Dodaj do ulubionych

nowa droga na Marki

13.07.07, 16:40
Witam

Wczoraj w miarę ukończyli remont drogi i namalowali pasy. Nie wiem czy
widzieliście ale mi się wydaje, że jeśli chodzi o utrzymanie poziomu
bezpieczeństwa to poszli trochę za daleko (tak jakby ktoś przedobrzył).
Praktycznie na całym odcinku do rondka jest linia ciągła i jak trafi się jakaś
zawalidroga to nie ma wybacz, trzeba się wlec za nią...
40-tka na całym tym odcinku też jest mocno dyskusyjna, szczególnie na odcinku
przez łaki i las gdzie zabudowań praktycznie w ogóle nie ma. Chyba chcieli
zrobic taniej i kupić tylko znak na początek i koniec...
Czy to ja tylko mam takie wrażenie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • truskaweczka18 Re: nowa droga na Marki 13.07.07, 22:21
      jasne, pruj 100 a może i 140 ,a ja sie ciesze droga nie nadaje sie tam na
      wyprzedzanie a jak nie pasuje proponuje trase przez jabłonne:))
    • ralphie Re: nowa droga na Marki 13.07.07, 22:59
      Ale o ktorą droge biega? Czy tą od Struzańskiej do następnego świata? Jesli tak, to IMHO cały ten odcinek jest mocno dyskusyjny w oznakowaniu. Dajmy na to, zakaz wyprzedzania w miejscowości przed rondkiem. Juz sie tłumaczyłem Policji z manewru. Panowie jedynie wzruszyli ramionami i powiedzieli, że to na prośbę mieszkańców, nowy sołtys, czy "ktuś" tam przed wyborami chciał zabłysnąć.. no i zabłysnął... a te ograniczenia do 40km/h? no sorki ale na odcinku prostej, gdzie zabudowania oddalone sa od drogi to jakiś poroniony pomysł... rozumiem, przy schronisku, tam zdradliwy zakręt jest ale zamiast ograniczenia do 40km/h ???!!! wystarczyło postawić znak ostrzegawczy z odpowiednim komentarzem...
      Wybaczcie ale nie traktujmy kierowców jako bezmyslnych stworzeń, dla których znaki to kolorowe znaczki przy drodze... Hmmm, a może cały kraj oznakować czarnym punktem?
      • psychomaszyna Re: nowa droga na Marki 14.07.07, 10:16
        Pojedź tamtędy na rowerze, a zrozumiesz czemu 40 km/h...
        • ralphie Re: nowa droga na Marki 14.07.07, 10:38
          Psychomaszyno, nie jestem samobójcą :) Ale myśląc tymi kategoriami w Polsce powinno obowiazywać ograniczenie do 40km/h na terenie całego kraju.
          • ralphie Re: nowa droga na Marki 14.07.07, 10:40
            pomijam fakt, że nasz kraj jest baaaardzo ubogi w ścieżki rowerowe, a poprzednia wypowiedź była z punktu widzenia kierowcy pojazdu mechanicznego. Z punktu widzenia rowerzysty popieram działania Mas Krytycznych.
            • polokokt Re: nowa droga na Marki 14.07.07, 23:24
              ja tylko dodam że 40km/h to mamy ograniczenie na głównej ulicy miasta gdzie
              jest jaki ruch, i ile parkingów tuż przy drodze, a droga przez las to jest droga
              wojewódzka z jaką ilością zabudowań? Gdzie tu logika? A swoją drogą, nie wiem
              czy dzisiaj dobrze widziałem ale chyba znaki ograniczenia do 40km/h zginęły, ale
              pewien nie jestem.... jeszcze muszę się przyjrzeć.
              A jak już patrzymy z punktu widzenia rowerzysty (sam sporo jeżdżę) to pójdźmy
              krok dalej (a właściwie nie ograniczajmy punktu widzenia tylko do własnego
              stołka), spójrzmy z punktu widzenia pieszego, chodnika tam też nie ma, proponuję
              ograniczenie do 15 wtedy się mniej więcej zrównany prędkościami i nikomu nic nie
              będzie groziło (oczywiście taki żarcik.... :) )
              Pozdrawiam
              • godgod Do Marek, czy do rondek? 14.07.07, 23:59
                A mi tam nowa nawierzchnia się podoba. A najbardziej brak dziur na poboczu, którym czasami trzeba było jechać, gdy z przeciwnej strony nadjeżdżała ciężarówka zajmująca 3/4 szosy. I to jest plus. Tych 40-stek i tak nikt nie przestrzegał i tak samo będzie taraz. Jak ktoś da się złapać, to jego problem. Martwi mnie natomiast to co robi się z drogą do Marek za kanałkiem. Jeszcze 3-4 lata i ulegnie ona biodegradacji. Co prawda kawałek obok fabryk (piekarnia i coś tam jeszcze)i w samych Markach wyremnotowali kilka lat temu, ale tamte odcinki w zasadzie już powoli wracają do stanu pierwotnego (tzn. jeszcze bez dziur, ale już krzywo), a odcinek przez las jeszcze trochę i stanie się leśnym duktem.
                Pozdr
                GG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka