margit.b 13.04.06, 11:07 WCZORAJ BYLAM NA ZEBRANIU WIEJSKIM W JABLONNIE-SLOWEM HORROR CUD ZE WOJTA NIE WYWIEZLI- W KAZDYM BADZ RAZIE ZOSTALA PODPISANA UGODA I W PIATEK OD GODZ 12 MA RUSZYC KOMUNIKACJA NORMALNA TZN 723 I 801 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:04 to ile Jablonna przez wojta jest w plecy? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrogowska Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:12 margit,opowiadaj coś więcej co tam się działo Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:38 Margit, opowiadaja, jak się działo, może ludzie wreszcie zarybuli, że ten... wójt nadaje się tylko do odstawienia? pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:41 odnosnie sporu zztm mam mieszane uczucia przyszlam na zebranie bo nie podobało mi sierozwiazanie komunikacji zastepczej poniewaz woze codziennie dzieci zjabłonny do szkoly podsatwowej ponosiłam bardzo duze koszty lacznie przedwczesna utrata pracy.Jednak odniosłam wrazenie ze tu nie chgodziło o rozwiazanie problemu tylko o w anturnictwo o walke polityczna o stołki pelno krzykaczy.atak naprawde to Polacy nie potrafia ze soba rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:44 zanim doszlo do przeczytania ugody pewien pAN Z. PROBOWAL WYMUSIC ODWOLANIE WOJTA-A PRZECIEZ MYSMY PRZYSZLI PO TO BY DOWIEDZIEC SIE CO DALEJ KAZDY MA PRAWO BYC SFRUSTROWANY JAK DO PRACY CZY SZKOŁY IDZIE NA PIECHOTE ALE TROCHE KULTURY TO PZRYDAŁBY BY SIE NIE JEDNEMU ZALUJE ZE BYLAM ZDZIECKIEM BO PRZYKLAD ZACHOWANIA LUDZI ZOBACZYŁA APOTEM PADAŁY DZIWNE PYTANIA Odpowiedz Link Zgłoś
wrogowska Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:50 No tak,pewnie jacyś radni.Ale co więcej,co więcej?Naród (jabłonowski)chce igrzysk,bo rzeczywiście dzieją się skandale. Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 14:54 moim skromnym zdaniem, to naród Jabłonowski, jak mi się wydaje, chce po prostu normalnego życia i urzędu gminy, działjącego w interesie mieszkańców. I sytuacja już dojrzała a ludzie doświadzyli na własnej skórze, że Kubalski jest nam, normalnym mieszkańcom, przeszkodą w nrmalnym życiu. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
segowia0 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 15:01 widze, ze jednak jakiekolwiek slowa margit.b o awanturnictwie na zebraniu przyjales jako krzyk o normalnosc? To mlodziez, ktora niszczy przystanki tez krzyczy o prawo do rozrywki?? Nie uwazam, zeby wojt byl dobrym wojtem, ale wydaje mi sie, ze probowal powalczyc z Goliatem o cos o co wielu z podwarszawskich wojtow, burmistrzow, prezydentow etc chcialoby powalczyc ale sie boja utraty popularnosci. Zapewne kilku z nich nieoficjalnie powiedzialoby, ze trzyma kciuki za niego... ale coz lepiej go wysmiac. Mysle, ze dobrze ze powalczyl, ale zle sie do tego zabral. Placic powinien, ale nie powinien darowac sprawy w sądzie. Eta moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 15:04 SEGOWIA W 100 %SIE ZGADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 18:29 oj kumy, kumy, jakos nie przeszzkadza Wam to, że: a) Wójt złamał prawo, nie płacąc należności w terminie, b) Zapłacił z odsetkami z Waszych i moich podatków, więc uszczuplił budżet naszej gminy przez jego własne zaniechanie, c) nie zdobył się nawet na "przepraszam" wobec mieszkańców gminy, cierpiących za jego zaniechanie, d) i nikt nie zwróci Wam pieniędzy za okres dojazdów na znacznie gorszych dla Was warunkach. Ale skoro Wam to pasuje, to brońcie tego... wójta nadal :-)))))) pozdrawiam świątecznie, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 15:03 ale przeciez mozna załatwic wszystko kulturalnie a nie wyzwiskami po to by osiagnac swoja prywate-tu nie chodzi o nasz interes tylko własnie kogo?Mi tez nie podoba sie to co sie stało 7,50 płaciłam za transludy za nas troje i w dodatku ja bez pracy ale przyszlam tez po to by wysłuchac wyrzalic i uslyszec konkrety a nie stek wyzwisk awantury i wogole faRSA Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 25.04.06, 20:35 Sorki, ze dodam swoje trzy grosze mimo, ze sprawa mnie bezpośrednio nie dotyczy jako, ze mieszkam w Legionowie, ale troche trudno się dziwić mieszkańcom, ze zachowywali się niezbyt kuturalnie. Ostaecznie pan Kubalski podjął decyzję za wszystkich skutecznie utrudniając ludziom życie. Mozna być sobie krzykaczem i porywać się z motyką na słońce ale wójt chyba powinien przede wszystkim kierować się dobrem mieszkańców. A jesli już się zdecydował na taki krok i walkę z Goliatem powinien był -jako bądź co badź "menadżer"- mieć w zanadrzu argumenty i starannie przemyslane plany awaryjne a nie te busiki. A tak, poawanturował się, moim zdaniem pokazał lekceważenie mieszkańcom i koniec końców musiał pójść na ugode. Ale niby czego sie spodziewał, konkretne rozwiązania powinien był przedstawić na poczatku. PS Moze tak zamiast tego gmina zajełaby się planami zagospodarowania przestrzennego dla pozostałej części wsi, bo jakoś już kolejny rok im sie nie udaje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Info z RDC 13.04.06, 16:33 www.rdc.pl/index.php?ID=1002032&artykul_id=4038429 Z ostatniej chwili... Autobusy będą zatrzymywać się w Jabłonnie Od jutra autobusy Miejskich Zakładów Autobusowych w Warszawie znów będą zatrzymywały się na przystankach w Jabłonnie. Wót gminy Grzegorz Kubalski podpisał porozumienie z władzami stolicy. Kubalski zobowiązał się do zwrotu długu za kursowanie pojazdów. Szkoda, że doszło do tego tak późno - komentuje sprawę wicestarostwa powiatu legionowskiego Rafał Kwiatkowski, prywatnie mieszkaniec Jabłonny. "Wójt mając na karku zebranie wiejskie podpisał wszystko, czego zażądał ZTM, także ten spór okazał się bezsensowny. Można było dawno temu zapłacić, unikając odsetek i dodatkowych kosztów". Władze Jabłonny winne były ZTM kilkaset tysięcy złotych. Firma zawiesiła kursowanie autobusów, by wymóc zwrot pieniędzy. (RDC) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Info z RDC 13.04.06, 17:50 hehe ciekawe że to własnie Kwiatkowski sie najmocniej udziela ... nic nie dzieje sie bez przyczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Info z RDC 13.04.06, 22:00 Czy kadencja starosty takze konczy sie w tym roku? Mamy pierwszego kandydata na nowego wojta? Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 16:14 W RdC na 101 FM między 16.30 a 17 w cylku Ludzie- Miejsca- Sytuacje relacja z owego spotkania i opinnie mieszkańców- między innymi radnych i pana vicestarosty Rafała Kwuiatkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 17:00 Jak ktoś chcew posłuchać mogę wysłaćź to w mp3. RdC. Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 13.04.06, 18:07 ja poproszę :-) pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: rusza komunikacja w Jabłonnie 14.04.06, 09:18 Jak to rusza? Chyba zatrzymuje się... Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Strictly confidential: 22.04.06, 10:13 Dowiedziałem się ze źródeł zbliżonych do ZTMu, że wójt Kubalski może wyjść zwycięsko z tej batalii, na przekór malkontentom i wrogom klasy robotniczej. ;) Otóż prawnicy wójta dopatrzyli się - mimo tego, że formalnie trwał wtedy spór między Jabłonną a ZTMem - złamania przepisów w niezatrzymywaniu się 723 i 801 na przystankach w Jabłonnie. Nie wiem, o jaki paragraf dokładnie chodzi, ale ważniejsze jest to, że wyliczono cenę za KAŻDE niezatrzymanie się KAŻDEGO autobusu na KAŻDYM przystanku przez te półtora miesiąca (od pocz. marca do poł. kwietnia) i wyszło tego parę milionów PLN, w porównaniu z czym ta marna kwota, którą Kubalski zobowiązał się zapłacić ZTMowi, jest, zgodnie ze współczesną biznesową nowomową, "zaniedbywalna". Może się zatem okazać, że i w tym przypadku "ten się śmieje, kto się śmieje ostatni". Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Strictly confidential: 22.04.06, 18:44 raczej z tego powodu ZTM nie polubi Jablonny i wojta :) Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Strictly confidential: 23.04.06, 00:12 jasne, To jeden z lepszych sposobów tłumaczenia się po 2 latach niepłacenia za usługę ZTM, naprawdę... I jeśli chodzi o zaplątanie Urzedu Gminy w spór sądowy, który będzie generował koszty długo po pozbyciu się tego... wojta z Urzędu, to naprawdę, czapki z głów, taki to jest światły pomysł. Najlepszy komentarz do tego widziałem wczoraj w spożywczym na którejś z lewych stron "To i Owo" :) pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
zakkahletz Re: Strictly confidential: 23.04.06, 14:10 Napisałem, że wiem to z kręgów zbliżonych do ZTM, a nie że wójt lub ktoś z jabłonowskiej wierchuszki się w ten sposób tłumaczyć. Stronniczość też powinna mieć swoje granice, nie sądzisz, Marcin? chotomow72 napisał: To jeden z lepszych sposobów tłumaczenia się po 2 latach niepłacenia za usługę ZTM, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkalg Re: Strictly confidential: 23.04.06, 15:20 A powiedz mi, na czyj wniosek ZTM ma zapłacić za zawieszenie przystanków kary? Wójt złożył doniesinie czy Inspekcja Transportu Drogowego? Odpowiedz Link Zgłoś
chotomow72 Re: Strictly confidential: 24.04.06, 04:14 otóż nie :) primo: stronniczość nie posiada limitu, a leksykalnie to niby czyim jestem stronnikiem? secundo: logika takiego zarzutu, o jakim piszesz (abstrahując od mojego nastawienia do tego... wójta) wskazuje na stronę inicjatywną jdnoznacznie. Polaryzacjca sporu jest wyłacznie dwubiegunowa, ergo kto zostaje poza ZTM, który chyba sam siebie nie oskarży? tertio: poczekajmy, jeśli Twoje informacje są rzeczywiste, szybko wyjdzie szydło z worka. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś