Dodaj do ulubionych

Dobra stacja benzynowa

31.01.11, 18:00
Witam wszystkich, prosze o podpowiedzi gdzie tankujecie swoje auta w Legionowie i okolicach, lub inaczej ktorych stacji lepiej unikac. Zgory dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 20:50
      Ja w Legionowie żadko kiedy tankuje bo tutaj jest zmowa cenowa, zero konkurencji i do tego drogo. Jadąc w stronę Warszawy kupuję paliwo na stacji Lukoil. Mają takiej samej jakości co na Orlenie i do tego różnica w cenie wynosi około 20 gr (diesel).
      • e-legionowo Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 22:13
        Tankuję na zmianę na Orlenie-Warszawska i na Bliskiej-Wieliszew, wcześniej przed remontem także na Orlenie-Sobieskiego, czasem zdarza się zatankować na Neste-Zegrzyńska i jak mam być szczery to różnicy nie odczuwam. Może to ze względu na specyfikę poruszania się tylko Legionowo i okolice, czasem Wawa czyli raczej niezbyt duże dystanse jednorazowo. Silnik francuskie 1.6HDi a czy jest różnica w spalaniu? Nie wiem bo niezależnie ile wleję to tyle spali :)) A że wersja super extra ekonomiczna czyli samochód służbowy to nie musiałem nigdy sprawdzać dokładnego spalania.
        Ale nie zdarzyło się w ciągu ostatnich 2 lat żeby była sytuacja jak w 1997 gdy zatankowałem 4 miesięczne Iveco super zimowym dieslem na Orlenie-Sobieskiego i rano przy -15st nie mogłem go odpalić, a zaczął dopiero jakoś przyzwoicie jechać po wlaniu do zbiornika połowy butelki "uszlachetniacza".
    • 3goust Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 22:03
      jako że mój automobil, lekko nie pali a zaciąga się płynem z baku aż miło to tankuje na dwóch stacjach. Na modlińskiej na LUKOILU tu częściej, choć czasem jak nie ma kolejek i jest otwarty to na stacji benzynowej przy sklepie Auchan. W Legionowie nie polecam, bo stacje mają zmowę cenowe i nawet NESTE co jest bezobsługowe ma ceny wyższe niż Lukoil z obsługą.
      • godgod Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.11, 10:17
        Faktycznie, w trosce o włany portfel unikaj tankowania w Legionowie. Jedź na Lukoil, tym bardziej, że wszystkie stacje w okolicy mają dokładnie to samo paliwo. Z Płocka.
        • solid_edge Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.11, 21:56
          Super, wyprobuje Lukoli, dzieki za podpowiedzi pozdrawiam :)
          • matysia20050521 Nie polecam 02.02.11, 13:04
            stacji na Stróżańskiej , zdaje sie o nazwie błękitna czy niebieska. Po zatankowaniu ropy , konieczna była wymiana filtra paliwa za 100zł.
            • kka69 A ja polecam BP 02.02.11, 14:47
              Tankuję sporo na BP na Modlińskiej , jadąc w stronę Legionowa za kanałem .
              Jestem zadowolony z paliwa, a i ceny jak na tak markową stację są bardzo dobre, szczególnie w weekendy ceny na ON sa niewiele wyższe niż na auchanie.
            • misiek1974 Re: Nie polecam 02.02.11, 19:55
              matysia20050521 napisała:

> stacji na Stróżańskiej , zdaje sie o nazwie błękitna czy niebieska. Po zatankow
              > aniu ropy , konieczna była wymiana filtra paliwa za 100zł.

Znajomy miał tam podobny problem
    • facebooh Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 17:28
      ja tankuję na shellu. cena taka sama jak obok na orlenie ale jakoś shell bardziej mi pasuje. i jeszcze ciekawostka:
      - moje auto pali 9l/100km
      -pare razy zatankowalem na auchan - spalilo 11l/100km (95 oktanów)
      - jak zatankowalem na auchan 98 oktanów to znowu spalilo 9l
      cuda na kiju!
      pozdrawiam
      • godgod Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 18:09
        Może po prostu pistolet odbijał przy innym napełnieniu baku. Jedne dystrybutory przestają pompować, gdy jest pod korek, drugie, gdy jeszcze wejdzie kilka litrów. Na 99% Auchan bieże paliwa z Orlenu. Może nawet te same co Shell.
        • misiek1974 Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 19:56
          Nie wiem czy przy marketach paliwo jest dobre. Kiedyś się wypowiadali na temat tych paliw.
          • zdebeq Re: Dobra stacja benzynowa 03.02.11, 08:46
            Ja przy AUchan tankowałem raz, to był raz ostatni. nie polecam. po shellu mi ustanął przy 20 stopniowym mrozie a nigdy mu się to nie zdarzyło wcześniej. dlatego też tam nie leję.

na wspomnianym łukoilu jest ok i tanioszka. polecam także pobliski Lotos. jedyna firma gdzie na tych śmiesznych punktach lojalnościowych można jakiś gadżet przytulić:D.
            przez na BP i shellu mają za to najlepsze hotdogi:D i kawka na BP podobno też jest dobra ale ja nie pijam.
            • awol Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 17:49
              Auchan i Shell w zeszłym roku sprzedawali paliwo Orlen Lukoil paliwo Lotos. W tym roku zmiana Lukoil sprzedaje paliwo Orlenu, a Shell ma umowę z Lotosem.
          • 2011kadafi Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 15:16
            Odgrzeję trochę ten temat gdyż ciągle jest on aktualny.
            Zwłaszcza że właśnie czyatałem o rychłym nadejściu zimy w tą zimę.
            Poprawiły się któreś legionowskie stacje a może pogorszyły?
            Jak tam macie już zatankowane zimowe paliwko w swoich samochodzikach?
            • polokokt Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:29
              w temaice stacji paliw, to przy Kauflandzie na piaskach będzie pewnie nowa stacja benzynowa (moze w koncu realna konkurencja dla drogiego Shella i Orlenu. W Warszawie te przy marketach sa odczuwalnie tansze)). Gdzies czytalem ze zostal zmieniony Miejscowy Plan Zagospodarowania, zeby umożliwic inwestycje.
              Pozdrawiam
              • kka69 Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:41
                Najtańsze paliwo w okolicy ( dalszej ) jest cały czas w Auchanie na Modlińskiej, ale atrakcyjne tylko dla tych co pracują w Wawie i dojeżdżają autem, bo z Legionowa to jest do tej stacji ze 12 km.
              • 3goust Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:49
                Tylko dwa dystrybutory to kolejka będzie większa niż na Auchon gdzie jest ich dziesięć. No chyba że cenowo będzie podobnie. Najtańsze chyba jednak jest to na... kto wtajemniczony ten wie;)
                • 2011kadafi Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.12, 16:28
                  Jak tam mrozik?
                  Nikomu paliwko jeszcze nie przymarzło?
                  • axedomel Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.12, 22:00
                    No właśnie ja miałem dzisiaj problem. Wczoraj zalałem do pełna ON na Neste i dziś po kilku godzinach stania przy peronie dławił mi się samochód. Na szczęście udało się go rozruszać, chociaż gasł co chwilę ;) Dolewam uszlachetniacz, ale najwidoczniej 50 ml na 50 l ON to za mało, chociaż tyle zalecają :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka