e.voytaszek 27.03.17, 08:03 Brawo Legionowo, ponad 46% frekwencja to wielki sukces Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubu5 Re: Sukces referendum 27.03.17, 12:05 na 40 tyś owiec 17k wykazało się posiadaniem ośrodka decyzyjnego, reszcie obojętne kto ich strzyże. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Sukces referendum 27.03.17, 14:39 A swoją drogą głosować na PiS i być przeciwko przyłączeniu to głupota czy hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemarta Re: Sukces referendum 27.03.17, 19:09 Zaprzyjaźnione Świnoujście, pozdrawia wspaniałe Legionowo. Jesteście wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Sukces referendum 27.03.17, 20:19 Takie pytanko mam. Czy może powstać metropolia warszawska w zestawie, jaki proponowano ale bez Legionowa? Mogłoby być ciekawie, bylibyśmy swoistą enklawą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Sukces referendum 27.03.17, 20:45 Enklawa, czy rezerwat , różnie to PIS może nazwać. Bo na pewno PIS przekuje te ~1:20 jako wielki sukces nad głupkami co nie rozumieją ich dojnej zmiany. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Sukces referendum 28.03.17, 09:38 Jak obliczyłeś to 1:20 ? Mi wychodzi jednak ~1:2,25 :) Odpowiedz Link Zgłoś
sikorski_hubert Re: Sukces referendum 27.03.17, 21:10 Dla władz PO to sukces, dla mieszkańców Legionowa nie bardzo. Warszawa może się postawić, ale takie Legionowo po prostu straci. Pozwolę sobie w tym miejscu przywołać słowa Bronisława Komorowskiego „referenda stały się przeniesieniem walki partyjnej na poziom lokalny”. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Sukces referendum 27.03.17, 22:12 Odnośnie tego cytatu na końcu to zgadzam się. Nawet niektóre wypowiedzi prominentnych działaczy, czy to lokalnych czy już wyższego szczebla, po wczorajszym referendum nie mówią o odpowiedzi na zadane pytanie, ale o postawieniu się PiS'owi. Ja potraktowałem pytanie prosto i bezposrednio. Nie chcę przyłączenia do Warszawy. Ale... gdyby dołożono pytanie o ogranicznie kadencji Prezydentów/Burmistrzów do 2, to tu odpowiedziałbym na tak, bo mam dość lokalnych układów i układzików. Ale to pytanie dla PO juz jest niewygodne, więc się nie pojawiło. I teraz moją odpowiedź na proste pytania, spłyca się do opowiedzenia się po stronie jednej czy drugiej. A mi się juz niedobrze robi na obie strony. I mój głos w tym referendum jest niezamienialny ani na głos dla PO ani dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
bronka777 Re: Sukces referendum 27.03.17, 22:09 a ja proponuję zrzutę na bukiet dla Pani Gosiewskiej - urocza osoba - w ogólnopolskiej telewizji obraża niemal 20 tysięcy obywateli ( w tym zapewne wielu wyborców PIS) - sugeruje, że jesteśmy tak tępi, że nie zrozumieliśmy pytania. Brawo Pani Poseł - gratuluję klasy Odpowiedz Link Zgłoś
brunno34 Re: Sukces referendum 27.03.17, 22:40 bukiet pokrzyw chyba, dla tej marnej, prymitywnej umysłowo, otumanionej być może też kasą z odszkodowań, pierwszej czy drugiej żonki "Gosia" szantrapy! Wstyd, że takie prymitywne lalki udają polskie kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_63 Re: Sukces referendum 28.03.17, 07:59 Legionowo, podwarszawskie miasto z bezrobociem wyższym od średniej krajowej, najbardziej zależne od Warszawy z podwarszawskich miejscowości - siła podmiotów gospodarczych, firm produkcyjnych i liczba osób dojeżdżających do pracy w Warszawie - miasto, którego główna strategia jego władz polega na uczynieniu go sypialnią Warszawy - wpływy PIT od pracujących poza Legionowem głównym źródłem finansowania - gratuluję dumy i samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
jarexa Re: Sukces referendum 28.03.17, 16:28 rudy_63 - TAK. Jesteśmy dumni i dobrze czujemy się w NASZYM mieście. I dlatego hasło "nic o nas bez nas" jest jak najbardziej aktualne. A zależni od Warszawy jesteśmy wcale nie bardziej i nie mniej niż inne miejscowości wokół. Odpowiedz Link Zgłoś