Dodaj do ulubionych

Przychodnia Zdrowie ginekolog

17.02.10, 09:15
to co dzieje się w tej przychodni to jakiś koszmar!miałam wątpliwą
przyjemność być tam wczoraj i kolejka nie miała końca. pacjentki
zapisane były co 5 minut!!!a w rzeczywistości kazda wizyta trwała
pół godziny - łatwo obliczyć jaka była kolejka. i jeszcze to, że
lekarze tam pracujacy rezygnują już po miesiacu- to chyba mówi samo
za siebie!!!DNO
Obserwuj wątek
    • a-ksie Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 11:58
      A już zdążyłam się ucieszyć, że znajdę wreszcie porządnego ginekologa który przy
      okazji pracuje w dobrym szpitalu. Cóż ale w Mediqu jest podobnie. Wizyta
      prywatna a zapisy tylko w dniu wizyty w dodatku nie na godzinę tylko na
      przedział czasowy np 18-19 Wygląda to tak, że na początku pacjentki przebywają w
      gabinecie ok 15-30 minut a pod koniec dnia to już tylko 5 minut. Często zdarzało
      mi się,że po wyjściu przypominałam sobie o co miałam zapytać, tak lekarz się
      spieszył.
      • nii-ka Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 17:11
        coz zmiencie lekarza ;)
      • aniasamosia Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 22:04
        Ja byłam raz na wizycie prywatnej w Mediqu i też mi się nie podobało. Za to
        znalazłam komfortowe wizyty w ramach funduszu w innej przychodni. Kolejki raczej
        niewielkie, zapisy - kiedy chcesz, położna świetna. Wyników nie trzeba odbierać,
        tylko czekają już w karcie pacjenta.
    • maserati_easy Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 13:15
      Skoro kolejki są duże, to chyba znaczy, że jest warto przyjść :))
      A z tym się zgodzę, na wizycie "za darmo" jest max ludzi:) standardowo jak wszędzie!
      • zbulwersowana6 Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 14:02
        nie zgodzę się, że kolejki świadczą o tym, że warto przyjść - tak
        jak napisałeś(aś)był to dzień darmowy i dlatego tyle kobiet było.
        gdy byłam tak w dzień płatny nie było wcale kolejki i z wizyty też
        byłam zadowolona - tylko, że ten lekarz już tam nie pracuje
        (przyjmował miesiąc!)wiec dlatego poszłam wczoraj i szok!nie
        doczekałam na moją kolej...
        • maserati_easy Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 14:23
          Zapewne chodzi Ci o dr. Kunickiego? Moja żona była u niego dwa razy, fakt
          świetny specjalista !! Obecnie jest u Sotowskiej w tej przychodni.

Taka masakryczna kolejka robi się zazwyczaj, któregoś z lekarzy nie ma. Wtedy
          się przepisujesz do obecnego. Każdy się chce leczyć, lekarzy specjalistów w
          Legionowie jest jednak kilku:)

Napisze tak, możemy wymieniać się poglądami na forum, ale do tego trzeba
          przywyknąć i czekać na zmianą naszego kochanego NFZ :) nie zawsze lekarz jest winny.

Swoją drogą zgodzę się z Tobą z tym, że wizyty bezpłatne będą górować zawsze,
          więc trzeba liczyć się z kolejkami :)

Bądźmy optymistyczni....
          • zbulwersowana6 Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 17.02.10, 14:51
            tak, chodzi mi o dr Kunickiego, chodzę do niego w Wawie i bardzo sie
            ucieszyłam, że przyjmuje w legionowie, niestety nie na długo:(
            a jeśli chodzi o tę przychodnie to zdania nie zmienię, może
            niedokładnie to ujęłam, nie chodziło mi tylko o kolejki. zostałam
            przez dr Kunickiego skierowana na badanie, które miałam mieć wczoraj
            wykonane przez pania doktor. czekałam bardzo długo aż się okazało,
            że ta dr nie wykonuje!!!przecież sama się nie zapisałam - zrobiła to
            położna, a ona powinna wiedziec jakie badania wykonuje dany lekarz!
            dlatego jestem taka zła i wiecej tam nie pójdę!
            • maserati_easy Przychodnia Ginekolog Legionowo 17.02.10, 15:05
              Kurcze jestem zszokowany Twoją opinią. Spotykam się zazwyczaj z pozytywnymi
              wypowiedziami odnośnie tej przychodni. Moja żona - u ginekologa, Ja internista -
              dr. Hapter jestem bardzo zadowolony. Hmm chyba faktycznie, musieli Ci zajść za
              skórę :( Jesli zmienie zdanie, zapewne też to przedstawię na forum.

życzę Ci zdrowia tak czy inaczej!!!!!!! Co do Ginekologa, sprawdzałaś mediqa,
              EL-MED?
              • zbulwersowana6 Re: Przychodnia Ginekolog Legionowo 17.02.10, 15:17
                hehe, dzięki najważniejsze żeby zdrówko było:)
                wiesz, ja nie mówie o lekarzach, bo słyszłam że lekarze są dobrymi
                specjalistami. ja po prostu się wczoraj do tej pani dr nie dostałam
                (bo nie robiła badania, na które byłam zapisana)a do kunickiego
                zapisana byłam już na marzec a tu lipa:(
                • maserati_easy Re: Przychodnia Ginekolog Legionowo 17.02.10, 15:32
                  podeslij mi swojego mail na priv, jak uda mi się ustalić, znaleźć, wyszukać coś
                  co Ciebie interesuje, dam znać. :)
    • mamazuczka2006 Uroki Przychodni Zdrowie 18.02.10, 09:22
      Nie wiem o co chodzi z tymi darmowymi dniami, ale w płatne jest tam taka sama porażka.
      Chodziłam kiedyś do dr Pająka i byłam z niego zadowolona, jednak ze względu na obowiązki zawodowe nie miałam czasu spędzać tam za każdym razem pół dnia w tym chaosie. Nie można się było zapisać na konkretną godzinę, a jeśli już się udało zapisać, to było to zupełnie bez znaczenia, bo na miejscu obowiązywała radosna twórczość kolejkowa.
      Pani Dorotka jest super przesympatyczna kobieta i położna, ale organizacyjnie to jest katastrofa.
      Podobnie było z dzieckiem - zapisaliśmy się tam do dobrego pediatry, co z tego jak nie mogliśmy wykonać noworodkowi wszystkich szczepień w terminie, bo też się nie można było wcześniej zapisać tylko wydzwaniać od rana godzinami na nieodbierany przez nikogo telefon w recepcji po to tylko, żeby się dowiedzieć, że na dany dzień nie ma już miejsc.
      Organizacyjnie ta przychodnia to porażka, chociaż mają naprawdę dobrych lekarzy.
      • zbulwersowana6 Re: Uroki Przychodni Zdrowie 18.02.10, 09:39
        potwierdzam, że jeśli chodzi o organizację to jedynym plusem jest sympatyczna p.
        Dorota, która próbuje jakoś to wszystko załagodzić:)
        • agaj11_net Re: Uroki Przychodni Zdrowie 13.04.10, 13:10
          Położne ok, ale poza tym porażka!!!
          Przeprowadziłam się w 14 tyg ciąży i w związku z tym że mieszkałam wcześniej 70
          km od Legionowa zmieniłam też lekarza prowadzącego.Do przychodni mam kilka
          kroków, opinii o lekarzach nie znałam więc pech chciał że trafiłam na dr
          Laskowskiego. Teraz jestem w 34 tygodniu ciąży, na szczęście póki co ciąża
          przebiega prawidłowo i może dlatego stwierdziłam że nie będę zmieniać lekarza bo
          w karcie ciąży byłby to już trzeci.
          Ale co do Pana dr to chodzę oczywiście na wizyty prywatne (bo zawsze tak
          sprytnie mi wypisuje zwolnienie)i raczej nie ma kolejek (o ile Pan doktor
          zamiast na 9 nie przyjedzie na 10.30 i zamiast od razu zacząć przyjmować
          klientki zamyka drzwi w gabinecie i rozwiązuje krzyżówkę).
          Wizyta ogranicza się do analizowania wyników, zadania pytania w stylu "skurcze
          albo plamienia występowały?", czasami zewnętrznie zbada brzuch, posłucha tętna
          (o ile uda mu się podłączyc sprzęt). Usg zrobił mi dopiero jak się upomniałam bo
          4 wizyty odbyły się bez, no a jeśli chodzi o badanie ginekologiczne to Pan
          doktor do tej pory nie stwierdził takiej konieczności.

Jednym słowem myślałam że lekarza który pracuje w Instytucie Matki i Dziecka
          stać na więcej zainteresowania pacjentką, szkoda że się myliłam.
    • kwiatuszek55555 Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 10.05.10, 15:41
      Dziś byłam na wizycie, a właściwie mialam wyznaczoną wizytę ale po
      ok 2 godzinach czekania - zrezygnowałam!Jak zwykle, jak co
      poniedziałek była "najmilsza" z pielęgniarek w gabinecie - może już
      czas na wczesniejszą emeryturę, jeśli się ma taki stosunek do pracy
      i do człowieka?! Byłam przed wyznaczonym czasem ok 10 minut
      wcześniej a tu sie dowiaduję, iż jest 1,5 godzinne opóżnienie, a
      obecnie jedna kobietka siedzi u lekarza ok. 1 godziny. Czekam
      cierpliwe - wychodzi ta kobieta a za nią Pani dyr. Przychodni (jak
      widać dobre znajome)- to już mnie nie dziwi dlaczego taka długa była
      wizyta, ciekawe czy wczesniej umówiona czy nie. Dobra czekam dalej -
      a przede mną jeszcze 7 kobitek. A za chwilę przychodzi kolejna Pani
      (a propo - żona Pana E... (dziennikarza naszej gazety) - ma godzinę
      najóźniejszą z nas wszystkich. Kręci sie i kręci - czekac za długo.
      Pielęgniarka prosi kolejną Panią do gabinetu - pozostało do mojej
      kolejki 6 osób- więc czekam. Jednak za chwilę do gabinetu wchodzi
      Pani E (tylko na chwilę) - jednak jakoś dziwnie nie wychodzi. Mijają
      kolejne minuty... Wreszcie wchodzę do gabinetu by spytać, jak długo
      trzeba czekać... a tu moje zdziwienie? - z gabinetu wychodzi 1
      kobietka natomiast, gdzie podziała się Pani E - skoro z gabinetu
      pielęgniarskiego nie wychodziła a w gabinecie też jej nie było - nie
      sprawdzałam jedynie w gabinecie ginekologa ... Czy tak ładnie
      wciskac się poza kolejką - wszyscy są równi, tak Pani E walczy o
      prawa, tak w mediach się wypowiada, mówi co jest złe - a sama źle
      nie postąpiła?Skomentowałam to krótko i wyszłam!
      • agaj11_net Re: Przychodnia Zdrowie ginekolog 11.05.10, 16:16
        Mi na szczęście udało się dostać do doktora przed Panią dyrektor przychodni i
        chyba jej synową, ona weszła po mnie. Dzięki Bogu to była moja ostatnia wizyta
        bo jestem w 38 tyg ciąży i za 10 dni mam się zgłosić do szpitala. Pielęgniarka z
        tego co wiem już jest na emeryturze i sobie dorabia, ale chyba pracuje tam za
        karę przynajmniej tak wnioskuje z jej zachowania ;-). A co do mojej wizyty to
        znowu ograniczyła się do badania brzucha, słuchania tętna i interpretacji
        wyników, w sumie po co badać ginekologicznie i robić usg na kilka dni przed
        porodem ;-).Aha co najciekawsze Pan doktor jeszcze mi wcisnął ściemę że
        zwolnienie lekarskie to on może wystawić tylko do 38 tygodnia, co jak się
        później dowiedziałam jest nieprawdą ale cóż musiałam czekać 2.5 godziny aż
        przyjmie mnie internista w przeciwnym wypadku zostałoby mi iść do pracy 10 dni
        przed porodem. PARODIA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka