solid_edge 31.01.11, 18:00 Witam wszystkich, prosze o podpowiedzi gdzie tankujecie swoje auta w Legionowie i okolicach, lub inaczej ktorych stacji lepiej unikac. Zgory dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiek1974 Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 20:50 Ja w Legionowie żadko kiedy tankuje bo tutaj jest zmowa cenowa, zero konkurencji i do tego drogo. Jadąc w stronę Warszawy kupuję paliwo na stacji Lukoil. Mają takiej samej jakości co na Orlenie i do tego różnica w cenie wynosi około 20 gr (diesel). Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 22:13 Tankuję na zmianę na Orlenie-Warszawska i na Bliskiej-Wieliszew, wcześniej przed remontem także na Orlenie-Sobieskiego, czasem zdarza się zatankować na Neste-Zegrzyńska i jak mam być szczery to różnicy nie odczuwam. Może to ze względu na specyfikę poruszania się tylko Legionowo i okolice, czasem Wawa czyli raczej niezbyt duże dystanse jednorazowo. Silnik francuskie 1.6HDi a czy jest różnica w spalaniu? Nie wiem bo niezależnie ile wleję to tyle spali :)) A że wersja super extra ekonomiczna czyli samochód służbowy to nie musiałem nigdy sprawdzać dokładnego spalania. Ale nie zdarzyło się w ciągu ostatnich 2 lat żeby była sytuacja jak w 1997 gdy zatankowałem 4 miesięczne Iveco super zimowym dieslem na Orlenie-Sobieskiego i rano przy -15st nie mogłem go odpalić, a zaczął dopiero jakoś przyzwoicie jechać po wlaniu do zbiornika połowy butelki "uszlachetniacza". Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Dobra stacja benzynowa 31.01.11, 22:03 jako że mój automobil, lekko nie pali a zaciąga się płynem z baku aż miło to tankuje na dwóch stacjach. Na modlińskiej na LUKOILU tu częściej, choć czasem jak nie ma kolejek i jest otwarty to na stacji benzynowej przy sklepie Auchan. W Legionowie nie polecam, bo stacje mają zmowę cenowe i nawet NESTE co jest bezobsługowe ma ceny wyższe niż Lukoil z obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.11, 10:17 Faktycznie, w trosce o włany portfel unikaj tankowania w Legionowie. Jedź na Lukoil, tym bardziej, że wszystkie stacje w okolicy mają dokładnie to samo paliwo. Z Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
solid_edge Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.11, 21:56 Super, wyprobuje Lukoli, dzieki za podpowiedzi pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
matysia20050521 Nie polecam 02.02.11, 13:04 stacji na Stróżańskiej , zdaje sie o nazwie błękitna czy niebieska. Po zatankowaniu ropy , konieczna była wymiana filtra paliwa za 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 A ja polecam BP 02.02.11, 14:47 Tankuję sporo na BP na Modlińskiej , jadąc w stronę Legionowa za kanałem . Jestem zadowolony z paliwa, a i ceny jak na tak markową stację są bardzo dobre, szczególnie w weekendy ceny na ON sa niewiele wyższe niż na auchanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Nie polecam 02.02.11, 19:55 matysia20050521 napisała: > stacji na Stróżańskiej , zdaje sie o nazwie błękitna czy niebieska. Po zatankow > aniu ropy , konieczna była wymiana filtra paliwa za 100zł. Znajomy miał tam podobny problem Odpowiedz Link Zgłoś
facebooh Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 17:28 ja tankuję na shellu. cena taka sama jak obok na orlenie ale jakoś shell bardziej mi pasuje. i jeszcze ciekawostka: - moje auto pali 9l/100km -pare razy zatankowalem na auchan - spalilo 11l/100km (95 oktanów) - jak zatankowalem na auchan 98 oktanów to znowu spalilo 9l cuda na kiju! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 18:09 Może po prostu pistolet odbijał przy innym napełnieniu baku. Jedne dystrybutory przestają pompować, gdy jest pod korek, drugie, gdy jeszcze wejdzie kilka litrów. Na 99% Auchan bieże paliwa z Orlenu. Może nawet te same co Shell. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Dobra stacja benzynowa 02.02.11, 19:56 Nie wiem czy przy marketach paliwo jest dobre. Kiedyś się wypowiadali na temat tych paliw. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Dobra stacja benzynowa 03.02.11, 08:46 Ja przy AUchan tankowałem raz, to był raz ostatni. nie polecam. po shellu mi ustanął przy 20 stopniowym mrozie a nigdy mu się to nie zdarzyło wcześniej. dlatego też tam nie leję. na wspomnianym łukoilu jest ok i tanioszka. polecam także pobliski Lotos. jedyna firma gdzie na tych śmiesznych punktach lojalnościowych można jakiś gadżet przytulić:D. przez na BP i shellu mają za to najlepsze hotdogi:D i kawka na BP podobno też jest dobra ale ja nie pijam. Odpowiedz Link Zgłoś
awol Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 17:49 Auchan i Shell w zeszłym roku sprzedawali paliwo Orlen Lukoil paliwo Lotos. W tym roku zmiana Lukoil sprzedaje paliwo Orlenu, a Shell ma umowę z Lotosem. Odpowiedz Link Zgłoś
2011kadafi Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 15:16 Odgrzeję trochę ten temat gdyż ciągle jest on aktualny. Zwłaszcza że właśnie czyatałem o rychłym nadejściu zimy w tą zimę. Poprawiły się któreś legionowskie stacje a może pogorszyły? Jak tam macie już zatankowane zimowe paliwko w swoich samochodzikach? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:29 w temaice stacji paliw, to przy Kauflandzie na piaskach będzie pewnie nowa stacja benzynowa (moze w koncu realna konkurencja dla drogiego Shella i Orlenu. W Warszawie te przy marketach sa odczuwalnie tansze)). Gdzies czytalem ze zostal zmieniony Miejscowy Plan Zagospodarowania, zeby umożliwic inwestycje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:41 Najtańsze paliwo w okolicy ( dalszej ) jest cały czas w Auchanie na Modlińskiej, ale atrakcyjne tylko dla tych co pracują w Wawie i dojeżdżają autem, bo z Legionowa to jest do tej stacji ze 12 km. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Dobra stacja benzynowa 13.01.12, 19:49 Tylko dwa dystrybutory to kolejka będzie większa niż na Auchon gdzie jest ich dziesięć. No chyba że cenowo będzie podobnie. Najtańsze chyba jednak jest to na... kto wtajemniczony ten wie;) Odpowiedz Link Zgłoś
2011kadafi Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.12, 16:28 Jak tam mrozik? Nikomu paliwko jeszcze nie przymarzło? Odpowiedz Link Zgłoś
axedomel Re: Dobra stacja benzynowa 01.02.12, 22:00 No właśnie ja miałem dzisiaj problem. Wczoraj zalałem do pełna ON na Neste i dziś po kilku godzinach stania przy peronie dławił mi się samochód. Na szczęście udało się go rozruszać, chociaż gasł co chwilę ;) Dolewam uszlachetniacz, ale najwidoczniej 50 ml na 50 l ON to za mało, chociaż tyle zalecają :( Odpowiedz Link Zgłoś