madziulec 06.07.10, 18:21 Niesamowite. Jakies 5 minut, a woda po kostki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benieck Re: Burza w Legionowie 06.07.10, 19:54 Takiej ulewy w Legionowie to przez lata nie było. Leje od 16. Zdążyłem przebiec z domu do altany jakieś 20 metrów i byłem mokry jakbym wyszedł spod prysznica. Z powrotu zrezygnowałem. Musiałem stać na samym środku bo deszcz zacinał z każdej strony. Po działce płynęła rwąca rzeka. Ulica Parkowa całkowicie pod wodą. Jezdnia i chodnik po obu stronach oraz rondo Parkowa/Jagiellońska nie istnieje. Kilkadziesiąt samochodów zostało zalanych. Ludzie wysiadali i pchali samochody brodzą w wodzie. Kobieta z dzieckiem chciała przejść na drugą stronę jezdni, wzięła dzieciaka na ręce i weszła to miała wody do kolan. Autobus linii 736 opóźniony 15 min. jechał z prędkością 10 km/h to woda zakrywała mu przednią rejestrację i połowę świateł, wodę na pokładzie miał na bank. Zatrzymał się na przystanku Parkowa, wysiadł jakiś desperat prosto do wody. Ulica w tej chwili na odcinku Batorego - Jagiellońska jest zamknięta dla ruchu przez straż miejską. Na rondku szambiarka wypompowuje wodę. Sąsiad wylewa z garażu wodę wiadrami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceeek Re: Burza w Legionowie 06.07.10, 21:18 O 18.30 dostałem smsa od Miasta: "W związku z sinymi opadami deszczu zalane zostały części niektórych dróg i skrzyżowań w Legionowie. Apelujemy, aby w miarę możliwości nie wyjeżdżać na miasto. Będzie można w ten sposób uniknąć ewentualnych awarii auta oraz zapobiec tamowaniu ruchu. Przypominamy, że podtopienia garaży i klatek można zgłaszać do Straży Pożarnej (7742828) i Straży Miejskiej (7742317). Referat Marketingu" Dobry pomysł z tym serwisem smsowym. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_milunia Re: Burza w Legionowie 07.07.10, 09:32 Również dostałam o tej porze sms od Miasta.Pomysł bardzo fajny,odrazu się zapisałam do serwisu.W Legionowie potop,wracałam z pracy to fontanny wody wylewały się po obu stronach jezdni.Na Osiedlu Młodych Straż Pożarna wypompowywała wodę z piwnic.Nawet przyjechał Pan Piotr Zadrożny. Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Burza w Legionowie 06.07.10, 21:14 Parkowa już całkowicie przejezdna, wcześniej przepuszczane były tylko autobusy ZTM i PKS. W akcji odpompowywania wody wzięło udział 5 beczkowozów. Wozy strażackie z całego powiatu cały czas krążą po mieście. Ludzie chodzą i szukają tablic rejestracyjnych. U sąsiada już trzy leżą oparte o ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Burza w Legionowie 06.07.10, 21:39 z tego co wiem, to tablice zbierała Straż Miejska, więc zapewne do odbioru na komendzie przy Jagiellońskiej a deszcz niesamowity Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Burza w Legionowie 06.07.10, 21:45 a w Warszawie.. nic. niesamowite. Bo zwykle bywalo odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Burza w Legionowie 07.07.10, 00:02 Jak to nic ? O 17 koło Polfy ulewa. W koleinach hektolitry wody, auta nagle zwalniają do 10km/h bo kałuże zalewają szyby. Ja mam już 2 raz w tym roku zalany garaż. Przez poprzenie 6 lat zdarzyło się to tylko raz. Armagedon ! madziulec napisała: > a w Warszawie.. nic. > niesamowite. > > Bo zwykle bywalo odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec material w TVN Warszawa 07.07.10, 07:19 www.tvnwarszawa.pl/-1,1663891,0,,burza_w_legionowie_strazacy_mamy_pelne_rece_roboty,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Zdjęcia 07.07.10, 13:12 fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,111470693,113875251.html Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Tablice rejestracyjne 07.07.10, 21:12 Zagubione w dniu wczorajszym tablice rejestracyjne mozna rzeczywiscie odbierac w budynku Strazy Miejskiej (ten sam budynek co Policji) Przy okazji chcialam bardzo serdecznie podziekowac znalazcy i oddawcy mojej czarnej tablicy rejestracyjnej ;) Dzieki temu moja mama spokojnie pojedzie na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Tablice rejestracyjne 08.07.10, 09:06 Nastraszyliście mnie tymi tablicami, dwa razy sprawdzałem, czy są :) Wody było naprawdę sporo, w niektórych miejscach woda wlewała się na maskę. Niektórzy zbyt szybko chcieli przemknąć i kończyło się często postojem "na środku jeziora" inni gubili np. tylne zderzaki... uwaga, bo potrafią przy naporze wody "zejść" z zatrzasków. Odpowiedz Link Zgłoś