Dodaj do ulubionych

Parking koło dworca

09.05.16, 20:04
Dzisiaj zauważyłem że rozbierana jest kostka z dopiero co wykonanego parkingu koło dworca. Z tego co mi wiadomo został zrealizowany w ramach budowy centrum komunikacyjnego które to jeszcze nie zostało otwarte, a parking jest rozbierany. Zapewne w jego miejscu ma powstać wielopoziomowy parking. Mylę się?
Obserwuj wątek
    • kubu5 Re: Parking koło dworca 10.05.16, 10:34
      A mnie ciekawi kiedy w końcu otworzą przedłużenie plantowej.
      NA co czekają aż się asfalt utleni? z miesiąc już chyba leży. tam już i tak jest teraz pełno szkła z potłuczonych butelek.
      • tabaher-2 Re: Parking koło dworca 13.05.16, 08:52
        to nie przedłużenie plantowej tylko "Smogorzewskiego dalej Grabca"

• polokokt Re: Parking koło dworca 13.05.16, 14:46
        Taka polska rzeczywistość. Przetarg ma pewnie rozpisane zakończenie na przykład we wrześniu. Nie ma żadnych motywatorów w formie dodatkowej premi za wcześniejsze oddanie, a więc niech leży ale oddamy do użytku zgodnie z papierami.
        Ktoś wie co tam robią przy tym przejściu podziemnym i kiedy mają zamiar skończyć ?
    • tutka13 Re: Parking koło dworca 31.07.16, 18:58
      31 lipca 2016, w niedzielę, zorganizowano uroczystość otwarcia piętrowego parkingu przy stacji w Legionowie. Jedną z atrakcji tej uroczystości miały być pokazy driftingu na placu obok. Specjalna ekipa przywiozła 3 podrasowane samochody bez tłumików i rozpoczęła pokazy. Auta były super i hiper. Specjalne tabliczki przy autach dawały dużo do myślenia - moc silnika 700 km. Nie wiedziałam dotychczas, że moc silników podaje się w kilometrach.... Mądrzy ludzie napisali by 700 KM, burakom to wszystko jedno... Dodatkową atrakcją miała być możliwość driftowania w fotelu pasażerskim jednego z aut. Ilość miejsc była ograniczona, dlatego też obowiązywały wcześniejsze zapisy w biurze organizatora. Przyjechałam i ja i stawiłam się w biurze. Kiedy poprosiłam o wpisanie mnie na listę chętnych, młoda pani z długopisem w dłoni zastygła i cicho powiedziała, że obowiązują limity wieku. Fakt, młoda nie jestem, ale co ma piernik do wiatraka, jeździłam z szybkościami ponad 200 km/godz., jeździłam bez sprawnych hamulców, adrenalina buzowała mi we krwi nie raz. Dlaczego teraz NIE? Przemiła pani nawet nie poprosiła mnie o dokument określający mój wiek, nie wiedziała czy jestem starsza czy młodsza od piramid... Kiedy poprosiłam o okazanie odpowiedniego regulaminu, pani powiedziała, że takie przepisy (jakie???) ustalił kierownik (nie napisał tego nigdzie). Wysłała mnie do niego. Kierownik wysłuchał mnie i odesłał do kierowców, bo to nie chodziło o wiek, ale o wąskie fotele w samochodach. Mam uzgodnić to z kierowcami i sprawdzić siadając do samochodu. Najbliższy kierowca wypasionego BMW spojrzał na mnie i powiedział NIE, nie zmieszczę się... Zmierzył mnie wzrokiem z dokładnością do milimetra. Tak więc zgodnie z regulaminem, którego nie było, nie dane mi było posiedzieć we wnętrzu driftującego auta. Imprezę traktuję jako kolejny skandal, brak czystych i jawnych zasad, brak profesjonalnego przygotowania przez organizatorów. Wstyd Legionowo, wstyd.
      • madziulec Re: Parking koło dworca 31.07.16, 23:12
        Po prostu powiedzmy sobie szczerze. Nie byłaś wysoka blondyną z tipsami, włosami doczepianymi po pas, sztucznymi cyckami, tipsami z hybrydą, przyklejanymi rzęskami i botoksem w wargach....
        Taki lajf
      • zdebeq Re: Parking koło dworca 01.08.16, 08:38
        Szanowna Pani. Gdyby ktoś był mądry, to moc podawałby w watach, bo taka jest jednostka obowiązującego układu SI. A co do driftujących samochodów to zwyczajowo podaje się BHP, czyli wynik uzyskany na hamowni.
        Co do drugiej sprawy, to z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze trzeba wylegitymować delikwenta, żeby móc oszacować jego wiek. A jak mawia stare porzekadło: kobieta ma tyle lat na ile wygląda, ocena organoleptyczna przy użyciu wzroku, w wielu wypadkach jest wuystarczająca.
        I podobnie jest z oceną możliwości zmieszczenia się w ciasny fotel. Otóż od pewnej kubatury nie ma konieczności zdejmowania dokłądnych wymiarów, bo margines dopuszczalnego błędu jest stosunkowo duży.
        I trzecim najważniejszym elementem, to fakt, że na samym końcu o tym kto jedzie, a kto nie, decyduje kierowca. Bo to on przecież bierze na siebie odpowiedzialność. Najwyraźniej ten nie chciał wziąć odpowiedzialności.
        • kubu5 Re: Parking koło dworca 01.08.16, 09:31
          hmm ta imprezka nawet jakoś nie była nagłaśniana. Bano się protestów, demonstracji?:)
          Poza tym ktoś kto projektował parapety w tym cudzie architektury chyba nie uwzględnił kąta nachylenia parapetów, cała woda z deszczu,który na nie spadnie spływa do środka i na parkingu tworzą się kałuże, a nie długo pewnie pleśń. Stanowiska rowerowe podtopione. Wygląda na niezły bubel i stąd brak chętnych do wynajęcia tego czegoś. i darmowe kilka miesięcy dla mieszkańców.
          • ralphie Re: Parking koło dworca 01.08.16, 12:37
            A dlaczego dzisiaj po otwarciu tego przybytku auta parkowały na rampie, a nie na parkingu?
            • kubu5 Re: Parking koło dworca 02.08.16, 16:20
              Dziś tak samo.
              Może nie wszyscy wiedzą, nigdzie nie powiewa nad drogą dojazdową wielki baner z napisem że parking już czynny.
          • sikorski_hubert Re: Parking koło dworca 02.08.16, 20:35
            Na podjeździe jest rdzawy zaciek, od strony wiaduktu tez jakieś białe wykwity. Skanska za bardzo skupia się na PR a za mało na budowlance.
            • kka69 Re: Parking koło dworca 03.08.16, 08:20
              te wykwity powstały za poprzedniej władzy.
              Obecna nie jest w stanie tego poprawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka