Dodaj do ulubionych

dziki na ulicach

23.07.13, 22:18
Ciekawostka ze skrzyżowania Sobieskiego/Zwycięstwa:
Obserwuj wątek
    • adamus120 Re: dziki na ulicach 23.07.13, 22:21
      jeszcze link: www.wykop.pl/link/1593547/rodzinka-dzikow-na-spacerze-w-legionowie/
      • mieszkanieczbloku Re: dziki na ulicach 24.07.13, 07:08
        Dziś rano powtórka widziałem je przy Pętli 723. :D
        • polamonola27 Re: dziki na ulicach 24.07.13, 08:06
          może jechały do pracy ;)
    • rudy_63 Re: dziki na ulicach 24.07.13, 10:57
      Rodzina na wsi od kilku lat nie może sadzić ziemniaków - dziki wszystko dewastują. Najstarsi chłopi we wsi nie pamiętają takiej sytuacji.
      • 4wethepeople Re: dziki na ulicach 26.07.13, 11:05
        O mój Boże. Twoja rodzina będzie musiała wysubtelnieć i przejść na uprawę róż.
        Kolczastych świnie nie ruszajo :)))))))))))))
    • jaskinia_zla Re: dziki na ulicach 24.07.13, 15:24
      Przy parku JP II

miejscowa.pl/legionowo-mobile/item/1236-dzik-w-parku.html
      • prawdziwy_jankiel Re: dziki na ulicach 24.07.13, 16:05
        Nie tylko u nas sobie pozwalają.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wystarczyly-dwie-noce-szalenstwa-przyszlosc-klubu-pod-znakiem-zapytania,329413.html
        A dzisiaj w tvn24 mówili że znalazł się sponsor i naprawiają.
        • benieck Re: dziki na ulicach 24.07.13, 21:25
          Żadna nowość. Ostatnio praktycznie co drugi dzień są interwencje. Do wymienionych wyżej lokalizacji można dopisać m.in. Listopadową, Sosnową, Parkową/Batorego. Straż miejska, straż pożarna i łowczy mają co robić (na Parkowej przy Batorego interweniowała tylko policja bo było już po 23 czyli po godzinie funkcjonowania straży miejskiej). Ogólnie wszystkie spotkane osobniki były spokojne a ulice blokowały tylko na pasach :)
    • 4wethepeople Re: dziki na ulicach 25.07.13, 08:53
      Widuje to stadko wieczorami na osiedlu
      są łagodne, nie ryją, uprawiają jedynie zbieractwo resztek.
      Nawet lochy nie są agresywne pewnie dlatego, że dziczki już sporawe i dają rade same.
      Śliczne są te maluszki, a te łaciate uroczo śmieszne :)
      ...mam tylko nadzieję, że nie ucierpią zapuszczając się między ludzi
      trzeba by je jakoś w lesie zatrzymać podrzucając jedzenia skoro im brakuje.
      • rudy_63 Re: dziki na ulicach 25.07.13, 10:07
        Też mam nadzieję, że nie ucierpią i się bezpiecznie rozmnożą. Za rok będzie ich jeszcze więcej a za parę lat będą se mogły bezpiecznie biegać po wszystkich parkach i trawnikach Legionowa. Tylko szkoda, że tak mało u nas zieleni. Mam nadzieję że prezydent coś na to poradzi. Już teraz proponuję akcję stawiania karmików dla dzików. Włączyłbym jeszcze nadzór weterynaryjny - może radni wygospodarują jakąś kaskę...
        • hubert_sikorski Re: dziki na ulicach 25.07.13, 10:54
          można jeszcze objąć dziki kartą dużej rodziny
          • 3goust Re: dziki na ulicach 25.07.13, 12:49
            Doskonały pomysł.
            Dzik rdzenny mieszkaniec Legionowa, posiada dużą rodzinę. Czemu ma być dyskryminowany?. Ja żądam by tak jak w prawie polskim zapisane o mniejszości niemieckiej. by tu w Legionowie zapisać o Dzikach. By jeden radny był ich reprezentantem.
            • roberto501 Re: dziki na ulicach 27.07.13, 06:39
              Proponuje kandydaturę kolegi "adamus120". Rozpoczął watek o dzikach. Zakładam, że będzie reprezentował tą społeczność (dzików) godnie w naszej radzie Legionowskiej.
              • adamus120 Re: dziki na ulicach 28.07.13, 10:38
                ja koledze roberto501 proponuję wzięcie udziału w nagonce.
                • adamus120 Re: dziki na ulicach 28.07.13, 10:39
                  www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2SUa4BuIKw0&t=14
                  • benieck Re: dziki na ulicach 20.08.13, 23:52
                    Dziś wieczorem miała miejsce kolejna spektakularna akcja przepędzania dzików. Najpierw jeden osobnik spał przy kościele obok Parku Jana Pawła II. Został przepędzony przez straż miejską. Ale to był dopiero początek. Później pojawiło się całe stado. Do akcji oprócz straży miejskiej wezwano jeden zastęp PSP, później dołączyły OSP Jabłonna, Wieliszew oraz Legionowo. Dziki biegały między blokami, w okolicy parku Jana Pawła II, Norwida, Leśnej, Sobieskiego, Willi Kazinek i Pałacowej. Nie obyło się bez chwilowego wstrzymania ruchu na tych ulicach. Dziki zostały przepędzone do lasu w stronę Jabłonny.
                    Były straty w sprzęcie:
                    Straży miejskiej zepsuł się samochód.
                    Straty w ludziach i zwierzynie:
                    Brak danych :)
                    • roberto501 Re: dziki na ulicach 21.08.13, 07:06
                      I Panie kto za to płaci, Pan płaci Pani płaci, My płacimy.
                      Społeczeństwo.
                      To są nasze pieniądze.
                      • 4wethepeople Re: dziki na ulicach 21.08.13, 11:30
                        I nasze dziki
                        bezdyskusyjnie.
                        • kka69 Re: dziki na ulicach 21.08.13, 18:36
                          A może by nie wypędzać tych dzików?
                          Są naprawdę miłe i przyjazne, jadły mi nawet z ręki.
                          Jak je wypędzimy, to może na ich miejsce przyjdą naprawdę dzikie dziki , z którymi nie będzie tak miło.
                          Ja jestem za tym,żeby jednak ta dzicza rodzinka została w mieście, ale jestem za tym , żeby eksmitować bezpańskie psy i koty.
                          • 4wethepeople Re: dziki na ulicach 23.08.13, 10:35
                            ja zostawiłbym koty, psy i dziki, a pozbył się brzydkich kobiet
                            nic tak nie odbiera ochoty do życia jak brzydka baba z niezgrabną pupą (auć nie daj boże gruba) zostawił bym tylko młode, zgrabne kobitki o pięknych oczach i bujnych piersiach
                            i kilku bogatych kolesi, bo bidny chłop też jak piąte koło u wozu w mieście, ani baby pożytku z dziada ni mają ani miasto, bo podatków wysokich nie płaci
                            a zapomniałem, a starych złomach tzw. samochodach, którymi jeżdżą owe dziady :) tylko nowe salonowe auta :)
                            och jak było by piknie
                            jak było by miło
                            kka69 czujesz? Tylko Ty i ja i kilka zgrabnych dziewcząt
                            • kka69 Re: dziki na ulicach 23.08.13, 13:34
                              4wethepeople, hmm, nie wiem, czy Tobie chodzi o te kilka ładnych panienek , czy tylko o mnie....
                              Zaczynam się obawiać, chyba wpadnę w depresję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka