Dodaj do ulubionych

legitymacje

05.12.15, 23:11
Kaczyński nie legitymuje się żadnymi upoważnieniami do rządzenia
a rządzi.
To tak nie może być. Dlatego planowany jest na 13 grudnia cichy protest
przed siedzibą prezesa.
Cichy protest, ale może coś się wydarzy. Ktoś może zaświrować i wdać się
bójkę z porządkowym policjantem za co oberwie pałami po plecach
a nawet będzie internowany na 24 godziny w komisariacie.
Pały na plecach, dokąd nie znikną będzie można pokazywać reporterom
jako wynik reżimu Kaczyńskiego.
Ale i pały i internowanie w komisariacie może w dalszych latach stać
się legitymacją na salony i do ośmiorniczek.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: legitymacje 05.12.15, 23:38
      Jakaż to niesprawiedliwość! Kaczyński tak działał, tak dzielnie walczył z komuną, a te wstrętne komuchy ani go nie spałowały, ani nie internowały! Pewnikiem nie chciały dać mu legitymacji do rządzenia wolną Polską, wstępu na salony i jedzenia ośmiorniczek. Ani chybi podła intryga!
      • ulisses-achaj Re: legitymacje 06.12.15, 02:30
        Zaiste! Vidavil natomiast czujnie odkrył podła intrygę wiadomych sił plugawej reakcji dla niepoznaki nazywającej siebie samych jakimiś tam obrońcami demokracji! powszechnie wszak wiadomo że on nic a nic wspólnego z tym co się dzieje NIE MA
        Zakładając Vidavilu, że nie zmieniasz poglądów jak chorągiewka, przyjmuję że za komuny i w 1980-81, przewidując że mógłbyś nie daj Boże zostać styropianową elitą, odciąłeś się stanowczo i zdecydowanie od tych warchołów co to dawali się lać pałami i wodą, a dla rozrywki biegali po ścieżkach zdrowia, bo wszyscy oni to byli cyniczni karierowicza z darem profetycznym na miarę co najmniej Izajasza. Ty zaś w przeciwieństwie do nich zachowałeś się przyzwoicie i dlatego teraz piszesz co piszesz w słusznym wzmożeniu moralnym. Gratuluję Ci Twojej postawy, ale nie zazdroszczę, bo zazdrość jest mi zaprawdę rzeczą całkowicie obcą smile
        • ulisses-achaj Re: legitymacje 06.12.15, 02:38
          "że on nic a nic wspólnego z tym co się dzieje NIE MA" - on, czyli Kaczyński, a nie Vidavil...smile
        • vidavil-125 Re: legitymacje 06.12.15, 08:30
          Protest- pała. Kolejność zawsze taka sama, ale okoliczności inne. Więc Ulissesie
          nie zawłaszczaj sobie tamtego protestu jako jedynie słusznego.
          • k.karen Re: legitymacje 06.12.15, 09:58
            E tam... można se pogadać...
            Elektorat pis z tego wszystkiego i tak wie tylko, że przejdzie na emeryturę w wieku 50-ciu lat i dostanie co miesiąc górę pieniędzy, rodzice dostaną 500zł na... piąte dziecko. Ci którzy siedzieli w prl-owskich więzieniach, czyli tak zwana opozycja, to dzisiaj komuchy, a ci którzy wsadzali na kilka lat za ulotki do tych kryminałów, to dzisiaj wielcy patrioci. A poza tym, najprzelewielebniesiesiejszy, miłościwie nam panujący z Żoliborza to nowy mesjasz, który przyszedł i nam się objawił, jak zapowiadali prorocy... Garnki za 5000 tyś., które gotują i koce za 7000 tyś, które grzeją, dalej będą kupować...
          • ulisses-achaj Re: legitymacje 06.12.15, 11:44
            "Więc Ulissesie nie zawłaszczaj sobie tamtego protestu jako jedynie słusznego". Dalibóg, Vidavilu a gdzie ja to napisałem?? Byłbyś uprzejmy wskazać mi odpowiednie zdanie/a w moim poście? Ja odnoszę sie bezpośrednio to treści i sensu tego co piszesz, a Ty strzelasz obok... Ok. można tak, wciąż mamy w RP wolność słowa smile (jeszcze)
            • vidavil-125 Re: legitymacje 06.12.15, 14:34
              Nie pociągam Cię Ulissesie w odpowiedzialność za słowa.
              Być może nie napisałeś tego dosłownie, ale po zapachu przysmażonej cebulki
              na klatce schodowej domyślam się co sąsiadka gotuje
              • ulisses-achaj Re: legitymacje 06.12.15, 16:16
                A wiesz że istnieje coś takiego jak omamy węchowe??? smile
                • sorel.lina Re: legitymacje 06.12.15, 16:27
                  Panowie mili, zamiast się spierać,
                  uczcijmy razem chwałę bohatera!

http://i68.tinypic.com/2lcl8wl.jpg
                  • hardy1 Re: legitymacje 06.12.15, 19:21
                    Najwyższy czas, aby za niesamowicie tragiczne dwugodzinne prawie-internowanie bohater powinien dostać Order Orła Białego. Do tego za walkę Order Virtuti Militari I klasy.

A co, nie wolno im? Wolno. Zmienią nawet przepisy dotyczące VM, aby mu wręczyć. Możliwe, że wykrakałem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka