Dodaj do ulubionych

Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał

13.06.14, 20:37
Iwonka dziękuję za wszystkie reportaże , jakie napisałaś jako reporter Legionowskiej Gazety Powiatowej . Czytając czuło się włożone serce w każdy temat jaki realizowałaś , w każdym z nich dbałaś o szczegóły . W dniu dzisiejszym Legionowska Gazeta Powiatowa straciła wspaniałego człowieka i pracownika jakim byłaś . Życzę Ci by kolejna praca obfitowała w same sukcesy i zadowolenie , jako reporter podniesiesz rangę i poczytność każdej gazecie . dagrod2007
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 13.06.14, 22:13
      Na mieście chodzą słuchy, że Pani Redaktor zasila szeregi Żołnierza Wolności.
      • ewkakonewka0 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 09:34
        A ja nie gratuluje p Iwonie dobrej roboty dziennikarskiej (kiedys byla ok ) od kiedy zostala wielbicielka mizgalskiego stracila jasnosc rozumowania . Zupelnie zasluzyla zeby stac sie bezrobotna dziennikarka !
        • zdebeq Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 10:11
          no właśnie
          A nie wydaje się dziwne, że odkąd ukazało się ogłoszenie tego Pana: "Asystentka na gwałt potrzebna", to od razu takie konkretne ruchy personalne.
          jak dla mnie to grubsza sprawa.
          Poza tym, to znam człowieka, który zna człowieka, którego szwagra siostra kiedyś mieszkała na Bródnie i wspomnianego dobrze pamięta i z kim w ławce siedział. I ni z tego i ni z owego taki autorytet jak Filip z konopi.
      • ka.cha411 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 10:17
        zdebeq napisał:

> Na mieście chodzą słuchy, że Pani Redaktor zasila szeregi Żołnierza Wolności.

To byłoby super - otwiera się szansa, że Powiatowa zamieni się miejscami z Żołnierzem Wolności :))))
      • platroman Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 16.06.14, 00:02
        A czy w mieście coś słychać czy to Gazeta zwolniła p. red. czy sama odeszła.
        Jak będzie teraz Powiatowa to się okaże.
        Przekonamy się kto zasili szeregi Żołnierza Wolności.
        Redaktorowanie oceniam pozytywnie bo wreszcie ktoś uchylał dywan pod który nie tylko u nas wiele się zamiata. Niewygodne na pewno.

zdebeq napisał:

> Na mieście chodzą słuchy, że Pani Redaktor zasila szeregi Żołnierza Wolności.
    • nielot_dodo Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 08:02
      No to Ивaн Грaбли Пyтин płynnie przeszedł z pontyfikatu na dyktaturę.
    • numer170 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 13:48
      Podziękowania należą się pani Wymazał na pewno, choćby za postawę w sprawie biblioteki. Teraz już wszyscy wiedzą, że błędem było likwidować filię na Sowińskiego, rok temu pani Iwona należała do tych nielicznych, którzy stali po stronie biblioteki. Nie ulegała prezydentom. Jak widać nie każdemu taka postawa się podobała. Niezależność ma swoją cenę.

A pan Mizgalski to po prostu chłop z jajami, czego nie można powiedzieć o dużej grupie mężczyzn.
      • ewkakonewka0 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 14:21
        Chyba z jajami bo potrafił je odpowiednio wykorzystać !
        • dagrod2007 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 16:31
          Wiecie co pieprzycie bzdury , czy prosiłem kogokolwiek o opinie . Marcin istotnie obraża ludzi ,trzeba oddać sprawiedliwość że zrobił jednak coś co po nim zostanie dla innych . Iwo potrafi się postawić i bezinteresownie pomóc wielu , ale przecież podeptała po odciskach nie jednej paniusi . Teraz wielu pokazuje pazurki trzeba było zajmować stanowisko gdy była konieczność .
          • ewkakonewka0 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 17:55
            O jo joj , straszne - przyobleczmy powiatowa żałobę na znak solidarności !
          • ka.cha411 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 21.06.14, 17:14
            Jak najbardziej tak, tak z tym że, Marcin obraża ludzi ale jak zauważyłam włącza "młot pneumatyczny" jak trafi na beton. Poza tym ma jedynie konkretne stanowisko którego potrafi ostro bronić - nic więcej. W porównaniu z zachowaniem i wypowiedziami p. Zadrożnego to faktycznie może być inna bajka ale już co wolicie wybierzcie sobie sami.
            • zchotomowa Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 21.06.14, 19:12
              sie czuję dotknięty do żywego :-)

jełop i ja to niby ta sama liga? Absolutnie nie.

Pozdrawiam :-)

Marcin
              • ka.cha411 Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 21.06.14, 19:36
                Sorry, takie zestawienie jest tylko po to, żebym mogła wyrazić swoją opinię dlaczego według mnie pojawiają się te kontrowersyjne sformułowania. Mam nadzieję. że dobrze odczytuję.
                Jaki stosunek jest szanownych polityków do podatników obserwujemy od poniedziałku.
                Przepraszam jeśli uraziłam. :)
                • zchotomowa Pare pytań (retorycznych) :-) 21.06.14, 21:11
                  :-)

Kontrowersyjne sformułowania sa po to, żebyście zaczęli nazywać sprawy po imieniu. Jesli pracownik samorządu kłamie, to wolicie, żebym pisał, ze "nieznacznie jego wersja odbiega od rzeczywistosci"? Nie sadze. Jesli koleś przychodzi na spotkanie z mieszkańcam, porodu negocjacji, kompletnie nieprzygotowany i nie rozumiejący prostych pytań, to co, mam mu współczuć? Nie. I gdyby był to wyizolowany przypadek, to owszem, nie kopiemy leżącego. Lecz gdy seria wpadek przypomina serie z kałasznikowa, prezydent miasta ma sprawę w prokuraturze, jego zastępca zamyka kolejna instytucje kultury, starosta przez rok ignoruje zadania kilkuset mieszkancow (za teraz pisze, ze to jego sukces), prokuratura umarza oczywiste przestępstwa, sad w Legionowie nakłada setki grzywien na mieszkancow bez podstawy prawnej a radni miasta sa beneficjentami lokalnej układanki i gdy wszyscy udają, ze nic sie przeciez nie stało, to nazywanie spraw po imieniu jest obrażaniem?

Nie. Nie jest na 100%.

Samorzadowcom lokalnym zdaje sie, ze praca w samorządzie to rodzaj meczu, kto ile bramek zdobędzie, kto bardziej zaszkodzi "wrogom" a pucharem jest sikor, praca dla żony, łatwość otrzymywania pozwoleń na budowę etc. Nic bardziej mylnego. Żadna wygrana nie to jest celem działania samorządu a jak ktoś śni po nocach o wielkiej polityce, knuć przeciw innym samorzadowcom czy kleić kanapowe opozycje, co to pokloca sie juz po drugiej wódce, to powinien z samorządu odejść. Albo my powinnismy o to zadbać. Dla dobra nas wszystkich, podatnikow utrzymujacych ten burdel.

Nawet jesli zdażają sie przebłyski (np. Rada Powiatu sklada sie z ponadstandardowo myślących mieszkancow), to wikłanie przez zarząd powiatu dwuletniego sporu o rondo przy szkole w festwial własnych sukcesów świadczy albo o demencji, albo o traktowaniu nas jak idiotów (dla kampanii dwoch pieczeniarzy randze radnego gminy).

I co, to jest obrażanie kogokolwiek? Nie wydaje mi sie; na koniec dnia wszyscy ci luminarze samorządu, te mecenasy wiedzy wszelakiej, otrzymują wynagrodzenie wprost z naszych kieszeni. I co robią zaraz potem? Ściemniają. Nadal wolicie ubierać to w język dyplomacji?

A czy oni oby na to zasługują?

To na koniec anonimizowany case: w jednym z wątków, ktorego pilnuje, dociskalem pracownika samorządu o zrobienie kolejnego kroku w dłuższym procesie. Przez długi czas, wielokrotnie a łapałem te osobe na konfabulowaniu. Zniecierpliwiony postępem odrobiłem prace domowa, zabrałem info i następnego dnia publicznie wypuntowalem tegoż pana. Odniósł sie nerwowo, ze "jestem dla niego nieprzyjemny". Owszem, jestem :-) Jesli prosta decyzja administracyjna potrzebuje 30 dni na podpis, to to jest jakis żart. Spotkanie skończyło sie niemilo (i takie było założenie). Po zakończeniu spotkania decyzja została podjęta w ciagu 3h (słownie: trzy godziny). Co sie działo przez poprzednie 30 dni? Nic. Wnioski kazdy z nas moze miec rożne i każde z nas ma prawo do własnej oceny. Ale do faktow juz nie - te nie podlegają swobodnej interpretacji.

Pozdrawiam :-)

Marcin
                  • w.iwo Re: zmiany 27.06.14, 16:11
                    Z przyjemnością pragnę poinformować Państwa o swoim nagłym powrocie do czynnej aktywności zawodowej. Mam nadzieję, że wspólnie z Państwem i dzięki Państwa pomocy będę znów mogła informować o aktualnych wydarzeniach oraz reagować na zgłaszane przez nich problemy, dbając o rzetelność, wiarygodność, a przede wszystkim... nieprzejednany... obiektywizm.
                    Nie ukrywam też, że liczę na Państwa pomoc...

Rozpoczynam właśnie współpracę z Legio24. Wspólnie z tym młodym, dynamicznie rozwijającym się zespołem będę starała przekazywać informacje najważniejsze, najciekawsze i najbardziej interesujące naszych czytelników. Zgodnie z oczekiwaniami naszych odbiorców i wymogiem współczesnych mediów za cel stawiamy sobie bycie wszędzie tam, gdzie dzieje się coś ważnego i możliwie najszybszy przekaz. Kluczem do tego jest bardzo dobrze znany Państwu serwis www.legio24.pl uzupełniany cotygodniowym wydaniem Gazety Lokalnej Legio Extra – dostarczanej zarówno w tradycyjnej, drukowanej formie, jak i w pełni elektronicznej wersji, dostępnej on-line.

Mam nadzieję, że powyższe wyjaśnienia pozwolą na rozwianie wątpliwości jakie targały niektórymi forumowiczami, a ta moja wypowiedź nie będzie poczytana za nadużycie.

Przypominam mail moderatora forum w.iwo@gazeta.pl, kontakt również na gg 6544743 oraz Facebook Iwona Wymazał
                    • zdebeq Re: zmiany 27.06.14, 23:29
                      jak dla mnie to reklama jest.
                      tak zwany prodakt plejsment.
                      zobaczymy co moderator zrobi:P
                      • zchotomowa Re: zmiany 27.06.14, 23:32
                        zdebeq napisał:

> zobaczymy co moderator zrobi:P

to zależy z której miejscowości trafi się mod :)

pozdrawiam,

Marcin
                        • ralphie Re: zmiany 28.06.14, 00:08
                          Na miejscu moda dałbym self warning ;) albo na chwilę przywdział kajdany, choćby różowe ;)
                          A na serio: liczę na obiektywizm, m. in. wara od kopiowania wiadomości z portali samorządowych...
                          Sukcesów i do łopaty! ;) pióra znaczy się... :)
                          • madziulec Re: zmiany 28.06.14, 01:29
                            Jaki ewidentnie wiadomośc prywatna juz dawno powinno zostać wykasowane...

No ale .. wiadomo.. kto nie lubi podlizywań w swoim kierunku. Wiec zostanie ;P
                    • dagrod2007 Re: zmiany 28.06.14, 09:22
                      Iwo z mojej strony tematów nie zabraknie , w pierwszej kolejności te związane z bezpieczeństwem w mieście . Następnie te związane z najmłodszymi mieszkańcami miasta .
                    • ka.cha411 Re: zmiany 29.06.14, 17:44
                      Ekstra mam nadzieję, że o wyczynach p.t. strategia Biblioteki legionowskiej też będzie. Życzę powodzenia :)
    • madziulec Re: Podziekowania dla redaktor Iwony Wymazał 14.06.14, 18:41
      Brzmi jak nekrolog.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka