Dodaj do ulubionych

Wywóz śmieci - worki

21.10.11, 10:18
Raz w miesiącu wywożą worki ze śmieciami , niebieski papier , żółty plastyk . Moja furtka jest oddalona od furtki sąsiada o 1 ( jeden metr ) ale swoje worki stawiam po prawej stronie furtki a sąsiad po lewej i w ten sposób moje worki są oddalone od jego worków o 3 do 4 metrów bo dochodzi jeszcze szerokość furtki . Na każdej furtce jest numer posesji , ponadto na posesji są duże tablice z nazwą ulic i numerem .
Już mnie szlak trafia i nie wiem co mam robić , dziś po raz któryś zabrali z pod dwóch furtek 4 worki śmieci a zostawili tylko dwa nowe worki , wrzucając je sąsiadowi na działkę . Po raz kolejny musiałem jeździć i szukać tych ludzi co wożą śmieci , dobrze że byłem w domu i daleko nie odjechali .Już sam nie wiem co robić żeby zauważali moją posesje , szlak mnie trafia , doradźcie coś :)
Obserwuj wątek
    • ralphie Re: Wywóz śmieci - worki 21.10.11, 10:26
      Stawiaj po lewej stronie :) Ewentualnie po worki nie uganiaj się za wywożącymi, a udaj się do urzędu do wydziału ochrony środowiska, oczywiście w godzinach pracy.
      • mikizlegionowa Re: Wywóz śmieci - worki 21.10.11, 17:08
        ralphie napisał:

> Stawiaj po lewej stronie :) Ewentualnie po worki nie uganiaj się za wywożącymi,
        > a udaj się do urzędu do wydziału ochrony środowiska, oczywiście w godzinach pr
        > acy.

Worków nie daje urząd miasta tylko KZB w budynku "starego" urzędu - taki barak niedaleko stacji przy Piłsudskiego - wiem, bo brałem, można wziąć na zapas :) tam też można zgłosić swoje uwagi
        • godgod Re: Wywóz śmieci - worki 21.10.11, 17:58
          mam ten sam problem od 2 lat. Remondis, a teraz MPO . rozwiazalismy problem, odsuwajac worki maxymalnie od siebie.
          • araski Re: Wywóz śmieci - worki 21.10.11, 19:19
            godgod napisał:
            > mam ten sam problem od 2 lat. Remondis, a teraz MPO . rozwiazalismy problem, od
            > suwajac worki maxymalnie od siebie.

Właśnie tak robię maksymalnie odsuwam . Najpierw kupiłem u Adasia dużą tablicę z nazwą ulicy i numerem domu i przymocowałem dwa metry od furtki . Później na skrzynce na listy nakleiłem kolorowy numer posesji i u siebie i u sąsiada. Mimo to ciągle ktoś nie zauważa mojej furtki . pozostaje mi tylko pomalować furtkę i bramę na inny kolor niż ogrodzenie sąsiada ale to już chyba na wiosnę .
            A moja żona mówi , " nie ma co się denerwować " , nie zauważyli :)

• kka69 Re: Wywóz śmieci - worki 21.10.11, 20:17
              Jeżeli masz inne worki , to nie ma problemu, plastiki ode mnie odbierają w dowolnych workach.
              Podobnie papier oddaję głównie w pudełkach kartonowych po różnych wcześniejszych zakupach.
              Właściwie radze sobie bez tych oryginalnych worków dostarczanych przez MPO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka