Dodaj do ulubionych

reklama, która mnie zaskoczyła

06.01.08, 19:34
Zapewne czasem zdarza Wam się zawiesić oko na jakiejś reklamie, może
dlatego, że jest zaskakująca, może dlatego, że wkurza jak jasna
cholera albo jest po prostu zabawna...

Ja nie zapomnę reklamy papieru toaletowego, którą widziłam w jednym
z tzw. niepolskich kanałów TV.

Papier nie jest chyba zbyt wdzięcznym materiałem do 'obróbki',
podobnie jak tabletki na przeczyszczenie czy biegunkę, więc trzeba
się nieźle nagimastykować, zanim spłodzi się reklamę na ten temat;-
)))
Oglądam ci ja więc z uwagą rozwijającą się rolkę papieru toaletowego
i nagle plask - na papierze toaletowym ląduje wielki zielony kleks z
farby plakatowej(?), plask, na papierze ląduje kolejna porcja farby,
tym razem czerwonej, plask farba żółta, plask farba niebieska... A
potem podpis - KAŻDY Z NAS JEST ARTYSTĄ, ALE NIESTETY, NIE OGLĄDAMY
SWOICH DZIEŁ...

Te słowa podziałały na mnie lepiej niż depilator! Od razu ścięły z
nóg!

Jajko od zewnątrz ma anemię, od wewnątrz żółtaczkę, a poza tym jest
wapniakiem.
Obserwuj wątek
    • guayazyl1 Re: reklama, która mnie zaskoczyła 07.01.08, 14:18
      naretta napisała miedzy innymi:
      KAŻDY Z NAS JEST ARTYSTĄ, ALE NIESTETY, NIE OGLĄDAMY SWOICH DZIEŁ...
      -----------------
      istnieje pewien nędzny gatunek tfurcow (i powiem to z przykroscią bo
      dotyczy to niemal wylącznie męzczyzn) ktorzy wypierają się swojego
      autorstwa. jak tylko dowiedzą się, ze ich dzielo moze przyjsc na
      swiat czmychają w tak zwaną siną dal.
      • guayazyl1 Re: reklama, która mnie zaskoczyła... 19.01.08, 15:34
        ...i to jak :)

najpierw streszczenie.
        baba się uparla zeby kupic cos do domu. pewno cos zupelnie
        niepotrzebnego za to drogiego. ale jej facet nie ma kasy. jak to
        facet przy takiej babie. baby są jednak uparte. ciągnie baba faceta
        do banku, omal rękę mu wyrywając z zawiasow. wiadomo przeciez po co
        są banki. no nie?
        posluchajmy jak zareaguje urocza pani bankowiec:
        www.veoh.com/videos/v3086887Hj6RTEZP&source=embedVideo
        no więc od czego są banki? się pytam...

peesik: to nie jest "oficjalna" reklama BPH
        :)
        • zuziknatropie Re: reklama, która mnie zaskoczyła... 20.01.08, 15:59
          www.plotek.pl/plotek/1,78649,4848620.html
          • guayazyl1 Re: reklama, która mnie zaskoczyła... 09.02.08, 15:01
            bank BPH tropi, niucha i wycina te reklame. a niegrzeczni internauci
            gdzie moga to ja wklejaja:
            tnij.org/dlajozka
            • guayazyl1 Nordea Bank 10.02.08, 15:17
              pewno wszyscy znacie sympatycznego Fina, ktory zachwala produkty
              bankowe. ostatnio sympatyczny fin zachwala konto Spektrum. podobno
              konto jest całkowicie za darmo, elektroniczny dostęp do konta - za
              darmo, darmowe są również wypłaty z wszystkich bankomatów w całej
              Polsce. kliknijcie na stronę Nordea Bank. dowiecie się, że konto
              owszem jest bez opłat, “wystarczy tylko, że średnie miesięczne
              wpływy na rachunek z ostatnich 3 miesięcy będą wynosić przynajmniej
              1500 zł”.

pl.youtube.com/watch?v=QaLvpYbAN7c
              oszukujo...psia ich mać...
              • guayazyl1 baaaardzo niesmaczna reklama... 03.03.08, 14:40
                co ja tam będę komentował. obejrzyjta sami:
                pl.youtube.com/watch?v=TCAbe0z5KC4
                • postrach_szefowej Re: baaaardzo niesmaczna reklama... 04.03.08, 08:00
                  Ponieważ uwielbiam Majty Pajtona:
                  pl.youtube.com/watch?v=ZjWYc30itxA
                  PS Niektórzy pewnie się obrażą za Guten Morgen:-(
                  • guayazyl1 typowo...znaczy stereotypowo... 05.03.08, 14:58
                    pl.youtube.com/watch?v=cDGSEBfFEK8
                    • guayazyl1 Pcim oburzony 06.03.08, 17:28
                      przeczytałem to przed chwila i mało nie spadłem z krzesła. ze
                      smiechu.
                      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4994033.html
                      jacy my jestesmy małostkowi. jak po uszy tkwimy w kompleksach. jak
                      lubimy zeby było szaro, buro i nijako. to jest nasza polska melodia.
                      a jak lubimy sie łobrazac. zaraz na cały swiat.
                      • postrach_szefowej Re: Pcim oburzony 06.03.08, 18:37
                        ... zamiast się ceszyć, że mają kryptoreklamę...
                        Polskie piekiełko.
                        • postrach_szefowej Pcim pozbierał się z rozumem? 15.03.08, 08:04
                          miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,5002394.html
                          • guayazyl1 carwash 14.05.08, 18:00
                            przepis na reklamę myjni samochodowej jest prosty jak obręcz. trzeba
                            duzo wody, duzo piany, gołe biusty i gołe posladki. to wszystko tu
                            mamy.
                            pl.youtube.com/watch?v=Vasc8ghyu1g
                            się podoba?
                            • guayazyl1 i gdzie on jej język wkładał?.. 15.05.08, 17:11
                              ...no gdzie?
                              pl.youtube.com/watch?v=acNW2olGuNA
                              • guayazyl1 nawet tego nie probujcie... 26.05.08, 18:54
                                miala byc reklama ekologicznego paliwa. tak przyjaznego dla
                                czlowieka, ze mozna go konsumowac. a co wyszlo? wielka awantura.
                                www.thelocal.se/11956/20080522/
                                • guayazyl1 obywatelu!!!prezerwatywa moze uchronic cię... 10.06.08, 16:21
                                  ...przed ojcostwem:
                                  pl.youtube.com/watch?v=a5X_rmAWLxc
                                  • guayazyl1 antyreklama na paczkach papierosow... 27.09.08, 16:58
                                    od pierwszego pazdziernika na paczkach papierosow sprzedawanych w
                                    Anglii ukaze sie seria takich obrazkow:
                                    url.ceplus.pl/66c
                                    realistyczne obrazki maja zniechecic palaczy.
                                    • guayazyl1 ja w sprawie gazow... 30.09.08, 17:54
                                      nie cieplarnianych. tych jelitowych. a wlasciwie nie ja, tylko pewna
                                      firma hotelarska, ktora tak sie reklamuje:
                                      url.ceplus.pl/365
                                      glosny podklad muzyczny jest tu uzasadniony.

zrelaksujmy sie jeszcze raz...
                                      url.ceplus.pl/365
                                      • guayazyl1 o tym jak bolesny... 08.10.08, 14:24
                                        ...moze byc brak doswiadczenia:
                                        pl.youtube.com/watch?v=o1jA2U5xV1g
                                        obywatelko!
                                        a ty?!
                                        jak radzisz sobie z keczupem?
                                        • w.iwo Re: ... 08.10.08, 23:55
                                          pl.youtube.com/watch?v=8usU59Hqj-k
                                          fantastyczne hehe
                                          • guayazyl1 nie spadnijcie z krzesła... 03.11.08, 15:42
                                            lustrzaneodbicie.pl/
                                            • w.iwo Re: reaktywacja... 22.06.09, 23:04
                                              więc chcesz się umówić z moją córką ?
                                              • guayazyl1 pasy ratują 08.02.10, 10:27
                                                są wprawdzie tacy, ktorzy utrzymują, ze obowiązek zapinania
                                                samochodowych pasow bezpieczenstwa to zamach na wolnosci
                                                obywatelskie. ze kierowca w pasach jezdzi mniej ostroznie bo jest
                                                pewny, ze przezyje.
                                                ja jestem za pasami.
                                                obejrzyjcie
                                                reklamę

piękna jest.
                                                • w.iwo Re: pasy ratują 08.02.10, 12:18
                                                  jest piękna, kurcze pieczone... widać że fachowcy to robili, ale i tak jest
                                                  piękna... wychowana przez kilka lat w niewierze reklamowej, drażnią mnie
                                                  niektóre i wzbudzają nieufność do produktu...

czasem jednak, można się zapatrzyć, chociaż człowiek (przepraszam kobieta)
                                                  dobrze zdaje sobie sprawę z mechanizmów i chwytów psychologicznych, które
                                                  zostały wykorzystane by nas omamić

ale jest wzruszająca, aż ją pokażę Tygrysowi...
                                                  • guayazyl1 ING Bank straszy 02.03.10, 10:16
                                                    oglądali Panstwo reklamę ING Banku?
                                                    tę z tekstem "tato kupaaaaa"?
                                                    teraz mamy następną. dla mnie pomysł to kupa. autora popędziłbym na
                                                    golasa przez zagajnik pokrzyw.
                                                    www.youtube.com/watch?v=q0RisV7vbeo
                                                    pomysł z racą w pysku zwierzaka jest kretynski
                                                  • w.iwo Re: ING Bank straszy 02.03.10, 12:48
                                                    100% zgody (niewiarygodne)

pewnie znajdzie się trochę matołów którzy stwierdzą że to dobra zabawa...
                                                    właśnie odjechał kurier sprzed domu, zamknęłam bramę wypuściłam psy na ogród...
                                                    nie wiem dlaczego psiaki tak nie lubią listonoszy, ale z przyjemnością
                                                    obserwowałam jak wilczur puścił się w pogoń do ogrodzenia... gdyby pomysłodawca
                                                    tej reklamy pojawił się o okolicy... ;/

inna rzeczą jest mordęga, żeby wytresować psiaka do tej reklamy... no powiedz
                                                    Pan sam - czy wziąłbyś w zęby taką płonącą racę ?

-
                                                  • guayazyl1 Re: ING Bank straszy 13.03.10, 19:42
                                                    moze ktos w tym banku zmądrzał.
                                                    moze bank przestraszył się, ze straci klientow.
                                                    fakt jest taki, ze reklama z Jutuba zniknęła.
                                                    prawdopodobnie nie pojawi się tez w telewizorach.
                                                  • guayazyl1 strzyżono, golono... 14.03.10, 23:59
                                                    znany producent maszynek do golenia - firma Wilkinson i jej reklama:
                                                    www.youtube.com/watch?v=MvFSgXpyhoM&feature=related
                                                    a Szanowne Forumowiczki?
                                                    czym strzygą swoje trawniczki?
                                                  • guayazyl1 Obywatelu! wykaż się charakterem! 24.03.10, 09:39
                                                    dasz radę zapalic?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/rh/gb/1bet/EmLYGnJTlpVW6i20VX.jpg
                                                    [/img]
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu! wykaż się charakterem! 24.03.10, 21:08
                                                    przekonujące prawda ?
                                                    jestem wrogiem palenia, zapalczywym i zdecydowanym...
                                                  • guayazyl1 Re: Obywatelu! wykaż się charakterem! 25.03.10, 09:54
                                                    urodzilem sie bez papierosa i jakos do tej pory daje rade bez niego
                                                    wytrzymac.
                                                    ale są osoby, ktore strasznie kopcą, a ich palenie mi nie
                                                    przeszkadza.
                                                  • w.iwo Re: Obywatelu! wykaż się charakterem! 25.03.10, 12:21
                                                    nie żebym wyrzucała ludzi z domu, albo w jakiś sposób selekcjonowała ze względu
                                                    na nałogi ;)
                                                    jestem przeciwniczką palenia a nie ludzi... podchodzę do tego
                                                    emocjonalnie, bo zmarła mi bliska osoba właśnie przez ten nałóg...
                                                  • guayazyl1 łza na rzęsie mi się trzęsie... 27.03.10, 18:12
                                                    ...jak oglądam reklamę odchudzacza Linea.
                                                    trzeba byc wyjątkowym złośliwcem zeby w jednym spocie umieścic tak
                                                    wiele, tak "mało fotogenicznych kobiet".

dziś parodia tej reklamy:
                                                    www.youtube.com/watch?v=jhgBDk5s-Sk
                                                  • guayazyl1 pijarowcy w akcji... 19.04.10, 10:56
                                                    haslo reklamowe firmy Nokia (lider w dziedzinie komunikacji
                                                    bezprzewodowej) to - Nokia Connecting People.
                                                    hasło nabiera nieco innego znaczenia w polskim tłumaczeniu w okresie
                                                    załoby.

[img]https://ccc.jogger.pl/files/nokiapeople.png[/img]
                                                  • w.iwo Re: pijarowcy w akcji... 19.04.10, 11:40
                                                    obawiam się, że w najbliższym czasie hasło bądźmy razem nie spełni oczekiwań...
                                                    a reklamy będą się pojawiać nadal...
                                                    [img]https://www.sprawnymarketing.pl/wp-content/uploads/2010/04/ols.jpg[/img]
                                                    życie idzie dalej...
                                                  • guayazyl1 daj panu spokoj czyli... 23.04.10, 10:05
                                                    ...dziecko testuje nasze mozliwosci:
                                                    www.youtube.com/watch?v=CMKMwng5LRE
                                                  • w.iwo Re: daj panu spokoj czyli... 26.04.10, 18:21
                                                    [img]https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201004/1272296888_by_betees_500.jpg[/img]
                                                  • guayazyl1 smacznego 16.05.10, 11:04
                                                    www.youtube.com/watch?v=RNvmfmZqd9I
                                                  • w.iwo Re: smacznego 16.05.10, 16:07
                                                    na poprawę smaku ;)

reklama Lecha
                                                  • guayazyl1 Krysia wymiata 16.05.10, 18:37
                                                    Krysię mogem na okrągło
                                                    www.youtube.com/watch?v=a8p9fqjbg1I&feature=related
                                                  • w.iwo Re: Krysia wymiata 19.05.10, 12:34
                                                    to głaskanie po obcasiku- bezcenne ;)
                                                  • guayazyl1 nawet tego nie próbujcie 04.06.10, 21:09
                                                    www.youtube.com/watch?v=s9UlaKOIdZg
                                                  • guayazyl1 dla kogo toto? 16.06.10, 13:26
                                                    chciałem wyguglować tę reklamę ale zdaje się, że jej w necie nima.
                                                    chodzi o nowe wkładki Discreet.
                                                    radosnym głosem jedna pani mówi do drugiej pani:
                                                    "z nową wkładką discreet mezczyzni oszaleja na twoim punkcie".

jak się dokona logicznego rozbioru tego zdania to wychodzi, że
                                                    wkładka jest dla facetów. używa który? niech się przyzna!
                                                    załóżmy jednak, że wkładek używają wyłącznie kobiety. czy taka
                                                    wkładka może doprowadzić faceta do szaleństwa?
                                                    stary jestem, a nie wiem.
                                                  • w.iwo Re: dla kogo toto? 16.06.10, 21:20
                                                    panie kochany, to ja się zawsze rozklejam przy tej reklamie ;)
                                                    pierwej raz próbowałam zrozumieć ciąg myślowy, który by pasował od podpaski do
                                                    szczęścia mężczyzny... w skrócie można to zrozumieć, że jeśli kobieta ma
                                                    problemy z pęcherzem to bez pampersa lipa proszę Pana... ale jako blondynka
                                                    zdawałam kilka razy test z kodeksu drogowego, licząc na moje zdolności i
                                                    logikę... jak wyłączyłam myślenie, zdałam... więc może nie czytam tego przekazu
                                                    najwłaściwiej ?
                                                  • w.iwo Re: parodie reklam 11.12.10, 15:17
                                                    taborecik mnie zdenerwował jaką trudna pracę mają dźwiękowcy ;)
      • kurikulum Re: reklama, która mnie zaskoczyła 28.12.10, 16:40
        Wczorajsze odkrycie z radia:
        "żel nawilżający miejsca WIADOMO JAKIE podczas WIADOMO CZEGO"
        :D
        cała formułka powtórzona kilkukrotnie w spocie
        zapamiętałam reklamę, nie zapamiętałam nazwy reklamowanego produktu :)
        • w.iwo Re: reklama, która mnie zaskoczyła 28.12.10, 18:16
          ale czego ?
          ;]
          • nikolasss Re: reklama, która mnie zaskoczyła 29.12.10, 23:29
            heh, no no, reklama lekko dziwna;) a mnie ostatnio zaskoczyła reklama Wedla z surykatkami www.youtube.com/watch?v=_2tzkBDo-5A :D
            • w.iwo Re: reklama, która mnie zaskoczyła 30.12.10, 09:58
              reklama spoko, ale żeby właśnie te zwierzątka wykorzystywać ? ;))) no i podniesienie było ćwiczone na wodzie, a tam piachu a piachu... czekałam tylko na koniec jak jakaś bestia pożre biedne zwierzaki... a tu nic...
    • quescik Re: reklama, która mnie zaskoczyła 04.01.11, 13:34
      Ja jestem za reklamą partyzancką, np można wykorzystać zwykłą poligrafię i wydrukować reklamę, którą potem można powiedzmy nakleić na jezdnie, niby, że wchodzimy na dużą leżącą rolkę papieru...fajny pomysł, w Polsce jeszcze nie do końca rozpowszechniony. Polecam taką stronę: www.poligrafia24.eu
      • w.iwo Re: reklama, która mnie zaskoczyła 05.04.11, 23:02
        reklama poloneza
        król bije damę - zimny Lech

stare reklamy mają swój urok ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka