2itam 20.05.13, 17:32 błąka się od kilku dni na parkingu przy Piłsudskiego, tak na wysokości przychodni stomatologicznej, siedzi pod samochodami; może komuś uciekł, nie widziałam go wcześniej; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 20.05.13, 17:38 to chyba jakiś wychodzący bo zeszłego lata też go tam mozna było spotkać przy Lasuchu :D Odpowiedz Link Zgłoś
2itam Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 20.05.13, 17:43 aaaaa... dzięki za info :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 20.05.13, 23:10 Kot jest własnością Pani z bloku B. Pani jeździ furą z logiem jakiegoś leku. Pani generalnie sra na kota i go wywala z rana do parkingu i kot cały dzień się błąka. A to się sfajda na klatce, a to narobi u mnie do kwiatków, a to mój pies go pogoni na drzewo. Generalnie ani kot, ani Pani są niereformowalni. W zeszłym roku poinformowałem ją o konsekwencjach jakie mogą spotkać nieroztropnego właściciela i chyba jako miłośnik zwierząt będę musiał przedsięwziąć jakieś uświadamiające bardziej kroki. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 09:26 jest tak źle? tzn. czy owa pani ma tylko niecodzienne poglądy na temat spędzania wolnego czasu przez kota czy go zaniedbuje? czy kot dostaje jeść czy skazany jest na to co upoluje/znajdzie przy łasuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 11:26 Pani twierdzi, że kot zawsze wychodził i mu nie jest w stanie ograniczyć wolności. Zamorzony nie jest. Wisi mu wór z tłuszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 11:49 Czy w Legionowie są jakieś służby odpowiedzialne za wyłapywanie bezdomnych kotów? Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 12:38 W Straży Miejskiej się dowiedziałem: Wyłapywaniem bezpańskich psów zajmuje się Wydział Gospodarki Komunalnej Urzędu Miasta Legionowo i wszelkie zgłoszenia o bezpańskich psach należy przekazywać do Pana Krzysztofa Włochińskiego tel. 22 774 20 31 wew. 4026. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 20:57 koty nie są bezdomne tylko wolonzyjące podobnie jak ptaszyska sa czescia ekosystemu i nie wyłapuje sie ich jeno ogranicza populacje poprzez kastracje kot nie jest niebezpieczny wiec sie go nie odlawia jednoczesnie jest naturalnym wrogiem gryzoni szczorow i myszy czyli wrecz pozadany na legionowskich zaszczurzonych osiedlach w starych blokach szczegolnie wizowcach gdzie sa smietniki w klatkach szczury jak ruskie czołgi z problemem niestety administracje sobie nie radza :( Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 21:47 Głodny kot to za żadnym gryzoniem nie pobiegnie. A taki dożywiony to też za młodymi szczurami tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 10:49 madziulec napisała: g...o prawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 13:20 basset2 napisała: > madziulec napisała: > > g...o prawdę :) To też zakwestionujesz ?? toz.szczecin.pl/?d0=aktualnosci&d1=359 "Tymczasem opiekunowie kotów powinni zadbać, by ich podopieczni codziennie zjedli odpowiednią porcję karmy. Koty bowiem nie łapią szczurów, by je jeść; kot to stworzenie łowne, i tylko dobrze nakarmiony osobnik będzie gonił za gryzoniami! Koty łowią gryzonie także dla zabawy; warto wiedzieć, że chudy i zabiedzony kot za żadnym szczurem nie pobiegnie, bo nie ma na to energii i ochoty." :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 09:33 madziulec napisała: jeszcze raz zasymiluj sobie treść , tym razem ze zrozumieniem w tym temacie już kiedyś Twoja wypowiedź była abderycka ... ale wiesz co, kup albo złap szczura, wypuść w domowym zaciszu i zobaczysz czy Twoje domowe wypaśne, nażarte sierściuchy będą tylko sobie biegać za gryzoniem czy jednak sobie pośmigają i w konsekwencji zagryzą czy może jednak skumają się z szczurem W ostatnim przypadku zyskasz nowego (nielicznego) przyjaciela :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 21:14 No ale popis słownictwa ;) Następnym razem polecam zapoznanie się z tak "mądrymi" słowami i pisanie tego, co się rozumie, a nie 3 po 3 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 21:34 O co chodzi z tą Abderą? Tam też jest plaga szczurów, których koty nie chcą łapać? Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 12:16 idzie w okolice loku gdzie parking strzezony i porozmawia ze stróżami jak kocur i kotka wyłapały szczury nie tylko te młode ale rowniez stare dorodne osobniki :) kotki juz nie ma ale kocur nadal urzeduje moze bedzie miala okazje na wlasne oczyska obaczyc bo przeciez to jak w boga nie uwidzi nie uwierzy nie antychrysty Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 21.05.13, 21:55 Gatunki kotów wolnożyjących w Polsce to Żbik i Ryś. Kot domowy /Felis catus/ został udomowiony 9500 lat temu. W gospodarce miejskiej koty sa traktowane tak samo jak psy. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 11:49 W Polsce dzikie psy i koty są dużym problemem w ekosystemie. Właściwie nie polują na szczury, bo to ryzykowne zajęcie, duży szczur poradzi sobie z niewprawnym kotem. Ale za to koty szczególnie dobrze polują na drobne ptaki, wiewiórki,jaszczurki, króliki itp. W krajach , gdzie nie ma problemu wałęsających się kotów i psów , fauna jest o wiele bogatsza , przykład to Holandia ,pewne rejony UK, gdzie w parkach można spotkać dzikie króliki, które występują też w okolicach zamieszkanych przez ludzi. A żyją dlatego , że nie ma im tam co zagrozić. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 12:23 kka69 napisał: > W Polsce dzikie psy i koty są dużym problemem w ekosystemie. bezapelacyjnie nalezy cos z tym zrobic miasto finansuje juz cipy i kastracje to może w przyszlosci i eutanazje i po problemie a my same wielkie l;udzie ostaniem na tej betonowej płycie i bedziemy sie cieszyc skrycie :) ze panujem jedyni ważniejsi nizli wszyscy nasi bracia mniejsi findacje pro zwierza upadna bo po co, skroro etanzji na wszystkich dokonamy noco Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 23:24 Niepotrzebna hipokryzja. temat wałęsających się kotów i ich dokarmiania był już wałkowany na tym forum. Sytuacja wygląda tak, że jest grupa wsparcia w Legionowie, która dokarmia koty. Przy okazji jest to czynność, która z pewnością sprawi, że będą mieli lepsze miejsce w niebie, a co najmniej zawsze siedzące w autobusie i z pogardą mają prawo zerkać na resztę społeczności. Koty mając do dyspozycji dobre ciepłe schronienie i żarcie produkują kolejne koty, które czekają na żarcie itd. To, że jakiś kot upolował szczura, to spoko, ale ma się to nijak do tematu bezdomności zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 08:44 Och, pisze Pan o nieodpowiedzialnym zachowaniu ludzi, którzy przyczyniają się do zwiększenia populacji bezdomnych psów i kotów, a tematem, który mnie zainteresował była chęć wyłapania i likwidacji, którą jak mniemam inny autor wpisu zaplanował i szukając kanału dotarcia do służb, które to za niego zrobią, bo braknie mu odwagi na osobisty odstrzał. Ww. Pan pragnie mieć czyste rączki (oraz sumienie licząc oczywiście na choćby stojące miejsce w niebie) i tylko zgłosić problem odpowiedniej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 zdebeq... 23.05.13, 09:08 zdebeq, daruj sobie ten protekcjonalny sarkazm Liczysz na grill w piekle, czy na zniżkę na bilet przejazdu autobusem... w Twojej wypowiedzi brakuje, że koty są także kastrowane Nie lubisz kotów i wcale się z tym nie kryjesz, co w Twoim zawodzie to dopiero hipokryzja Na piedestale pomocowym są psy i tu jest Twój swoisty angaż i zrozumienie Tą grupę reprezentujesz? Nic odkrywczego nie napisałeś, bo czy kot pies szczur królik ludek czy ufoludek przy zapewnionych warunkach przeżycia będzie się rozmnażał to taki cud ekosystemu Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: zdebeq... 23.05.13, 20:22 > Liczysz na grill w piekle, czy na zniżkę na bilet przejazdu autobusem... piekła nie ma. > w Twojej wypowiedzi brakuje, że koty są także kastrowane oczywiście, że NIEKTÓRE są kastrowane. Ale także pośród członków legionowskiej grupy wsparcia są osoby, które twierdzą, że kastracja skraca życie kotów kastrowanych, które bęcki dostają od kotów niekastrowanych. > Nie lubisz kotów i wcale się z tym nie kryjesz, co w Twoim zawodzie to dopiero hipokryzja rzeczywiście bardziej rozumiem psy, a na koty mam po prostu uczulenie. W moim rodzinnym domu mieszkają dwa. > Na piedestale pomocowym są psy i tu jest Twój swoisty angaż i zrozumienie > Tą grupę reprezentujesz? Reprezentuję siebie. Wzięła Pani moją poprzednią wypowiedź bardzo do siebie, a problem jaki zauważam ja, a Państwo w ciąż nie widzicie, to fakt, że te koty także defekują i sikają. nie wszystkie robią to do kuwetek. w większości gdzie popadnie. Oczywiście są to biedne bezdomne zwierzęta i należy im się pomoc. Ale pomoc nie powinna polegać na dorabianiu ideologii o wolnożyjących kotach. Jeżeli są wolnożyjące, to czemu wymagają schronienia w blokowych piwnicach i dokarmiania suchą karmą. Poza tym legionowskie koty są rezerwuarem zakaźnej białaczki kociej i FIV, dodatkowo spokojnie 40% z nich sieje jaj Uncinaria czy innych nicieni, których inwazja jest zagrożeniem dla ludzi. Ja pracowałem z bezdomnymi zwierzętami za granicą i wiem, że problem został ograniczony przez konsekwencję. Dla odmiany jedna z Pań zajmująca się kotami z bloków szczyci się tym, że wyadoptowała kota z potwierdzoną białaczką. Tylko pogratulować. Stanowczo jestem za depopulacją bezdomnych kotów ale nie oznacza to ich zbiorowego mordu. Problem, który ilustruje bieganie kota rudego wynika z podejścia, że wałęsający się kot nie jest zagrożeniem. Otóż jest, przede wszystkim dla siebie, bo blokowisko w jakim mieszkamy, to nie jest sawanna w Afryce i zagrożenie czyha na każdym metrze kwadratowym. Ja nie mam przyjemności w usypianiu kotów, którym tyłek oberwał przejeżdżający samochód. A przyczyną takiego stanu rzeczy jest utrzymywanie "wolnożyjących kotów" Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: zdebeq... 24.05.13, 11:45 zdebeq napisał: > > Liczysz na grill w piekle, czy na zniżkę na bilet przejazdu autobusem... > piekła nie ma. "nieba" tyż > oczywiście, że NIEKTÓRE są kastrowane. Ale także pośród członków legionowskiej > grupy wsparcia są osoby, które twierdzą, że kastracja skraca życie kotów kastro > wanych, które bęcki dostają od kotów niekastrowanych. nie da się wyedukować całego społeczeństwa mimo ze mamy XXI nadal pokutują pewne stereotypy > rzeczywiście bardziej rozumiem psy, a na koty mam po prostu uczulenie. W moim r > odzinnym domu mieszkają dwa. alergia alergią, ale w Twoich wypowiedziach to właśnie koty to same zło a pieski to cacy > Reprezentuję siebie. i to mnie cieszy > Wzięła Pani moją poprzednią wypowiedź bardzo do siebie, a problem jaki zauważam > ja, a Państwo w ciąż nie widzicie, to fakt, że te koty także defekują i sikają > . nie wszystkie robią to do kuwetek. w większości gdzie popadnie. Hola, hola... zdaje się, że wszystkie istoty defekują gdzie im się zachce no może oprócz homo sapiens choć ci ostatni czasami też gdzie staną tam nasrają >Oczywiście są to biedne bezdomne zwierzęta i należy im się pomoc. Ale pomoc nie powinna polegać na dorabianiu ideologii o wolnożyjących kotach. Jeżeli są wolnożyjące, to c > zemu wymagają schronienia w blokowych piwnicach i dokarmiania suchą karmą. gdzieś tyłki muszą schować przy kiepskiej aurze a że żyją w środowisku miejskim, to tu stodoły nie uraczysz i gdzie tu ideologia? a... chodzi Ci o te szczury na ten temat już była polemika forum.gazeta.pl/forum/w,93,92550392,,kto_dokarmia_koty_.html?v=2 > Poza tym legionowskie koty są rezerwuarem zakaźnej białaczki kociej i FIV Zdebeq, i czego straszysz ludzi białaczką i FIV-em KOCIM?! NIE JEST ZARAŹLIWA DLA LUDZI! >dodatkowo spokojnie 40% z nich sieje jaj Uncinaria czy innych nicieni, których inwa > zja jest zagrożeniem dla ludzi. o jakiej inwazji mówisz ??? a psy, szczury, mysze , jeże, wiewióry ,inne karaluchy i sraluchy nie mają pasożytów, owsiorów i innego tatałajstwa ??? O losie.... Doskonale wiesz, że kluczowa była, jest i będzie higiena osobista > Ja pracowałem z bezdomnymi zwierzętami za granicą i wiem, że problem został ogr > aniczony przez konsekwencję. ... i działania prewencyjne > Dla odmiany jedna z Pań zajmująca się kotami z bloków szczyci się tym, że wyado > ptowała kota z potwierdzoną białaczką. Tylko pogratulować. jeśli kot nie będzie WYCHODZIŁ i nie będzie miał kontaktu z innym zdrowym KOTEM (nie człowiekiem , Zdebeq pisz precyzyjnie) to nie jest zagrożeniem > Stanowczo jestem za depopulacją bezdomnych kotów ja też > ale nie oznacza to ich zbiorowego mordu. Problem, który ilustruje bieganie kota rudego wynika z podejścia, że > wałęsający się kot nie jest zagrożeniem. Otóż jest, przede wszystkim dla siebi > e, bo blokowisko w jakim mieszkamy, to nie jest sawanna w Afryce i zagrożenie c > zyha na każdym metrze kwadratowym. ...ale kastrację i odpowiedzialności opiekuna względem swojego zwierza > Ja nie mam przyjemności w usypianiu kotów, którym tyłek oberwał przejeżdżający > samochód. A przyczyną takiego stanu rzeczy jest utrzymywanie "wolnożyjących kot > ów" a wyjaśnisz mi skąd się ZROBIŁY wolnożyjące ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: zdebeq... 24.05.13, 11:47 zdebeq napisał: > Poza tym legionowskie koty są rezerwuarem zakaźnej białaczki kociej i FIV, doda > tkowo spokojnie 40% z nich sieje jaj Uncinaria czy innych nicieni, których inwa > zja jest zagrożeniem dla ludzi. Błagam Pana, proszę choć chwilę zastanowić się nad słowami i tym jakie konsekwencje mogą one mieć ze względu na to kto je wypowiada. Mamy ogromny problem ze złym traktowaniem zwierząt w naszym mieście strzelanie do psów, rozkładanie sideł na koty, rozkładanie pułapek na ptaki. Wypisywanie takich rzeczy z pewnością nie przysporzy zwolenników kotom, a złych ludzi zachęci do eliminacji zwierząt, które są dla nich "zagrożeniem" w niehumanitarny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: zdebeq... 24.05.13, 12:31 zdebeq napisał: ... są rezerwuarem zakaźnej białaczki kociej i FIV, doda > tkowo spokojnie 40% z nich sieje jaj Uncinaria czy innych nicieni, których inwa > zja jest zagrożeniem dla ludzi. i dlatego na mieście masz opinie TYLKO świetnego chirurga zwierzęcego przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: zdebeq... 24.05.13, 22:15 znowu dałem się wmanipulować w bezsensowną dysputę. Oczywiście od dzisiaj po prostu kłamał. A jeśli mogę prosić, to proszę nie robić mi żadnej opinii. Najwyraźniej odpowiedzialność za zwierzęta pojmujemy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
polamonola27 Re: zdebeq... 24.05.13, 22:38 Bezpańskie koty i psy wałęsają się i srają. Bezpańskie dziki grasują i srają. Bobry rąbią drzewa i srają. Gołębie srają... i mucha obsrała mi okno :) Dziękuję za uwagę. Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: zdebeq... 25.05.13, 09:44 Gó... jest częścią naszego życia to czego nie można zmienić należy zaakceptować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: zdebeq... 25.05.13, 09:58 Noo. Problem ze jednak pewne rzeczy da sie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: zdebeq... 25.05.13, 15:29 Jasne, tylko czy warto za wszelka cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 17:49 haha, kot wrogiem krolikow :D Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 12:19 to idzie to powiedziec w UM gdzie jak kazalismy zabrac staodo smierdziuchow to nam taki tekst wstawili a koty jak byli tak som pozytek jeden ze za temi szczuramy polataja troche Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 22.05.13, 20:57 W Holandii, gdzie bywam szwędających się kotów i psów bez smyczy nie ma, szczurów też nie widziałem, może po prostu są tam ludzie , co przestrzegają większej higieny wokół siebie? Chodniki i trawniki nie są takie zasrane jak w Legionowie, na klatkach schodowych tez nie śmierdzi kocim moczem... Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 08:53 Obieżyświat. No trudno dyskutować z kimś kto ma takie szerokie horyzonty i głębokie doświadczenia. Powiem Panu w tajemnicy, że w naszym mieście, ale nie tylko, bo również w całym kraju piętrzą się poważniejsze problemy niż psia kupa i mocz koci. Zdradze Panu jeszcze jedno - proszę potraktować to jak obietnice ;) jak tylko potrzeby pierwszego rzędu zostaną zaspokojone, nasi obywatele z pewnością dorównają higieną holendrom :). A tym czasem, bo widzę, że jest Pan gorąco zainteresowany nie tylko własną jakością życia proszę o chwilę refleksji kiedy następnym razem stanie Pan nad urną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 09:24 To na kogo trzeba zagłosować, żeby psy nie srały na chodniki? Czy PIS to załatwi? A może SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 09:26 Nie na kogo tylko czym? Głową drogi Panie, głową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 23.05.13, 20:11 Skończ z tymi tajemniczymi odpowiedziami , podaj na kogo Twój wspaniały móżdżek będzie głosował i jaki ten ktoś ma pomysł na gówna na chodnikach w Legionowie , tak trzymając się tematu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 24.05.13, 13:59 Jestem przeciwnikiem wałęsania się bezdomnych zwierząt. Za każdego domowego zwierzaka powinien być odpowiedzialny właściciel! I nie ma miejsca na wolno żyjące... udomowione zwierzęta, jakie by nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 24.05.13, 14:19 mieszkanieczbloku napisał: > Jestem przeciwnikiem wałęsania się bezdomnych zwierząt. Za każdego domowego zwi > erzaka powinien być odpowiedzialny właściciel! I nie ma miejsca na wolno żyjące > ... udomowione zwierzęta, jakie by nie były. oj tak i jeszcze jestem przeciwna wałęsaniu się mieszkańców bloku pod moim balkonem bo moje mrówki faraona nie mogą po ścieżce trafić do domu i zaczynają tułaczkę po sąsiadach no... :) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 ojj...żeby ten rudy kot 24.05.13, 14:32 ...zameldowany na Królowej Jadwigi umiał czytać. Turlałby się ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkaznana Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 24.05.13, 15:28 Możesz być tyle Twojego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4wethepeople Koci system prewencyjny. 25.05.13, 19:07 Kot zwierze terytorialne w miejscu bytowania pozostawia swój zapach. Szczur zwierze niezwykle inteligentne nie będzie gniazdował w miejscu bytowania kota. Szczur nie człowiek idiota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Koci system prewencyjny. 25.05.13, 20:46 Taaa. Teoria chyba pod wybory szykowana. ;) Ja zauważyłem, ze szczególnie dużo szczurów jest w miejscach gdzie maja dostęp do żywności. A więc w okolicach osiedlowych śmietników , w okolicy zagrody z kundlami na Husarskiej ( tam tez sroki mają po pożywkę z psich misek) i w okolicy "ślepego" ronda na Husarskiej, bo tam jest stołówka dla kotów, prowadzona przez fanatyczną panią z umiłowaniem do "dzikiej przyrody". Szczury nic sobie nie robią z tych " niedzielnych łowców kanarków" i jak mogą to właśnie szczury wyjadają im żarcie z michy. :) Normalne, nakarmione koty nie polują na szczury, be te są dla nich zbyt niebezpieczne, dorosłego szczura może zabić tylko doświadczony, duży kot, musi mu przegryźć kark, co nie jest proste. A w walce szczury są bardzo kąśliwe, mogą mocno poranić kota, więc te obszczymurki schodzą im z drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
4wethepeople Re: Koci system prewencyjny. 26.05.13, 09:22 Skąd ta szeroka wiedza na temat zachowań różnych gatunków? Lata obserwacji okiennej osiedla przy husarskiej? :))))))))))) Witam bezrobotnego sąsiada chyba się znamy :)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 08:15 kka69 napisał: > Taaa. > Teoria chyba pod wybory szykowana. ;) taaa... co najmniej prezydenckie ;) > Ja zauważyłem, ze szczególnie dużo szczurów jest w miejscach gdzie maja dostęp > do żywności. > A więc w okolicach osiedlowych śmietników , w okolicy zagrody z kundlami na Hus > arskiej ( tam tez sroki mają po pożywkę z psich misek) i w okolicy "ślepego" ro > nda na Husarskiej, bo tam jest stołówka dla kotów, prowadzona przez fanatyczną > panią z umiłowaniem do "dzikiej przyrody". > Szczury nic sobie nie robią z tych " niedzielnych łowców kanarków" i jak mogą > to właśnie szczury wyjadają im żarcie z michy. :) taaaa... to te szczurki z Sowińskiego, bo to scury globtrotery som > Normalne, nakarmione koty nie polują na szczury, be te są dla nich zbyt niebezp > ieczne, dorosłego szczura może zabić tylko doświadczony, duży kot, musi mu prze > gryźć kark, co nie jest proste. taaa... zwichrowane koty nie łowią szczurów, mało tego balangują razem w śmietnikach i jarają marychę :) no panie , taka sodoma i gomora no i czekamy na wyniki eksperymentu madziulca :) > A w walce szczury są bardzo kąśliwe, mogą mocno poranić kota, więc te obszczymu > rki schodzą im z drogi. taaa... i to prawą stroną bo obowiązuje ruch prawostronny aaa... i strzykają jadem z ogona no nie wiem , może mi się wydawało :) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 10:07 Niektórych to nic nie przekona , wierzą w mgłę, hel, pancerną brzozę itp. Osobiście widziałem jak szczur wyjadał z michy dla kotów przy Husarskiej , a kilka lat temu widziałem w piwnicy bloku zagryzionego kota. Czekam teraz na teorię co go zagryzło. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 12:39 kka69 napisał: > Niektórych to nic nie przekona , wierzą w mgłę, hel, pancerną brzozę itp. to prawda > Osobiście widziałem jak szczur wyjadał z michy dla kotów przy Husarskiej , i ja tego nie neguję widziałam jak szczur ucztował przy osiedlowym śmietniku , tenże sam szczur został drapnięty przez kota chwilę potem, 5 m dalej przy garażu >a kilka lat temu widziałem w piwnicy bloku zagryzionego kota. > Czekam teraz na teorię co go zagryzło. pobratyniec ? ale to tylko gdybanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 13:54 a skąd wiadomo, że zagryziony. Może padł z przeżarcia szczurami albo postanowił nie żyć po przeczytaniu treści to zawartych. Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 14:05 zdebeq napisał: > a skąd wiadomo, że zagryziony. Może padł z przeżarcia szczurami albo postanowił > nie żyć po przeczytaniu treści to zawartych. a może go pchły zagryzły :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Koci system prewencyjny. 27.05.13, 22:17 niemożliwe. Przecież wszystkie są tak zadbane Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: Koci system prewencyjny. 28.05.13, 07:47 No to pewnie zmarł ze zgryzoty.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2itam Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 18.11.13, 16:11 no wqrw mnie dziś strzelił, jak go znów zobaczyłam, zmarznięty i przestraszony, siedział na środku chodnika i żebrał o zainteresowanie; co za larwa jest jego właścicielką??? jak jej się znudził to niech odda do schroniska a nie na ulicę...no żesz jak tak można... Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 18.11.13, 17:43 Kilkakrotnie widziałam tego rudego kota, jak załatwiał się na placu zabaw dla dzieci pomiędzy nowymi blokami przy Sowińskiego/Królowej Jadwigi.Na szczęście placyk ten jest teraz zamknięty, ale na wiosnę pewnie dzieci tam będą.No i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 Re: rudy kot na Królowej Jadwigi 19.11.13, 13:58 narewa napisała: .No i co > wtedy? kuweta integracyjna ? bo, wtedy porą wieczorowo nocną ...placyk przejmuje we władanie młodzież polska, wspierająca przemysł piwowarski po złotym płynie to dopiero jest tam szalet no i złomiarz z gołą ręką z placyku nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś