zdebeq 27.11.13, 12:36 www.miejscowa.pl/jablonna-mobile/item/1542-udawal-ze-podpisuje.html dobre dobre. CIągle udają Panie Dzieju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralphie Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 14:21 zdebeq napisał: > www.miejscowa.pl/jablonna-mobile/item/1542-udawal-ze-podpisuje.html Cytat z artykułu: "...Z pewnością nie zrobił tego bez uzgodnienia ze swoim pracodawcą ... . Żenada." Pomijając fakt, kto, kiedy, dlaczego, z kim i komu... nie podpisał to totalnie żenujący jest poziom tego artykułu "ociekającego suchą informacją" ani ani nie wskazującą kto komu buty pucuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 15:41 olac Siwczynskiego, nie zrozumial on, ze sa powody fromalne, dla ktorych Wojt Rokicki nie moze podpisywac zobowiazan w imienniu Gminy, Wojtowa byla na urlopie a nie wypadalo pewnie zignorowac uroczystosci. Skuteczny podpis wyklucza np zwolnienie lekarskie, kazdy kto zna Tadeusza Rokickiego, wie, o czym mowa i Waldek Siwczynski tez wie, tylko akurat tak mu wygodnie pisac te swoje utwory, Siwczynski daje jedynie swiadectwo, jak tendencyjnie pisze, to jest wlasnie poziom Miejscowego Zolnierza Wolnosci. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
logo60 Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 17:17 Panie Marcinie Widać, że pieniądze z gminy Jabłonna, które niedługo wpłyną na konto pańskiej firmy (tak przynajmniej ćwierkają jabłonowskie wróble:)) całkowicie przesłoniły panu formalny osąd rzeczywistości. Jak pan zapewne wie, bo jest pan człowiekiem inteligentnym, do podpisania listu intencyjnego pani wójt nie była potrzebna. Z resztą jak widać na zdjęciu, na które jeszcze pan zapewne nie zdążył zerknąć, w imieniu gminy Nieporęt i Serock podpisali je odpowiednio zastępca wójta i zastępca burmistrza. Jeżeli zatem oni mogli, to nie było żadnych przeszkód formalnych, aby to samo uczynił pan Rokicki. Nie zrobił tego, bo zabroniła mu pani Muniak. I pan dobrze o tym wie. Nie rozumiem więc, po co wypisuje pan te brednie oczerniając dziennikarza, który napisał prawdę. Żenada, to jest mało powiedziane, to jest panie Marcinie chamstwo. Bowiem tylko chamy przychodzą się nażreć i wychodzą nie powiedziawszy: dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 27.11.13, 18:42 logo60 napisał(a): > Panie Marcinie > Widać, że pieniądze z gminy Jabłonna, które niedługo wpłyną na konto pańskiej f > irmy //ciach bo potem już wyłącznie bzdury// Zapomina Pan o trzech sprawach: 1) Insynuacje, jak powyżej, mogą w mojej lub mojego pełnomocnika ocenie, szkodzić mojemu dobremu imieniu. To, z powodów oczywistych, może okazać się podstawą do wniesienia pozwu o odszkodowanie za szkalowanie. I nie tylko przeze mnie, ale też przez Urząd Gminy, bo też takie informacje szkodzą obu podmiotom. 2) Portal gazeta.pl, na żądanie Sądu, wydaje informacje o IP autora błyskawicznie. Wówczas kwestia autorstwa co do IP i fizycznego adresu jest łatwa do ustalenia i jednocześnie jest bardzo trudna do podważenia przed Sądem. c) Dlatego chętnie poczekam na ciąg dalszy tych bzdur i w przypadku dalszych naruszeń chętnie spotkam się twarzą w twarz. Najpierw przed Sądem, potem u komornika. Tym razem poprzestanę wyłącznie na ostrzeżeniu. Więcej ostrzegać nie będę. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 09:24 Widzisz Panie Mizgalski jak to boli jak ktoś insynuuje ...a Pan tak regularnie... hahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 09:31 Nie ma co boleć, Jestem świadomy potencjalnej odpowiedzialności i nie naruszam praw innych. Gram fair wobec innych: ostrzegam tych, którzy naruszają moje prawa. ty od dawna masz problem ze zrozumieniem tego, ale to juz inna bajka. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 09:42 Z tym, że uczepiłeś się Legionowa jak rzep psiego ogona... A ja tu mieszkam nie tak jak ty od kilku lat...i to mię boli, bo w zdecydowanej większości nie masz racji!!! A tylko psujesz nam renomę... hahhahaa Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 11:47 no właśnie Panie M. Bo my jesteśmy tru, jesteśmy stond, a Pan jesteś stamtond. www.youtube.com/watch?v=mI8_LIn-lDc Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 12:28 wiadomo :-) ja jestem obcy, wiec wrog a tu przeciez rzadza swojaki :-) Tak jak juz pisalem wielokrotnie - widzenie swiata w kategoriach swoj/obcy dowodzi tylko ciasnoty w glowie, a co bawi mnie najbardziej - w Legionowie nie ma rodowitych mieszkancow, bo cale miasto to sztuczny twor, zaludniony w 100% ludnoscia naplywowa :-) pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanieczbloku Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 13:44 Nie napisałem że jesteś obcy lecz, że krótko tu mieszkasz...i mało wiesz o życiu w tym rejonie! Pożyjecie to zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 16:42 aha, no dobrze, może wreszcie zrozumiem: to po ilu latach będę już "u siebie"? :) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 17:19 ja żyję tu od 10 lat... zapuściłam korzenie... ale czasem wydaje mi się że nadal nic nie wiem o tym co działo się onegdaj na tych terenach... Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 17:46 Test na mieszkańca legionowa 10% 1)czy wiesz kim był Kicman? 2)Co takiego działo się w Legionowie kiedy władzę sprawował kicman? 3)Mieszkaniec piaskowej lub al. sybiraków to mieszkaniec .... 4)kto ma prawo mówić o sobie jestem mieszkaniec Legionowa? -> 5) najlepsza szkoła w Legionowie to... 6) której szkoły uczniowie wzbudzają strach wśród rówieśników? Test na 30 % mieszkańca zawiera dodatkowe pytania 1a) podaj granice getta 2a) podaj historię o tym co zdarzyło się w miejscu gdzie teraz jest park sportowy... 3a) czemu kozłówkę należy ogrodzić a mieszkańcom wystawiać WIZY. 4a) Podaj historię osiedla jagiellońska 5a) podaj historię osiedla sobieskiego w.IWO czy dała byś radę odpowiedzieć na te pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 17:50 wersja krótsza: "ile wg Cibie lat istnieje Legionowo, możesz pomylić się o 50 lat". i 99% "miastowych" odpada :) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty7 Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 18:07 Niech odpowie mieszkanieczbloku hahahaha, bo on dużo wie o życiu w tych rejonach - w końcu długo tu żyje i widzi hahahahaha, no chyba nie chce sobie zepsuć renomy hahahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 20:21 Jak tak sobie czytam te Wasze wypociny to dochodzę do wniosku, że jestem jedyny tru. Jak ja mieszkałem w Legio to jeszcze nie było pomysłu, żeby bloki stawiać tam, gdzie mieszkaniec z bloku mieszka se. Myślę, że powinniście mnie pytać o zgodę na możliwość pisania na tem forum. chociażby przez szacunek dla moich dziadówpradziadów, ojców założycieli tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 21:08 zdebeq napisał: > Jak tak sobie czytam te Wasze wypociny to dochodzę do wniosku, że jestem jedyny > tru. to ja poproszę o taką zgodę, bo już paru mnie stąd wyganiało (i obaj wiemy, gdzie to mam) :) więc pro forma poproszę o zgodę. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 21:17 król Julian mówi: nie musicie dziękować, wystarczy mnie wielbić na klęczkach... zaraz wyznaczycie opłaty i druki ścisłego zarachowania wejdą na forum ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 21:20 w.iwo napisała: > król Julian mówi: nie musicie dziękować, wystarczy mnie wielbić na klęczkach... ja mogę sprokurować przelew - jak Vet naprawia kompy to ja mogę przelać tego złocisza, tylko gdzie? bo wyobraźcie sobie partyzantkę, gdy mieszkańcy przelewają Romanowi po 10 groszy do niego tytułem "wcześniejszej emerytury" - on by musiał to zgłosić w zeznaniu! :) Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 29.11.13, 10:24 3goust napisał: > Test na mieszkańca legionowa 10% ... > Test na 30 % mieszkańca zawiera dodatkowe pytania ... Zapytaj Antosia, rodowitego legionowianina z ojca, matki i prababki, a dam sobie kciuka odciąć, jako i on go nie posiada z okazji dawnych legionowskich zabaw, że testu nie zda ;) Mieszkańcu z... Sęk nie w tym kto ile mieszka, a na ile obchodzą go sprawy inne poza najbliższym biurem turystycznym albo dostępem do neta. Chcesz, czy nie, Legionowo jest i będzie centrum wszelakim Powiatu i okoliczni będą się nim interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny - 3 proste sprawy 28.11.13, 17:47 w.iwo napisała: > ja żyję tu od 10 lat... zapuściłam korzenie... ale czasem wydaje mi się że nada > l nic nie wiem o tym co działo się onegdaj na tych terenach... ja też trochę ale nadal myślę, że dobrze mieć zewnętrzną optykę. Tutejsza wtłacza w tutejsze przegródki. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 16:04 w odwecie zniszczyć deklaracje finansowania ronda w Jabłonnie i porozumienie w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
zchotomowa Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 18:43 3goust napisał: > w odwecie zniszczyć deklaracje finansowania ronda w Jabłonnie i porozumienie w > tej sprawie po japkach, podpisane i już w realizacji. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
nielot_dodo Re: Chitrusy z Jabłonny 27.11.13, 20:58 Może po kolei. Statut PZSiPS : § 2 Organem prowadzącym jest Powiat Legionowski. Cały tekst: pzszsl.republika.pl/statutpzsips.pdf Subwencja na każde dziecko też idzie do starostwa tak jak i za szkoły ponadgimnazjalne. Przy 100 mln. budżecie w tym 40 mln. funduszu płac i pochodnych starostwa nie stać od 2007 r. przeznaczyć jakichś drobnych na remont dachu. 16 stycznia 2013r piszę do Przewodniczącego Platformy Donalda Tuska i do wiadomości posłów PO naszego okręgu m.inn.: "ostatecznie na moją decyzję wpłynął brak środków na jakiekolwiek inwestycje (taki stan rzeczy trwa od 2007r) w Powiatowym Zespole Szkół Specjalnych. Nie chcę być utożsamiany z grupą, która regularnie zwiększając fundusz płac w starostwie, nie potrafi zadbać o funkcjonowanie jedynej w naszym powiecie placówki dla osób doświadczonych przez los." - to w uzasadnieniu do rezygnacji z członkostwa w PO. Już w styczniu szuka mnie prokuratura za zniewagę majestatu starostów. W kwietniu prokuratura stwierdza: "brak interesu społecznego w kontynuowaniu ścigania z urzędu" Starostwo wynajmuje za 9 500,00 zł samorządowych pieniędzy kancelarię i oskarża mnie z oskarżenia prywatnego. No to już 1000 litrów farby na remont szkoły poszło w kosmos. Na koniec lipca przed pierwszym posiedzeniem sądu w sierpniu, starostwo triumfalnie ogłasza, że na sesji przyjęto uchwałę o przeznaczeniu 4 mln. zł na remont szkoły. Zaraz potem okazuje się, że jak zwykle to tylko takie "austriackie gadanie" bo kasy nie ma!!! Zaczynają się żebry po gminach i "pane daaaaj" - przypominam że organ prowadzący to starostwo!!! 22 listopada 2013r do gmin trafiają listy intencyjne z konkretnymi sumami. Tego samego dnia i w tym samym czasie starostowie pakują się do Zegrza na drugą już w tym roku balangę z sołtysami powiatu. Impreza kończy się o 3 rano następnego dnia. Zakładając że sala była za free, pytam: ile kosztował wyszynk? gdzie jest zaksięgowany? da się przeliczyć na farbę czy może rolki papy na remont dachu? W momencie opublikowania tekstu w Miejscowej do starostwa nie wrócił jeszcze ani jeden podpisany list z ŻADNEJ GMINY POWIATU. Treść rozmowy P. Wójt z P. J. Kubickim znam, bo była przeprowadzona w mojej obecności, jednak nawet podłe wychowanie takiego bydlęcia jak ja, nie pozwala na zdradzanie szczegółów ani treści bez zgody autorów rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zsobieskiego Re: Chitrusy z Jabłonny 28.11.13, 12:01 No i temat zamknięty. Jasio ma za krótkie majteczki i prosi o wieksze. Przed wyborami nie ma się czym wykazać więc wyciąga rączkę do "sąsiadów z dołu". Swoją drogą GRATULUJĘ odwagi tego wystąpienia. Jestem pełen szacunku. A ściganie po sądach to stara praktyka powiaków z kamieniem zamiast serca. Tusk ścigał autorów śmiesznego artykułu który ukazał się 1 kwietnia, ścigał ojca nawigatora ze Smoleńska i wielu wielu zwykłych ludzi. W powiecie też musi być tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
tniewoli Re: Chitrusy z Jabłonny 29.11.13, 15:03 I tak się cieszcie, że macie szkołę dla dzieci. W przypadku młodszych (0-3 lata) nie ma nic. Zupełnie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
nielot_dodo Re: Chitrusy z Jabłonny 29.11.13, 15:29 tniewoli napisał: > I tak się cieszcie, że macie szkołę dla dzieci. W przypadku młodszych (0-3 lata > ) nie ma nic. Zupełnie dno. Tym bardziej obrzydliwe jest rozgrywanie politycznych gierek z niepełnosprawnymi w tle. Chociaż mnie nadal trudno uwierzyć aby J. Kubicki wypowiadał się do Miejscowej w tym duchu jak przedstawiono. Odpowiedz Link Zgłoś