Dodaj do ulubionych

Wątek oświetleniowy

06.09.10, 22:24
Szedłem sobie ostatnio w nocy od biurowca SMLW wzdłuż hydroforni PWiK i nieszczęśliwie nadepnąłem na leżącą na chodniku butelkę . Wywinąłem pięknego orła jeszcze teraz boli mnie tyłek. Siedzę teraz i myślę dlaczego tam jest tak ciemno, żadnej latarni...i myślę i myślę i przypominam sobie inne osiedla/miejsca w zasobach/ SMLW gdzie także ciemno jak w dup-ie u afropolaka. Oczywiście butelka nie znalazła się tam sama, młodzież okupująca plac zabaw między pobliskimi blokami miała z tym coś wspólnego, często puste butelki po piwie, wódce gdy spełnią już swoją role lądują na tym chodniku. Pewnie gdyby SMLW lepiej oświetlała swoje osiedla to nie było by tylu aktów wandalizmu, tylu leżących puszek, butelek i śmieci po zakończonych nocnych imprezach które najlepiej organizuje się na ciemnych placach zabaw między blokami. A i mnie nie bolała by du-pa gdybym szedł dobrze oświetlonym chodnikiem. Ciekawe czy tylko mnie wkurzają te ciemności??? Poważnie to mnie tylko boli tyłek ale ile osób zostało skrojonych/ dostało propozycje nie do odrzucenia /gdy z ciemnego zaułka koło huśtawki wyłoniło się kilku podechlanych mięśniaków w dresach???
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Wątek oświetleniowy 06.09.10, 22:57
      Nie rozumiem w ogole.
      Po pierwsze: jak mozna nasza wspaniala mlodziez podejrzewac, ze ma cos wspolnego z jakakolwiek lezaca butelka na ulicy, chodniku czy gdziekolwiek?? Toc nei od wczoraj wiadomo, ze butelki zbieramy (w koncu pochodna po imprezie to najlepsza impreza)
      Podejrzewanie mlodziezy o akty wandalizmu jest rowniez bez serca.

Poza tym jak mozna byc takim okropnym, by odbierac niektorym chleb. Puszki czy butelki to w koncu dla niektorych mozliwosc zarobku.

No takiemu to dac klawiature.
      Pupcia zabolala to zaraz pisze takie...

Eh, obruszylam sie.
    • ola.rog Re: Wątek oświetleniowy 08.09.10, 09:32
      Niestety to jest jeden ze słabych punktów Legionowa, oświetlenie marne. Może nie w temacie ale marnie też wygląda sytuacja z koszami na śmieci - często trzeba przejść spory kawałek drogi aby natknąć się na jakiś kosz.
    • zaq1975 Re: Wątek oświetleniowy 08.09.10, 20:40
      Tyłek ciągle boli ale pytania co by się stało gdybym rozwalił sobie głowę i zmarł? Kto zajął by się moimi dziećmi? Pan Rosiak na pewno powiedział by kilka gładkich zdań do mojej żony że mu przykro. A kto jest odpowiedzialny za fatalne oświetlenie, brak koszy na śmieci na terenach SMLW
      • higro Re: Wątek oświetleniowy 10.09.10, 09:28
        Brak koszy na terenach SMLW? Chyba raczej na terenach miasta... Obok mojego bloku jest ich siedem: przy każej klatce i przy każdej latarni. Regularnie opróżniane. Za to, przy ulicach miejskich rzeczywiście można niekiedy dłuuuuugo szukać kosza.
        Co do oświetlenia, to nie uważam, żeby było fatalne, przesadzasz (szczególnie, że to spółdzielnia płaci za prąd... spółdzielnia, czyli również ja :), ale jako członek SMLW możesz zwrócić się do zarządu o doświetlenie tego traktu. Tylko pozwolę sobie zauważyć, że pierwszy budynek za biurowcem nie należy do spółdzielni, więc się z taką prośbą musisz zwrócić do KZB.
        Gdybyś rozwalił sobie głowę i zmarł, twoja małżonka dostałaby odszkodowanie, bo jak mniemam spółdzielnia jest ubezpieczona na taką ewentualność, uspokajam, choć oczywiście absolutnie nie życzę!
        • ola.rog Re: Wątek oświetleniowy 10.09.10, 09:45
          W bloku w którym mieszkam jest ok 10 klatek i przy żadnej nie ma ani jednego kosza, najbliższy kosz stoi przy przestanku autobusowym:(
          • higro Re: Wątek oświetleniowy 10.09.10, 10:02
            No proszę! I dlaczego administracja nie chce postawić tam kosza? Co Ci powiedzieli?
            • zaq1975 Re: Wątek oświetleniowy 10.09.10, 19:40
              po prostu nie mieszka tam nikt z pracowników SMLW którzy tak dzielnie potem głosują za absolutorium dla Zarzadu :-)
              • madziulec Re: Wątek oświetleniowy 10.09.10, 19:47
                A ktores z was chodzi na zebrania spoldzielni????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka