bobodent 18.03.10, 06:40 tel do mpwik po godzine 6 z pytaniem co jest, pan odpowiada nie wiem, nigdzie nie ma wody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plunio7 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 07:03 Zapewne w rzece trochę się znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 07:27 Wielka awaria nie wiadomo kiedy będzie naprawiona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 nikt nic nie wie - historia się powtarza 18.03.10, 07:27 znowu koparka coś zniszczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 bohaterska walka z żywiołem ;-) 18.03.10, 08:01 www.tvnwarszawa.pl/-1,1648282,0,,legionowo_bez_wody,wiadomosc.html ale o 5 rano nikt nic nie wiedział i nigdzie nie można było się dodzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
aretah Re: bohaterska walka z żywiołem ;-) 18.03.10, 10:08 kukuryku20 napisała: > www.tvnwarszawa.pl/-1,1648282,0,,legionowo_bez_wody,wiadomosc.html > ale o 5 rano nikt nic nie wiedział i nigdzie nie można było się > dodzwonić > a woda ciekła od wczorajszego popołudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberwolf Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 07:27 Też próbowałem pozyskać informację o braku wody u źródła ale nie było mi dane. Nikt nie odbiera telefonu. Na stronie brak jakiejkolwiek informacji, nawet o tym że jest problem z wodą na terenie miasta. Bez tych informacji najpierw musieliśmy sprawdzać nieruchomość aby mieć pewność, że awaria nie jest u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
bobodent Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 07:31 na tvn warszawa podaja ze wody nie bedzie do 12. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka1341 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 07:55 na pasku tvn24 jest napisane, że usuwanie awari ma potrwać do 12. Odpowiedz Link Zgłoś
juros1 <a href="http://www.legionowo.pl/index.php?cmd=aktualnosci&" targe 18.03.10, 07:41 Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: <a href="<a href="http://www.legionowo.pl/index.ph" target 18.03.10, 07:55 Szkoda, że nie napisali gdzie te wybrane punkty są. W sumie zawsze można pobiegać sobie za wodą po mieście z małym dzieckiem, why not. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.rog Re: <a href="<a href="<a href="http://www.legionow" target 18.03.10, 08:03 Od rana na starej pętli 723 przy Sowińskiego stoi straż i "rozdaje wodę" strasznie brudną niestety:( tylko do toalety się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_szwarc Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 08:41 W 5 punktach miasta podstawione zostały beczkowozy z wodą: - przy sklepie Carrefour (dawne Globi) ul. Sowińskiego - Rynek Miasta - studnia oligoceńska - DH Maxim - dawna pętla 723 - przy wjeździe na Osiedle Bukowiec a do placówek oświatowych mają dojeżdżać beczkowozy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_szwarc dotatkowe 2 punkty z wodą 18.03.10, 09:05 beczkowozy pojawiły się również na rondzie Husarska i u zbiegu ulic Dietricha i Piłsudskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mozaika00 Re: wielka dziura 18.03.10, 10:08 Właśnie pisze znajoma, ze w przedszkolach suchy prowiant dają, w TVN straszą, że jeszcze nie znaleźli, a prezydent ziewa nad wielka dziurą w ziemi wielka dziura Odpowiedz Link Zgłoś
higro Skandal 18.03.10, 10:11 PWK za nasze pieniądze - całkiem spore trzeba dodać, nie potrafi utrzymać w należytym stanie swoich instalacji... No żeby pozbawić większą część miasta wody.... Najwyraździej modernizują nie to, co trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: wielka dziura 18.03.10, 15:31 mozaika00 napisała: > > Właśnie pisze znajoma, ze w przedszkolach suchy prowiant dają, w TVN straszą, ż > e jeszcze nie znaleźli, a prezydent ziewa nad wielka dziurą w ziemi wielka dziura Przedszkole nr 2 jako chyba jedyna placówka miała normalny obiad. Były tylko jednorazowe talerzyki. Beczkowozu jednak nie było. Pani woźna musiała prywatnym samochodem dowozić wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec A takie pytanie 18.03.10, 15:41 Czy pol Legionowa zasilane jest JEDNA rura??? Bo z tego wszystkiego wynika, ze awaria jednej rury powoduje odciecie az tylu ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: A takie pytanie 19.03.10, 11:04 Druga część Legionowa ma własne zródło wody a nie tak jak mieszkańcy bloków uzależnieni są od jednej rury. Takie są uroki mieszkania w blokowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: A takie pytanie 19.03.10, 12:35 A ;) Fascynujace ;) Czyli Os. Mlodych ma wlasne ujecie wody i nie jest blokowiskiem ;))) Dziekuje.. Nie wiedzialam, ale czlowiek uczy sie przez cale swoje zycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: A takie pytanie 19.03.10, 14:06 Pudło Misiek, bo całe osiedla domów jednorodzinnych też były odcięte. Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: A takie pytanie 19.03.10, 19:04 mamazuczka2006 napisała: > Pudło Misiek, bo całe osiedla domów jednorodzinnych też były odcięte. Jak się posiada swoje własne źródło wody to się nie jest odciętym. I większość prywatnych posesji w Legionowie takie ma :-). Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: A takie pytanie 19.03.10, 19:07 I oczywiscie Misiek musial to podkreslic. Pewnie zaraz znow nam podkresli, ze jestesmy lenie, bo jego zonka to rekawki zakasywala i sprzatala snieg.. Znamy to ;) I jego wyzszosc, ze nie jest blockersem ;) My jak widac jestesmy... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: A takie pytanie 20.03.10, 19:00 A co macie jeszcze śnieg? :D Na jakim Ty zadupiu mieszkasz? :) A co u męża słychać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: A takie pytanie 20.03.10, 19:28 U meza Twojej zony ;) ?? Przecudownie ;) Powiem Ci, ze zawsze najlepszy cudzy maz, zawsze pomoze w zakupach, odpaleniu samochodu, czego nei mozna powiedzec o wlasnym ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: A takie pytanie 20.03.10, 10:59 Większość domów jednorodzinnych w Legionowie ma swoją studnię? To żart? Czy jakieś potwierdzone informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: A takie pytanie 20.03.10, 18:55 mamazuczka2006 napisała: > Większość domów jednorodzinnych w Legionowie ma swoją studnię? To żart? Czy jak > ieś potwierdzone informacje? Pompa w piwnicy, hydrofor... Do większości domów nie ma doprowadzonego wodociągu. Zresztą i tak do miejskiej wody bym się nie podłączył ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: A takie pytanie 20.03.10, 19:02 Cały bukowiec ma własne studnie i to nie żart:) Jakie domy nie mają? Podaj przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: A takie pytanie 20.03.10, 19:29 Jesli juz to Bukowiec ;) ale wlasnie.. zadupie ;)))) wiec co Ci bede tlumaczyc.... I tak nie dotrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: A takie pytanie 20.03.10, 18:58 O ile mi wiadomo to domki jednorodzinne mają własne ujęcia wody. Dodatkowo niektóre mają wodę miejską. Jak padnie rura to zawsze jest własna :) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 wielka awaria 18.03.10, 10:10 moment wystąpienia awarii jest trudny do ustalenia z gory. gdybysmy o tym wiedzieli, awarii przezciez by nie było. w sytaucji awarii, ktora ogarnia poł miasta kazdy tłumaczący sie z niej urzednik jest tylko chłopcem do bicia. to są dla kazdego rzeczy oczywiste. nie zgadzam sie jednak z Panem prezydentem, ktory w oswiadczeniu dla telewizji stwierdził, ze wczesniejsze poinformowanie mieszkancow nie poprawiłoby ich losu. obnizone cisnienie i krotkie przerwy w dopływie wody były odczuwalne na osiedlu Jagiellonska wczoraj koło południa. był wiec czas zeby sie przygotowac i uruchomic całą machine informacyjna juz wczoraj, nawet gdyby sie okazało, ze na wyrost i niepotrzebnie. takie rzeczy błyskawicznie sie rozchodzą wsrod mieszkancow i obyłoby sie bez nerwow przed dzisiejszym wychodzeniem do pracy. minusik dla urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: wielka awaria 18.03.10, 10:43 Pan prezydent to w tym oświadczeniu wypowiada się jakby mocno świętował Dzień św. Patryka. Odpowiedz Link Zgłoś
grandpress Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 10:36 Nowy trójnik zastąpi blisko 30 letnie przyłącze, które uległo awarii Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek55555 AWARIA 18.03.10, 11:19 Awaria jest od wczorajszego wieczoru, gdzieś od godziny 9 na wysokości lodowiska. Już wieczorem lała się woda - ale o tej godzinie raczej już PWK nie pracuje no i ciemno!!!Szkoda, ze Prezes PWK nie zakasał swoich rękawów i nie pojechał usuwać awarii- przeciez mieszkańcy mu i jego pracownikom za to płacą i to nie mało, tym bardziej, że jest w Legionowie monopolistą. Awaria nie "dotarła" na Piaski, Oś. Młodych oraz poza granice torów kolejowych. A gdzie jest Prezes PWK? Odpowiedz Link Zgłoś
pawbrzez Re: AWARIA 18.03.10, 13:33 O awarii PWiK wiedziało już rano. Byli na miejscu. Były samochody z oznaczeniem PWiK i pracownicy. Po 16:00 "Towarzystwo" rozjechało się. Woda lała się dalej. Dopiero ok. północy ponownie przyjechały samochody. Zaczęli wiercić, kopać, etc. i tak to trwa..... i nie widać końca. Można było już wczoraj powiadomić mieszkańców o zrobieniu zapasów wody! Dotyczy to rządzących w Mieście i w Spółdzielni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawbrzez Re: AWARIA 18.03.10, 13:33 O awarii PWiK wiedziało już rano. Byli na miejscu. Były samochody z oznaczeniem PWiK i pracownicy. Po 16:00 "Towarzystwo" rozjechało się. Woda lała się dalej. Dopiero ok. północy ponownie przyjechały samochody. Zaczęli wiercić, kopać, etc. i tak to trwa..... i nie widać końca. Można było już wczoraj powiadomić mieszkańców o zrobieniu zapasów wody! Dotyczy to rządzących w Mieście i w Spółdzielni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawbrzez Re: AWARIA może potrwać (: 18.03.10, 13:41 Właśnie rozwożą WC. Narazie widzę, że zostawiają na terenach szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
hilaryy Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 13:04 Minęła 13... U mnie wody nie widać ani nie słychać :( Ktoś coś wie może? A tak przy okazji, to dowiedziałam się dziś, że mieszkam w centrum Legionowa, bo wszędzie czytam i słyszę, że tylko tam nie ma wody. Czy ktoś może w nocy teleportował Nowy Bukowiec a ja niczego nie zauważyłam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 13:19 Na NOwym Bukowcu woda zaczela znikac cos kolo 1 w nocy. Nadal jej nie ma ;((( Malo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grandpress Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 13:59 Zakończyła się wymiana uszkodzonej części i PWK rozpoczęło nawadnianie systemu wodociągowego w Legionowie. Woda dotrze do wszystkich mieszkań i domów w ciągu 3 godzin. Dziękujemy mediom za pomoc w szybkim przekazywaniu ważnych dla mieszkańców informacji. UM. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:02 Panowie starzacy, ktorzy sa u mnie pod domem maja swietne informacje ;) Powiedzieli, ze woda powinna byc okolo 15. Sa tez bardzo uprzejmi. Odpowiedz Link Zgłoś
hilaryy Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:12 ufff super, wróci cywilizacja :) A swoją drogą, to nigdzie gdzie mieszkałam, czy tez mam znajomych, nie zetknęłam się z tak ogromną liczbą awarii wodociągowych, jak właśnie w Legionowie. Ale to już temat na inną dyskusję. Teraz czekam niecierpliwie na szum w rurach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
black_badboy Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:15 już po 14 a woda jeszcze nie płynie w moim kranie :-( a miałem ugotować zupę Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:20 Ja sie zastanawiam jak sobei radza nasze restauracyjki i bary szybkiej obslugi? Otwarte? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-0001 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:43 Dalczego nie wymieniono odcinka wodociągu pod jezdnią i parkiem przed remontem ulicy i urządzeniem terenu rekreacyjnego ? Jak pierodlnie dalej rura, rozwalą boiska ? Droga jest na gwarancji ? Niech PWK zabiera swoich łataczy, buli na renowację. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-0001 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:47 Jeszcze jedno: Czy PWK pozarastały w okolicy wszystkie zawory ? Musieli odcinać połowę miasta ? Ile wody musieli zrzucić ? Dozorców mogli postawić poodcinać budynki, uszkodzony odcinek, resztę zostawić nawodnioną, partacze PWK. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 14:56 Tak pewnie było prościej. Dla nich. Przecież nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za niedostarczenie nam wody, zero konsekwencji, to po co się wysilać? Odpowiedz Link Zgłoś
hilaryy Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 15:55 Jest jest jest :) Na NB pojawiła sie cienka strużka wody :) Wrrrrreszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 16:58 Sowińskiego bloki, niższe piętra już od godziny jest woda i ciśnienie ok, wyższe piętra jeszcze małe ciśnienie ale cieknie :). Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 19:10 Awarie się zdarzają ale dlaczego mimo że awaria rozpoczęła się już wczoraj PWiK nie poinformowało mieszkańców. Mógłbym sobie wtedy zgromadzić wodę w wannie by zalewać kibel po użyciu, bym miał wodę do ugotowania herbaty czy obiadu. Jakie konsekwencje za takie osrywanie mieszkańców miasta poniesie Prezes PWiK Panie Prezydencie Smogorzewski? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: gdzie jest woda??? 18.03.10, 19:13 kpisz czy o drogę pytasz ?:)) Odpowiedz Link Zgłoś