Dodaj do ulubionych

Pogratulować

06.10.15, 19:12
Znalazłam na FB, nie pozostaje mi nic innego, jak tylko pogratulować artyście smile

http://i61.tinypic.com/szeauo.jpg

http://i62.tinypic.com/8ygv47.jpg
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 20:22
      a teraz masz juiz wsciegle grozbyy i szantaze ze i Ciebie wykoncza. Tak jak i mnie....
      No, ma niezlegp adwokata.....-.big_grin
      Wie jak z damulki forse ciagnac....smirk
      • wscieklyuklad Re: Pogratulować 06.10.15, 20:28
        Czyżby kisiałki bredzisławy znów wydały PiSk?
        • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 22:43
          TAK! I jeszcze jaki! Tam sie az od bredni gotuje.....big_grin
          wscieklyuklad napisał:

> Czyżby kisiałki bredzisławy znów wydały PiSk?
      • sorel.lina Re: Pogratulować 06.10.15, 21:31
        Nic mi nie wiadomo o tym, by publikowanie Twoich obrazów było zakazane i stanowiło naruszenie prawa. Opinia Marianne Gutmann (upubliczniona przez nią i dostępna dla wszystkich na FB) - dla Ciebie bardzo pochlebna - też chyba nie jest przestępstwem z jej strony?
        A pogróżki, pomówienia, insynuacje, ataki na rodzinę... cóż przywykłam. Taki tam już zwyczaj i taki styl.

• sorel.lina Re: Pogratulować 06.10.15, 22:09

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
          Stanisław Lem
          • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 22:49
            FAKT.big_grin A damulki nawet nie wiedza jakie prawa na FB obowiazuja. Tak samo jak nie maja pojecia - (same o tym pisza ) jak wyglada leasing aut....big_grinbig_grinbig_grin
            No ale coz....nie kazdy jest alfa & omega.
            Tylko dwie damulki.....big_grinbig_grinbig_grin

sorel.lina napisała:

>
            > "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest ty
            > lu idiotów."

> Stanisław Lem
        • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 22:47
          Sorellino......Ty sie damulkami nie przejmuj.
          Jedna pochowala matke, matka jeszcze nuie ostygla, spadek zostal skasowany, auto zostalo zamowione.big_grin
          Druga - w nadziei ze wymieni stare, osmioletnie "blue motion VW" - dziadostwo na moj koszt i pare wycieczek "palcem po mapie" na koszt Twoj lub Karen......tez szaleje.
          Dajmy im poszalec.
          A ja jkako piewrszwy mam nadzieje jak najszybciej spotkac sie z damulkami w sadzie.
          Moze wtedy otrzezwieja? Ale watpie....smirk
    • hardy1 Re: Pogratulować 06.10.15, 22:48
      Może ktoś przetłumaczyć, co Marianne Gutmann napisała w komentarzu pod obrazem? ?
      • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 22:51
        Hardy....moge. Ale po co? Damulki zaraz okrzykna ze ja nie znam angielskiego, tak jak niemieckiego i polskiego.
        Moje zona tez nie. Mimo, ze jest .......British.big_grin
      • sorel.lina Re: Pogratulować 06.10.15, 23:27
        hardy1 napisał:

> Może ktoś przetłumaczyć, co Marianne Gutmann napisała w komentarzu pod obrazem?

Spróbuję, Hardy smile
        Tak mniej więcej:

Wywołujący głębokie wrażenie obraz artysty J.L. Podoba mi się ta praca i wszystkie inne jego obrazy. Nie tylko z powodu doskonałego stylu i techniki malarskiej. Wielu innych artystów też potrafi malować/ rysować. Nie, chodzi o znacznie więcej, jeśli to ma być wielka współczesna sztuka.
        Obrazy J.L.rzucają nam wyzwanie... Zmuszają umysł do pracy, wymagają czasu, by przyjrzeć się detalom, jak są ze sobą powiązane. Gdzie jest ten związek?
        Z niektórymi dziełami J.L. będziemy odczuwać większą bliskość, inne będzie nam trudniej zrozumieć, będziemy zmuszeni poszukać w historii. Jedno jest pewne: jest to bardzo inteligentna gra sztuki, polityki, psychologii, astrologii, nauki... Odkryjcie więcej - warto...
        J.L. studiował w Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie, najstarszej polskiej akademii sztuki, założonej w 1818 roku.
        • hardy1 Re: Pogratulować 07.10.15, 18:31
          Dziękuję za przetłumaczenie, Sorellino smile
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 06.10.15, 22:54
      Sorellino.....wedlug prawa niemieckiego -n azywanie kogos zlodziekjem - a to w tej chili ta damulka uczynila - jest karalne.
      Jesli bedziesz potrzebowala stoje w 100 % do Twojej dyspozycji. Pomoca prawna w niemczech i nie tylko.
      Bo ktos musi te damulki sprowadzic na ziemie.
      I dziwie sie, ze ich adwokat do tej pory tego nie zrobil.smirk
      Ale zrobie to ja.
      • wscieklyuklad Re: Pogratulować 06.10.15, 23:21
        Żółte papiery uniemożliwiają wydanie wyroku skazującego w przypadku kisiałków bredzisławów.
        Zresztą bez większego żalu.
      • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 00:36
        Niech mnie nazywają jak chcą, na opinii "stamtąd" zupełnie mi nie zależy.
        Ale dziękuję, Zorro.
    • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 00:14
      Oooo, widzę że serialu prawniczego ciąg dalszy. Nie jestem na bieżąco, więc: czy odbyła się już jakaś rozprawa?
      • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 00:25
        Szaliczku, dobry wieczór!
        Teraz proces grozi mnie! smile Za to przestępstwo, co widać u góry wątku.
        Pozdrawiam Cię serdecznie. Lubię, bardzo lubię Twoje odwiedziny.
        • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 00:30
          Coś dużo tych - potencjalnie - podsądnych : )))))

Sorellino, praca, dużo pracy i obowiązków : /
          W zasadzie powinnam już spać, bo jutro kolejny męczący dzień.
          Ale ... musiałam jeszcze coś sprawdzić, wydrukować i otworzyłam neta - czyli forum : )
          I poszło : )
          • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 00:33
            I poszłooo! smile
            Doskonale Cię rozumiem, Szaliczku. Miłej lektury! smile
            • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 00:35
              nie... niestety : ) - przed szóstą pobudka : ( (nie przywyknę nigdy!)

Dobranoc Sorellino.
              Co jakiś czas "dam głos" : D
              • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 00:36
                Dobrej nocy, Szaliczku! smile
                • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 00:45
                  Dobranoc : )
                  • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 08:48
                    wiecie co? Czytam ten belkot damulki i sie zastanawiam czy do niej doszlo na jakie "pole minowe " damulka sama sie pakuje? Bo jesli nawet do damulki nie dociera to co jej delikatnie na temat obrazania innych powiedzial - to mnie slow po prostu brak. Jezeli jej adwokat do mnie liscie ppisze, ze nazwania mnie "skurwysynem i alfonsem" bylo krotkotrwale bo zaraz usuniete to chyba damulka naprawde nie zrozumiala. Bo teraz piszac o mnie "padalec. cham, Polacken Pack" a o Sorellinie "zlodziejka" - to albo naprawde ma "zolte papiery" - jak WU pisze, albo szalenstwo tak zaslepilo jej umysl, ze damulka naprawde nie wie co robi.
                    A ja z przyjemnoscia spotkam sie z damulka i jej kolezanka AL..U w sadzie.......big_grin
                    A dla informacji damulki jeszcze raz - RECHTSSCHUTZ - ktorym damulka tak sie chwali - ja rowniez posiadam. Od wielu, wielu lat. Adwokata tez mam. I to dobrego. I moze damulka byc pewna, ze uruchomie i jedno i drugie zaraz po powrocie z urlopu. Bo mysle, ze jakis pozew do sadu od jej adwokata juz bedzie na mnie w domu czekal.
                    A wtedy zabawa sie skonczy i zaczniemy z damulka na powaznie.smirk
                    A na razie korzystam z urlopu. Toledo - SUPER! Dzisiaj jedziemy na samo poludnie nad morze. Co tez i ja damulce polecam....."palcem po mapie"big_grin
                    • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 17:25
                      Nadal nie rozumiem wielu rzeczy. Na przykład takiej: kto zabronił Zorru zamieszczać zdjęcie swojego obrazka tam, gdzie chce? I kto zabronił powielać go Sorellinie czy Karen? I dlaczego kopiowanie czegoś co zostało zamieszczone na FB, jest karalne? Z tym że zaznaczę, że nie mam konta na fejsie. Więc może nie wiem czegoś?
                      • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 18:01
                        sza.aliczek napisała:

> Nadal nie rozumiem wielu rzeczy. Na przykład takiej: kto zabronił Zorru zamiesz
                        > czać zdjęcie swojego obrazka tam, gdzie chce? I kto zabronił powielać go Sorell
                        > inie czy Karen?

No właśnie, Szaliczku, nikt nikomu tego nie zabronił!
                        Mógłby to zrobić jedynie sąd prawomocnym orzeczeniem/wyrokiem, nikt więcej. Jak dotąd nic mi o takiej decyzji sądu nie wiadomo. Jeśli orzeczenie o zakazie publikowania obrazu/ów Zorra zostanie wydane, uszanuję je.
                        • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 18:09
                          no nie ukrywam, że ten "casus" jest frapujący i pal diabli że koniec wakacji! : )))
                          normalnie się czyta, jak przygody Eberharda Mocka ! : )))
                        • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 18:10
                          P.S. Warto przy tym pamiętać, że obowiązuje zasada, według której prawo nie działa wstecz.
                      • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 18:52
                        Szaliku!!!big_grin
                        O to wlasnmie chodzi, ze NIKT nie zabronil! A damulki regulaminu ( i nie tylko FB ) nie znaja!
                        I chyba tez caly czas nie wiedza, czego w trzech pismach do mnie domagal sie ich adwokat.smirk
                        sza.aliczek napisała:

> Nadal nie rozumiem wielu rzeczy. Na przykład takiej: kto zabronił Zorru zamiesz
                        > czać zdjęcie swojego obrazka tam, gdzie chce? I kto zabronił powielać go Sorell
                        > inie czy Karen? I dlaczego kopiowanie czegoś co zostało zamieszczone na FB, jes
                        > t karalne? Z tym że zaznaczę, że nie mam konta na fejsie. Więc może nie wiem cz
                        > egoś?
                        • 1zorro-bis Emigrantki...... 07.10.15, 19:00
                          no coz, znam wiele emigrantek Maja doktoratym maja wysokie stanowiska, sa artystkami, sa aktorkami, maja udane dzieci i szczesliwe zycie rodzinne.
                          Ale znam tez pare innych przykladow - jedna siedzi za morderstwo (TAK!!!), jedna pracowala w burdelu, jedna skonczyla a hospicjum po ostrej "jezdzie" na haju, znam tez pare sprzataczek i znam tez inne.....dziwne.
                          Zycie rozne plata figle.
                          Ale swirow jest pelno i to nie tylko na emigracji. smirk
                          Zeby bylo sprawiedliwie.big_grin
                          • wscieklyuklad Re: Emigrantki...... 07.10.15, 19:11
                            Te bez wykształcenia z reguły pełniły rolę markietanek.
                            • 1zorro-bis Re: Emigrantki...... 07.10.15, 20:22
                              big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                              wscieklyuklad napisał:

> Te bez wykształcenia z reguły pełniły rolę markietanek.
                          • vidavil-125 Re: Emigrantki...... 07.10.15, 19:31
                            Zorro napisał:
                            no coz, znam wiele emigrantek Maja doktoratym maja wysokie stanowiska, sa artystkami, sa aktorkami, maja udane dzieci i szczesliwe zycie rodzinne.
                            Ale znam tez pare innych przykladow - jedna siedzi za morderstwo (TAK!!!), jedna pracowala w burdelu, jedna skonczyla a hospicjum po ostrej "jezdzie" na haju, znam tez pare sprzataczek i znam tez inne.....dziwne.

Ja pier....ę Zorro, Ty to masz znajomośi !!!
                            • 1zorro-bis Re: Emigrantki...... 07.10.15, 20:23
                              ......"Ja pier....ę Zorro, Ty to masz znajomośi !!! ...."smirk
                              Prawda?big_grin No, nie badz taki skromny! Ty tez!big_grinbig_grinbig_grin
                          • 1zorro-bis Re: Emigrantki...... 08.10.15, 18:25
                            Rany boskie......smirk
                            Przejechalem z zona 600 km, zjedlismy male co -nieco, otwieram wiadome forum (zeby byc na bierzaco, czy mnie hiszpanska Policja juz nie sciga...big_grin) i....razem z zona oniemielismy z wrazenia. Pozwolilem sobie ostatnie dzisiejsze werety damulek mojej zonie przeczytac. Takiego jezykowego dna i barachla jak zyje nie czytalem i zona tez nie. A mialem rozne kontakty z roznymi ludzmi. Nawet moja dawna znajoma z poczatku lat 80-tych, ktora faktycznie w niemieckim burdelu jako HURE - pracowala, takiego jezyka nigdy nie uzywala.
                            Ja moge to tlumaczyc tylko jednym, albo damulka psychotropy przedawkowala albo.....to po prostu styl jednej i drugiej do niedawna skrzetnie maskowany.
                            Ale o czym by to swiadczylo?:
                            big_grin
                            I tak jeszcze raz chcialbym wszystkim wyjasnic - otrzymalem TRZY pisma od adwokata damulek - w ktorych wzywa mnie do zaprzestania obrzydliwwej dzialalnosci na ich temat - w ktorej niby JA PISZE i PRZEDSTAWIAM dwie damulki jako pracujeace KURWY ( sorry Loczku jeszcze raz za to slowo - ale tak pisze tak ich adwiookat! HURE to znaczy po polsku - KURWA)
                            No wiec je sie pytam kto w tej "poludniowoamerykanskiej telenoweli" zwariowal? Ja chyba nie. Bo w ZADNYM pismie adwokat damulek nie napisal SLOWA na temat jakiegos obrazka.
                            Bo gdyby napisal, to bym mu oczywiscie odpowiedzial......big_grin
                            • wscieklyuklad Re: Emigrantki...... 08.10.15, 18:45
                              Szkoda czasu na te analizy.
                              Po prostu przyjmij wreszcie do wiadomości, że masz do czynienia z Trójcą Kisiałków Bredzisławków Trojga Imion.

Bredzisławki kiszą (stąd kisiałki) się w świecie swoich bredni (stąd bredzisławki) i jest to przypadłość niestety nieuleczalna o czym świadczą siewodniejsze wypryki najbredzisławka (ksywka Papa-ragazzi).

Ten konglomerat bytów jest przykładem Martyrologii Zbiorowej, w której permanentna i nieuleczalnafobia zderza się z równie niereformowalnym narcyzmem (w stosunku 1:2)
                              • 1zorro-bis Re: Emigrantki...... 08.10.15, 19:34
                                DOBRE.big_grinbig_grinbig_grin
                                wscieklyuklad napisał:

> Szkoda czasu na te analizy.
                                > Po prostu przyjmij wreszcie do wiadomości, że masz do czynienia z Trójcą Kisiał
                                > ków Bredzisławków Trojga Imion.
                                >
                                > Bredzisławki kiszą (stąd kisiałki) się w świecie swoich bredni (stąd bredzisław
                                > ki) i jest to przypadłość niestety nieuleczalna o czym świadczą siewodniejsze w
                                > ypryki najbredzisławka (ksywka Papa-ragazzi).
                                >
                                > Ten konglomerat bytów jest przykładem Martyrologii Zbiorowej, w której permanen
                                > tna i nieuleczalnafobia zderza się z równie niereformowalnym narcyzmem (w stosu
                                > nku 1:2)
                                • 1zorro-bis Re: Emigrantki...... 17.10.15, 11:19
                                  znalazlem!
                                  W necie....
                                  Prokurator! Prokuarator!big_grinbig_grinbig_grin
                                  www.artconsult.pl/artysci/jacek-lipowczan/archiwum
                        • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 20:13
                          1zorro-bis napisał:

> Szaliku!!! big_grin
                          > O to wlasnmie chodzi, ze NIKT nie zabronil!

Co z tego, ale "adwokat" wink się "wkurzył"! wink

I "ingerował" bardzo wysoko! big_grin
                          • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 20:26
                            tak! adwokat bardzo wysoko ingerowal! Tak ingerowal ze az musialem sprawdzic i tu i tam co
                            wyingerowal.big_grin
                            No, wyingerowal.wyingerowal! Ze sie damulkom w glowenkach cos poingerowalo.big_grin
                            A tu i tam nic ni zniknelo.....big_grinbig_grinbig_grin
                            Jezu.....dlugo beda te "poludniowoamerykanska telenowele" dla sprzataczek i gospodyn domowych damulki ciagnac?big_grinbig_grin

"taniec z gwiozdami, po....parysku"
                            • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 20:29
                              Możesz mi napisać, co powinno było zniknąć. I skąd?
                              • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 20:47
                                Powinien był zniknąć inkryminowany obraz. I to z całego netu. Niestety, żaden adwokat, a zwłaszcza "adwokat" nie ma takiej mocy sprawczej. smile
                                • vidavil-125 Re: Pogratulować 07.10.15, 20:52
                                  Zorro
                                  Jesteś sprawcą całego tego co się tu ciągnie burdelu
                                  Bawiłeś się w Małpę Czerwoną i też niezłego burdelu narobiłeś
                                  Ile ujów nałapałeś to Twoje. Kolekcjonujesz?

• 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 22:38
                                    Kicho....ja nic nie kolekcjonuje.
                                    A w zyciu nie przypuszczalem - ja i moja zona . ze z dwieka swirami lunch w Paryzu bede konsumowal.
                                    A tak z ciekawosci - chcialbym sie damulki spytac - skad ona wziela te 120.000 km na liczniku w moim autku, jak ja jej do niego nie wpuscilem? Gdybym to zrobil to by mnie druga niewyzyta oskarzyla o seks a aucie....
                                    A tak dla informacji....to i owszem, nabylem autko od pierwszego wlasciciela z przebiegiem 42.000 km. 6 lat temu. Dzisiaj ma 71.000 km i jest dwa razy wiecej warte jak to oszukiwane gowno VW.....big_grinbig_grinbig_grin
                                    vidavil-125 napisał:

> Zorro
                                    > Jesteś sprawcą całego tego co się tu ciągnie burdelu
                                    > Bawiłeś się w Małpę Czerwoną i też niezłego burdelu narobiłeś
                                    > Ile ujów nałapałeś to Twoje. Kolekcjonujesz?
                                    >
                                • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 20:53
                                  ok, jako że nie zajrzę na FB, to się już nie dopytuję.
                                  rozumiem, że powinien był zniknąć obrazek J.L. jako "niezgodny z prawem" czy jakoś tak.
                                  Ale tak się nie stało - jest nadal.

Mam inny problem: wpisuję wyniki i normalnie trafia mnie szlag, bo tak dziwacznej (by nie rzec dobitniej) platformy nie spotkałam dotąd : (((
                                  • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 21:32
                                    sza.aliczek napisała:

> ok, jako że nie zajrzę na FB, to się już nie dopytuję.
                                    > rozumiem, że powinien był zniknąć obrazek J.L. jako "niezgodny z prawem" czy j
                                    > akoś tak.
                                    > Ale tak się nie stało - jest nadal.

Tak! Jest nadal dostępny w necie, bo nie jest (przynajmniej do ostatecznego orzeczenia sądu)
                                    "niezgodny z prawem". Zniknął tylko tutaj, w tym wątku, po "ingerencji adwokata" w hostingu.

"Adwokat" zaś w poczuciu niemocy, ucieka się (który to już raz?) do szantażu. Cóż...

> Mam inny problem: wpisuję wyniki i normalnie trafia mnie szlag, bo tak dziwaczn
                                    > ej (by nie rzec dobitniej) platformy nie spotkałam dotąd
                                    : (((

O jakie wyniki chodzi, Szaliczku?
                          • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 20:27
                            Sorellino, ale gdzie ingerował i na mocy czego? --> to jest właśnie to, czego ja nie rozumiem. Bo póki nie ma wyroku o zasadności pozwu, to nie ma problemu. Czyż nie tak?
                            • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 20:44
                              sza.aliczek napisała:

> Sorellino, ale gdzie ingerował i na mocy czego? --> to jest właśnie to,
                              > czego ja nie rozumiem
                              . Bo póki nie ma wyroku o zasadności pozwu, to nie ma
                              > problemu. Czyż nie tak?

Oczywiście, że tak, Szaliczku!
                              A "ingerował" ( nie - interweniował) "adwokat" (nie - adwokat) bardzo wysoko, w hostingu Tiny Pic. smile
                              Tyle ja, "nietechniczna i niekumata".
                            • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 22:33
                              zadalem sobie trudu i wlazlem na FB pani Gutmann z 21 Sierpnia....big_grin
                              I nic nie zostalo usuniete.
                              Cos kiepski ten adwokat damulek.....big_grinbig_grinbig_grin
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 08:54
      i tak na koniec bo przed nami 600 km.....big_grin
      Nie mozna byc zdrowym na umysle, jezeli sleczy sie cala noc przy kompie i pluje jeszcze w klawiature od samego rana.
      Ale....nie jestem lekarzem wiec o objawach nie bede sie wypowiadal.
      To raczej domena WU....big_grin
      • wscieklyuklad Re: Pogratulować 07.10.15, 09:19
        Mała prośba: określenie "damulki" zastąp już na stałe zwrotem "kisiałki bredzisławy".
        • vidavil-125 Re: Pogratulować 07.10.15, 09:46
          obawiam się czy do jakiegoś mordobicia nie dojdzie
          • k.karen Re: Pogratulować 07.10.15, 11:15
            Sorellino, chyba wytoczę Ci proces o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu tongue_out wink big_grin big_grin big_grin, bo przez Ciebie znowu zajrzałam na to gów...ne "forum".
            Rany Boskie! To jakiś amok z paranoją włącznie! I co tu więcej komentować? Nie mam kwalifikacji zawodowych do stawiania psychiatrycznych diagnoz, ale każdy normalny człowiek widzi od razu, że z psychiką tych osób jest bardzo źle. To już nie jest nawet histeria, to szał i wścieklizna z agresją bliską desperacji. Wulgaryzmy, epitety, kłamstwa, oszczerstwa... FUJ!
            Poza tym, nie dość, że biedne "toto" widzi coś czego nie ma, to jeszcze nie widzi tego co jest; nawet szpiclować dobrze nie potrafi big_grin

Na mojej tablicy FB, od dnia, w którym J.L. udostępnił u mnie swój obraz "Emigrantki '81" (czyli dokładnie od 4 lipca tego roku), jest tam ogólnie dostępny i ma się dobrze. I nawet przez jedną sekundę nie miałam zamiaru go ukrywać, bo na jakiej podstawie?
            Co więcej, 21 sierpnia udostępniłam u siebie na FB post Marianne G. (mojej znajomej fb) z tą doskonałą recenzją obrazu J.L., i również jest ogólnie dostępny. smile smile smile

I to byłoby na tyle big_grin
            • vidavil-125 Re: Pogratulować 07.10.15, 13:00
              Przeczytałem tam nocne na tym tam forum wpisy.
              Myślę że mocno babie odbiło.
              Albo baba jest świrem albo gra świra. Granie na świra pozwala na dowolny sposób
              i jak tylko się chce na obrażanie innych.
              Tylko atakiem świra można uzasadnić ale nie usprawiedliwić wypowiedź nocnej tej pani
              o córce innej pani. Za taki wpis ta nocna pani powinna dostać mokrą ścirą po pysku
              • ulisses-achaj Re: Pogratulować 07.10.15, 13:09
                Wszystko w swoim czasie ....
                • hardy1 Re: Pogratulować 07.10.15, 18:43
                  Poczytałem wątek. Nawet niezbyt wiem, co wpisać.
                  Chyba tak: "dopóty dzban wodę nosi..."
              • wscieklyuklad Re: Pogratulować 07.10.15, 13:35
                Po pierwsze primo Vidavilu - te nocne wypryki kisiałki bredzisławy to bez wątpienia fragment z pamiętnika rodzinnego wspomnianej - zgodzić się trzeba, że w tamtych czasach tak się łapało na emigracyjny socjal więc dziwić tylko moźe tak ekshibicjonistyczne wyznanie, bo chwalić się faktycznie nie bardzo jest czym.
                Po drugie primo Vidavilu - walenie ścierą gęstszej postaci smrodu w postaci kisiałków bredzisławek w trzech osobach ( tzw. Trójkąt bredzislawsko- kisialny) jest niewykonalne, więc nie ma o czym mówić.
                Ale mimo wszystko spodziewam się wypryku trzeciej z kisiałek bredzisławek prykającej na tzw. Wabia.
              • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 13:43
                vidavil-125 napisał:

> za taki wpis ta nocna pani powinna dostać mokrą ścirą po pysku

Wiesz, Vidavilu, chyba byłoby szkoda tej ściry.
              • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 17:31
                ze zdjęć Sorelliny wiem, że jej córka jest ładną kobietą, ma fajnego synka i fajne zwierzaki : )
                tyle wystarczy, Kiszencjo : ) bo to forum i tylko forum.
                • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 17:51
                  Masz rację! Dziękuję, Szaliczku! smile
                  • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 18:05
                    smile

No powiedz: nie każdy rodzic może pochwalić się urodziwym potomstwem : )
                    • sorel.lina Re: Pogratulować 07.10.15, 18:12
                      Szaliczku, każde dziecko jeśli jest kochane, jest i piękne! smile
                      • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 18:18
                        subiektywnie owszem smile
                        obiektywnie - nie każde : )
                        • sorel.lina Re: Pogratulować, ale 07.10.15, 18:25
                          Wiesz..., chyba nie ma brzydkich dzieci...
                          Co z nich potem wyrasta, to inna sprawa. Na ich twarzach zapisują się przeżycia dobre i złe, doświadczenia, nastawienie do ludzi, do świata itp...
                          Eee, co się będę wymądrzać! smile
              • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 18:49
                BRAWO!!!!big_grinbig_grinbig_grin
                vidavil-125 napisał:

> Przeczytałem tam nocne na tym tam forum wpisy.
                > Myślę że mocno babie odbiło.
                > Albo baba jest świrem albo gra świra. Granie na świra pozwala na dowolny sposób
                >
                > i jak tylko się chce na obrażanie innych.
                > Tylko atakiem świra można uzasadnić ale nie usprawiedliwić wypowiedź nocnej tej
                > pani
                > o córce innej pani. Za taki wpis ta nocna pani powinna dostać mokrą ścirą po py
                > sku
            • sza.aliczek Re: Pogratulować 07.10.15, 17:26
              Co więcej, 21 sierpnia udostępniłam u siebie na FB post Marianne G. (mojej znajomej fb) z tą doskonałą recenzją obrazu J.L., i również jest ogólnie dostępny. smile smile smile
              ---------------------------

aaaa, już doczytałam. wpisy na FB są ogólnie dostępne.
        • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 18:46
          WU.... ich adwokat pisze o nich "DAMY"
          Poniewaz jednak slowo "DAMY" w tym wypadku nijak mi przez gardlo przejsc nie che, a nie chce owych osobniczek urazac - pisze.....damulki.big_grinbig_grinbig_grin
          wscieklyuklad napisał:

> Mała prośba: określenie "damulki" zastąp już na stałe zwrotem "kisiałki bredzis
          > ławy".
          • wscieklyuklad Re: Pogratulować 07.10.15, 18:51
            Adwokata trzeba zrozumieć.
            Ale bez wątpienia jest to Trójca kisiałków bredzisławek.
            A stopień bredzenia dwójcy kisiałków brezisławków postępuje w tempie nieliniowym.
            Czekamy na brednie trzeciego kisiałka najbredzisławka.
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 18:45
      witajcie znad moza srodziemnego! Zeby sobie troche humor po 600 km jazdy i dobrym obiedzie poprawic/zepsuc??big_grin wlazlem na wiadome forum i od razu poczulem sie jak na dworcu w Warszawie w latack siedemdziesiatych. Ten sam jezyk, ten sam pijacki belkot i ten sam smrod z toaltey....big_grin
      Boze....jak damulka moze tak nisko upasc? Na miejscu jej adwokata wymowil bym jej pelnomocnictwo.
      Bo zeby tak sobie w "kolano ciagle strzelac"?big_grin
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 20:32
      i rozumiem, ze teraz pani Marianne Gutmann ma prokuratora na karku......big_grinbig_grinbig_grin
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 22:32
      Marianne Gutmann mit Jacek Lipowczan
      21. August ?

Impressive painting by artist Jacek Lipowczan (London/ England). I like this work and all his other paintings. Not only because of the excellent painting style/ technique. Many other artists can also paint/ draw. No, there is much more why it is great contemporary art. Jacek Lipowczan?s works challenge you ? You have to use your brain; you have to take time to look at the details, how they are connected. Where is the connection? With some of Jacek Lipowczan?s works you will h... Mehr anzeigen
      Marianne Gutmanns Foto.
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 07.10.15, 22:40
      Sorellino....przeciez i tutaj nic nie zniknelo.
      A moze ja mam juz zwidy?big_grinbig_grinbig_grin
      sorel.lina napisała:

> Znalazłam na FB, nie pozostaje mi nic innego, jak tylko pogratulować artyście :
      > )
      >
      > http://i61.tinypic.com/szeauo.jpg
      >
      > http://i62.tinypic.com/8ygv47.jpg
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 08.10.15, 08:11
      ZNIKNAL!!!!big_grinbig_grinbig_grin
      Tylko dla dwoch damulek, ktore maja blkade na FB od normalnych luszi.big_grin
      A oto jeden z komentarzy.....:
      "Nawet trudno sobie wyobrazić co obraz ten wywołał. Takiego potoku szamba jakie rozlały pewne dwie "panie" nie widziałem nigdy wczesniej....."
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 08.10.15, 08:15
      i kolejny komentarz pod podobno "znuknietym" obrazkiem.....big_grin
      "Każdy może myśleć, co chce. Ale wara, wara od wolności wymiany myśli, wara od artystów, od galerii, teatrów, filharmonii, oper i kin. Wara od kultury...."
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 08.10.15, 08:19
      lista "sciganych" przez dwie damulki robi sie coraz dluzsza.
      Zorro, Karen, Sorellina i pani Gutmann.big_grin
      Ja rozumiem, ze stare dziwdostwo VW ( po wypadku ) sie sypie a na nowe forsy brak. Ale czy nie lepiej wziac sie znowu za pucowanie biur i kancelarii albo ublagac KM, niz liczyc na jakiec 30.000 Euro od pacykarza i innych?
      Pucowanie uszlachetnia i jest pewniejsze.
      No, pozostaje jeszcze leasing - ale jak sama pisze o tym nie ma zielonego pojecia....big_grin
    • wscieklyuklad Re: Pogratulować 08.10.15, 08:29
      Oczywiście, że nie zniknęło, mimo, że wszczonśnięty do granic wytrzymałości Aperol (czy raczej Adwokat, bo tak kisialić bredzisławić można tylko po wyskoku) ingerował (??????!!!!! - przydałaby sie znajomość języka, w którym się pisze) bredzisławie, bo cieniuchno, oj cieniuchno w tym względzie) w Niebiesiech.
      I Niebiosa - też wszczonśnięte - jak to zawsze robią, gdy ktoś wniesie o to do Tiny Pic, zablokowało, ale tylko kawałek obrazka, gdyż na screenie wciąż ukazują sie "wrażliwe" Dane Kisięco-bredzisławne naruszające Pierwszy Artykuł.
      Pozostaje żywić nadzieję, że wszczonśnięty Adwokat (czy może raczej Aperol) dziś znów "zaingeruje" ( oj, przydałaby się znajomość znaczenia słów w ojczystym języku, bredzisławie, bo cieniuchno z tym, oj cieniuchno) wysoko i skasują pozostałe 10% Wrażliwych Danych Osobowych.

Po przemyśleniu: raczej nie zaingeruje (oj, i dalej jak wyżej w nawiasach), gdyż odbiorca musiałby ponieść znaczne koszty by ustalić, kogo ( w tym przypadku "co") prezentuje malunek, zatem nie jest to naruszenie wizerunku czegoś.

Łoj, bidny ten Adwokat, bidny.
      Ileż on musi wycierpieć na co dzień!
      • 1zorro-bis Re: Pogratulować 08.10.15, 09:01
        lepiej ten temat tutaj zakonczmy bo jeszcze wszczonsnienty zespol damulkowo-adwokatowy jakiegos zawalu dostanie i bedzie na nas.....
        A my sobie dalej w droge.....big_grin
        • sorel.lina Re: Pogratulować 08.10.15, 14:40
          A więc na zakończenie miła (dla mnie) wiadomość. Pani Gutmann zaprosiła mnie do grona swoich znajomych na FB. Cieszę się, bo Marianne pisze świetne recenzje malarskie i nie tylko, będę je z przyjemnością czytać. smile

http://i61.tinypic.com/1zbt7ww.jpg
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 17.10.15, 11:30
      big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      1. Wprowadzenie do sztuki Zdzisława Beksińskiego

W obecnych czasach Zdzisław Beksiński (1929 ? 2005) jest już znany na całym świecie. Jego obrazy, rzeźby, fotografie i dzieła stworzone przy pomocy zaawansowanych technik artystycznych, stoją na wciąż nieokreślonej ale ważnej granicy pomiędzy elitarną sztuką dla koneserów i mecenasów sztuki ? oraz sztuką popularną wśród autorów blogów internetowych, okupujących liczne nisze rozmaitych serwisów społecznościowych. Z dziełami Beksińskiego utożsamiają się ?ciemne? subkultury młodzieżowe hołubiące każdy rodzaj sztuki piekielnej (zarówno starożytnej jak i współczesnej). Cenią go również eksperci awangardy, zaabsorbowani transformacją postaci, twarzy ludzkiej, przedmiotów i stanów świadomości.
      Sztuka Beksińskiego osiągnęła wymiar i znaczenie globalne. Jego kreacje są podziwiane na wszystkich zamieszkanych kontynentach. Europejscy, amerykańscy, azjatyccy fani polskiego artysty postrzegają go jako mistrza na miarę naszych czasów. Wyjątkowy artysta, który unaocznił granicę między światem materialnym i duchowym. Zjednoczył metamorfozy historii i transformacje natury. Ujawnił granice wytrzymałości i stanów kruchego, ludzkiego ciała. Geografię twarzy i miejsc, w których każdy pewnego dnia zostaje sam na sam z makabrą i strachem rodzącymi się w otchłani własnej świadomości.
      Dzieła Zdzisława Beksińskiego są charakterystyczne dla polskiego surrealizmu. Ten nurt ma uznanie całego świata, a mistrzowie tacy jak Beksiński wpisują się w kontekscie globalnym. Procesów sztuki XX i XXI wieku nie można analizować z pominięciem artystycznych idei i pojęć wniesionych przez innych polskich surrealistów. Wśród nazwisk wyliczanych przez krytyków i badaczy są: Edward Okuń, Józef Mehoffer, Jacek Malczewski, Stanisław Ignacy Witkiewicz, Henryk Fantazos, Tomasz Sętowski, Jacek Yerka, Wojciech Siudmak, Piotr Naliwajko, Jarosław Kukowski. Bardzo często surrealistyczną nutę można również znaleźć u takich artystów jak Michał Świder, Bronisław Chromy, Ewa Pello, Joanna Sierko-Filipowska. Oczywistym jest również wymienić takie nazwiska jak: Dariusz Twardoch, Tomasz Prądzyński, Piotr Adamczyk, Jacek Lipowczan, Włodzimierz Kukliński, Damian Kłaczkiewicz.
      Jak stwierdzono na pewnym blogu internetowym, istnieją całe ?polskie legiony? surrealistów. Dzięki nim mamy możliwość podziwiać mroczne reminiscencje biblijnych światów. I nie można pominąć faktu, że doświadczamy tego wszystkiego dzięki sztuce kraju katolickiego, który wydał na świat papieża Jana Pawła II.
      • sorel.lina Re: Pogratulować 17.10.15, 11:34

"Oczywistym jest również wymienić takie nazwiska jak: Dariusz Twardoch, Tomasz Prądzyński, Piotr Adamczyk, Jacek Lipowczan, Włodzimierz Kukliński, Damian Kłaczkiewicz".

No, to jeszcze raz gratulacje, Zorro! smile
        • wscieklyuklad Re: Pogratulować 17.10.15, 13:09
          No ale im większa sława, tym większa i kara!
          W tej sytuacji łamanie kołem uważam za wyrok łagodny
          • 1zorro-bis Re: Pogratulować 17.10.15, 13:23
            a potem spalenie na stosie.....big_grin
            wscieklyuklad napisał:

> No ale im większa sława, tym większa i kara!
            > W tej sytuacji łamanie kołem uważam za wyrok łagodny
        • 1zorro-bis Re: Pogratulować 17.10.15, 13:22
          big_grinbig_grinbig_grin
          Ja powiem "A" a na pewnym forum buldog juz ujada.....big_grinbig_grinbig_grin
          Potem dojdzie jeszcze pekinczyk.smirk
          sorel.lina napisała:

>
          > "Oczywistym jest również wymienić takie nazwiska jak: Dariusz Twardoch, Toma
          > sz Prądzyński, Piotr Adamczyk, Jacek Lipowczan, Włodzimierz Kukliński, Damian K
          > łaczkiewicz".

>
          > No, to jeszcze raz gratulacje, Zorro! smile
    • 1zorro-bis Re: Pogratulować 17.10.15, 13:32
      to sobie i Wam jeszcze zagram.......
      www.facebook.com/albertosardinas/videos/10153423161873011/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka