fotoleg 12.08.10, 13:54 Czy ktoś wie czy w Legionowie jest ulica , rondo , skwer lub inne miejsce imienia Lecha Kaczyńskiego ? Jak jeszcze nie ma to chyba najwyższy czas . Tu apel do radnych Legionowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migmig1 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 13:59 > Czy ktoś wie czy w Legionowie jest ulica , rondo , skwer lub inne miejsce > imienia Lecha Kaczyńskiego ? Jak jeszcze nie ma to chyba najwyższy czas . Tu > apel do radnych Legionowa. Tak, koniecznie, najlepiej niech to będzie Aleja Lecha Kaczyńskiego poległego pod Smoleńskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mapsik Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:06 a ja mam nadzieję, że warszawska głupota do nas nie zawita... mi wystarczy, że zaczynają bloki budować po warszawsku (gęsta i pogrodzona zabudowa) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:09 Ulica Piłsudskiego zbyt długo już nosi swoje imię- najwyższy czas zmienić to i nadać jej imię bohatera równie zasłużonego dla kraju :/ I jeszcze stadion nazwijmy im. Lecha Kaczyńskiego i Muzeum Powstania Warszawskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_szwarc Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:11 i postawmy na tej ulicy las .......krzyży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fotoleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:21 Z tym stadionem to dobry pomysł , buduje się a może już jest zbudowana ( nie śledzę ) nowa hala sportowa i nazwanie jej imieniem tragicznie zmarłego Prezydenta to strzał w dziesiątkę . Mam nadzieję że nie zostanę sam z tym pomysłem . Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:32 Czy mozesz wiec powiedziec, co ta osoba zrobila dla Legionowa (bo chcesz nazwac legionowski stadion jego imieniem przed uplywem 5 lat, a wiec poza procedura, czyli musi byc dla naszego miasta specjalnei zasluzony)?? Najchetniej przeczytalabym to w punktach. nie satysfakcjonuja mnie odpowiedzi o Irasiad, Borubarze, malpie w czerwonym itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 20:49 - kiedyś miał przyjechać do Legionowa :), ale zrezygnował (z bliżej nie wyjaśnionych powodów), zresztą rzadko opuszczał Pałac Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 20:58 A ;) Rozumiem. I to sa jego zaslugi dla miasta??? To mysle, ze znajdziemy wiecej osob zasluzonych bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego cd. 17.08.10, 15:12 Dlaczego nie ma już wątku o ulicy Kaczyńskiego? slifka1 13.08.10, 10:12 Odpowiedz czyżby za dużo ludzi obśmiało pomysł z pomnikiem? Re: Dlaczego nie ma już wątku o ulicy Kaczyńskieg ania_szwarc 13.08.10, 10:15 Odpowiedz no właśnie co z moim pomysłem na ulicę z lasem krzyży ...??? ;) Re: Dlaczego nie ma już wątku o ulicy Kaczyńskieg tp2009 13.08.10, 10:18 Odpowiedz Las krzyży był niezły... prawie tak dobry jak petycja wyburzenia pałacu bo zasłania tym zza Wisły widok na krzyż :) Re: Dlaczego nie ma już wątku o ulicy Kaczyńskieg madziulec 13.08.10, 10:49 Odpowiedz Pewnie dlatego, ze nie jest to forum "Polityka" Odpowiedz Link Zgłoś
emjot.10 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.08.10, 07:42 To że nie przyjechał to akurat może być zasługa. Nie wiadomo co by było gdyby się pojawił... Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 15:01 Miałam na myśli stadion, ale narodowy. U nas to się buduje hala - a o jej nazwie był artykuł tu: www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-2294 Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 17:56 Nie tragicznie zmarłego Prezydenta, tylko tragicznego, zmarłego Prezydenta. A z resztą wszyscy prawdziwi Polacy wiedzą, że go zamordowali Rosjanie na spółkę z Donaldem. fotoleg napisał: > Z tym stadionem to dobry pomysł , buduje się a może już jest zbudowana ( nie > śledzę ) nowa hala sportowa i nazwanie jej imieniem tragicznie zmarłego > Prezydenta to strzał w dziesiątkę . Mam nadzieję że nie zostanę sam z tym > pomysłem . Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:17 W Warszawie przyjeto, ze ulica wystepuje sie z wnioskiem o nadanie ulicy (alei i tp) czyjegos imienia dopiero 5 lat po czyjejs smierci. Od tej zasady moze byc odstepstwo z wniosku Prezydenta miasta. Podobne dyskusje: www.google.pl/search?hl=pl&q=nadanie+nazwy+ulicy+Kaczy%C5%84ski&cts=1281615393471&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= Mnostwo glosow i raczej jest wiecej wypowiedzi negatywnych Odpowiedz Link Zgłoś
emjot.10 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.08.10, 07:40 Dokładnie tak! A najlepiej żeby do była Aleja Prezydenta Tysiąclecia Co Się Ruskim Nie Kłaniał Wszechmocnego Na Wieki Lecha Kaczyńskiego, i żeby dochodziła do placu o tej samej nazwie. A na placu powinien stać pomnik-popiersie wielkości Pałacu Kultury. I wielka fontanna! Odpowiedz Link Zgłoś
iwciab Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:33 Jestem za!Wiedz, że tym wątkiem wsadziłeś/aś kij w mrowisko cynizmu Odpowiedz Link Zgłoś
ilegionowo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 14:51 A ja proponuję zburzyć pałac prezydencki bo zasłania krzyż mieszkańcom Warszawy mieszkającym z prawej strony Wisły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 19:02 Ja powiem w tej dyskusji krótko, mam nadzieje że nie będziecie szukać mojego IP by mi ..... Tak wiec, czy Lech Kaczyński zasługuje na nazwanie jego imieniem i nazwiskiem ulicy? A czy Sobieski, Chrobry zasługiwali? On był przywódcą Lechistanu jak i królowie. Pochowany na Wawelu, cóż zginął jako wódz Polandi wiec należało by mu się. Ktoś powie że nie godny królów. A kto wie jacy byli Ci królowie. Mordowali poddanych za inne zdanie, torturowali i żerowali zbierając daniny. Można powiedzieć Kwaczka była by tam jedną z bardziej sprawiedliwych;) Ale PIsiory chcieli więcej. Zgodnie z zasadą dasz palec wezmą rękę, dasz rękę wezmą głowę...Ale chwilka należało by się upamiętnić tych 98 czy 109 ludziska, nawet nie pamiętam ile dokładnie ich tam było. Ale sposób opętanych przez szatana czy innego demona ludzi przed pałacem...to nie to. Jak ich zobaczyłem, pomyślałem "Im należy się egzorcysta nie pomnik". Odpowiedz Link Zgłoś
jarexa Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 12.08.10, 19:41 Ludzie, o czym Wy mówicie? Co ten mały, zakompleksiony, mściwy człowiek zrobił dla naszego miasta i kraju? Jedyna jego zasługa dla potomnych to Muzeum Powstania Warszawskiego i tu zgoda - niech będzie jego imienia. Ale więcej? Przypomnijcie sobie okres jego prezydentury! Nawet po śmierci dzieli Polaków i prowokuje do obrażania i wyśmiewania krzyża. Woda na młyn dla lewicowców i ateistów... Odpowiedz Link Zgłoś
emjot.10 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.08.10, 07:46 nie Lechistanu i nie Polandii tylko Wolski. "... z ziemi polskiej do Wolski..." Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 07.09.10, 12:18 zdaje się że przed Ratuszem coś właśnie budują... Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 07.09.10, 20:33 no właśnie tam niech postawią pomnik Lecha będziemy pierwsi w kraju ! jest szansa na odsłonięcie jeszcze w tym roku gdzie jest prezydent? nie czyta Cafe? Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 10.09.10, 18:48 a serio... co budują naprzeciwko Ratusza ? Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 10.09.10, 19:01 wodopój, coś na miarę wody oligoceńskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 13.09.10, 12:44 Co by to nie było przyznać trzeba, że skwerek ten nabiera wyglądu :) Jeszcze tylko Anat straszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fotoleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 18.08.10, 09:43 Dobrze że temat wrócił . Oczywiście to były z mojej strony żarty w reakcji na zachowania ludzi pod krzyżem w Warszawie . Wiele osób podeszło do tego na poważnie :) pogratulować :) Osobiście nie uważam że Lech Kaczyński był jakiś super prezydentem ani że był bardzo złym prezydentem . Moim zdaniem niczym się nie wyróżnił ani na plus ani na minus . Jest mi obojętne czy będzie jego ulica czy nie , jak mogę przeżyć ulicę komunisty Broniewskiego to i Kaczyńskiego przeżyję ale chętnie poczytam dyskusji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Hmmm 18.08.10, 10:04 W internecie jak wiadomo emocji nie widac. Dlatego, by wyrazic, ze sie zartuje uzywamy emotikonek. A ze w Twoim poscie ich nie bylo smiem watpic, ze ... byl to zart. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Hmmm 18.08.10, 11:27 I co z tego, jak nawet jest za PIS, Ty za PO ja za WD. Mamy konstytucje która pozwala mieć własne zdanie. Kwestii historycznych się nie miesza Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Hmmm 18.08.10, 11:58 wyniki wyborów mówią same za siebie, a każdy ma prawo do własnego zdania... w Legionowie jest sporo zwolenników i PO, i PISu nikt nie powinien się wstydzić za swoje poglądy, wręcz przeciwnie - wstydzić się powinni politycy którzy zawiedli swoich wyborców dotyczy to wszystkich partii politycznych stąd przywrócenie wątku na Cafe Legionowo pod dużo mówiącą nazwą HYDE PARK wbrew żartobliwemu tonowi który towarzyszy dyskusji (cieszy mnie brak wulgaryzmów czy niestosownego zachowania na forum mimo że temat gorący) pytanie powrócić może oficjalnym trybem choćby już jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Hmmm 18.08.10, 12:29 To nie o to chodzi, ze nie moze powrocic, lub ze ktos nei ma prawa zadac pytania. Ja czasem lubie prowokacyjnie zadac pytanie dlaczego komus wlasnie taki pomysl przyszedl do glowy. Jesli z kolei ktos twierdzi, ze zazartowal.. Hmm.. Emotikonki sie klaniaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Hmmm 21.09.10, 09:55 zmieńmy nazwę miasta na Lechionowo i temat zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Hmmm 21.09.10, 10:29 ale serio... na tym postumencie ma stać podobno gość z wąsami ;) a źródełka mają być umieszczone między ławkami w głębi Odpowiedz Link Zgłoś
fotoleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.09.10, 12:52 Nowo powstająca w centrum Kielc ulica będzie nosić imię Prezydenta Lecha Kaczyńskiego - zdecydowali podczas czwartkowej sesji radni tego miasta. W uzasadnieniu uchwały napisali, że jest to hołd dla "wielkiego Polaka, który poświęcił życie na budowanie polskiej tożsamości". Miasta chcą oddać hołd tragicznie zmarłemu Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu. Pojawiają się plany nazwania Jego imieniem ulic w stolicy Gruzji Tbilisi i w Krakowie, a także nowego mostu w Bydgoszczy. Warszawa chce uhonorować Prezydenta tytułem honorowego obywatela, pojawiła się również inicjatywa, aby Jego imię nosił budowany Stadion Narodowy w Warszawie. Po Gruzji ulice imienia Lecha Kaczyńskiego pojawiają się na Ukrainie. Wczoraj takie właśnie imię otrzymał jeden z odcinków ulicy Polskiej w Odessie. W środę ostatecznie wyjaśni się, czy ulica Sielska w Olsztynie zostanie przemianowana na aleję prezydenta Lecha Kaczyńskiego. www.mapofpoland.pl/Skierniewice,mapa,1,Kaczy%C5%84skiego.html A czy coś się ruszyło w tej sprawie w Legionowie , ktoś wie ?????? najwyższy czas !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.09.10, 14:54 miesiąc temu pisałeś, że jest Ci wszystko jedno z tą ulicą, a temat wymyśliłeś dla jaj. dziś znowu pytasz o to samo. odstaw chłopie to co łykasz i nie przynudzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.09.10, 19:24 może szanowny forumowicz przestraszył się wagi pytania i stąd ponowienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fotoleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.09.10, 19:41 to tak z nudów , lubię jak coś się dzieje :))) nie domagam się powstania ulicy Kaczyńskiego , spytałem tylko czy coś się dzieję w urzędzie miasta , czy może ktoś wniósł taki postulat :) Odpowiedz Link Zgłoś
bioleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 22.09.10, 23:35 szczerze wątpię patrząc na wyniki ostatnich dwóch wyborczych głosowań (prezydent i eurowybory) to nasza mieścina jest raczej podwarszawskim bastionem PO Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 23.09.10, 10:58 no mieliby spory kłopot :) ale patrząc na ostatnie fale uczuć społeczeństwa nigdy nie wiadomo co może się zdarzyć za miesiąc... 300 tysięcy obrońców ze szturmem pod znakiem krzyża ? historia zna najróżniejsze przypadki... a niedoszły prezydent czasem jest nieobliczalny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 23.09.10, 15:18 w.iwo napisała: > 300 tysięcy obrońców ze szturmem pod znakiem krzyża ? historia zna najróżniejsze przypadki... potem marsz propozycji okrzyknięcia Króla Polski... > a niedoszły prezydent czasem jest nieobliczalny ;) Powinno się zamienić funkcję Prezydenta Polski na Króla Polski, niedoszłego koronować i mielibyśmy ekranizację Króla Maciusia I... chociaż ten książkowy cechował się mądrością... tak córa mówiła, w szkole przerabiała ;) A na poważnie, jeśli UM milczy by nie dzielić społeczności lokalnej, to chwała im za to. Ale bez przedwczesnych osądów, poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoleg Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 23.09.10, 21:20 ralphie napisał: > A na poważnie, jeśli UM milczy Niektórzy nie mają nic do powiedzenia a mimo to ..... milczą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 24.09.10, 10:35 UM nie będzie się wypowiadał kiedy nie ma o czym, jak ktoś złoży wniosek wtedy będą musieli się do tego odnieść... temat istnieje tylko póki co w ramach luźnej wymiany zdań i gdybania... i chyba dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Ulica Lecha Kaczyńskiego 24.09.10, 10:45 w.iwo napisała: > temat istnieje tylko póki co w ramach luźnej wymiany zdań i gdybania... I oby z tych ram nie wypadł ;) Jeśli wyjdzie poza, złożę wniosek o nazwanie ulicy imieniem Jacka i Placka ;) > i chyba dobrze ;) i chyba na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś