zapalniczka-1 18.05.11, 09:18 Witam, chciałabym kupić mieszkanie w Legionowie, które początkowo planuję wynajmować. Czy w Legionowie jest dużo chętnych na wynajem mieszkań? Czy będzie problem? I jakie mniej więcej są ceny za mieszkanie 2-pokojowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-ksie Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 10:16 Wejdź na gumtree, gratkę, alegro, domiporta i wiele innych stron będziesz miała jasny obraz sytuacji. Dla mnie zaskakujące są ceny w Legionowie za wynajem. Od jakiegoś czasu szukam czegoś przytulnego ale 1500 za 2 pokoje to delikatne przegięcie. Niby wiem, że ludzie płacą raty kredytu za koszt wynajmu ale bez przesady w Warszawie są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 10:40 znalezienie dwupokojowego mieszkania w Warszawie za 1500 z ogłoszenia jest nie lada wyczynem. a ile Twoim zdaniem powinna wynosić opłata za wynajem mieszkania dwupokojowego w Legionowie, żeby nie była przesadna? Odpowiedz Link Zgłoś
telemann Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 11:48 wszystko zależy od rodzaju tego dwupokojowego mieszkania (metraż, standard-z tego wynika też lokalizacja itp.). Ponadto w grę wchodzą różne motywy wynajęcia mieszkania. Jednakowoż gdy ktoś pracuje w Warszawie i ma możliwość wynajęcia mieszkania niedaleko miejsca pracy, to jest to najbardziej racjonalna decyzja. Przypominam, iż opłaty licznikowe są w Warszawie nierzadko są niższe niż w Legionowie, tańsza jest komunikacja miejska, a i wieczorem można wyjść do kina czy na koncert, nie mówiąc już o lokalach gdzie nie ma podludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 12:24 Pierwsze z brzegu [url=http://warszawa.gumtree.pl/c-Nieruchomosci-dom-mieszkanie-wynajme-prywatne-Piekne-poddasze-W0QQAdIdZ283291380]Mieszkanko[/url] Nie chodzi mi o licytowanie się ale taka opłata za mieszkanie np na os. młodych to lekka przesada. W Legionowie liczę na koszt 1000-1200 czasem takie perełki się znajdują. Jeśli jednak w najbliższym czasie nie uda mi się znaleźć pracy w naszym powiecie wybiorę Warszawę, gdyż nawet jeżdżąc skm marnuję prawie dobę tygodniowo na dojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 12:30 no ale to nie jest mieszkanie tylko wydzielone poddasze w domu jednorodzinnym. mieszkanie w takiej sytuacji wiąże się z ciągłą ingerencją właścicieli zazwyczaj. nie mówię to z przekory tylko z doświadczenia jakie dało mi blisko 10-letnie wynajmowanie różnych miejsc w Warszawie. poza tym większość ofert "atrakcyjnych" jest nieprawdziwa, nieaktualna albo nieadekwatna do rzeczywistości. mi zawsze udawało się załatwić coś "po znajomości" i nigdy nie narzekałem. natomiast z ofertami z ogłoszeń mam złe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Wynajem mieszkania 18.05.11, 12:51 Alez nei opowiadajmy, ze wynajac mozna tylko wspaniale mieszkanie i tylko w Legionowie. To co napisala a-ksie to nie ulega watpliwosci - jezeli za podoba cene (lub taka sama) mozna wynajac mieszkanie w Warszawie to nie ulega watpliwosci, ze sie wybierze mieszkanie w Warszawie. Dojazdy sa zabojcze. SKM, KM sa niepunktualne, przepelnione... Jaki wiec tu plus mieszkac, skoro czlowiek wraca poznym wieczorem... A w weekendy mozna dojezdzac sobie do lasu i nad zalew. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Wynajem mieszkania 19.05.11, 11:20 nikt tak nie napisał. poza tym chyba o cenie decyduje popyt, więc skoro są ogłoszenia wynajęcia mieszkania za 1500 w Legionowie, to pewnie i są chętni do zapłacenia takich pieniędzy. w każdym bądź razie ja upieram się przy rozpuszczaniu wici wśród znajomych. zawsze jest ktoś kto ma kogoś, kto ma coś do wynajęcia:D. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Wynajem mieszkania 19.05.11, 11:57 Masz troche zle podejscie. Prawde mowuiac jest wiele osob wolacych wystawic mieszkanie na wynajem za 1500 majac swiadomosc, ze sprowadzi sie ktos, kto i tak to mieszkanie zniszczy i zdemoluje... Wiec to musza wkalkulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marlaba Re: Wynajem mieszkania 01.06.11, 21:17 Średnie ceny wynajmu w każdej dzielnicy Warszawy podzielone pod względem wielkości mieszkania można sprawdzić na tej stronie: PoradnikWynajmu.pl Także jest opisane co wpływa na cenę wynajmu. Najwyższe są np. w sierpień\wrzesień bo najwięcej chętnych itd. W samej Warszawie pod względem lokalizacji różnica ceny wynajmu to kilkaset złotych i stan mieszkania ma dużo większy wpływ na cenę wynajmu. I za 1500-1600 to co prawda o niskim standardzie ale znajdzie się mieszkanie w samym Śródmieściu. To 1500 to chyba bardzo duże mieszkanie w o wysokim standardzie w Legionowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lilo2006 Re: Wynajem mieszkania 02.06.11, 12:36 > Witam, Ja mam mieszkanie w legionowie 2 pokoje z czego jeden z aneksem kuchenny > m, które za jakiś czas zamierzam sprzedać. a w ramach przybliżenia za wynajem bym chciała 1100 + opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś