madziulec 17.06.10, 13:58 www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/L-2010-06_11-1 Kiedys juz byly o tym dyskusje, jak widac znow temat wraca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harp Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 15:59 Droga przez las, tylko nie to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 16:00 Moim zdaniem wystarczy efektywne połączenie kolejowe, szkoda niszczyć las. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 17:36 Byłem przeciwko nawet gdy nie mieszkałem obok. Teraz tym bardziej nie podoba mi się ten pomysł. Zwłaszcza, że na wiele się to nie przyda skoro Marywilska i tak zawsze stoi w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 18:38 Jestem za !! Dodatkowa droga na pewno się przyda wystarczy wypadek na Modlińskiej byśmy byli zupełnie odcięci od Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 18:54 Kiełbasa wyborcza jak nic. Ta droga planowana jest od co najmniej dziesięciu lat i przez następne dziesięć też nie zostanie wybudowana tym bardziej, że Legionowo musiałoby postawić wiadukt nad torami. Na razie nie wiadomo nawet czy wybuduje tunel dla pieszych na Parkowej a co tu mówić o kolejnym wiadukcie. Po stronie Warszawy nie ma sporządzonej żadnej dokumentacji odnośnie tej drogi ani zapewnionego finansowania budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Marywilska az do Legionowa? 17.06.10, 20:53 > Kiełbasa wyborcza jak nic. Ta droga planowana jest od co najmniej > dziesięciu lat i przez następne dziesięć też nie zostanie > wybudowana tym bardziej, że... Tym bardziej, że w tak samo realnej, nieokreślonej przyszłości, ma powstać Trasa Olszynki Grochowskiej przebiegająca prawie tuż obok i przecinająca się ze Strużańską w Józefowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Marywilska az do Legionowa? 18.06.10, 12:01 > Tym bardziej, że w tak samo realnej, nieokreślonej przyszłości, ma powstać Tras > a Olszynki Grochowskiej przebiegająca prawie tuż obok i przecinająca się ze Str > użańską w Józefowie. > Wg. planów z przed jakiegoś pół roku prezentowanych przez gminę Nieporęt TOG miała iść z Warszawy w stronę Wólki Radzmińskiej i tam łączyć się z trasą Struga-Nieporęt (DW 631). Taki przebieg TOG dla Legionowa nic nie da i będzie daleko od przedłużenia Marywilskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Marywilska az do Legionowa? 18.06.10, 15:00 Tutaj jest plan: www.siskom.waw.pl/materialy/tog/TOG-pn.pdf TOG w Józefowie przecina Strużańską. Czyli ostatecznie trafiasz w Legionowie prawie w to samo miejsce jak nowo-Marywilską przez las. Więc nie widzę sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
migmig1 Re: Marywilska az do Legionowa? 18.06.10, 15:48 ale Nieporęt chce zmienić ten przebieg i wygląda na to, że jest na dobrej drodze... Niestety POWIATOWA Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Marywilska az do Legionowa? 21.06.10, 13:08 do niejakiego zaq1975 Rzeczywiście wypadki na Modlińskiej to codzienność, żeby tego uniknąć przeprowadź się najlepiej do stolicy, wtedy w razie wypadku nie będziesz odcięty od Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Jestem ZA! 18.06.10, 06:11 Wreszcie będzie jakaś alternatywna droga do Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Jestem ZA! 18.06.10, 09:51 Co z tego??? Gdy sie jedzie pociagiem to widac jak ta "alternatywa" sie korkuje ;) To po co sie do tego korka dobijac???? Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Jestem ZA! 18.06.10, 13:54 Ale jak się moze korkować coś, co jeszcze nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Jestem ZA! 18.06.10, 14:40 dla tych, którzy zjeżdżają z Toruńskiej od strony Targówka, przedłużona ulica Marywilska byłaby jakąś alternatywą dla zatłoczonej Modlińskiej. czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Jestem ZA! 18.06.10, 14:57 A jeździsz tamtędy na codzień? Więc Cię uświadomię - Marywilska stoi w korku tak samo jak Modlińska. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: Jestem ZA! 18.06.10, 17:10 Więc nie budujmy tej drogi ani każdej innej przecież może się po wybudowaniu zakorkować. Apeluje do Prezydenta Smogorzewskiego i Starosty Grabca żeby przerwano modernizacje Sobieskiego w Legionowie przecież będzie po niej jeździć mnóstwo samochodów i może okazać się ze nie będzie nią można przejechać dość szybko szczególnie w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Jestem ZA! 18.06.10, 17:57 To nie o to chodzi. Ja na przyklad bylabym za tym, by poszerzyc Plochocinska. Za kazdym razem, gdy tamtedy jade patrze czy istnieja takie mozliwosci i wg mnie sa. Ale ja to oceniam z wlasnej (nie-eksperckiej) perspektywy. Ludzie jezdzacy tamtedy stwierdzaja spokojnie, ze jedzie sie szybciej (autobusem rowniez. Po co dobudowywac droge, ktora JUZ jest zakorkowana??? To nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Jestem ZA! 19.06.10, 08:43 A czy łączy się juz z Legionowem a prace przy Toruńskiej zostały zakończone? Bo jesli nie to korek powstaje albo przy wjeździe na remontowany most (rano), albo przy przejeździe kolejowym w Płudach(jeśli jest zamknięty, po południu). Każda alternatywa jest dobra, bo daje nam prawo wyboru, a natłok aut w godzinach szczytu jest ogromny i będzie coraz większy bo białołeka się mocno rozbudowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Jestem ZA! 19.06.10, 09:05 ralph123 napisał: > jesli nie to korek powstaje albo przy wjeździe > na remontowany most (rano), albo Tego problemu nie rozwiąże Ci budowa nowej drogi do Legionowa, a raczej tylko go pogłębi bo dostarczysz do tego korka więcej pojazdów. > przy przejeździe kolejowym w Płudach(jeśli jest zamknięty, > po południu). Ten problem ma Ci rozwiązać wiadukt, który kolej ma wybudować razem z remontem torów. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Jestem ZA! 18.06.10, 15:47 Jestemw stanie umowic sie z Toba dzis lub jutro i przewiesc Cie i pokazac Ci, ze Marywilska nie konczy sie na ul. Plochocinskiej ;))) Ci wiecej, ciagnie sie dosc daleko, praktycznie prawie caly czas wzdluz torow, wiec jadac rano mozna obserwowac gdzie i jak sie korkuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Jestem ZA! 18.06.10, 16:00 wracałem tamtędy z Centrum Handlowego Targówek wieczorkiem. nie powiem, jechało się w bardzo przyjemnych okolicznościach przyrody. ale jak już z Klasyków trafiłem w Modlińską - masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Ulice się korkują 18.06.10, 17:17 więc najlepiej nic nie budować... dziwna jest Twoja filozofia. Zanim wzięli się za remonty i budowę mostu, codziennie jeździłem Marywilską. Nie było tak źle, jak sugerujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ulice się korkują 18.06.10, 18:01 Marywilska to dobrze sie jezdzilo jak nie bylo swiatel przy Odlewniczej czy jak sie tam ta ulica nazywa. Od czasu, gdy sa swiatla to i zjazd z mostu stoi i w strone mostu jest total masakra. Ale ogolnie wszyscy stwierdzaja: jest swietnie ;) Niedlugo przestanie. Regaty oddaja powoli do uzytku, a im wodolotu nie dano do uzytku i dopiero bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Ulice się korkują 18.06.10, 20:18 generalnie cała Warszawa stoi w korkach. liczenie na to, że na Marywilskiej będzie bosko jest pozbawione sensu. szlaki komunikacyjne to jednak system naczyń połączonych. jeśli Marywilską w godzinach szczytu jedzie tysiąc aut, to o tyle samo mniej przejedzie Modlińską i innymi drogami dojazdowymi. nie jest to zauważalne dla kierowców jeśli wszyscy zdążamy do jednego celu ale przecież rozjeżdżamy się w różne miejsca i wybieramy najdogodniejsze połączenia. trzeba też pamiętać, że komunikacji nie planuje się na dziś tylko na jutro, a po obu stronach Modlińskiej powstaje sporo nowych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Ulice się korkują 18.06.10, 20:57 Nie ma się co tym podniecać, (kiedyś, przed wyborami obecnego prezydenta , tez były obiecywane gruszki na wierzbie) tym bardziej ,ze przedłużona Marywilska nie leży w gestii Legionowa, tylko będzie( jak będzie) na terenie Warszawy, a głównym jej celem jest połączenie nowych osiedli mieszkaniowych z centrum, co można rozumieć tak : będzie jeszcze gorzej z dojazdem niż jest. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ulice się korkują 18.06.10, 21:10 No wlasnie ;) Miejmy swiadomosc Miasteczka Regaty, Osiedla (bodajze) Biale Laki.... Co dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: Ulice się korkują 18.06.10, 21:44 sarkazm - to klucz do mojej filozofii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Re: Ulice się korkują 19.06.10, 07:32 Wiem, że to sarkazm. Mój post był odpowiedzią na post madziulca z 09:51 Odpowiedz Link Zgłoś
14marcin Nowe Centrum handlowe 19.06.10, 07:36 Przeniesiony Stadion Dziesięciolecia nad Kanał Żerański, jaki to będzie miało wpływ na ruch komunikacyjny ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Nowe Centrum handlowe 20.06.10, 19:23 14marcin napisała: > Przeniesiony Stadion Dziesięciolecia nad Kanał Żerański, jaki to > będzie miało wpływ na ruch komunikacyjny ? Tam jest ponad 3 tyś. miejsc parkingowych. Bazar hurtowy, więc na Marywilską samochody jadą 4.00-5.00, a wyjeżdżają z Marywilskiej w godz. 7.00-8.00 - dalej sobie odpowiedź sam. PS. Natężenie ruchu na poziomie 3 tyś poj/h to mniej więcej maksymalna przepustowość drogi w układzie 2x2. Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Nowe Centrum handlowe 21.06.10, 13:13 Rozwiązaniem jest optymalne wykorzystanie trasy kolejowej, a nie budowanie dodatkowej drogi przez las, tj. jednego z niewielu "plusów" Legionowa. Naprawdę jak komuś przeszkadzają korki i dojazdy może się przeprowadzić do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś