Dodaj do ulubionych

nowe strony internetowe

04.10.10, 02:33
ciekawa jestem co sądzicie o nowych stronach w Internecie, które ostatnio pojawiły się w naszej legionowskiej rzeczywistości... macie jakieś ulubione ? jakieś nie cierpicie ?
Obserwuj wątek
    • wwysoki Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 09:54
      Ciekawi mnie dlaczego autorzy blogów wstawiają na swoje blogi cudze zdjęcia .Czy nie obowiązuje ustawa o prawach autorskich ????
      Przykład :
      plotkarapowiatowa.blox.pl/html
      • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 12:07
        Zdjęcia są podlinkowane z oryginalnych stron, a nie wrzucone na osobny serwer i niektóre mają dodatkowo na sobie podpisy :) - jeśli ktoś ma życzenie, może zobaczyć - nigdzie nie jest napisane że to zdjęcia Plotkary - z tego co przejrzałam bloga.
        A część zdjęć to jej własne.
        Nie przypisana tu jest sobie cudza własność - więc nie rozumiem po co to pytanie.
        • wwysoki Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 14:39
          Nie znasz prawa autorskiego to sobie poczytaj , nie można tak sobie po prostu umieszczać na blogu cudzych zdjęć bez zgody autora nawet pisząc skąd pochodzą .
          • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 15:02
            Będziemy rozmawiać jak będziesz pisać pod stałym nickiem a nie takim co to ma 5 postów - własnie do tego żeby się czepiać :)
            • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 15:26
              Kolejna rzecz - to nie jest blog komercyjny, zapożyczone zdjęcia opierają się na prawie cytatu - które mówi że można wykorzystać fragment dzieła jesli chce się do niego odnieść i zbudować pracę na tym .
              Jeśli nie ma pan co robić to proszę się zająć portalami i stronkami legionowskimi które żywcem kopiują tekst z innych stron, nie wrzucając niczego nowego od siebie. Teksty na plotkarze są całkowicie autorskie - zdjęcia mają swoje źródło. Plotkara na swoim blogu nie zarabia, nie ma tam reklam, blog jest całkiem hobbystyczny - można rzec prywatny i prawo cytatów jak najbardziej ma tu zastosowanie.

Dziękuję za uwagę.
              • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 15:29
                Ale dziękujemy za darmową promocję, liczba wejść od zamieszczenia postu wzrosła niebotycznie - nie ważne jak mówią, ważne, żeby mówili :D
    • wwysoki Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 15:50
      Moim zdaniem wzorcowo prowadzona strona:
      www.zycie-chotomowa.pl/
      ale w wolnej chwili zajrzę pod wszystkie linki , strona szachowa bardzo słaba , nie aktualizowana.
      • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 16:04
        uuu... ja widzę, że koneser... :lol:

A jak się panu podobają pseudo legionowskie portale, które kradną słowo w słowo teksty z komercyjnych gazet?
        • wwysoki Re: nowe strony internetowe 08.10.10, 14:24
          Re: nowe strony internetowe
          gadulalegionowa 06.10.10, 15:02 Odpowiedz
          Będziemy rozmawiać jak będziesz pisać pod stałym nickiem a nie takim co to ma 5 postów - własnie do tego żeby się czepiać :)
          > A jak się panu podobają pseudo legionowskie portale, które kradną słowo w słowo
          > teksty z komercyjnych gazet?
          Po pierwsze to mój jedyny nick a po drugie możemy sobie mówić na pan pani jak ci tak wygodnie :)))) będzie zabawnie , a napisałem swoją opinię bo ktoś prosił żeby napisać .
          Autor: w.iwo☺ 04.10.10, 02:33

ciekawa jestem co sądzicie o nowych stronach w Internecie, które ostatnio pojawiły się w naszej legionowskiej rzeczywistości... macie jakieś ulubione ? jakieś nie cierpicie ?

a że gadulalegionowa , plotkara i w.iwo to ta sama osoba to cóż mi do tego ja nie przyczepiłem się człowieka tylko strony , nic do ciebie nie mam kobieto o dzięsięciu nickach .
          • w.iwo Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 11:56
            szalenie mi przykro rozwiać Pana nadzieje... ;)
            wg regulaminu nie wolno pisać w wątku pod różnymi nickami a jako moderator z zasady nie łamię regulaminu:)
            jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości proszę nie manipulować użytkownikami a przed rzuceniem takiego stwierdzenia upewnić się co do faktów u źródła czyli Agory

nie cierpię na schizofrenię wirtualną i nie mam takiej potrzeby
            wszystkie formy z którymi miałam cokolwiek wspólnego zobaczy Pan w moich sygnaturkach

jestem przejrzystą osobą, na wizytówce mam podane gg, na Facebboku zapraszam do kontaktów, jest mail, a nawet zapraszam do spotkań w realu jeśli ktoś ma ochotę poznać kogoś nowego z forum... nie wydaje mi się by istniała potrzeba żebym promowała się pod innym nickiem ;)))

• gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 14:09
              no cóż...
              Ja także to nie w.iwo - a żałuję, bo wiele z jej zalet bym posiadać chciała :)
              Natomiast konto Plotkara Powiatowa należy do mnie i posługiwałam się nim dopóki nie dostałam informacji, że jest ono przez pewnych użytkowników traktowane jako konto reklamowe.
              Że niby się nim reklamuję - dlatego mam drugie konto, kto rozumny ten załapał o co chodzi, ale ja to nadal Plotkara, z tym że inne słowa mnie określają. I tyle. :) Chodziło o to aby w nicku nie było tytułu bloga - spełniłam to forumowe wymaganie, ale konta plotkary nie mam zamiaru usuwać, i czasem się z niego na cafe odezwę. Bo na Cafe z tego co zrozumiałam - wolno. :)
              Przykro mi, że pańska próba wykrycia mega afery wzięła w łeb. :) Mogło być tak czadowo.
              A tu zonk.
              (Jedno z moich ulubionych ostatnio słów :P )
              • madziulec Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 14:27
                Szlag by to ;)

Juz tu chcialam publiczne bicie sie w piersi ;)

Ale okazuje sie, ze .. kolezanka mi ostatnio powiedziala, ze moj styl pisania jest bardzo charakterystyczny (nie mowie o braku polskich liter, to szybko da sie zmienic).

Rowniez nie jestem plotkara, gadula, a z w.iwo bylam dzis na spacerze ;)
                • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 15:39
                  No tośmy wielką zagadkę forum rozwiązały, tylko czy ktokolwiek nam uwierzy? :P
                  • w.iwo Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 15:54
                    taaa... i tak będzie na mnie ;)
                    za niewinność
                    • madziulec Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 17:20
                      Albp na mnie, bo zawsze jestem maruderka, prowokatorka i w ogole ;P
      • cezary333 Re: nowe strony internetowe / Życie Chotomowa 06.10.10, 17:00
        Bardzo wzrorowa strona, gdzie pod wpisami skopiowanymi z oficjalnych komunikatów podpisuje się AUTOR ;) A ktoś tu pisał o prawie autorskim dotyczącym blogów i wykorzystania zdjęć... Są takie regulacje w prawie polskim - to poproszę o link ;)))
      • gadulalegionowa Re: nowe strony internetowe 06.10.10, 17:19
        hahaha - rzeczywiście - wszystkie teksty skopiowane z innych portali - gratuluję profesjonalnej oceny :D :D :D
        • wwysoki Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 18:09
          żenujące te wszystkie tłumaczenia.
          • madziulec Re: nowe strony internetowe 09.10.10, 18:27
            Z wszystkich sil staralam sie dopasowac sie do poziomu zarzutow, ktore wysunales do kolezanek ;)
            A ze zwykle zarzuty sa w moim kierunku to tylko czekalam, kiedy beda w moim kierunku ;)

Stare przyslowie pszczol mowi: wysoki jak topola, a glupi jak fasola.
            Jak dla mnie EOT.
            • w.iwo Re: nowe strony internetowe 10.10.10, 01:03
              jak dziecku tłumaczyć,... facet wejdź sobie na Facebooka, sprawdź co kto pisze i daj spokój bezsensownym prowokacjom...
              bo cierpliwości brak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka