w.iwo 11.05.12, 20:36 LTV-07-05-2012_Miasto po sześćdziesiątce jak tam nasza staruszka ;))) jak się trzyma, jakie ma wady, co się zmieniło na plus? czego oczekiwać mogą mieszkańcy na 60-lecie Legionowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narewa Re: 60-tka Legionowa 11.05.12, 21:30 Staruszka??Oj,Iwo. A cóż to jest 60-tka??.Ja mam więcej,a czuję sie doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: 60-tka Legionowa 13.05.12, 00:57 hehe wiedziałam że tak będzie... mi też nie ubywa lat ;) ale staruszka i 60-lecie Legionowa to raczej forma żartobliwego zwrócenia uwagi na rocznicę i sposoby jej obchodzenia... gra, LipDub chciałam zapytać czy jesteście zadowoleni z takiej formy obchodów tej znaczącej przecież daty? Odpowiedz Link Zgłoś
telemann Re: 60-tka Legionowa 13.05.12, 07:42 Ciężko się ogląda ten materiał przygotowany przez lokalną telewizję (banały w stylu, że miasto to ludzie itp.). A już ten filmik reklamowy, którego fragmenty przewijają się w materiale musi być naprawdę żałosny (ta kiczowata końcówka z płonącym ratuszem). Przyznam szczerze, że ja nie świętowałem tej rocznicy bo niewiele dla mnie ona znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: 60-tka Legionowa 15.05.12, 09:19 tez jestem ciekaw... od premiery na festynie minelo juz..... z tydzien czy dwa.... Może miasto się go wstydzi, bo myslalem, ze w poniedzialek po festynie bedzie na stronie miasta albo na profilu Rzecznika. A tu cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: 60-tka Legionowa 15.05.12, 12:40 Oglądałem "TO" .....naprawdę nie ma na co czekać... Szkoda słów. Lipa a nie LipDub hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jaceeek Re: 60-tka Legionowa 15.05.12, 11:36 Mnie zaskakuje, że każda rocznica obchodzona jest w kościele. Widać, kto naprawdę rządzi w tym mieście. Dzieciaki z SP2 na rocznicę miasta (czy też szkoły - bez różnicy) muszą iść na mszę. Zamiast świętować, zorganizować piknik, urozmaicić czas, dzieciaki będą śpiewać marsze żałobne. Szkoła tego nie wymyśliła. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt jest.... 16.05.12, 15:27 www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-3563 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: jest.... 16.05.12, 19:15 Czy warto obejrzeć z dzwiekiem? Bez dzwieku robi..... No dobra. Czy moze kto inny skomentowac niz ja? Odpowiedz Link Zgłoś
dikoj Re: jest.... 17.05.12, 07:34 Yyyy... Ten tego... Tiaa... Czy realizatorzy tego projektu oglądali jakiegokolwiek LipDub-a? Przecież podstawą jest to, że występujący w filmie ŚPIEWAJĄ piosenkę (ruszają ustami). Poza tym strasznie kwaśny scenariusz, nie wspominając o reklamach... Kaszana... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: jest.... 17.05.12, 08:29 ciężko mi oceniać, bo na kinomatografii się zbytnio nie znam :) ale jako osobie która obejżała w swoim życiu całe trzy LipDub'y... to samo rzuciło mi się w oczy. W całym LipDub'ie ani razu obraz nie ma związku ze ścieżką dźwiękową. A to właśnie jest jedno z założen LipDub' a (przynajmniej tak mi sie wydawalo). No wiec... nie wiem czy LipDubem możemy to nazywać, bo można podłożyć dowolną inną piosenkę i będzie ten sam efekt dźwiękowo-wizualny. Zresztą, nie wiem po co zmieniono piosenkę na taką (wiem że to jakaś tam piosenka która zwyciężyła w konkursie miejskim)? Ta piosenka wydaje mi się, że jest za mało dynamiczna. Poza tym te reklamy.... po co ten noktowizor.... takie wciskanie niektórych rzeczy na siłę. Najfajniejszym momentem dla mnie, to końcówka, z obrobionym komputerowo UM. Byłem zaskoczony, więc odnotowuje to na plus. Generalnie wiem że pewnie kilka osób się mega przy tym projekcie napracowało, chcieli - więc to już mega plus dla nich, ale.... to co powstało to mi totalnie do gustu nie przypadło. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 zauważyłem, że... 17.05.12, 22:54 ...w drugiej minucie i dwudziestej czwartej sekundzie tego arcydzieła, niepoślednią rolę zaczyna odgrywać błękitna walizeczka na kółkach. zdaje się ta sama, która była przyczyną późniejszej ewakuacji Ratusza i zmasowanego ataku na budynek wszelkich służb łącznie z psem Szarikiem i zdaje się detektywem Rutkowskim. ktoś z ekipy LipDuba zostawił walizkę pod drzwiami prezydenta Smogorzewskiego, a zamieszanie przypisano później bezdomnemu. proszę sympatyczną Panią rzecznik magistratu o ustosunkowanie sie do moich wynurzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_um Re: zauważyłem, że... 18.05.12, 08:01 Po wnikliwej analizie zdjęć policyjnych (walizka w Ratuszu) i printscreenów z naszego teledysku mogę ze 100% pewnością stwierdzić, że nie jest to ta sama walizka :) Ta znaleziona w Ratuszu ma np. kieszeń, której "lipdubowa" torba nie ma. To prawda, są podobne, lecz walizka, która zagrała w naszym klipie, tego samego dnia wróciła z właścicielem do domu. Pozdrawiam guayazyl1 napisał: > ...w drugiej minucie i dwudziestej czwartej sekundzie tego arcydzieła, niepośle > dnią rolę zaczyna odgrywać błękitna walizeczka na kółkach. zdaje się ta sama, k > tóra była przyczyną późniejszej ewakuacji Ratusza (...) > proszę sympatyczną Panią rzecznik magistratu o ustosunkowanie sie do moich wynu > rzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: zauważyłem, że... 18.05.12, 16:10 zauważyłam że w tejże produkcji... ;))))) podczas występów starosty i prezydenta na scenie sali widowiskowej w Ratuszu dzieci są chowane po ciemnych piwnicach... ktoś mnie oświeci co poeta chciał przez to powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś