Dodaj do ulubionych

Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd.

16.09.10, 21:43
Poruszam ponownie temat remontow na placach zabaw w legionowskich przedszkolach.
Minela polowa wrzesnia.

Czy bylibyscie sklonni i chetni podzielic sie ze mna informacjami jak to wyglada w innych przedszkolach???

W PM5 remont (modernizacja) zakonczona, ale... dalej nei ma wychodzenia, bo zasiano trawe i trzeba czekac 20 dni.
Skad ta magiczna cyfra i kto wpadl na to, by dac dzieciom ogladac piekny plac zabaw (porownujac to do lizania cukierka przez szybe) ???

Bede wdzieczna za informacje z innych przedszkoli.

Moje zdanie jest takie:
1. wybrano firme, ktora nie byla w stanie poradzic sobei z remontami na czas (ilosc legionowskich przedszkoli x wymagany czas x ilosc przeznaczonych pracownikow - warto by sprawdzic czy przetarg zostal przeprowadzony zgodnie z PZP, bo tych 2 panow pracujacych na placu zabaw jakos mi nie wyglada na profesjonalizm)
2. zbyt pozno zaczeto modernizacje. mozliwe, ze w takim wypadku powinno sie zaczac modernizacje juz w przyszlym roku majac swiadomosc, ze zostalo niewiele wakacja (modernizacja zaczela sie bowiem od 1 sierpnia we wszystkich przedszkolach rownoczesnie)
Obserwuj wątek
    • clakier Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 16.09.10, 22:38
      w PM 12 uroczyste otwarcie było w poniedziałek
      dzieci już korzystają bez ograniczeń - na szczęście - bo mój już się doczekać nie mógł :)
      • madziulec Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 16.09.10, 22:46
        Czyli na trawe czekac nei musieli???

Bo zbawki wszedzie takie same ustawiali.
        Kwestia wlasnie nieszczesnej trawy, a to mnei troche martwi, bo jesli wypuszczaja z kolei dzieci na ten czarnoziem to .. no nic tylko Vizir reklamowany, by odzyskac wspaniala biel.. (szlag by te reklamy)
        • 3goust Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 16.09.10, 22:50
          jeśli wierzysz że przez 20 dni trawa będzie jak dywan, to gratuluje. nie będzie ukorzeniona nadal.
          • madziulec Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 17.09.10, 06:58
            Ja wierze??
            Nie. Ja zrealcjonowalam bajki, ktore nam, rodzicom wtryniaja, by usprawiedliwic to, ze nasze dzieci nie wychodza na piekny plc zabaw ;)
            • clakier Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 17.09.10, 08:20
              w PM12 trawa tez świeżo wysiana - miejscami ledwie wykiełkowała
              nie wiem czy dzieci aż tak po niej ganiają bo w miejscach gdzie zabawki stoją to takie sztuczne miękkie podłoże jest
            • ralph123 Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 18.09.10, 18:31
              Wiesz, za 20 dni to moze śnieg spadnie, albo chociaż zimno będzie i wtedy dzieci pobawią się dopiero w przyszłym roku. Szkoda zeby zniszczyły nowe place zabaw już w tym roku ;)
              • madziulec Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 18.09.10, 20:08
                Moze szkoda, by je w ogole zniszczyly????
    • mamazlegionowa Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 17.09.10, 11:07
      PM10

Plac zabaw bedzie otwarty na koniec IX. Powód - trawa
      • mapsik Re: Remonty na placach zabaw w przedszkolach cd. 18.09.10, 23:29
        :-) to samo w PM 6 :-) też trawa
    • bioleg PM 6 17.09.10, 18:11
      Tu napisali, że się bawią
      www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=63836053&postcount=1027
      • mapsik Re: PM 6 19.09.10, 09:52
        :-) no tak, na zdjęciach widać bawiące się dzieci :-)
        a tak na poważnie, moje dzieciaki chodzą do PM6, i wiem że dzieci na razie wychodzą na plac, ale
        w ograniczonym zakresie, ponieważ dwa tygodnie temu była posiana trawa...
        oficjalnie plac zabaw nie jest oddany do użytku
        • kropek77 Re: PM 6 22.10.10, 22:38
          w PM9 oficjalne owarcie było dopiero 19.10., w ubiegłym tygodniu dzieci wychodziły już na plac
          długo to trwało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka