bazia12 29.01.14, 15:36 Dzień dobry, poszukuję w Legionowie laboratorium lub punktu pobrania krwi, który wykonuje dosyć specjalistyczne badania. Czy znacie może takie miejsca? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdebeq Re: Badania krwi 29.01.14, 16:05 to zależy jakie te specyficzne badania. Jest wiele laboratoriów, które zajmują się nawet skomplikowaną diagnostyką. Jeżeli nie wykonują danego oznaczenia, to na pewno podpowiedzą gdzie można je wykonać. ja bym spróbował na przykład tu: www.alablaboratoria.pl/punkty?provience=Mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Badania krwi 29.01.14, 16:28 Musiałam kiedyś zrobić badania (wg lekarza dosyć specjalistyczne), które miała w swojej ofercie tylko 1 przychodnia w Legionowie i ku mojemu zdziwieniu była to Przychodnia na Sowińskiego 4 (tzw. Stara Przychodnia, lub przychodnia na górce), nie było ich w ofercie np. Mediqa, czy El-Medu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Badania krwi 29.01.14, 21:59 Oferta Mediqu i starej przychodni chyba się uzupełnia. Jeśli te dwie nie zrobią danego badania to raczej nigdzie więcej w Legionowie się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia12 Re: Badania krwi 30.01.14, 08:25 Bardzo dziękuję za informację. Chodzi mi o badania hormonów u dziecka z opisem w zależności od wieku. Więc nie jest problemem samo badanie, tylko odpowiednie opisanie ze względu na wiek. Niestety w ALAB nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Badania krwi 30.01.14, 10:23 To chyba prościej podjechać do Warszawy - w szpitalu na Kopernika (dziecięcym) normy są zawsze odniesione do wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia12 Re: Badania krwi 30.01.14, 14:27 Możliwe, że na Kopernika tak jest, ale w szpitalu dziecięcym w Dziekanowie Leśnym pani z laboratorium nie dość, że nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie, czy jest możliwość opisu ze względu na wiek, to jeszcze powiedziała, że jeśli badania nie są refundowane, to oni ich prywatnie nie robią (a taka jest informacja na stronie internetowej), to stwierdziłam, że chyba poszukam czegoś nie państwowego - może tam chociaż ktoś będzie miał ochotę ze mną rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Badania krwi 31.01.14, 08:40 na Kopernika na pewno robią badania komercyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
akika78 Re: Badania krwi 07.02.14, 12:39 Przychodnia Zdrowie - Legionowo (Sowińskiego 15a). Chyba najszybciej i najtaniej. Personel z kilkunastoletnim stażem. Odpowiedz Link Zgłoś