Dodaj do ulubionych

Jak dojechać do..?

06.08.11, 13:57
Trasa nastepująca:
Gen Roi - teren Dawnego Aviotexu (ul. Zegrzyńska 4).

Prosze o podanie trasy bez lamania przepisow, relatywnie krotkiej i ... skorelowanej z budowa drogi, ktora dzis zaskoczyla mnie nieprzelotowa Zakopianska.
Obserwuj wątek
    • misiek1974 Re: Jak dojechać do..? 06.08.11, 14:22
      Wrzosowa dojazd do Polnej. Jazda prosto przez dawną jednostkę wojskową do wiaduktu i w prawo. Kiedyś tamtędy jeździłem nie wiem jak teraz.
      • madziulec Re: Jak dojechać do..? 06.08.11, 17:29
        Wrzosowa jest t w teorii zamknieta. Objazd... wiadomo Plantowa.
        Dlatego podaje, by brac pod uwage remonty.

Dzis zatkalo mnie - pojechalam specjalnie Zakopianska (dla utrudnienia autochtonow - nie bylo w dniu wczorajszym NIC o tym, ze bedzie zamknieta i nie ma NIC o objezdzie).
        Ok. Dojechalam do Baltyckiej i znak. Koniec jazdy. Skrecilam w lewo. Jade, jade. Wydaje sie, ze ok.
        Dojechalam do drogi, ktora buduja jako "obwodnice" dwupasmowki. Byl NAKAZ skretu w prawo, co tez zrobilam, wyraznie ucieszona, bo w rezultacie o to mi chodzilo. Hmmm... Jade i co? Koniec jazdy ;) Droga zamknieta, brak przejazdu.

Panowie byli bardzo uprzejmi i przestawili traktor, wiec pojechalam druga nitka drupasmowki, ponownie do Sobieskiego, gdzie jakos wlaczylam sie do ruchu.
        Ale pocieszono mnie, ze to jeszcze 2 tygodnie tak ma byc.

2 tygodnie ok. Ale zero informacji, zero objazdow, slowem znow gorszy kawalek Legionowa, czy tez gorsi mieszkancy, ktorzy nie maja auta terenoego, bo jak si enie zna lokalnych "lewych" przejazdow to pozostaje.. rzeczywiscie pewnie znow jechanie Struzanska, potem jakas zawijka w okolicy McDonalds i jedziemy do Aviotexu.

(dla niezorientowanych.. Handlowa rozkopana, wiec jako objazd tych cyrkow obecnie malo przydatna)
        • astra515 Re: Jak dojechać do..? 06.08.11, 18:43
          nie trzeba jechać za wiadukt. Wystarczy skręcić przed wiaduktem w prawo (jak do restauracji Carska) i objechać wiadukt dołem -wyjazd z drugiej strony przed stacją Neste
          • margo99 Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 14:04
            astra515 napisała:

> nie trzeba jechać za wiadukt. Wystarczy skręcić przed wiaduktem w prawo (jak do
            > restauracji Carska) i objechać wiadukt dołem -wyjazd z drugiej strony przed st
            > acją Neste

dokładnie tak
            • madziulec Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 18:07
              No to pierwszy etap zaliczony. Potem mialam pojechac w kierunku Warszawy Zegrzynska.

Jak to rozwiazac??
              Oczywiscie znow nie robiac ekwilibrystyki przy poczcie.
              • astra515 Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 19:40
                jak zawsze problem... polecam helikopter
                • madziulec Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 19:51
                  No i widac, ze mieszkasz w centrum i dalej wlasnego czubeczka noska nie widzisz.
                  Jak odetna Ci skrety w lewo z wiekszosci ulic to tez Ci sie zateskni do normalnego przebiegu ulic i tez uronisz lezke z tesknoty.

Narazie Twojego komentarza ponizej poziomu pozwole sobie nie komentowac. Bo egoizmu nei da sie komentowac.
                  • polokokt Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 21:08
                    ale po co w ogole jezdzic przez przejazd? Odkąd go wyremontowali, statystycznie najszybciej i tak wszedzie jest dojechac wiaduktem (lub jak nie ma potrzeby go przekraczac to i tak struzanska). Tam poijajac korki w niedziele po polundkiu (ktorych w tym roku z racji na pogode raczej nie ma) w zasadzie do centrum legionowa dojezdza sie z Bukowca w max 5 minut (a jeszcze jak zrobili przy McD pas do skretu w prawo to odchodzi korek do światel).
                    Nie rozumiem po co przekraczac tory przez przejazd (gdzie mozna stracic 10 minut), by za chwile znow przejechac przez wiadukt i znow zmienic strony torów. Jakaś dziwna taktyka :) To tak jakby w Warszawie ktos upodobal sobie jezdzenie po mostach w godzinie szczytu. Trzeba miec na prawde zacięcie :)
                    Ja juz od dawna staram sie jezdzic tylko wiaduktem w obie strony. Tak jak ktos napisal, na żegrzynska 4 mozna zawrocic pod wiaduktem. Potem mozna zrobic nawrotke w Koszrowej, zeby znow jechac w strone Warszawy. Inna sprawa, ze do Warszawy to juz z tej okolicy lepiej pojechac Struzanska i Płochocinska. Warszawska przez Legionowo w strone warszawy potrafi tez sie korkowac.

Zamykanie ulic ma charakter tymczasowy. Wyjazd z Zakopianskiej caly tydzien mimo ze byl utrudniony, to byl mozliwy. Moze akurat trafilas taki moment. Docelowo jedynie przejazd na wprost i w lewo z Sielankowej zniknie. Co juz teraz wplynelo bardzo pozytywnie na skrzyzowanie Jagiellonskiej i Słowackiego. Kiedys w szczycie przejechac to skrzyzowanie to byl czasem dramat. Teraz wlasciwie korkow tam brak. A jest to jedna z dwch głównych ulic wychodzących z centrum miasta.

Pozdrawiam
                    • madziulec Re: Jak dojechać do..? 08.08.11, 08:22
                      Problem, ze akurat musialam pojechac w strone Warszawy a nie do Warszawy. Ot, Bialoleka.
                      I juz Struzanska jest kiepskim pomyslem.

Zakopianska nie byla przejazdem jak to okreslasz utrudnionym, ile zamknietym.
                      Nastepna ulica (Sielankowa) JUZ nie istnieje, wiec pisanie, ze znieknie jest nieco przedawnionymi informacjami (zweryfikuj je, warto..).
                      • polokokt Re: Jak dojechać do..? 08.08.11, 09:30
                        nie napisalem ze sielankowa jest obecnie otwarta. Była to dygresja o sytuacji docelowej.
                        Zakopiańska do piątku włącznie do godziny 17:00 była przejezdna. Jeżdżę nią każdego dnia wracając z pracy.

Pozdrawiam
                        • madziulec Re: Jak dojechać do..? 08.08.11, 15:04
                          Ja rowniez jechalam nia w piatek.
                          W sobote byla niemila niespodzianka.

Widocznie pomyslano, ze mieszkancy tej czesci Legionowa powinni siedziec w domu
              • misiek1974 Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 20:28
                Tutaj normalny kierowca by skręcił w prawo i na wysokości przystanku autobusowego zawrócił bo tam raczej ciągłej nie ma lub pojechał nieco dalej i skręcił w lewo i tam zawrócił. Wiem, że kobiety mają z tym nieco problemów :D
                • e-legionowo Re: Jak dojechać do..? 07.08.11, 22:43
                  potwierdzam, jest przerywana i można zrobić nawrotkę nie jest za szeroko ale się, druga opcja to skręcasz pod bramę MegaFormatu w prawo, odwracasz się samochodem i już zgodnie z przepisami wyjeżdżasz w kierunku wiaduktu, 3 wersja sygnalizjesz zamiar skrętu w lewo za przedszkolem, ale robisz troche wiekszy łuk i gładko ustawiasz się do skrętu w prawo w stronę Wawy, opcje bardziej męczące to skręt na światłach w lewo potem znów w lewo koło garaży i znów w llewo przed wyjazdem z jednostki i dojeżdżasz do przedszkola a tam juz w prawo i jestes na Zegrzynskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka