Dodaj do ulubionych

a Legionowo śpi bo...

01.02.06, 09:12
toiowo.tio.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=86

Jak się chce to można. Tylko dlaczego Legionowo ma problem z centrum
sportowym w któtym byłby porządny basen, sala, zajęcia z tańca czy sportowe?
Czy naprawde ze wszystkim musimy jeździć do Wawy a w Legionowie tylko spać?

img380.imageshack.us/img380/7597/0cd1e3c8ff45bdaccf5c4fed3b5fdd.gif
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 09:23
      Bo teraz sie promuje "jedynie sluszny" ratusz, ktory dla zwyklego mieszkanca
      L-wa nic nie zmieni, no moze z wyjatkiem sali widowiskowej bo tego w odpowiednim
      standardzie tez u nas brakuje.

Moze uruchomienie MOSiR-u jakos wplynie na myslenie o wybudowniu jakiegos
      "centrum sportu" z prawdziwego zdarzenia bo i sitkarki i koszykarze sa na
      calkiem niezlym poziomie ale sal im brakuje, a i "amatorow" jest sporo grajacych
      regularnie. Mala oplacalnosc raczej jest smiesznym wykretem bo np. w Hali
      Sportowej w Wieliszewie w pewnych okresach trzeba niezle sie nakombinowac zeby
      tak z marszu wynajac sale zeby sobie postukac pilka, wszystko zajete.
    • gapajestem Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 09:29
      Czytałem w naszej prasie, że jeszcze w tym roku powstanie park rozrywki przy ul.
      Królowej Jadwigi z placami zabaw dla dzieci, boiskami, torem dla deskorolkarzy,
      siłownią i piłkarzykami na powietrzu itd.
      Jako szczególnie zainteresowany (koszykówka :) wiem również, że w tym roku ma
      powstać projekt hali sportowej na min. 1000 miejsc oraz otwartego lodowiska. Jak
      będzie zobaczymy.
      • zuziknatropie Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 10:25
        może wtedy wiecej osób zajęłoby się sportem niż narkotykami bo jak na razie te
        są tańsze i bardziej dostępne:(
        • chotomow72 Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 11:16
          Zuzik,

Zajebiste zdanie. Powaznie, trudno o lepsza kwintensencje sytuacji - problemem
          nie sa narkotyki jako takie, tylko ich latwosc pozyskania, podczas gdy zagranie
          w kosza w ajnym, nieoplutym miejscu, oznacza walkę z wiatrakami.

Chcialbym, by prezydent Legionowa powiesil to sobie w gabinecie. Wygląda na
          myślącego faceta. Nie tam zadne "gospodarki", one niech zostaną dla prezydentów
          państw. Tylko wlasnie Twoje zdanie, po prostu powalajaca kwintensencja tego na
          co cirpi lokalna społeczność.

I by on, ten Prezydent, myslal kazdego dnia, jak zrobic, by oswietlone boisko
          dla dzieciakow i staruchow (jak ja), bylo latwiejsze do zalatwenia niz telefon
          do lokalnego sprzedawcy dzialek.

chylę czoła :)

Marcin
          • zuziknatropie Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 13:00
            Wiesz Marcinie Pan Prezydent jest ledwo rok starszy ode mnie, ale skad ma niby
            znać problemy zwykłego mieszkańca który chciałby byc dumny ze swego miasta. Z
            miasta w którym można pobawić się, wypocząć, czuć się bezpiecznie i mieć dobre
            drogi dojazdowe. W którym nie układy i interesiki sie liczą ale praca i
            rzetelność. I to na codzień a nie od święta. Jest takie powiedzenie, które
            cenie coraz bardziej "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
            • chotomow72 Re: a Legionowo śpi bo... 01.02.06, 13:19
              witaj,

ale ja by nie odpuścił - układziki niech się tam kitłaszą we własnym sosie, mnie
              to nie interesuje, ja jestem zainteresowany, by moja okolica była w miare
              normalna. Dlatego na wiosne zaczynam od sprzatania swojego podówrka a potem
              pytam gminę, czemu nie likwiduje dzikich wysypisk. Najpierw własne podówrko. I
              dlatego, jeśli w Legionowie będzie OK, będzie nam sie fajniej żyło.

pozdrawiam,

Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka