w.iwo 14.04.10, 08:56 z 2009 bardzo często spotykam się z sytuacją w naszych sklepach, kiedy nie dostaję paragonu... czy traktują tak blondynki, czy również inni spotkali się z takim zjawiskiem ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
canonikon Re: szara strefa w Legionowie 14.04.10, 17:11 Proszę podać adres sklepu , zorganizujemy trójki obywatelskie i zrobi się porządek :) Jak się poprosi to paragon dają zawsze , ale nie raz wkurza mnie te proszenie , powinni dawać automatycznie każdemu , niestety daleko nam do kultury zachodu w tym temacie , wiem bo byłem . Urząd Skarbowy Gmina: Miasto Legionowo Adres: ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 43 C, 05-120 Legionowo Tel: 0-22 774 20 47 Fax: 0-22 774 28 59 E-mail: us1409@mz.mofnet.gov.pl WWW: www.is.waw.pl/USLegionowo Uwagi: Naczelnik Ewa Lisowska Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: szara strefa w Legionowie 14.04.10, 17:46 trójki obywatelskie z US ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: szara strefa w Legionowie 14.04.10, 19:29 Też spotykam się z sytuacjami gdy muszę upominać się o paragon fiskalny mimo, że robię zakupy dość regularnie w tych samych punktach usługowych i obsługują mnie w zasadzie ciągle te same osoby. Okazuje się, że wielu czuje się bezkarnymi i są bezczelni Odpowiedz Link Zgłoś
bronka777 Re: szara strefa w Legionowie 14.04.10, 19:34 brunetki też tak traktują, nie we wszystkich sklepach ale zdarzą się Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: szara strefa w Legionowie 15.04.10, 16:10 mi się taki przypadek trafił tez w pizzerni, jak delikatnie poprosiłem ( bo chcę aby podatki były jednak płacone) , to otrzymałem odpowiedź , że "kasa jest w serwisie" , kopara opada. Odpowiedz Link Zgłoś
canonikon Re: szara strefa w Legionowie 17.04.10, 10:57 Właśnie wróciłem ze sklepu ( hurtowni ) kupowałem 3 piwa i pani kasjerka uznała chyba że jestem niegodny dostać paragon bo nawet kasy fiskalnej nie dotknęła . W ogóle nie pamiętam żebym w tym sklepie za papierosy i piwo dostał kiedykolwiek paragon . Za inne towary dostaję ale muszę poprosić . Chyba trzeba przerwać to szarostrefowe eldorado . Tylko jak ??? Obrzydliwe jest mi kablowanie , pozostaje nadzieja że ten problem zostanie rozwiązany w całym Legionowie odgórnie i odpowiednie urzędy nie będą przymykały oka na takie praktyki . Odpowiedz Link Zgłoś