Dodaj do ulubionych

co w weeked?

29.09.06, 14:33
Moi Mili,

Mam dla Was pomysł niecodzienny ale fajny, lokalny + interesujący:

a) znajdujecie telefon do Instytutu Meteorologii oddział Legionowo (Aerologia),

b) Szukacie tam Szefa (bardzo fajny, konaktowy człowiek),

c) Pytacie, czy może wpaść sami/z dziećmi na wypuszczenie sondy atmosferycznej
(codziennie jest wypuszczana w południe i o północy),

d) Jeśli Szef się zgodzi, koniecznie poprosćie, bo ktoś Wam wytłumaczył
wskazania sondy (max 25 minut zabawy) + panoramę z wieży, gdzie są czujniki UV,

e) ja byłem i zwiedzałem przy okazji Festiwalu Nauki, widziałem nocny start
balonu i był krótki wykład z meteorologii. Super zabawa, fajni ludzie,
interesujące i dla dużych i dla małych, naprawdę polecam.

f) Jeśli start będzie w nocy, poświęćcie 20 zł na tanią latarkę/lampke
rowerową i podczepcią ją do sondy, żeby widzieć, gdzie jest balon. Lampka nie
wróci, ale 20 zł to nie majątek :)

polecam,

Marcin
Obserwuj wątek
    • magda_kielczyk Re: co w weeked? 29.09.06, 17:56
      bardzo fajny pomysl.
      A ja mam propozycje dla troche starszych. Zbieram ekipe na paintballa. Na
      przyklad na za dwa tygodnie w sobote wczesnym popoludniem.
      Zainteresowanych prosze o kontakt na magda@stoprocent.net
      Pozdro
      Magda
      • e-legionowo Re: co w weeked? 29.09.06, 19:50
        rewelka, pisze sie na to, jak bedzie potrzeba mam mozliwosc zalatwic troche
        sprzetu jesli bedzie potrzeba :)

a next time proponuje gokarty w BlueCity, prawdziwy hardcore, bylem w srode
        odjazd na maxa
        • ralph123 Re: co w weeked? 29.09.06, 21:47
          Napisz coś więcej o tych gokartach. Jaka cena, jakie tory itd. Dla
          zainteresowanych dodam że tor w Piasecznie jakiś czas temu uległ modernizacji i
          teraz jest duużo ciekawszy.
          • e-legionowo Re: co w weeked? 30.09.06, 09:38
            20zl za 10min, jak sie przyjedzie wieksza grupa mozna wczesniej zarezerwowac np
            na 1-2 godziny, i wtedy wpuszczaja na tor tylko ludzi z tej ekipy, placi sie
            dopiero za korzystanie z toru a nie za rezerwacje
            tor bardzo latwy nie jest, bo jest wydzielony z czesci parkingu podziemnego,
            wiec jezdzenie miedzy slupami, dosc krety, praktycznie zadnych prostych, mozna
            sie scigac na 2 lub 3 karty, ale jesli poziom jezdzacych jest zroznicowany
            zdecydowanie ten trzeci przeszkadza, mozna wyprzedzac ale w wiekszosci miejsc na
            centymetry :)
            obsluga super, podglad tabeli wynikow na ekranie, tablica rekordow :)
            • e-legionowo Re: co w weeked? 29.10.06, 09:08
              w srode znow bylem, rewelka, najfajniej pojechac z grupka znajomych, zabawa
              przednia i polecam jezdzic 2*5min niz 1*10min

wynik poprawiony o 2sek :)))

a jak ktos chce popatrzec na wariatów to zapraszam w pierwszym tygodniu grudnia
              na Turniej Gokartowy Opel Klub Polska, dokladna data jeszcze nie ustalona :)
    • psychomaszyna Re: co w weeked? 30.09.06, 00:19
      Czasami jednak balon wraca
      moo.pl/~tygrys/balloon/polish.html
      • chotomow72 Re: co w weeked? 30.09.06, 17:05
        witam,

fajne, bardzo fajen, nieco przerażająca jest ta cześc z technikaliami, ale sama
        idea oraz skuteczność - godna podziwu.

pozdrawiam,

Marcin
        • zuziknatropie Re: co w weeked? 01.10.06, 17:45
          www.forty.phg.pl/home/index.php?page=zegrze&sub=debe&nr=1
          • zuziknatropie Warszawski Festiwal Filmowy 08.10.06, 17:43
            bilety po 10 - 15 pln, www.wff.pl/
            • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 08.10.06, 17:45
              ps. bilety mozna kupic spokojnie na 1 godz. przed seansami
              • chotomow72 Re: Warszawski Festiwal Filmowy 09.10.06, 14:45
                witam,

byłem na "Free will". Dawno nie widziałem tak dobrego filmu, będzie problem z
                szybą dystrybucją, bo to niemieckie a tego kina jakos nie lubimy, ale historia
                jest porażająca.

pozdrawiam,

Marcin
                • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 09.10.06, 19:35
                  a ja na "Człowieku z ambasady", tez niemiecki i tez super...polecam zwłaszcza
                  panom:)
                  • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 09.10.06, 19:37
                    aha, gołych pań tam nie ma, ale jest o mysleniu przed a nie po i o
                    odpowiedzialnosci za swoje działanie...daje do myslenia
                    • chotomow72 Re: Warszawski Festiwal Filmowy 10.10.06, 00:12
                      byłem na "Litle Miss".

kto ostatnio widział, by publika kinowa na komedi made in USA klaskała raz po
                      raz? I to publika ta z tych bardziej wymagających/wypindrzonych/zadzierających nosy?

ja. dziś w Lunie o 21.

:) Marcin
                      • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 13:14
                        14 PAŹDZIERNIKA
                        RELAX
                        Klimaty (Climates), reż. Nuri Bilge Ceylan (Turcja 2006, 101 min.) 09:00
                        Pusher III - jestem aniołem śmierci (Pusher III - I am the Angel of Death), reż.
                        Nicolas Winding Refn (Dania 2005, 104 min.) 11:00
                        Red Road (Red Road), reż. Andrea Arnold (Wlk. Brytania 2006, 113 min.) 13:30, 21:00
                        Obaba (Obaba), reż. Montxo Armendáriz (Hiszpania 2005, 107 min.) 16:00
                        Summer Love (Summer Love), reż. Piotr Uklański (Polska 2006, 93 min.) 18:30
                        KINOTEKA 1
                        Kolja - toczący się kamień (Kolya - the rolling stone), reż. Nikolay Dostal
                        (Rosja 2005, 93 min.) 09:00, 21:00
                        Do wynajęcia (For Rent), reż. Alberto Fuguet (Chile 2005, 109 min.) 11:00, 18:30
                        Syn człowieczy (Son of Man), reż. Mark Dornford-May (Afryka Południowa 2006, 86
                        min.) 13:30
                        Hazardzista (Gambler), reż. Phie Ambo (Dania 2005, 77 min.) 16:00
                        KINOTEKA 2 (wersja z angielskimi napisami)
                        Uwolnić słonia (Free Jimmy), reż. Christopher Nielsen (Norwegia 2006, 80 min.) 16:00
                        Tęsknota (Longing), reż. Valeska Grisebach (Niemcy 2005, 90 min.) 18:30
                        URO (URO), reż. Stefan Faldbakken (Norwegia 2006, 104 min.) 21:00
                        KINOTEKA 3 (wersja z angielskimi napisami)
                        12:08 na wschód od Bukaresztu (12:08 East of Bucharest), reż. Corneliu Porumboiu
                        (Rumunia 2006, 89 min.) 16:00
                        Gwiazdy przy torach (The Railroad All-Stars), reż. Chema Rodríguez (Hiszpania
                        2006, 90 min.) 18:30
                        Białe dłonie (White Palms), reż. Szabolcs Hajdu (Węgry 2006, 97 min.) 21:00
                        KINOTEKA 4
                        Dziwki (The Spot), reż. Juri Moroz (Rosja 2006, 85 min.) 11:00, 16:00
                        Zamarznięte miasto (Frozen City), reż. Aku Louhimies (Finlandia 2006, 92 min.) 13:30
                        Krew (Sangre), reż. Amat Escalante (Meksyk 2005, 90 min.) 18:30
                        Babel (Babel), reż. Alejandro González Inárritu (USA 2006, 142 min.) 21:00
                        KINOTEKA 7
                        Filmy krótkometrażowe 2 (Shorts 2 - 95 min.) różni reżyserzy / various directors
                        13:30, 18:30
                        Klub cmentarny (The Cemetery Club), reż. Tali Shemesh (Izrael 2006, 90 min.) 16:00
                        Balordi (Balordi), reż. Mirjam Kubescha (Niemcy 2005, 80 min.) 21:00
                        LUNA A (wersja z angielskimi napisami)
                        Izzat znaczy honor (Izzat), reż. Ulrik Imtiaz Rolfsen (Norwegia 2006, 107 min.)
                        13:30
                        Księżniczka (Princess), reż. Anders Morgenthaler (Dania 2006, 80 min.) 16:00
                        Gwałtowne przebudzenie - katastrofa naftowa (A Crude Awakening - The Oil Crash),
                        reż. Basil Gelpke, Ray McCormack (Szwajcaria 2006, 84 min.) 18:30
                        Sztorm (Storm), reż. Mans Marlind, Björn Stein (Szwecja 2005, 110 min.) 21:00
                        LUNA B
                        Cząstki elementarne (The Elementary Particles), reż. Oskar Roehler (Niemcy 2006,
                        105 min.) 13:30
                        Eden (Eden), reż. Michael Hofmann (Niemcy 2005, 98 min.) 16:00
                        Cząstki elementarne (The Elementary Particles), reż. Oskar Roehler (Niemcy 2006,
                        105 min.) 18:30
                        Eden (Eden), reż. Michael Hofmann (Niemcy 2005, 98 min.) 21:00
                        • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 13:14
                          a jutro ostatni dzień:(
                          • zuziknatropie 11-12.11 - Modlin 14.10.06, 13:17
                            www.twierdzamodlin.pl/imprezy.html
                            • arek140 Re: 11-12.11 - Modlin 17.10.06, 16:04

23.09.06 W Twierdzy Modlin miała miejsce wyjątkowa uroczystość.Zachęcam do
                              lektury całego artykułu. www.militarni.pl/?
                              lang=1&cat=86&art_id=269&PHPSESSID=bb2bef2468bff3867ec687dae2c7080c
                          • chotomow72 Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 17:44
                            witam,

z festiwalu:
                            a) Leef - koniecznie do poszukania w sieci,
                            b) Free will - jak wyżej,
                            c) 9. rota/kompania - wchodzi do kina za 2 tygodnie, koniecznie obejrzeć,
                            d) little miss - obejrzeć z rodziną,
                            e) przebudzenie (filipiny) - omijać, chyba że ktos chce Tarantino do silni,
                            f) spojrzenie - uciekać, bo straszliwy syf,

a na zatoce już poważnie zimno...

:) Seryf
                            • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 18:04
                              szeryfie, jesli cos znajdziesz w sieci to daj linka lub wrzuc cos na skrzynke...;)
                              odkad jestem w nowej pracy na nic nie mam czasu:(
                              • chotomow72 Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 18:11
                                witam,

oto link: www.google.pl

:) Szeryf (bo kaczka mi stygnie..)
                                • zuziknatropie Re: Warszawski Festiwal Filmowy 14.10.06, 18:51
                                  thx...szeryfie nie jestem blondynką...
                                  • zuziknatropie e-warszawa 14.10.06, 20:37
                                    www.ewarszawa.com/rozrywka_i_kultura/kalendarz/?data=2006-10-15
          • w.iwo Re: co w weeked? 08.10.06, 19:35
            radzę wziąść ze sobą latarki... ciemne te tunele, a nietoperzy sporo...
            i rewelacyjny widok z wieży...
            • w.iwo Re: co w weeked? 14.10.06, 23:15
              oj, oj, a ja byłam na niezwyle ambitnym filmie...
              krew się lała, było o resocjalizacji i trudnej młodzieży, a także o
              nieprzystosowaniu weteranów wojennych wyżywających się na wcale niebiednych
              zwierzątkach leśnych....
              ale się ubawiłam.... :o)))))))))))))))
              "Sezon na misia"

Hasło filmu: "Prawo i sprawiedliwość czyli zjeżdżaj dziadu... " rzekła wiewióra
              do misia Bogusia ...
              • chotomow72 Re: co w weeked? 14.10.06, 23:32
                no, ale w "Sezonie" takich tekstów jest znacznie więcej :) koniecznie pwinnście
                sie wybrać. A może, dla niepoznai, umówimy się kiedyś na kontretny seans i kto
                może - ten wpadnie? Poznamy się, czy miniemy, nie wiedząc, że my to my?

Szeryf
                • joanna-z-buw Re: co w weeked? 15.10.06, 01:56
                  Albo...
                  Spotkajmy się w w Paryżu lub Londynie, w restauracji "Dans Le Noir". To
                  restauracja, w której panują zupełne ciemności. Je się i rozmawia po ciemku. To
                  byłoby idealne miejsce na spotkanie bywalców Cafe Legionowo. Słyszelibyśmy się,
                  ale nie widzieli... Bilety do Paryża i Londynu, zwłaszcza z wyprzedzeniem mozna
                  teraz kupić bardzo tanio. A trzeba z wyprzedzeniem, bo stolik trzeba rezerwować
                  na kilka miesięcy wcześniej. Głajazyl zdążyłby akurat wrócić z Bieguna.
                  • joanna-z-buw P.S. 15.10.06, 01:58
                    A żeby nie było, że nie mówię poważnie :

www.danslenoir.fr/
                    J.
                    • w.iwo Re: P.S. 17.10.06, 10:38
                      myślę, a "zdarza" mi się to coraz rzadziej ;o))), że i tak mijamy się dość
                      często w Legionowie....

ostatnio ktoś śledził mnie w lesie... pewno myślał że jak wszyscy co się
                      zapuszczają w las, mam zamiar wyrzucić śmieci, a to niefart, bo z aparatem biega
                      po błotku...
                      ps.nawiasem mówiąc ludzie to ... no szkoda by było obrażać bydło i świniaczki...
                      cudna złota jesień przetykana odpadkami z gospodarstwa domowego... może
                      referendum śmieciowe coś zmieni... ;o(((
    • chodorski www.przewodnicy.warszawa.pl 16.10.06, 09:09
      no właściwie ta informacja powinbna być tutaj a poszła w innym wątku. No to
      jeszcze raz:
      "praktycznie w kazdy weekend można wybrać się na spacer po Warszawie. Programy
      każdego spaceru obejmują jakiś konkretny niewielki obszar i robione są dość
      szczegółowo. czas zwiedzania to ok. 1,5 godziny.
      Szczególnie interesujące są spacery czwartkowe, prowadzone przez Andrzeja
      Kochanowskiego.
      POLECAM.
      Koszt takiego spaceru to 4 złote.

11.11.2006
      jest wycieczka autokarowa (bus także z Legionowa).
      www.przewodnicy.warszawa.pl"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka