Dodaj do ulubionych

Dlaczego skasowano mój wątek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24.01.07, 11:35
temat: Kupię dom w Legionowie lub okolicy. Proszę o dopowiedź
Obserwuj wątek
    • narewa Re: Dlaczego skasowano mój wątek!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.07, 12:08
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55697825
      • maminka22 bardzo ciekawe 24.01.07, 14:18
        tylko czemu ogłoszenia innych osób nadal są na tym forum. Naprawde beznadziejne
        no Wasze forum- poza tym między innymi od tego jest żeby zaczerpnąć informacji.
        Jestem na wielu forach, ale na zadnym nie spotkałam się z tak idiotycznymi
        zasadami. Tylko na tym tracicie. No cóż ja tu już napewno zaglądać nie będę.
    • maminka22 a te wątki co tu robią? 24.01.07, 14:23
      "Kupię mieszkanie", M2 do sprzedania", " Szukam taniego mieszkania do
      wynajęcia"? Na dodatek jesteście niekonsekwentni.
      • foamclene Re: a te wątki co tu robią? 24.01.07, 15:39
        moderator nie zawsze jest w stani objac wszytsko (na forum nie ma opcji "kosz")
        nie zawsze wszytskiego sie dopatrzy...
        to funkcja spoleczna - pomoc w administrowaniu forum, nie mozemy wymagac zeby
        moderator zaprzestal pracy zawodowej :)
        • w.iwo może coś innego... 24.01.07, 15:54
          może od innej strony, wystarczyłoby zrobić wątek z "legionowskimi
          ogłoszszeniami"... faktycznie jest kłopot z szukaniem miejscowych ogłoszeń,
          jedynie tablica w Kauflandzie... byłoby nam łatwiej
          ps.ktoś chyba sprzedawał dom na Brzozowej
        • ygloo Re: a te wątki co tu robią? 24.01.07, 16:07
          a ja wuważam, że maminka ma racje ;P
          • foamclene Re: a te wątki co tu robią? 24.01.07, 16:44
            nalezy zglosic administracji agrory, ze pomylili sie ustalajac regulami forum ;)
            • e-legionowo Re: a te wątki co tu robią? 24.01.07, 20:17
              foamclene napisała:

> nalezy zglosic administracji agrory, ze pomylili sie ustalajac regulami forum ;
              > )

lehhehe dobre !!!
              • bogdan622 Re: a te wątki co tu robią? 24.01.07, 23:22
                ja też uważam, że maminka ma racje ;P
                w łomiankach nie robią z tego problemu i forum nie jest przesadnie zaśmiecione
                pozdrawiam
                cenzurę
                • e-legionowo Re: a te wątki co tu robią? 25.01.07, 07:29
                  tez bywam na tamtym forum, do ostatnich miesiecy zeszlego roku bylem duzo bardziej tolerancyjny i nadal pewnie bym taki byl jesli by zostala ilosc ogloszen utrzymana na takim poziomie ilosciowym jak na forum Łomianek, ale jesli w styczniu na 100 postow ponad 20 bylo ogloszeniami to myslisz ze jest to dobra tendencja? powoli nasze forum zamienia sie w jeden wielki slup ogloszeniowy, forum sluzy do wymiany pogladow i informacji ale nie jest dzialem kupie/sprzedam bo od tego sa inne miejsca, i powtarzam nie do mnie zale o to ze ogloszenia nie sa lokalne a globalne dla calej Polski, nie mam na to wplywu. Jak ktos ma ciekawsze pomysly kierowac je do ADMINA gazety a nie do mnie. Tak narzekacie na te ogloszenia a tylko 2 osoby napisaly w tej sprawie do Admina, ciekawe czemu? Bicie piany dla samej piany?
                  A jak komus nie pasi ze to ja sprawuje funkcje moderatora, prosze bardzo sa chetni? Ja juz sie nabylem przez te pare latek z checia pozbede sie tego obowiazku i bede mogl wkoncu czytac posty te ktore chce a nie wszystkie.
                  • ygloo Re: a te wątki co tu robią? 25.01.07, 12:02
                    ja chciałem tylko sprostować:
                    nie popieram maminki za ogłoszenie, ale popieram, ze skoro kasowac to wszystki
                    wątki typu kupie, sprzedam, poszukuje!
                    poniżej znajduje się wątek kogoś, kto poszukuje hali w Legionowie lub okolicach
                    i wisi, a oba były koło siebie praktycznie!
                    poprostu: brak konsekwencji!
                    • ralphie Re: a te wątki co tu robią? 25.01.07, 12:07
                      Moderator jest osobą społeczną - gdzie już o tym było. Nie piszmy o niekonsekwencji. Ja bym to nazwał przekroczeniem granic wytrzymałości i tolerancji moda. Ot i mamince się zebrało. Śledząc (tylko komu się chce) wątki zauważylibyscie, że mod wyraził już swoje wk.. przed pokazaniem się wątku maminka.
                      A maminka zamiast się obrażać i odgrażać, że już nigdy tu nie wejdzie niech zerknie w nagłówek forum.
                      Cytuję: "Ogłoszenia zamieszczamy na Forum Mazowieckie:oferty"

• ygloo Re: a te wątki co tu robią? 25.01.07, 12:54
                        w takim razie skoro już wiadomo, to niech znikną pozostałe wątki ogłoszeniowe!
                        bo nie rozumiem, dlaczego skoro mamince się zebrało, to jej tak a inne nie bo
                        nie, bo już się nie chciało moderatorowi.
                        Rozumiem, na czym polega kwestia społeczna moderowania forum, ale dla mnie to
                        nadal niekonsekwencja
                        • ralphie Re: a te wątki co tu robią? 25.01.07, 12:57
                          Spokojnie mnie się też swego czasu oberwało. Nie mniej popieram wniosek o skasowanie pozostałych ogłoszeń. Mam jednak propozycję. Pomóżmy modowi i dajmy mu linki do tych ogłoszeń.
                          • ygloo proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 14:16
                            ralphie napisał:

> Mam jednak propozycję. Pomóżmy modowi i dajmy mu linki do tych ogłoszeń.

Proszę bardzo,
                            to tylko te z pierwszej strony (przepraszam wszystkich ich autorów, ale jak
                            ciąć i przestrzegać to jak wyżej - konsekwentnie):
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=56080362&v=2&s=0
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55970235
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55928698
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55879500
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55817398
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55571576
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55644068
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55616404
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55567945
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55444942
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=55467643
                            są to ogłoszenia typu poszukuje, kupie, sprzedam, oferuje a więc takie, które
                            powinhny się znakleź gdzie indziej.
                            Jak widać trochę ich jest (jak wpominałem tylko z pierwszej strony forum,
                            ogłoszenia które się ukaząły w dniach: 13 - 24/01/07) - okres 11 dni!)

Pozdrawiam
                            RaV
                            • e-legionowo Re: proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 14:35
                              nie zgadzam sie ze wszystkie podane posty lamia netykiete ale mam juz dosc spierania sie i udowadniania ze kolo jest okragle a nie kwadratowe

moj czas nadszedl, od dzis jest wakat na stanowisku moderatora
                              • ygloo Re: proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 14:45
                                moderatorze - w żaden spób nie jest to zarzut skierowany perosnalnie do
                                Ciebie :-)
                                ale jeżeli już to podaje:
                                www.pg.gda.pl/~agatek/netq.html
                                "Ogłoszenia i inne takie.
                                Niedopuszczalne jest posługiwanie się listami/grupami dyskusyjnymi w celach
                                komercyjnych z wyjątkiem list/grup o takim właśnie przeznaczeniu
                                [pl.ogloszenia.*, pl.praca.*, hierarchia *.biz*].
                                Także do wysyłania ogłoszeń niekomercyjnych, zaleca się używanie grup
                                pl.ogłoszenia.* a tylko w wyjątkowych okolicznościach można je posłać na grupę
                                o tematyce zgodnej z tematyką anonsu."
                                Jak inaczej nazwać wyżej wskazane przeze mnie watki jak nie ogłoszenia typów
                                komercyjnych??
                                Man nadzieję, że ostatnie zarzuty i wydarzenia nie są jedynymi powodami, dla
                                których się żegnasz z moderowaniem? Bo szkoda byłoby po tych liku latach, chyba
                                dobrze Ci szło :)
                                • e-legionowo Re: proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 17:44
                                  rety a co mnie interesuja linki NIE DOTYCZACE interesujacego nas zagadnienia, dla przypomnienia zeby wszyscy moze wkoncu sobie uzmyslowili Forum Gazety jest wlasnoscia firmy AGORA, udostepnia ona nam wszystkim swoj serwer i w każdej chwili może te forum zlikwidowac. Ta firma tez ustanowila REGULAMIN TEGO FORUM znajduje sie w linkach po lewej stronie na samym dole a jak ktos ma problemy ze znalezieniem to link forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html takze firma AGORA okreslila NETYKIETE dotyczaca TEGO FORUM i znajduje sie takze w linkach po lewej stronie na samym dole a takze pod adresem forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

Wiec przebrnelismy juz przez kwestie, ktora kazdy z forumowiczow powinien wiedziec gdyz podczas zakladania konta na gazecie te informacje sa wymagane do przeczytania. Jesli komus nie podoba sie regulamin i netykieta ustalona przez wlasciciela serwera opcja jest jedna ...

ps. prosze zapoznac sie np. w wikipedii jakie sa roznice miedzy FORUM a LISTAMI/GRUPAMI DYSKUSYJNYMI.

odnosnie rezygnacji to wkurzajace jest ze jak nic sie nie robi i zaczyna byc syf na forum to sa skargi i wielkie problemy, jak robie porzadek zgodnie z moimi uprawnieniami to jest cenzura, a jak chce zrezygnowac bo mam serdecznie dosc w/w sytuacji to zostan bo nie bylo tak zle. A moze poprostu obawa ze mozecie trafic na gorszego moderatora ? Jakies skromne podziekowania, wsparcie w tym co sie robi, a po co przeciez lepiej krytykowac.

nastepny tydzien biore wolny, ale i tak na 75% jestem zdecydowany aby odpuscic sobie moderowanie
                                  • kwitkows Re: proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 18:23
                                    To może ja... Dziękuję Ci bardzo za Twoją bezinteresowna pracę i mam nadzieję widzieć ją jeszcze przez wiele lat ;-)

Serio piszę.
                                    • foamclene Re: proszę, o to posty łamiące netykietę: 25.01.07, 18:39
                                      upieklabym cisto czekoladowe z bananami, gdybym umiala
                                      ...jako forme podziekowania ;)
                              • psychomaszyna Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 25.01.07, 16:12
                                Więc powinno być tak - cytuję punkty regulaminu forów Agory:

"6.
                                Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                                Gazeta.pl przekazów reklamowych.

7.
                                AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i 6
                                niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum
                                Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia
                                pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum
                                Gazeta.pl przyjmuje do wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ
                                zamieszczonego przez niego wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o
                                zamiarze usunięcia wpisu ze względu na naruszenie postanowień pkt. 4, 5 i 6
                                regulaminu lub ze względu na wpłynięcie urzędowego zawiadomienia lub uzyskanie
                                przez administratora Forum Gazeta.pl wiarygodnej wiadomości o bezprawnym
                                charakterze zamieszczonego wpisu."

Są różne wyjścia:

1. Założenie wątku z ogłoszeniami różnymi i przyszpilenie go w nagłowku forum,
                                jak to zrobił Serock i bezwzględne kasowanie postów ogłoszeniowych poza tym
                                wątkiem. Byłby to wątek "Kupię, sprzedam".

2. Kasowanie wszystkich postów z ogłoszeniami. Od umieszczania ogłoszeń jest po
                                prostu gazeta. Agora ponosi koszty utrzymania serwerów z forum i być może zakaz
                                wynika z tego, że ogłoszenia są komercyjne i na nich się po prostu zarabia. Ja
                                nie słyszałem o serwisach internetowych, gdzie wszystko można za darmo.

3. Inną sprawą są jakbym to nazwał zapytania konsumenckie np. o opinię o
                                fryzjerze, o fitnessie itp. Choć czasami niektóre zapytania typu co sądzicie o
                                fryzjerze takim a takim wyglądają na pseudoreklamę. Temu też można zaradzić
                                zakładając odpowiedni wątek "Polecam, co sądzicie o?"

4. Można rozważyć jeszcze założenie wątku typu "Mama malucha", gdzie mogłyby
                                się wpisywać różne aktywistki. Należy docenić, że dziewczy chcą się
                                zorganizować, choć jak na razie nie wiem, czy cokolwiek z tego wpisywania
                                wynikło, czy chociaż raz się umówiły i spotkały na spacerze z wózkami.

Spróbujmy to wszystko zorganizować, a może łatwiej będzie nam żyć.
                                • ralphie Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 25.01.07, 18:20
                                  psychomaszyna napisał:

> Spróbujmy to wszystko zorganizować, a może łatwiej będzie nam żyć.

Z doświadczenia wiem, że jest to wyzwanie praktycznie nie do pokonania na forum tego typu, ponieważ:

1. Nie ma zamknietej grupy użytkowników, każdy "nowy" poprostu z zasady nie czyta regulaminów.

2. Potrzebne sa dobre narzędzia moderatorskie. Czy tu tak jest? nie wiem ale mam obawy, że jest to nienajlepsza maszyna. Na przykład blokowanie. Jest o wiele praktyczniejsze i nie wzbudzające skrajnych emocji.

3. Mamy tu jednego moderatora, który swój czas wolny "musi" przeznaczyć na trzymanie porządków na forum. Nie znalazłem tu statystyk forum ale ile dziennie przybywa postów? Mod musi nad tym wszystkim zapanować.

4. Znów wróce do formy forum. Jest możliwość tworzenia grup? Ustalania moderatora w grupie?

E-legionowo, przemyśl jeszcze swoja decyzję z prostej przyczyny. Ludzie się przyzwyczajają. A! I uwierz mi, do moderatora zawsze bedą jakieś nonsy ;) W końcu to ktoś ponad ;)
                                • foamclene Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 25.01.07, 18:37
                                  kasowac i nie tlumaczyc sie w wykonywanych obowiazkow,
                                  jak sie nie podoba niech pokrzywdzeni pisza do administracji, a nie zawracaja
                                  gitare a e-legionowo tlumaczy jak chlopu na granicy do znudzenia...
                                  co najwyzej dawac link do regulaminu ;)
                                  • tworek26 Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 25.01.07, 21:28
                                    Pozwólcie e-legionowo odejść- wypalił się chłopak.
                                    Zgłaszam swoją kandydaturę.
                                    Jestem osobą wykształconą- bardzo wysoka szkoła(4 piętra miała)- w tym
                                    uczęszczałem 18 lat do samej podstawówki. Na komputerach znam się jak mało kto-
                                    o sieci już nie wspomnę(jakie ja sieci zarzucałem-ho ho)
                                    Obiecuję wam że nie będzie na tym forum ogłoszeń, łachmaństwa- po prostu nic
                                    nie będzie! Głosujta na mnie!!!
                                    • foamclene Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 25.01.07, 21:59
                                      kandydatury bez zdjec nie beda rozpatrywane
                                  • e-legionowo Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 27.01.07, 08:40
                                    nie bede dawal linkow do regulaminow, na poczatku w sprawach dyskusyjnych dawalem informacje post do skasowania, ale niestety bardzo czesto potem poprostu zapominalem je skasowac bo byl taki przyrost nowych postow
                                    • w.iwo Re: Posty ogłoszeniowe - propozycja rozwiązania 30.01.07, 16:52
                                      El-Legionowo, społecznictwo to męka :o) a takich jak Ty brakuje już na tym
                                      świecie... znaj swoją wartość :o)))) (tu ukłon niski do ziemi)
                                      a ludziska już takie są, i zawsze będą, i zawsze się wyłamią, i zawsze będzie im
                                      źle, takie już są ludziska - nie dogodzisz wszystkim... więc jak Cię najdzie
                                      kryzys twórczy, to umów się na jakiś duży kufelek lub starego wiskacza i nie daj
                                      się prowokować do pokazywania ludzkiego oblicza, emocje rozpuść w alkoholu
                                      koniecznie wysokoprocentowym i uśmiechnij się do lustra.... pozdrawiam ciepło i
                                      dziękuję :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka