02.07.14, 15:50
Nie wiem kogo prosić o pomoc więc piszę na forum. Na przystanku w pobliżu nowego tunelu jest rondo na rondzie jest oddział banku PKO w którym dokonuję opłat a obok banku sklep całodobowy. Koło tego sklepu niemalże całą dobę stoją te same twarze pijaczków. Jeszcze do niedawna zatrzymywali ludzi których znali z przed lat np. z podstawówki. Teraz tak się rozbestwili że nagabują każdego. Dziś miałem wątpliwą przyjemność być poproszonym o 2zł. Dać niedużą kwotę to zmrowią się i już nigdy nie będę mógł przejść spokojnie koło tego sklepu a nie dać to być może narazić się na pobicie. Nie wiem co robić, na policję nie ma co liczyć. Mieszkam na Przystanku kikadziesiąt lat i na palcach jednej ręki mógłbym policzyć ile razy widziałem radiowóz.
Co robić panie Premierze, jak żyć ?????
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: 2 złote 02.07.14, 16:02
      ciężka sprawa, nie wiem co CI doradzić. Może idź do fryzjera.
    • misiek1974 Re: 2 złote 02.07.14, 19:39
      Kiedy będziesz następnym razem przechodzić koło tego sklepu i zauważysz tych pijaczków to pierwszy zagadaj czy mają 2 złote pożyczyć i tak za każdym razem. Potem się od Ciebie odczepią :)
      • leg35 Re: 2 złote 02.07.14, 20:00
        misiek1974 to są mordy zakazane i boję się nawet patrzeć w ich stronę. Gdyby kapowanie nie było mi obrzydliwe to bym codziennie na te łajzy dzwonił na Policję i do Straży Miejskiej. A swoją drogą jakie trzeba mieć zdrowie żeby codziennie pić .
        • i.blotny Re: 2 złote 02.07.14, 20:21
          No tak, kapowanie, bo przecież to są prawilne chłopaczki tylko trochę mnie męczą.
        • kka69 Re: 2 złote 02.07.14, 20:28
          To może ja mam zadzwonić na policję w Twojej intencji i "zakapować" tych meneli?
          Bo mi "kapowanie" nie jest obce , donoszę na takich meneli bez mrugnięcia okiem, dlatego w mojej okolicy jest spokojnie, a Straż Miejska przyjeżdża w ciągu 10-15 minut.
        • zchotomowa Re: 2 złote 02.07.14, 21:31
          leg35 napisał:

> "Gdyby kapowanie nie było mi obrzydliwe to bym codziennie na te łajzy dzwonił na Policję
          > i do Straży Miejskiej"

no,

to albo chcesz rozwiązać problem, albo doświadczać dychotomii czy oby domaganie się porządku jest "kapowaniem" :)

pozdrawiam,

Marcin
    • korwin3 Re: 2 złote 02.07.14, 21:19
      Oczywiście ,że trzeba powiadamiać policję jeżeli ci goście zachowują się namolnie i uprzykrzają życie. Zgłaszając potrzebę interwencji nie mnusimy podawać swoich danych osobowych.
    • 3goust Re: 2 złote 02.07.14, 21:44
      Odpowiedz coś po francusku, włosku czy angielsku. Możesz nauczyć się jak w danym języku brzmi sp****, inaczej prz**** tobie możesz też rzucić parę nieskładających się słów - [kot betoniarka samochód dach domu] - szansa że taki pijaczek zna jakiś język jest znikoma wiec będzie trochę zdziwiony i odpuści sam. ale mówisz że ich znasz... To niestety dobieraj lepiej znajomych;0 co ci doradzić, płać internetowo?
      • nielot_dodo Re: 2 złote 02.07.14, 21:53
        vai a fanculo? ;-)
        • zchotomowa Re: 2 złote 02.07.14, 21:54
          Ma va' a vendere il culo!

:) M
          • zdebeq Re: 2 złote 02.07.14, 22:10
            lepiej tak:
            Mimi ni mwanaanga Urusi
            • kwitkows Re: 2 złote 02.07.14, 22:33
              Popłakałem się :-)
              • zchotomowa Re: 2 złote 03.07.14, 10:01
                wykorzystam element nieuwagi, bo dochtór pewnie znowu mózg przeszczepia:

Бедный из вoccтaний нaрoдa земли

pozdrawiam,

Marcin
      • nielot_dodo Re: 2 złote 02.07.14, 22:18
        @3goust to świetny pomysł. Już od dłuższego czasu jak mnie molestują telefonicznie z wciskaniem jakichś produktów, nawijam po italiańsku, oczywiście bez przekleństw. Reakcje są przekomiczne :-) najczęściej wesołość. Dziwne jednak, że nigdy nikt nie proponuje przejścia np. na angielski.

Przy nagabywaniu stanowczo odmawiam, czasami proponuję pracę.
        Kiedyś musieliśmy w nocy usunąć awarię i odnowić lokal w Residence St Andrew's Palace, gościu chciał "50 groszy do wina", powiedziałem że za wyniesienie każdego wiaderka zeskrobanej farby do kontenera (30 m) dam 5 zeta. Wrzasnął na mnie: "i co ja mam w nocy zap......lać?" goniłem kubę z 50m. bo niby ja mogę w nocy za..... na jego wino? No ale teraz coraz częściej zastanawiam się kiedy dostanę w dziób, bo pesel jest nieubłagany ;-) i refleks nie ten.
        • dagrod2007 Re: 2 złote 02.07.14, 22:49
          Po co udawać greka,anglika ,włocha-----
        • 3goust Re: 2 złote 03.07.14, 07:22
          nielot_dodo napisał(a):

> Dziwne jednak, że nigdy nikt nie proponuje przejścia np. na angielski.

Może nie wiedzą jak po italiańsku jest: Czy możemy porozmawiać po angielsku?
    • ralphie Re: 2 złote 04.07.14, 23:23
      leg35 napisał:

> Co robić panie Premierze, jak żyć ?????

Od pierwszego do pierwszego. ;)
      Ale w czym rzecz? Dzisiaj wieczorem zostałem zaczepiony (to za mocne słowo). Przez moment poczułem się duży, mianowano mnie Prezesem i grzecznie aż cukierkowo naświetlono sytuację - cytuję: "Prezesie, prezes poczeka, na słóweczko, bardzo grzecznie przepraszam taki interes jest. Bo (i tu przed oczy wjechała otwarta dłoń z drobniakami, na oko dwa pięćdziesiąt tam było) taki piėkny dzionek, a tu na piwo zbrakło. Gdyby tak szefuńcio poratował..."
      No cóż, urzekła mnie ta historia... ale pech l... płatność bezgotówkowa. Wyjaśniam w czym rzecz, że gotówki niet, że karta i... odpowiedź cytuję: "Aaa to ja bardzo mocno przepraszam, że czas zabieram i już nie niepokoję, rozumiem i miłego wieczora życzę". Po czym obrał kurs na północ, a że rondo okrągłe to szedł prosto jak przy linijce :) No i nie wiem, że za miły, że nie natarczywy, czy za mało k...wa było? :)
      • leg35 Re: 2 złote 05.07.14, 18:35
        Uważaj były już wielokrotnie przypadki pobicia za niedanie 2 zł. Ostatnio w Krakowie młody chłopak został ugodzony nożem, nie przeżył. Niech cię nie zmyli uśmiech i postawa grzecznościowa, człowiek na głodzie alkoholowym może być nieobliczalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka