirku
            Wprawdzie mam dyplom z rozróżniania ekonomicznego
            socjalizmu od komunizmu, ale obecnie sądzę że gospodarka rynkowa
            polega na ustawieniu stoisk z nabiałem po jednej stronie na placu
            a płody rolne po drugiej stronie placu.
            • mirekms Re: 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 20:22

stoiska z nabiałem są mi bliższe
              do płodów rolnych mam duży
              dystans,na nerwy idą,w moim
              wieku raczej myślę o ekscesach
              • k.karen Re: 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 22:40
                Dobry wieczór, melduję się tylko i do napisania.

Pozdrawiam Wszystkich smile
              • kicho_nor Re: 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 22:47
                Widzisz Mirku
                Z tymi ekscesami to się wstrzymaj, teraz narobiło się tyle płci, płeci,
                że jak się w mordę dostanie to nie wiadomo czy oddać czy poczytać za honor.
                Anatomia Mirku niczego dzisiaj nie gwarantuje. Najlepiej poproś do tańca.
                Jeśli zacznie prowadzić- to facet. Jeśli spyta czy jesteś żonaty to na pewno kobieta.
                • mirekms Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 09:23

w mordę dostać, to już nie tak łatwo jaki kiedyś
                  ceny mocno poszyły w górę.Za PiS będzie inaczej

Kichonorze
                  kiedyś to były spokojne i dobre czasy (link)
          • hardy1 Re: 9 listopada 2013,CWP 09.11.13, 10:18
            Cześć. Miałem, wraz z innymi, zaplanowaną wyjazdową całą sobotę. Nie dogadaliśmy się niestety z władzą od pogody. Pada... Ale nie tracimy nadziei, jesteśmy w pogotowiu. Jak piloci pary dyżurnej od ochrony naszego nieba. Może przestanie padać ten kapuśniak? wink
            • hardy1 Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 11:41
              Cześć niedzielnie smile

Udało się wczoraj, z kilkugodzinnym opóźnieniem, ale wycieczka się udała. Później nie padało. Dzisiaj natomiast piękne, weekendowe słońce od rana. Szkoda, że nie wczoraj. Ale przeciwności pogody są od pokonywania lub do nich się dostosowywania. Oczywiście dla chętnych tego wink

Dla uśmiechu porannego:
              - Co to jest "wymiana poglądów"?
              - Gdy idziesz do szefa z własnymi poglądami, a wracasz z jego.

wink
              • k.karen Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 14:59
                Cześć Wszystkim smile

Hardy, jak ktoś umie radzić sobie z przeciwnościami losu, to przeciwności pogody, choćby i z tajfunem, są dla niego jak mały pikuś smile

A ja niby pokonałam przeziębienie, ale przyszła "druga fala". Nos mam jak syfon... uncertain
                • hardy1 Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 16:24
                  Cześć Karen smile

Tajfun to nie byłby "mały pikuś", ale jakoś bym się zabezpieczył, mimo braku doświadczenia. Zminimalizowałbym to ryzyko, które przewidziałbym smile

Współczuję choróbsk. Tego typu niedomagania zdrowotne mnie omijają. I oby jak najdłużej. Życzę szybkiego wyzdrowienia.
                  • mirekms 10 listopada 2013,CWP 10.11.13, 16:40

ten ma dobre mniemanie o sobie (link)
                    • hardy1 Re: 10 listopada 2013,CWP 10.11.13, 17:56
                      Oglądnąłem. Zwykła prowokacja "dla jaj", aby później śmiać się z komentarzy.
                  • k.karen Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 18:43
                    Dziękuję, postaram się nie poddawać zbyt długo choróbsku smile
                    Zazdroszczę zdrowia ze stali.
                    • hardy1 Re: 9 listopada 2013,CWP 10.11.13, 22:35
                      Nie mam zdrowia ze stali, Karen. Jedynie dość odporny organizm. Z którego to powodu wcale nie rozpaczam...wink
                      • mirekms 11 listopada 2013,CWP 11.11.13, 21:16

interesująca dyskusja w Warszawie na tematy klimatyczne
                        z udziałem gości,było by nie było,aż 200 państw przyjechali

muzyczna interluda (link)

klimatyczny snów życzę
                        Mirosław
                        • k.karen Re: 11 listopada 2013,CWP 11.11.13, 22:38
                          Całkiem sympatyczne to nagranie, Mirku,
                          dziękuję i także życzę klimatycznych ale ciepłych snów smile

Dobranoc Wszystkim i niech Was żadne katarzysko nie dopadnie smile
                          • mirekms 12 listopada 2013,CWP 12.11.13, 08:29

interesująca była nawalanka wartości i korzeni w Warszawie i okolicznych miastach
                            kto jest,a będzie hołotą?
                            trudno ustalić,walkom ulicznym przyglądali się
                            Reagan,Dmowski,S.Wyszyński i bł.Jan Paweł 2

wybory w 2015 roku,przegrany zostanie hołotą, a wygrany zostanie wzniesiony pod niebiosa

• hardy1 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 08:21
      Dzień dobry wtorkowo smile

Rozpoczął się skrócony tydzień. Dla dobrego uśmiechu:
      Egzaltowana turystka mówi do górala:
      - Ależ pan musi być szczęśliwy. Patrzy pan na zaślubiny górskich szczytów z obłokami, widuje pan zachodzące słońce wypijające czar niknącego tajemniczego dnia...
      - Oj, widywałem ja, widywałem... - przerywa góral - ...ale już nie mogę pić. Lekarz zabronił.

wink
      • mirekms Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 08:41

podręcznik do j.polskiego,6 klasa
        a kto jest zły? ależ to takie proste
        zły jest bezbożny (link)

PiS i PO planują rok 2014 ogłosić rokiem św.Jana Pawła II
        wartości i korzenie w tym punkcie mają wspólną przestrzeń
        no,prawie
        • hardy1 Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 09:19
          Które to wydawnictwo wydało taki podręcznik? I w którym roku?
          • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 09:39
            Dzień dobry Hardy, Mirku i WKN smile

Piękna pogoda od rana i tego Wam życzę na cały dzień smile
            • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 13.11.13, 00:02
              A ja dobrego wieczoru Wszystkim życze smile udało mi się zajrzeć (nadal z chwilowo wypożyczonego kompa, niestety).
              Dzisiaj odpoczywałem po wczorajszych mocnych wrażeniach. Byłem/bylismy na pięknej Uroczystości na Placu Piłsudskiego, byłem na przemarszu Traktem Królewskim (na całości!), słuchałem podczas marszu opowiadanej - przypominanej historii tamtych dni sprzed lat...(tylko trzeba było nie być zbyt blisko megafonów samochodu tongue_out)
              Spotkałem sporo osób z tzw. "pierwszych stron gazet". Gęsto było, dużo ludzi było i pogodnie, nie tylko dlatego że słońce świeciło niczym na zamówienie, ale w nas, wszystkich tak licznie tam obecnych, wspólnie idących - to się czuło - pogoda była i radość prawdziwa, wzruszenie.
              A, byłbym zapomniał: na rogu Alej Jerozolimskich i Nowego Swiatu jegomość jakowyś sterczał, wykrzykując że pozdrawia cytuje:"... środowisko gazety wyborczej...".
              To nie wiem: przekazać, czy nie? Wszak na GW piszemy big_grin
              Na trasie różni tacy sterczeli choć nieliczni, ze smieszno-strasznymi transparentami, patrzyliśmy z politowaniem - nie psuło to nastrojów, choć przyznaje: czytałem z niesmakiem.
              Ale i inni byli, weseli i uśmiechnięci, machający na trotuarach, śpiewający...Duzo biało-czerwonych kokard, sztandarów.
              Kiedy na koniec prezydent dziękował za udział, poszliśmy Bagatelą do tramwaju (rezygnując z żołnierskiej grochówki), jeszcze nie wiedząc jaka burza przed nami, na naszej drodze rośnie, burza czarnej tępoty i niszczycieli mojego miasta.
              Tramwaje stanęły zaraz za Placem Unii Lubelskiej...Dalej pieszo.
              cd.
              (Do napisania i pozdrawiam Wszystkich)
              • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 15:01
                Chyba tylko dwa tramwaje zatrzymały się przed naszym. Ludzie wysiadali, wyglądali, niektórzy rozsiadali się cierpliwie czekając, jakby miała to być tylko chwilowa przerwa w podróży. Zdecydowaliśmy się (jak już wspomniałem) ruszyć pieszo.
                Ilość przechodniów topniała. Obok nas w kierunku Ronda Dmowskiego szli coraz mniej liczni współpasażerowie, na koniec szliśmy niemal sami. Minęliśmy Plac Zbawiciela z tęcza, widzieliśmy ją w całości, barwną, tę tęczę pyszniąca się podczas półrocznej polskiej prezydencji w Brukseli. Ładną, choć wolałbym dla niej inne miejsce.
                Słonce schowało się już. W zapadającym powoli zmierzchu, daleko w głębi Nowowiejskiej, widać było jakiś ruch, jakichś ludzi w cieniu. Tylko przed nami widać było niebo nienaturalnie rozpłomienione.
                • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 15:13
                  Agfo, wiem co się później wydarzyło, ale czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy Twojej relacji.
                • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 15:15
                  Doszedłszy do Placu Konstytucji zobaczyliśmy szeregi wchodzących w Waryńskiego, idących w tzw. "Marszu Niepodległości" - dużo biało czerwonych flag, ale i innych znaków i transparentów, i usłyszeliśmy dudniące ponad nimi krzyki, niezrozumiałe jeszcze z tej odległości, choć z rozróżnialnym charakterystycznym zaśpiewem stadionowym...niosło się tylko "...młotem...ote...lisci...iści..." przeplatane rwącym się taktem Mazurka.
                  Szliśmy prosto, przecinając plac wzdłuż szyn tramwajowych; przy Pięknej spotkaliśmy 3-4 strażników miejskich w kamizelach, zaopatrzonych w cienką plastikowa taśmę odgradzającą nas, abyśmy nie zagrozili "Marszowi".
                  Jedyna to była straż na naszej (opisanej do tego punktu w mieście) przeszło dwu-przystankowej trasie.
                  cd
                  • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 15:28
                    Tutaj zobaczyliśmy gorejące niebo w kanionie ulicy, błyski wybuchów, usłyszeliśmy podobny do strzałów huk rac i petard powtarzany i potęgowany echem odbitym od ścian kamienic, ostry jazgot syren karetek.
                    Teraz już wyraźnie słyszeć się dało to co zwykle, to co im do głów nawkładano: bystrzaki chroniące swój rzadki i cenny intelekt pod kominiarkami krzyczeli o matole i kibolach, oczywiście także: "raz sierpem raz młotem czerwona hołotę" i "na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści" - i jeszcze inne wrzaski, inicjowane przez...jak ich nazwać? Per analogiam: zapiewajłów! wink
                    Szokiem dla mnie był i prawdziwy gniew obudził widok licznych AK-owskich i Powstańczych symboli - przez nich, tzw. "narodowców" - zagarniętych, wziętych jak swoje!!
                    • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 15:45
                      Przy Wilczej, idąc trotuarem "pod prąd" gęstniejącego tłumu skupionego między Wilcza a Hożą (a musieliśmy jeszcze przejść spory kawał drogi) ujrzeliśmy zamęt po przeciwnej stronie Marszałkowskiej.
                      "Squot Przychodnia" (dawniej można tam było zrobić bezpłatne i niemal "od ręki" prześwietlenie płuc, stąd nazwa), zajęty-zamieszkany przez biedaków w kłopotach życiowych - otoczony ogniami, tonący w dymach; chociaż oddalony o przeszło 100 m od trasy Marszu - został zaatakowany!
                      Wokół zbiegowisko, niezwykły ruch, biegające wśród świateł czarne na tle ognia sylwetki.
                      Przeciskaliśmy się trotuarem ze swymi "prezydenckimi" kokardami pośród ludzi zamaskowanych kominiarkami (to mniejszość, nie wszyscy), zaopatrzonych w inne niż my znaki. Na tę chwilę czułem się niczym w innym świecie, innym czasie, nie świątecznego Dnia.
                      Bo oni nie świętowali - oni szukali wrogów, szukali okazji do awantur, bijatyki, wyżycia się.
                      Owiewał nas rozsiewany przez niektórych zapach alkoholu.
                      cd
                      • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 16:02
                        Uważam, że jednak powinien istnieć obowiązek służby wojskowej dla młodych; rodzina ani szkoła nie uczą lub niedostatecznie uczą dyscypliny, odpowiedzialności, marnie wychowują - skutki są żałosne, co widać na co dzień.
                        W Dniu tak szczególnym, w rocznicę Świeta Niepodległości na którą czekały i o która walczyły pokolenia przez 123 lata, z największym smutkiem i gorycza obserwowałem tę młodzież.
                        Nie było tam wtedy, w tym miejscu, zwykłych ludzi: przechodniów, gapiów, sympatyków jak to zwykle bywa przy takich przemarszach. Nie było - ludzie się bali "świętujących" narodowców.

Jakże inaczej wyglądają narodowe święta w innych krajach!

"Listopad...dla Polaków niebezpieczna pora..." Zawsze?
                        cd
                        • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 16:29
                          Sama "metoda" świętowania" - te marsze, przemarsze, kontrmarsze i pochody kojarzą mi się - niestety - z obydwoma potwornymi totalitaryzmami XX wieku: niemieckim narodowo-socjalistycznym, rozkochanym w marszach z płonącymi pochodniami, i rosyjsko-radzieckim komunizmem.

U schyłku XX wieku, w wolnej Polsce zaczęło się od publicznego spalenia kukły prezydenta, rzeczy niesłychanej.
                          Podłożono ogień.
                          Podkładający ogień zapomnieli, że z ogniem się nie igra, bo w sposób nieprzewidywalny się rozprzestrzenia, wymyka się spod kontroli, to żywioł który może ogarnąć również podpalających.

Tylko prezydenta Komorowskiego przechadzka "Razem dla Niepodległej", kolejne składanie kwiatów pod pomnikami wielkich Polaków, którzy przyczynili się do odzyskania tej Niepodległej, z przypominaniem współuczestnikom historycznej roli tych ludzi, uważam za naturalne w Warszawie.
                          Brakuje mi koncertów, imprez rozrywkowych, zwiedzania, wycieczek śladami historii...

Dopiero w domu, w tv, zobaczyliśmy skutki rozpasania i tępego zacietrzewienia czerni również w innych miejscach, barbarzyństwo napadu na budkę wartowniczą z polskim policjantem przed ambasada rosyjską.
                          ...........
                          cd
                          • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 16:47
                            Nie obejrzeliśmy czołgu z wojny 1920 r., ani nie odwiedziliśmy Belwederu do czego serdecznie namawiał i zapraszał prezydent Komorowski. Zatrzymaliśmy się tylko przy budynku na Bagateli, pod tablicą upamietniajacą K.K. Baczyńskiego.
                            Nie mogłem się opędzić od myśli-porównania, kto teraz i w jaki sposób! posługuje się
                            znakiem Polski Walczącej, Jego, żołnierza-poety znakiem, syna także zasłużonego żołnierza-poety.
                            Może gdyby nie to poświęcone Im - Baczyńskim ojcu i synowi - zamyślenie, również we własne, rodzinne tradycje zagłębione medytowanie - zdążylibyśmy do domu wcześniej?

Bo kiedy idzie tzw. "Marsz Niepodległości", nie jest bezpiecznie i pogodnie w Warszawie dla ludzi chcących prawdziwie i normalnie świętować.
                            Oni, ci tzw. "Marszu" uczestnicy, odebrali mi ten wyjątkowy Dzień, wyjątkowe Święto.
                            • hardy1 Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 19:41
                              Twój komentarz, Agfo, jest i moim komentarzem. Szlag. To mój komentarz do tych popołudniowego "przemarszu" narodowców w Święto Niepodległej w Warszawie, 11 Listopada.
                              Kiedy porównam z obchodami i świętowaniem w moim mieście, w 3Mieście (znam z relacji krewnych), pewnie i w innych miastach i miejscowościach... to tylko mogę współczuć warszawiakom.
                            • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 19.11.13, 20:23
                              Dobrze Agfo, że o tym napisałeś. Trzeba czasem wypowiedzieć, wykrzyczeć niemalże, to z czym się nie zgadzamy, co woła o "pomstę do nieba". Najwyższy czas, żeby zrobiono coś konkretnego, radykalnego z delegalizacją tego brunatnego błota, włącznie. Teraz, a nie jak będzie już za późno.
                              • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 21.11.13, 17:59
                                Tak właśnie było, Karen - uniosłem się gniewem, po prostu. Bo przecież nie skończyło się spaleniem polskiej budki wartowniczej, ale płonące race, kamienie itp. zostały przez tych rozrabiaczy wrzucone na teren obcej ambasady. I to było szczytem tępoty i barbarzyństwa : czyż oni nie wiedzieli, że swoim działaniem atakują obce teryterium?! Domniemywam, że mogli nie wiedzieć, chociaż chyba mają coś pomiędzy uszami, poza kominiarkami suspicious
                                Wmawianie przez lata (transparent po angielsku! przekazany-niesiony z poprzedniego dnia kolejnej "miesięcznicy - również) jednak podziałało na świeżutkie i nie nazbyt skażone samodzielnym myśleniem umysły.
                                Staram się kłaść to na karb młodości "górnej i durnej" (chyba każdy bywał taki w młodości, niespokojny i poszukujący)...nie bez nadziei, że chociaż część z tych młodych wyrośnie z głupoty.

Ale nic nie usprawiedliwia przywódców i świadomych podszczuwaczy.

Jak zwykle pisałem na żywo, dlatego w gniewie.
                                Ostatecznie nie byłem sam, na niektórych odcinkach naszej drogi musiałem funkcjonować jako ochronny - w tłumie - "lodołamacz".
                                I dopiero po skręceniu w boczną uliczkę przed powrotem do domu spotkaliśmy jaki-taki spokój.
                                ("przyjemności" mieszkania w Centrum) tongue_out

k.karen napisała:

> Dobrze Agfo, że o tym napisałeś. Trzeba czasem wypowiedzieć, wykrzyczeć
                                > niemalże, to z czym się nie zgadzamy, co woła o "pomstę do nieba". Najwyższy cz
                                > as, żeby zrobiono coś konkretnego, radykalnego z delegalizacją tego brunatnego
                                > błota, włącznie. Teraz, a nie jak będzie już za późno.
                                • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 21.11.13, 20:36
                                  Pewnie słyszałeś, Agfo, że organizatorzy tego marszu tłumaczyli , że to tylko garstka bandytów tak się zachowywała. To ja się pytam, jak to możliwe, że 100.000 uczestników, bo tyle ich podobno było, pozwoliło kilkudziesięciu chuliganom na demolkę? Dopiero później można wytykać błędy policji, jeśli w ogóle były.
                                  • 1agfa Re: 12 listopada 2013, CWP 21.11.13, 22:15
                                    Taaak, wiem, organizatorzy twierdzą, ze było ich tyle; i będą to twierdzić długo i uporczywie, nauczeni że nawet kłamstwo powtarzane po wielekroć, stanie się na koniec "prawdą" - mogą nawet powiedzieć, że było ich jeszcze więcej.
                                    Nieświadomi, ze sami się tym kompromitują big_grin
                                    A naprawdę było kilkanaście, góra dwadzieścia tysięcy. Wolałbym inne dane, niż organizatora, zawsze potężnie zawyżane.
                                    Pewnie pojawią się bardziej wiarygodne obliczenia, są przecież na to metody, monitoring itp.
                                    Jeśli wchodzimy w "setki", to pewnie się organizatorowi pomyliło ze stratami, które poniosło miasto: strat było na 120 tysięcy, faktycznie!

Nawet przy tej mniejszej liczbie, ca - powiedzmy - dwadzieścia tysięcy, opanowanie tej tzw. wspomnianej "garstki" nie byłoby problemem.
                                    Rzecz w tym, że to nie była garstka!
                                    Nie twierdzę przy tym, że ich własna straż się nie starała; niektórzy na pewno się starali powstrzymać rozpasańców-niszczycieli; niektórzy! nieliczni wobec ilości zwiezionych zewsząd chuliganów.

Według mnie żadne tego typu marsze-przemarsze nie mogą się odbywać bez ścisłego nadzoru policyjnego, tak jak gdzie indziej się dzieje.
                                    Niech tegoroczny tzw. "marsz Niepodległości" będzie nauczką.

polska.newsweek.pl/marsz-niepodleglosci-2013-zamieszki-w-warszawie-relacja-na-zywo,artykuly,274361,1.html
                                    Karen napisała:
                                    > tylko garstka bandytów tak się zachowywała. To ja się pytam, jak to możliwe, że
                                    > 100.000 uczestników, bo tyle ich podobno było, pozwoliło kilkudziesięciu chuli
                                    > ganom na demolkę? Dopiero później można wytykać błędy policji, jeśli w ogóle by
                                    > ły.
                                    • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 21.11.13, 22:32
                                      Nie wiem, Agfo, czy czytałeś już naszą dyskusję w tym wątku:
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,92813,148071467,148071467,Firanki_pani_profesor.html
                                      Jak nie, to proszę przeczytaj. Są tam przykłady komentarzy uczestników marszu zadymiarzy.

a ten jest po prostu "cudowny":

Leszek Mikulski
                                      ile Kłamstwa trzeba mieć w ninawiści do POLSKI żeby ignorować miliony POLAKOW do NIEPODLEGLOSCI

I byłoby to śmieszne gdyby nie było tak tragicznie żałosne.
          • mirekms Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 09:42

wydawnictwo: WSiP (link)
            • k.karen Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 10:04
              Znalazłam recenzję tego podręcznika. Z lewej strony jest spis treści w pdf.

sklep.wsip.pl/produkty/jutro-pojde-w-swiat-2495/
              • mirekms Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 11:13

Karen,piękne dzięki za link
                i
                można też tak (link)
                • mirekms 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 22:47
                  https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash2/1456531_10151758702453946_1283350660_a.jpg tygodnik Polityka (link)
                  • mirekms Re: 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 22:50

w najnowszym numerze
                    • mirekms Re: 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 22:52
                      https://static.polityka.pl/_resource/res/path/9f/98/9f9801f0-5c2d-4ea9-b136-4853584a18ab_665x665
                      • mirekms Re: 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 22:54

rysunek - Jan Koza (link)
                        • mirekms Re: 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 22:56

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/c1/99/c1999782-42ec-4685-b064-16a2aa3741cc_f92x92 Stanisław Tym (link)
                          • k.karen Re: 12 listopada 2013,Polityka 12.11.13, 23:27
                            Dobranoc Wszystkim, spokojnej nocy i pięknych snów smile
                            • hardy1 Re: 12 listopada 2013,Polityka 13.11.13, 00:00
                              Na mnie też już czas, dobranoc smile
              • hardy1 Re: 12 listopada 2013, CWP 12.11.13, 23:59
                Karen, to nie recenzja podręcznika, tylko opis-zachęta do kupna ze strony wydawnictwa. Ładne mi wydawnictwo... już dawno od nich odszedłem. Z tego wydawnictwa szacowna została tylko nazwa. Treść fatalna. Nie wiem nawet, kto używa ich podręczników. Z moich znajomych nikt, wszyscy mają podobnie fatalną opinię o WSiP.
                • mirekms 13 listopada 2013, CWP 13.11.13, 22:11

Warszawa 13.11.2013 r
                  do rosyjskich dziennikarzy (link)
                  • k.karen Re: 13 listopada 2013, CWP 13.11.13, 23:48
                    Mirku, dobrze że wkleiłeś ten list. Gdybym była dziennikarką, to na pewno bym go podpisała.

Dobranoc Wszystkim smile
                    • hardy1 Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 07:32
                      Bandyci i skrajni nacjonaliści, neofaszyści, wszędzie są podobni, niezależnie od narodowości i kraju.
                      • mirekms Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 09:03
                        Hardy,święta słowa
                        faszyści,po co neo,to tylko komplikuje przekaz
                        • hardy1 Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 18:09
                          Mirku, to są faszyści. W obiegu potocznym funkcjonuje już jednak od lat określenie: "neofaszyści, neonaziści", więc takiego obiegowego pojęcia używam.
                    • mirekms Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 10:39

Karen
                      przy okazji listu,teksty red.Seweryna Blumsztajna w Gazecie Wyborczej są jednymi z lepszych
                      i dlatego m.in.czytam Wyborczą
                      • kicho_nor Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 11:36
                        a Ja (z dużej litery) jestem Kichonor i słucham radia RMF
                        • mirekms Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 12:34

Panie Kolego (z dużej litery)
                          radio RMF niejedno ma imię
                        • kicho_nor Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 12:40
                          Mirku
                          pewnie nie wiesz o co chodzi z tym Rmf-em.
                          Tam leci muzyka , raz dziennie Kałasznikow Bregowica i trzy razy dziennie
                          Bolero Rawela. W przerwach muzyki takie wpół- znane postaci mówią tak: nazywam
                          się (jakiś) Franek/Wojtek i słucham radia er em ef.

Mirku, jak będę znany też pójdę reklamować Rmf a Ty będziesz się bardzo cieszył że mnie znasz.
                          KIchonor
                          • sorel.lina Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 13:22
                            A ja jestem sorellina (przez małe "s") i też słucham radia RMF... czasami. smile
                            • kicho_nor Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 14:37
                              albowiem kto się pomniejsza wywyższonym będzie
                              • sorel.lina Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 14:46
                                kicho_nor napisał:

> albowiem kto się pomniejsza wywyższonym będzie

O! big_grin
                                • hardy1 Re: 13 listopada 2013, CWP 14.11.13, 18:14
                                  A ja jestem zwolennikiem złotego środka Arystotelesa. Mogę więc rozpoczynać się na średnią literę; ani wielką, ani małą. Ponieważ do tej pory nikt takiej nie wymyślił, więc ktoś musi być pierwszy. Ja jestem smile
                                  Mogę się pisać H/hardy, do czasu wprowadzenia przez producentów nowej klawiatury.

Albowiem kto się nie wywyższa ani nie pomniejsza, żyć długo będzie.
                          • mirekms 15 listopada 2013, CWP 15.11.13, 18:26

Kichonorze
                            moje wyznanie czytelniczej wiary do GW i red.S.Blumsztajna była godne baletnicy
                            przez duże Ja podkreśliłem, co czytam i dlaczego,taka ze mnie ważna persona na
                            forum i najbliższych okolicach

na Twój wpis zareagowałem obroną przez atak,na
                            swoją obronę mam wdzięk: Panie Kolego,piękno,co?

wracając do radia,przez długi czas słuchałem RMF Classic
                            przestałem,red.P.Semka reklamował swoje dziennikarskie
                            wdzięki,dostawałem ruchy wymiotne,i to był koniec

muszę oszczędzać monitor,klawiaturę i haftowaną serwetkę
                            na białym biurku,na wysoki połysk zresztą,teraz taka moda

z podwórkowym pozdrowieniem
                            Mirosław
    • hardy1 14 listopada 2013, CWP 14.11.13, 07:32
      Dzień dobry czwartkowo.

W województwie pomorskim w miejscowości T. fotoradar ustawiono na dozwoloną prędkość. Kierowca otrzymał wysoki mandat, gdyż przekroczył prędkość aż o 37 km/h. Gmina już zaciera ręce w oczekiwaniu na kolejne masowe wpływy z mandatów. Rowerzyści, a nawet piesi, niech nie wzruszają ramionami, gdyż oni też będą płacić. Dzieci też (znaczy ich rodzice). Nie ma zmiłuj...
      Rada ustawiono na dozwoloną prędkość 0 km/h. Słownie zero wink Po protestach i reklamacjach radar wycofano, a "wadza" tłumaczyła, że się pomyliła - tylko testowano urządzenie, a mandaty wysłano pomyłkowo.
      Pomyłkowo czy szukano jeleni, którzy nie przeczytają dokładnie mandatu? Na własnym przykładzie wiem (głośno było o tym w ub.roku w tivi), że można fotoradar postawić zaraz za zakrętem zasłoniętym drzewami, bez szansy na wyhamowanie z 90 do 50 km. To gmina na trasie między Koszalinem a Mielnem. Podobno pieniążki z mandatów to było 70% dochodów rocznych gminy...
      • mirekms Re: 14 listopada 2013, CWP 14.11.13, 09:05

dzisiaj ważne spotkanie w biurze premiera Donalda Tuska (link)
        • hardy1 Re: 14 listopada 2013, CWP 14.11.13, 18:07
          Dla kogo ważne? O paradoksie, wszystkich. Dalsza próba utrzymania i zwiększenia wpływów krk na życie publiczne w Polsce.
          • mirekms Re: 14 listopada 2013, CWP 15.11.13, 18:31

Hardy,uchwały KEP są ważne,tak jaki kiedyś BP partii,rząd rządzi,episkopat kieruje
            • hardy1 Re: 14 listopada 2013, CWP 15.11.13, 19:25
              Mam nadzieję, Mirku, że uchwały KEP stracą swą moc, podobnie jak straciły decyzje BP.

PS. Dla dużo młodszych - nie piszemy o British Petroleum.
              • kicho_nor Re: 14 listopada 2013, CWP 15.11.13, 19:40
                no właśnie Mirku, dalej o tych przeprosinach dziennikarzy.
                Bo ja sądzę, że przepraszać powinni ci na górze bo są
                upoważnieni do przepraszania.

My tu z Podwórka moglibyśmy też wysłać przeprosiny do Rosji za te burdy
                pod ich ambasadą i by było z naszej strony bardzo ładnie ale jakoś głupio

zauważ (podobieństwo) że wypowiadam się za wszystkich tu z Podwórka
      • hardy1 Re: 14 listopada 2013, CWP 14.11.13, 18:05
        Rano nie opowiadałem bajek. Poniżej link do artykułu o tym radarze, ustawionym na dozwoloną prędkość - zero km/h smile :
        www.tvn24.pl/pomorze,42/fotoradar-ustawiony-na-0-km-h-rozeslali-mandaty-teraz-przepraszaja,370655.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka