Dodaj do ulubionych

Promocyjne ceny w Transludzie

01.03.10, 14:51
Chyba od dzisiaj są promocyjne ceny na przejazd do Wawy firmą translud.
Chyba zmusiła ich do tego sytuacja: więcej połączeń kolejowych oraz więcej przewoźników na tej trasie.
Nowa cena transluda to 3 zł, właściwie nie wygląda za bardzo na promocyjną, bo np. firmą Pana Zenka można aż z Popowa dojechać do Wawy za 4 zł.
Zobaczymy jak zareaguje na to rynek.
Obserwuj wątek
    • a-ksie Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 15:13
      Promocyjna cena obejmuje tylko odjeżdżających z przystanku Sobieskiego na ulicy
      Warszawskiej i z powrotem do tego przystanku. Może chodzi o to, że i tak nie da
      się usiąść wsiadając na tym przystanku a może przestraszyli się konkurencji. To
      fakt, że pasażerowie wolą wsiąść tam do autobusu innego przewoźnika o czym była
      już mowa tu na forum. Wg mnie powinni obniżyć jeszcze cenę przejazdu kilku
      przystanków, kiedyś w Nowym Dworze mieli taka obniżkę, że w obrębie miasta koszt
      1zł.
      • kka69 Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 16:43
        Faktycznie , "promocja" dotyczy tylko tego przystanku.
        Może właściciel transluda zauważył odpływ klientów , ale samą obniżką niewiele zdziała , powinien zwrócić na jakość swojej floty, poziom obsługi kierowców, dobrze by też było aby kierowcy zawsze wydawali bilety i żeby działało ogrzewanie , no i jak po całości , to żeby łatwiej było się "odkleić" od foteli w autobusie ;)
        Wtedy może klienci wrócą , może.
        • kowalndm Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 17:25
          Jak w końcu ruszy w pełni SKMka to Translud będzie musiał się
          poddać...
          • guayazyl1 Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 18:53
            kowalndm napisał:
            Jak w końcu ruszy w pełni SKMka to Translud będzie musiał się
            poddać...
            ----------------
            nie tak szybko.
            w zachodnim pasie miasta od Ludwisina przez Osiedle Sobieskiego i
            Osiedle Jagiellonska mieszka spora grupa ludzi, dla ktorej Translud
            to sprawny dojazd do centrum Warszawy.
            to przewaznie ludzie starsi bądz w srednim wieku. oni nie będą
            dyrdać do stacji kolejowej nawet jak ta kolej będzie się nazywac
            Superszybka.
            • godgod Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 20:16
              Jakim średnim? U mnie na ulicy (Ludwisin) na odcinku 100m jest kilkanaścioro małych dzieci.
              Ja tam liczę, że większość przesiądzie się na pociąg + most północny + Modlińska jako ekspresowa i jest dobrze. Wreszcie będzie jak 15-20 lat temu. Tylko do tego czasu 'Transludobusy' chyba już się rozpadną.

> to przewaznie ludzie starsi bądz w srednim wieku. oni nie będą
              > dyrdać do stacji kolejowej nawet jak ta kolej będzie się nazywac
              > Superszybka.
              • guayazyl1 Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 21:49
                godgod napisał:
                Jakim średnim? U mnie na ulicy (Ludwisin) na odcinku 100m jest
                kilkanaścioro małych dzieci.
                -------------------
                piszę o tych dojezdzających do pracy do centrum Warszawy ( zdaje
                się, ze to najwieksza grupa sposrod pasazerow i na zawartosc ich
                portfeli liczy przewoznik). male dzieci dojezdzają co najwyzej do
                legionowskich przedszkoli. raczej nie Transludem.
                • godgod Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 22:39
                  I tu się mylisz. Dzieci po Legionowie płacą złotówkę. Wiem, bo czasami, jak nie było innego środka lokomocji, korzystaliśmy właśnie ze "śmierdziucha". W autobusie zawsze oprócz nas był jeszcze ktoś, kto wysiadał koło przedszkola. Chodzi o powroty popołudniowe, nie wiem, jak rano.

> portfeli liczy przewoznik). male dzieci dojezdzają co najwyzej do
                  > legionowskich przedszkoli. raczej nie Trasludem.
                  • godgod Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 22:53
                    napisałem wysiadał, powinno być wsiadał, rzecz jasna :-)

godgod napisał:

> I tu się mylisz. Dzieci po Legionowie płacą złotówkę. Wiem, bo czasami, jak ni
                    > e było innego środka lokomocji, korzystaliśmy właśnie ze "śmierdziucha". W auto
                    > busie zawsze oprócz nas był jeszcze ktoś, kto wysiadał koło przedszkola. Chodzi
                    > o powroty popołudniowe, nie wiem, jak rano.
                    >
                    >
                    > > portfeli liczy przewoznik). male dzieci dojezdzają co najwyzej do
                    > > legionowskich przedszkoli. raczej nie Trasludem.
                  • guayazyl1 Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 22:59
                    godgod napisał:
                    I tu się mylisz. Dzieci po Legionowie płacą złotówkę.
                    ----------------
                    promocyjne ceny obejmują przejazd z Legionowa (ul.Warszawska) do
                    Warszawy. trzymajmy się tematu.
          • benieck Re: Promocyjne ceny w Transludzie 01.03.10, 21:37
            kowalndm napisał:

> Jak w końcu ruszy w pełni SKMka to Translud będzie musiał się
            > poddać...

Nie sądzę. Translud zapewnia przede wszystkim BEZPOŚREDNIE i komfortowe (nie
            licząc kilku Autosanów H9 w Bisie) połączenie z centrum Warszawy dla mieszkańców
            Chotomowa, Przystanku, Sobieskiego czy Jabłonny gdzie SKM-ki nie będzie. Jadąc
            pociągiem trzeba się wielokrotnie przesiadać (dowozówka+pociąg+metro).
            • kowalndm Re: Promocyjne ceny w Transludzie 02.03.10, 18:15
              Bezpośrednie połączenie owszem, ale nie z centrum Warszawy. Chyba
              nie zaprzeczysz, że większość i tak wysiada przy Gdańskim i
              przesiada się do metra, żeby nie tłuc się kolejnych 10-15 minut do
              centrum przez nawrotkę koło Inflanckiej a potem przez zapchany
              Bankowy.
              No i cena. SKMką dojedziesz do Warszawy na bilecie za 2,80 lub za
              2,00 (jeśli koś wysiada wcześniej). A Translud zrobił "wielką
              promocję", że z wytypowanego przystanku można kupić bilet za 3,00zł.

W każdym razie sądzę, że Transludowi ubędzie pasażerów.
              Dodatkowym atutem będzie to, że SKMka będzie jeździć nawet w nocy;)
              • benieck Re: Promocyjne ceny w Transludzie 02.03.10, 21:08
                kowalndm napisał:

> Bezpośrednie połączenie owszem, ale nie z centrum Warszawy. Chyba
                > nie zaprzeczysz, że większość i tak wysiada przy Gdańskim i
                > przesiada się do metra, żeby nie tłuc się kolejnych 10-15 minut do
                > centrum przez nawrotkę koło Inflanckiej a potem przez zapchany
                > Bankowy.
                > No i cena. SKMką dojedziesz do Warszawy na bilecie za 2,80 lub za
                > 2,00 (jeśli koś wysiada wcześniej). A Translud zrobił "wielką
                > promocję", że z wytypowanego przystanku można kupić bilet za 3,00zł.
                >
                > W każdym razie sądzę, że Transludowi ubędzie pasażerów.
                > Dodatkowym atutem będzie to, że SKMka będzie jeździć nawet w nocy;)

Poza szczytem i w weekendy większość jeździ do centrum. Jeśli chodzi o cenę to w
                metrze trzeba skasować drugi bilet (na 40 minutowym ciężko się będzie wyrobić).
                SKM w nocy na pewno nie będzie jeździć. Co najwyżej do północy.
                • kowalndm SKMką za 2,80 do centrum. 03.03.10, 20:12
                  Na 40 minutowym spokojnie się wyrobisz. 23-24 minuty pociągiem plus
                  5 minut metrem to zostaje jeszcze ponad 10 minut na przesiadkę i
                  oczekiwanie na metro.
                  • kowalndm Re: SKMką za 2,80 do centrum. 04.03.10, 19:09
                    Translud, żeby się liczyć musiałby zaoferować bilety po 2,00 zl do
                    centrum, co mu się chyba nie opłaca;)
                    • guayazyl1 Re: SKMką za 2,80 do centrum. 04.03.10, 19:38
                      kowalndm napisał:
                      Translud, żeby się liczyć musiałby zaoferować bilety po 2,00 zl do
                      centrum, co mu się chyba nie opłaca;)
                      ---------------------
                      panie...
                      Translud nie musi sie z niczym liczyc bo póki co, nie ma w tej
                      usludze konkurencji. rankiem te smierdzące autobusy, z obslugą na
                      którą narzekacie, pekają w szwach.
                      komu sie chce isc dwadziescia minut do stacji kolejowej, jesli ma
                      pod nosem autobus? przez dwadziescia minut mozna juz byc tym
                      autobusem na Zeraniu.
                      czas wczesnym rankiem ma dla kazdego kolosalne znaczenie i jakby
                      inny wymiar.
                      • benieck Re: SKMką za 2,80 do centrum. 04.03.10, 19:54
                        guayazyl1 napisał:

> kowalndm napisał:
                        > Translud, żeby się liczyć musiałby zaoferować bilety po 2,00 zl do
                        > centrum, co mu się chyba nie opłaca;)
                        > ---------------------
                        > panie...
                        > Translud nie musi sie z niczym liczyc bo póki co, nie ma w tej
                        > usludze konkurencji. rankiem te smierdzące autobusy, z obslugą na
                        > którą narzekacie, pekają w szwach.
                        > komu sie chce isc dwadziescia minut do stacji kolejowej, jesli ma
                        > pod nosem autobus? przez dwadziescia minut mozna juz byc tym
                        > autobusem na Zeraniu.
                        > czas wczesnym rankiem ma dla kazdego kolosalne znaczenie i jakby
                        > inny wymiar.

Wystarczy spojrzeć na linię otwocką. Tam kursują pociągi KM (jest nawet
                        specjalna promocyjna cena), była też SKM (do Falenicy) i linie prywatne
                        przetrwały. Minibusy, Olpexy i inne Arki jeżdżą w najlepsze. Mało tego Minibus
                        posiada autobusy przegubowe.
                • kowalndm SKMka również w nocy 03.03.10, 20:22
                  benieck napisał:
                  > SKM w nocy na pewno nie będzie jeździć. Co najwyżej do północy.
                  0.43 z Gdańskiego na 1.07 w Legionowie to według Ciebie jeszcze nie noc?
                  Niewiem czy od 15 marca czy w następnym etapie to oddaniu na Gdańskim
                  przynajmniej dwóch torów ale jest w rozkładzie
                  www.przewozyregionalne.pl/img_in//SRJP/Zmienione%20tabele%20SRJP%202009%20-%202010/tabela%20608%20z%20dnia%2001.03.2010.xls.pdf
    • cornellia Re: Promocyjne ceny w Transludzie 02.03.10, 16:55
      A ja staram sie bojkotowac translud, z powodu niebywale NIEGRZECZNYCH
      kierowców. Aż cud że firma zdołała skupić taką ilość chamów w jednym
      miejscu
      • jaceeek Re: Promocyjne ceny w Transludzie 02.03.10, 19:13
        Różni ludzie, różne potrzeby. W drodze do pracy potrafię przesiadać
        się 5 razy, bo zależy mi na czasie. Choć mógłbym tę samą trasę pokonać
        dwoma środkami transportu i jechać pół godziny dłużej. Książkę
        potrafię czytać w każdej pozycji, a i nie straszne mi tłoki w E4 ;)
        SKMka przejmie część pasażerów, ale na pewno nie mieszkańcom przy
        Sobieskiego i osób mających blisko do przystanków autobusowych.
        • kka69 Re: Promocyjne ceny w Transludzie 03.03.10, 12:02
          ta promocja , jeżeli jest tylko na przystanku Sobieskiego , to chyba jest na .... miejsca stojące ;) , bo na tym przystanku wsiadający już raczej tylko stoją.
          • mazdam Re: Promocyjne ceny w Transludzie 03.03.10, 21:28
            Mnie najbardziej denerwują niektórzy kierowcy.
            Zwłaszcza o 6:30 z Pętli 723 jeździ taki młody kierowca który
            wręcz krzyczy na pasażerów że nie dają mu 50gr wiadomo bilet 4,50.
            Nie mogę też się zgodzić że są nowe autobusy tylko w translud bis czasami stare.
            Te którymi ja jeżdżę są zawsze stare w zasadzie wszystkie rano mają przynajmniej
            po 20 lat (skąd wiem np. ten o
            7:20 napis na szybach made in czechoslovakia), 7:30 taki stary mercedes ma
            pewnie ze 30 lat...
            Ja wszystko rozumiem i generalnie uważam że jest to dobry pomysł na
            dojazd tylko ktoś powinien te autobusy kontrolować
            • benieck Re: Promocyjne ceny w Transludzie 03.03.10, 23:44
              mazdam napisał:

> Mnie najbardziej denerwują niektórzy kierowcy.
              > Zwłaszcza o 6:30 z Pętli 723 jeździ taki młody kierowca który
              > wręcz krzyczy na pasażerów że nie dają mu 50gr wiadomo bilet 4,50.
              > Nie mogę też się zgodzić że są nowe autobusy tylko w translud bis czasami stare
              > .
              > Te którymi ja jeżdżę są zawsze stare w zasadzie wszystkie rano mają przynajmnie
              > j
              > po 20 lat (skąd wiem np. ten o
              > 7:20 napis na szybach made in czechoslovakia), 7:30 taki stary mercedes ma
              > pewnie ze 30 lat...
              > Ja wszystko rozumiem i generalnie uważam że jest to dobry pomysł na
              > dojazd tylko ktoś powinien te autobusy kontrolować

Ten "made in czechoslovakia" to zapewne Karosa. Takie pojazdy eksploatuje
              przewoźnik "Margobus". Więc to nie Translud. Jeśli chodzi o Mercedesy to fakt,
              jest kilka sztuk pojazdów typu O303 z lat 80-tych jednak na pewną są o wiele
              bardziej komfortowe niż Autosany H-9 czy H-10. Reszta taboru to sprowadzone z
              zachodu kilku-kilkunastoletnie Setry, Neoplany i Many.
              • mazdam Re: Promocyjne ceny w Transludzie 04.03.10, 12:32
                Nie prawda zarówno ten o 7:20 jak i ten o 7:30 zawsze sa stare mają nakleję
                TRANSLUD. (w tym KAROSA o której piszesz)

Generalnie dziwi mnie polityka firmy która w najbardziej obleganych godzinach
                (rano, wieczór) wystawia najstarsze autobusy. Czasem obserwuje że w ciągu dnia
                jeżdzą całkiem przyzwoite. Po za tym bardzo często jest w środku po prostu brudno.

Nie jest żadnym przeciwnikiem TRANSLUDA, ale może nasza dyskusja
                wpłynie na poprawę jakości usług.

• benieck Re: Promocyjne ceny w Transludzie 04.03.10, 19:51
                  mazdam napisał:

> Nie prawda zarówno ten o 7:20 jak i ten o 7:30 zawsze sa stare mają nakleję
                  > TRANSLUD. (w tym KAROSA o której piszesz)
                  >
                  > Generalnie dziwi mnie polityka firmy która w najbardziej obleganych godzinach
                  > (rano, wieczór) wystawia najstarsze autobusy. Czasem obserwuje że w ciągu dnia
                  > jeżdzą całkiem przyzwoite. Po za tym bardzo często jest w środku po prostu brud
                  > no.
                  >
                  > Nie jest żadnym przeciwnikiem TRANSLUDA, ale może nasza dyskusja
                  > wpłynie na poprawę jakości usług.
                  >
                  Ponieważ w szczycie jeżdżą praktycznie wszystkie autobusy. W międzyszczycie na
                  trasie zostają te lepsze. Gorsze wyjeżdżają jako dodatki szczytowe.
                • e-legionowo Re: Promocyjne ceny w Transludzie 04.03.10, 19:59
                  Pewnie by wpłynęła o ile ...
                  ... ktoś uświadomi właściciela Transluda, że takie forum istnieje i wątek o jego
                  firmie się tu pojawił
                  ... nie ma tego w głębokim poważaniu ;)

Ludzie ocknijcie się to forum nie jest w żaden sposób opiniotwórcze, dzięki
                  przedrukom wypowiedzi forumowiczów w TiO naszym forum zainteresowali się
                  włodarze miasta i powiatu, wcześniej przejściowo Policji ale nie przeceniajmy
                  tego środka komunikacji :P
                  • benieck Re: Promocyjne ceny w Transludzie 04.03.10, 20:08
                    Należy pamiętać, że linię obsługuje kilku przewoźników: Translud, Translud-Bis,
                    Margobus i M.K. Czy u innych przewoźników też obowiązuje promocja?
                  • madziulec Re: Promocyjne ceny w Transludzie 04.03.10, 22:01
                    Usmielbys sie jak bardzo takie fora potrafia byc opiniotworcze...
                    • e-legionowo Re: Promocyjne ceny w Transludzie - OT 05.03.10, 00:06
                      Nie muszę się śmiać i wiem bez tego wiem ale są takie tylko w mniej lub bardziej
                      wąskim wycinku tematu, w pewnych kręgach. Nie ma to przełożenia na całokształt
                      poruszanych tu tematów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka